Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Nieuwsgroepen

Mededelingen

Nieuwsgroepen Discussies over de news-server van Ziggo, het gebruik van een payserver en usenet software

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 1 augustus 2009, 20:35
Hostpik's schermafbeelding
Hostpik Hostpik is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 1 augustus 2009
Locatie: Uitgeest, Ziggo
Ziggo Internet: Ziggo Alles-in-1 Plus modem merk Motorola
DTV: IR-FOX
Berichten: 10
Standaard Problemen met GrabIt

Ik ben nieuw in de nieuwsgroepscene, dus ik weet er niet zoveel van.

Ik heb vandaag GrabIt geinstalleerd en heel veel tutorials gelezen van binaries4all. Maar ik blijf vastzitten bij het downloaden zelf. Hij geeft me de hele tijd error 482 rejected. Zo staan mijn server properties:

Profile name: default server
Hostname: news.ziggo.nl
Port: 119
account name: jan.van.der.putten
wachtwoord: ****************
SSL: niet aangevinkt
Change active group before downloading article: niet aangevinkt.

Ik weet niet wat hier verkeerd aan is, maar het lijkt me daaraan te liggen.

Bij voorbaat dank,

Hostpik
  #2  
Oud 1 augustus 2009, 21:24
Gizmo©'s schermafbeelding
Gizmo© Gizmo© is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 juni 2009
Locatie: Rijswijk
Berichten: 598
Standaard

Je moet bij accountnaam je volledige emailadres invoeren meen ik, dus incl. @ziggo.nl
  #3  
Oud 1 augustus 2009, 21:31
Hostpik's schermafbeelding
Hostpik Hostpik is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 1 augustus 2009
Locatie: Uitgeest, Ziggo
Ziggo Internet: Ziggo Alles-in-1 Plus modem merk Motorola
DTV: IR-FOX
Berichten: 10
Standaard

Ik krijg nog steeds dezelfde foutmelding. Mijn gebruikersnaam is trouwens niet @ziggo, maar @casema. Voordat ik hier om hulp ging vragen keek ik een beetje rond op google. Daar zie iemand dat als je de hostname op news.quicknet.nl zet dat hij dan werkte. Ik probeerde dat, maar ik kreeg toen een andere foutmelding. Iets met socket error 10060. Weet iemand daar iets van?
  #4  
Oud 1 augustus 2009, 23:28
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

wat gebeurt er als je news.casema.nl gebruikt (en dan inloggen met "gebruikersnaam@casema.nl" en het bijgehorende wachtwoord)
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
  #5  
Oud 2 augustus 2009, 13:57
Hostpik's schermafbeelding
Hostpik Hostpik is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 1 augustus 2009
Locatie: Uitgeest, Ziggo
Ziggo Internet: Ziggo Alles-in-1 Plus modem merk Motorola
DTV: IR-FOX
Berichten: 10
Standaard

Ik krijg nog steeds 482 Authentication Rejected.

Maar als ik het goed begrijp, ziet GrabIt dus wel de server, maar wordt hij niet toegelaten?
  #6  
Oud 2 augustus 2009, 22:44
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hostpik Bekijk bericht
Ik krijg nog steeds 482 Authentication Rejected.

Maar als ik het goed begrijp, ziet GrabIt dus wel de server, maar wordt hij niet toegelaten?
Ja klopt, hij herkent je inlog niet.
Weet je zeker dat je de goede inlog gegevens invoert, dus hetzelfde wat je voor email moet invoeren ?? ( volledige emailadres inclusief @casema.nl en het bijbehorende wachtwoord)
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
  #7  
Oud 2 augustus 2009, 23:57
Hostpik's schermafbeelding
Hostpik Hostpik is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 1 augustus 2009
Locatie: Uitgeest, Ziggo
Ziggo Internet: Ziggo Alles-in-1 Plus modem merk Motorola
DTV: IR-FOX
Berichten: 10
Standaard

Ja, volgens mijn vader wel. Hij betaalt ervoor en het is ook zijn emailadres.. Als je ermee probeert in te loggen op ziggo.nl werkt dat ook gewoon.

Als ik bij GrabIt zeg dat mijn server encrypted is krijg ik geen last meer van het rejected probleem.. Maar hij wil nog steed geen verbinding maken. Dit is de foutmelding:

Unable to connect: 119

Ik heb nog steeds geen idee wat ik fout doe...
  #8  
Oud 3 augustus 2009, 09:32
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hostpik Bekijk bericht
Ja, volgens mijn vader wel. Hij betaalt ervoor en het is ook zijn emailadres.. Als je ermee probeert in te loggen op ziggo.nl werkt dat ook gewoon.
Je probeert het toch wel vanaf een Ziggo ip-adres? (omdat je zelf 'hetnet' als ISP in je profiel op het forum gezet hebt)
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
  #9  
Oud 3 augustus 2009, 14:55
Hostpik's schermafbeelding
Hostpik Hostpik is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 1 augustus 2009
Locatie: Uitgeest, Ziggo
Ziggo Internet: Ziggo Alles-in-1 Plus modem merk Motorola
DTV: IR-FOX
Berichten: 10
Standaard

Ja HetNet was mijn vorige ISP, daar vroegen ze toch om toen ik dat moest neerzetten? Ik zit op een Ziggo adres, dat weet ik zeker. Zou het misschien helpen om GrabIt op een hele andere poort te zetten?
  #10  
Oud 3 augustus 2009, 16:54
TRaSH's schermafbeelding
TRaSH TRaSH is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 november 2004
Locatie: (2134ET)Hoofddorp/Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus / CISCO EPC3212 / Router: Asus RT-N66U (Merlin build)
DTV: Humax iHDR-5050C Samsung 46C630/Sony 40Z5500 CI+
Berichten: 1.208
Standaard

de standaard usenet poort is 119. Misschien heel stom maar heb je een firewall die misschien de boel tegen houd ? Probeer eens newsleecher
Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/20.0.016; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Nieuwsgroepen




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 02:01.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl