Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #11  
Oud 13 augustus 2009, 23:59
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Exclamation

Is je telefoon omzetting bij Ziggo al door (wanneer je, met je telefoon, nieuw bent) en/of zijn er registratie/administratie-problemen.

Voor in het modem komen, zie:
http://ziggo-gebruikers.nl/forum/sho...27&postcount=1

De methode met een IP-alias (192.168.100.2/255.255.255.0) voor de WAN kant van de router (of de PC indien geen router aanwezig), of de methode met hub/switch en tweede PC (fixed IP:192.168.100.2/255.255.255.0; MAC = router-MAC) schijnt nog de beste/stabielste resultaten te geven.

Mees de Roo
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.
  #12  
Oud 14 augustus 2009, 00:10
The Puma's schermafbeelding
The Puma The Puma is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 24 maart 2008
Locatie: Landgraaf/@Home
Ziggo Internet: Alles-in-1-Extra
DTV: Humax 5050c
Berichten: 191
Standaard

Met het oude modem werkte de telefoon gewoon.

Lijkt me een registratie probleem te zijn.
  #13  
Oud 14 augustus 2009, 08:06
PeeWee's schermafbeelding
PeeWee PeeWee is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 17 november 2003
Locatie: Lisserbroek (2165) / Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 Basis / Arris TM 702B / D-Link DIR-655
DTV: Samsung SMT-C7140B, Samsung DCB-B270R
Berichten: 129
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door meesdroo Bekijk bericht
Voor in het modem komen, zie:
http://ziggo-gebruikers.nl/forum/sho...27&postcount=1

De methode met een IP-alias (192.168.100.2/255.255.255.0) voor de WAN kant van de router (of de PC indien geen router aanwezig), of de methode met hub/switch en tweede PC (fixed IP:192.168.100.2/255.255.255.0; MAC = router-MAC) schijnt nog de beste/stabielste resultaten te geven.

Mees de Roo
Mees, ik volg the thread over 'hoe in het modem te komen' met interesse, maar meestal gaat dit boven mijn pet. Ik ben meer van de software dan de hardware. Toch zou ik ook eens graag een blik willen werpen op de statuspagina van mijn Arris modem, maar dat is me tot nu toe nog niet gelukt.

Daarom ben ik benieuwd wat je precies bedoelt met 'een IP-alias voor de WAN-kant van de router'. Is dat het wijzigen van het IP-adres van de router (nu: 192.168.0.1)? En zo ja: kan dat zonder problemen? Zo nee: waar kan ik het dan aanpassen in mijn router?
  #14  
Oud 14 augustus 2009, 19:18
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Exclamation

Een IP-alias op een router, wil zeggen dat je de WAN interface, naast het hoofd-IP-adres (dat je van Ziggo krijgt) nog één of meer andere IP-adressen geeft.
Dat kunnen lang niet alle routers; diegenen die het wél kunnen zitten meestal in de wat duurdere semi-zakelijke klasse en/of draaien als software een op linux gebaseerde firmware.

Wanneer je router geen optie tot IP-alias biedt kun je óf met een PC direkt op het modem proberen te werken (een PC kan je wél een IP-alias geven), óf een aparte testopzet met hub/switch tussen modem en router, en daaraan een 2e PC in elkaar zetten (CeeS rapporteerde over zo'n opzet).

Mees de Roo
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.
  #15  
Oud 14 augustus 2009, 20:13
PeeWee's schermafbeelding
PeeWee PeeWee is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 17 november 2003
Locatie: Lisserbroek (2165) / Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 Basis / Arris TM 702B / D-Link DIR-655
DTV: Samsung SMT-C7140B, Samsung DCB-B270R
Berichten: 129
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door meesdroo Bekijk bericht
Een IP-alias op een router, wil zeggen dat je de WAN interface, naast het hoofd-IP-adres (dat je van Ziggo krijgt) nog één of meer andere IP-adressen geeft.
Dat kunnen lang niet alle routers; diegenen die het wél kunnen zitten meestal in de wat duurdere semi-zakelijke klasse en/of draaien als software een op linux gebaseerde firmware.

Wanneer je router geen optie tot IP-alias biedt kun je óf met een PC direkt op het modem proberen te werken (een PC kan je wél een IP-alias geven), óf een aparte testopzet met hub/switch tussen modem en router, en daaraan een 2e PC in elkaar zetten (CeeS rapporteerde over zo'n opzet).

Mees de Roo
Oké, duidelijk. Mijn D-link DIR-655 zal de IP-alias optie niet hebben, dus dan zal ik een keer mijn router er tussenuit moeten halen. Waar kun je in Vista een IP-alias opgeven voor je laptop/PC?
  #16  
Oud 14 augustus 2009, 21:08
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Exclamation

Vista kan ik je niet mee helpen. Ik heb hier alles vanaf DOS2.1 tot XP en Windows 7, maar Vista heb ik geweigerd.
Voor XP geldt ongeveer dit verhaal:
"Ook onder Windows kan aan de PC via een registry editing truc waarschijnlijk een alias worden toegekend; zie:
http://support.microsoft.com/kb/q156772/
De documentatie is in het engels; registry editing is alleen voor enigszins gevorderden (of je moet het niet erg vinden Windows opnieuw te installeren).
Tijdelijk kan hetzelfde gedaan worden via het "Add" commando op het "advanced" IP-settings tabblad van de TCP/IP(4) settings van de (eigenschappen van de) netwerkadapter".
Dat zal voor Vista wel niet zo veel schelen.

Mees de Roo
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.
  #17  
Oud 15 augustus 2009, 12:51
PeeWee's schermafbeelding
PeeWee PeeWee is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 17 november 2003
Locatie: Lisserbroek (2165) / Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 Basis / Arris TM 702B / D-Link DIR-655
DTV: Samsung SMT-C7140B, Samsung DCB-B270R
Berichten: 129
Standaard

Tot mijn grote verbazing kan ik nu WEL mijn modem benaderen (zonder iets aan de opstelling te hebben veranderd)! Ik zie in de log dat er vannacht een nieuwe firmware is opgehaald (versie 5/2/2009). Er staan een aantal regels met de tekst "SW upgrade Failed before download - TFTP Max Retry Exceeded SW file: TS070072_020509_EU.MODEL_7.USB.img - SW server: 213.51.144.39", maar als laatste log entry staat er: "SW download Successful - Via Config file bpr01060015cf32eceb0001 SW file: TS070072_020509_EU.MODEL_7.USB.img - SW server: 213.51.144.39".

Kan de firmware te maken hebben met de uitleesbaarheid?

Update: het uitlezen gaat niet meer...

Laatst gewijzigd door PeeWee; 15 augustus 2009 om 13:00
  #18  
Oud 15 augustus 2009, 13:09
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Exclamation

Ja, dat kan, maar er is zoveel onzeker aan dit modem dat we weinig met zekerheid kunnen zeggen......

Mees de Roo
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.
  #19  
Oud 16 augustus 2009, 17:00
The Puma's schermafbeelding
The Puma The Puma is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 24 maart 2008
Locatie: Landgraaf/@Home
Ziggo Internet: Alles-in-1-Extra
DTV: Humax 5050c
Berichten: 191
Standaard

De modemlog is niet altijd te benaderen
Soms wel en soms niet..... vreemd

Iemand een idee waarom dit is?

Alles werkt nu, telefoon was niet goed geregristeerd.
In de log is nu alles completed!
  #20  
Oud 19 augustus 2009, 17:22
mennog's schermafbeelding
mennog mennog is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 juni 2008
Locatie: Schagen
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra - Cisco Modem
DTV: Horizon / Humax 5200 / Samsung / panasonic
Berichten: 262
Standaard

http://192.168.100.1/scanover.htm is niet altijd bereikbaar soms maar 1 keer na reboot modem.

De opties om in het modem te komen die mees noemt werken alleen op een motorola modem niet op een touchtone van arris
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws


Labels
arris, firmware, kabel, modem, resetten



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:41.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl