Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #41  
Oud 16 september 2009, 09:16
Robus's schermafbeelding
Robus Robus is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 17 juni 2009
Locatie: Woerden/Casema
Ziggo Internet: Alles-in-één Extra
DTV: Sony KDL37W5500/Neotion CI+ CAM
Berichten: 99
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BitByter Bekijk bericht
Nadat ik het modem spanningsloos heb gemaakt, komt het modem niet meer online, 1 ste ledje brand en 2de ledje knippert om de zoveel tijd, maar verder komt het niet. Paar keer spanning eraf gehaald, gereset, niets helpt.
Vandaag maar Ziggo maar bellen.
Wat ik wel opvallend vind is dat op het netsnoer van het (Arris)modem een zwart/geel stickertje zit met een 'do-not-unplug' waarschuwing; zou dat betekenen dat je hem maar één keer mag aansluiten om daarna nooit meer de stekker er uit te trekken? Vanuit het Ziggo belscript hebben we dat namelijk talloze keren moeten doen. Kan me die waarschuwing ook niet voorstellen, want wat als er een power outtage is... Blijft een rare kwestie.
  #42  
Oud 22 september 2009, 21:15
BitByter's schermafbeelding
BitByter BitByter is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 13 september 2008
Locatie: Utrecht / Casema
Berichten: 122
Standaard

Vandaag wederom de hele dag, tot plusminus 17.00 uur geen internet + telefonie gehad.
Vanmorgen om 09.05 uur gebeld naar de HD, het probleem weer voor gelegd, en het was bekend bij de HD. Er was een firmware update gepland geweest.
Ze zei: dat er nieuwe modems besteld zijn, en deze komen vanaf het einde deze maand. Sommige Arris modems kunnen bij een firmware update niet meer online komen, en dit kun je ook niet meer zelf doen door de spanning eraf te halen voor bijvoorbeeld 10 seconden, dit kan alleen blijkbaar op afstand gebeuren.
Ze zijn nog wel steeds bezig een oplossing te vinden voor dit probleem met de Arris. Maar er zijn dus wel degelijk nieuwe modems besteld door Ziggo.
Dus straks krijgen we misschien een omruiling van de Arris?
  #43  
Oud 22 september 2009, 23:04
Robus's schermafbeelding
Robus Robus is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 17 juni 2009
Locatie: Woerden/Casema
Ziggo Internet: Alles-in-één Extra
DTV: Sony KDL37W5500/Neotion CI+ CAM
Berichten: 99
Standaard

Het is maar de vraag of het een all-the-way Arris probleem is. Inmiddels draait hier een oude Motorola maar een poging om de Arris door een Ubee te vervangen was ook niet succesvol. Hoewel verbinding met Ubee wel tot stand kon worden gebracht, was deze niet wat het wezen moest. Dus ook de Ubee staat hier werkloos stof te vangen, maar ik heb tenminste weer verbinding...
Sterkte met het vervolg.
  #44  
Oud 25 september 2009, 17:46
Twitter's schermafbeelding
Twitter Twitter is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: Delft
Ziggo Internet: Z3
Berichten: 1
Standaard Arris

Is de nieuwe firmware voor het Arris modem al uitgebracht.
Deze wordt al enige tijd aangekondigd maar officieel hoor je niets.
Gelukkig heeft dit forum veel bezoekers met kennis van dit soort zaken, dus misschien dat er iemand iets meer weet van de update.
  #45  
Oud 25 september 2009, 18:47
Ricardo1983's schermafbeelding
Ricardo1983 Ricardo1983 is offline
Member
 
Geregistreerd: 14 september 2009
Locatie: Capelle aan den ijssel
Berichten: 30
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Twitter Bekijk bericht
Is de nieuwe firmware voor het Arris modem al uitgebracht.
Deze wordt al enige tijd aangekondigd maar officieel hoor je niets.
Gelukkig heeft dit forum veel bezoekers met kennis van dit soort zaken, dus misschien dat er iemand iets meer weet van de update.
Ik werd vandaga gebeld door een monteur dat de nieuwe firmware er nu in zit.
Mijn internet en telefoon doen het inmiddels goed.
  #46  
Oud 25 september 2009, 19:13
Pierre_1's schermafbeelding
Pierre_1 Pierre_1 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 januari 2009
Locatie: Voorburg / Oud-Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra / Ubee EVM3200 / D-link DIR-855
DTV: Humax HDTV
Berichten: 288
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Twitter Bekijk bericht
Is de nieuwe firmware voor het Arris modem al uitgebracht.
Deze wordt al enige tijd aangekondigd maar officieel hoor je niets.
Gelukkig heeft dit forum veel bezoekers met kennis van dit soort zaken, dus misschien dat er iemand iets meer weet van de update.
Arris Firmware wordt uitgerold nu, modem even uit, weer aan, poosje geduld hebben want reboot meerdere keren (tenminste bij mij) en voila.........nieuwe versie van de firmware.

HW_REV: 8
VENDOR: Arris Interactive, L.L.C.
BOOTR: 1.2.1.20
SW_REV: 7.1.61A
MODEL: TM702B
Serial Number: *****************

Firmware Name: TS070161A_091009_MODEL_7
Firmware Build Time: Sep 10 2009 17:27:59
  #47  
Oud 25 september 2009, 19:24
Math22's schermafbeelding
Math22 Math22 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 14 augustus 2009
Locatie: Heibloem @home
Ziggo Internet: Alles in 1 extra
DTV: Sony KDL40Z5500
Berichten: 14
Standaard Nieuwe software

De nieuwe software is er, maar of dat voor iedereen geld weet ik niet. Ik had het probleem, dat mijn modem om de haverklap reconecte waardoor de verbinding van internet maar van de telefoon weg viel. Sinds vandaag heb ik er nieuwe software in en toen nu toe geen uitval. Ik zal niet te snel juichen en het eerst een paar dagen aanzien. tot nu toe draait het moden zonder wegvallen verbinding.
wel lang op moeten wachten (vanaf 13 augustus)

Math
  #48  
Oud 26 september 2009, 16:47
izzo's schermafbeelding
izzo izzo is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 2 oktober 2007
Locatie: 1851 Heiloo/Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 extra, Arris
Berichten: 7
Standaard

Ik heb het idee dat het bij mij ook niet goed gaat.

Gisteravond rond 23:00 slecht internet, vanmorgen Modem uit en aan gezet, vervolgens brandt het online lampje wel, maar blijven DS en US knipperen, zo'n 10 minuten later branden alle lampjes weer en heb ik ook telefoon, maar krijg ik geen ip adres op zowel een laptop die er rechtsstreeks opzit , als een router (ik wissel tussen die twee om te kijken of de router mischien niet goed was)

Als ik de modem dan weer powercycle, begint het weer helemaal opnieuw (DS en US knipperen)

Wat ik wel in het modem kon zien (toen ik toevallig wel een intern ip adres kreeg) was dat het modem bleef hangen op :

Docsis-data reg complete

toen begon hij weer opnieuw.

Iemand dit ook gehad? de HD heeft nu een monteur ingeplanned die komt kijken. Maar moet ik weer een halve dag vrij nemen.


EDIT:
Kon weer even in het modem, meteen ff het log erbij gepakt, lijkt dus idd firmware problemen te zijn, aangezien ik dit krijg:

9/26/2009 8:25 69010600 4 SW upgrade Failed before download - TFTP Max Retry Exceeded SW file: TS070161A_091009_EU.MODEL_7.img - SW server: 213.51.144.39
1/1/1970 0:00 68000401 5 ToD request sent - No Response received;CM-MAC=00:15:cf:33:d0:77;CMTS-MAC=00:50:57:01:f9:e9;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
9/26/2009 9:07 69010600 4 SW upgrade Failed before download - TFTP Max Retry Exceeded SW file: TS070161A_091009_EU.MODEL_7.img - SW server: 213.51.144.39
1/1/1970 0:00 68000401 5 ToD request sent - No Response received;CM-MAC=00:15:cf:33:d0:77;CMTS-MAC=00:50:57:01:f9:e9;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
9/26/2009 10:02 69010600 4 SW upgrade Failed before download - TFTP Max Retry Exceeded SW file: TS070161A_091009_EU.MODEL_7.img - SW server: 213.51.144.39
9/26/2009 15:26 66060300 4 Map Request Retry Timeout;CM-MAC=00:15:cf:33:d0:77;CMTS-MAC=00:50:57:01:f9:e9;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
9/26/2009 15:33 69010600 4 SW upgrade Failed before download - TFTP Max Retry Exceeded SW file: TS070161A_091009_EU.MODEL_7.img - SW server: 213.51.144.39

Laatst gewijzigd door izzo; 26 september 2009 om 17:37
  #49  
Oud 26 september 2009, 19:25
volkoren's schermafbeelding
volkoren volkoren is offline
Member
 
Geregistreerd: 27 juli 2009
Locatie: @Home
Ziggo Internet: Alles-in-1 extra
Berichten: 89
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door izzo Bekijk bericht
de HD heeft nu een monteur ingeplanned die komt kijken. Maar moet ik weer een halve dag vrij nemen.
Incompetente helpdesk; hier is absoluut geen monteur voor nodig en mij lieten ze vrolijk stikken door tot 3x te verzoeken dat ik mijn problemen "nog maar een weekje moest aankijken."

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door izzo Bekijk bericht
9/26/2009 8:25 69010600 4 SW upgrade Failed before download - TFTP Max Retry Exceeded SW file: TS070161A_091009_EU.MODEL_7.img - SW server: 213.51.144.39
Dit heeft zo'n beetje iedereen. Je kunt het beste om de 5 min het modem opnieuw aanzetten totdat het update proces wel succesvol verlopen is. Ik had het idee dat het modem geen pogingen meer maakte als het in de eerste paar minuten niet lukt ("Max Retry Exceeded".) Dus even `power cyclen` en regelmatig checken op 192.168.100.1 hoe het ermee staat. Je merkt meteen als je de nieuwe firmware hebt, want de interface is geupdate.
  #50  
Oud 26 september 2009, 21:14
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door volkoren Bekijk bericht
Je kunt het beste om de 5 min het modem opnieuw aanzetten totdat het update proces wel succesvol verlopen is.
Dat lijkt me niet verstandig omdat het update proces zelf al langer duurt. De kans is dan aanwezig dat je halverwege het updaten je modem uitzet....

Gewoon rustig afwachten lijkt me beter. Nu veel modems geupdate worden is het volgens mij gewoon vaak te druk op de firmware server.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws


Labels
arris, firmware, kabel, modem, resetten



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 00:59.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl