Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Overige merken ontvangers > DVB-C met Common Interface slot

Mededelingen

DVB-C met Common Interface slot Nieuwtjes, ervaringen, vragen en opmerkingen over over AlphaCrypts, DVB-C PC-TV kaarten, niet goedgekeurde TV's en ontvangers met een CI slot.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 23 juli 2009, 20:48
twigger's schermafbeelding
twigger twigger is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 februari 2008
Locatie: Sittard Ziggo
Ziggo Internet: Connect & Play Max, Ubee Modem
DTV: Samsung UE40F6510 3D, Horizon Box, Quantis CI+1.3
Berichten: 1.440
Standaard geen zenders meer te sorteren op Sony tv

Sinds vanavond is er iets veranderd met op mijn sony tv met alphacrypt, de optie zenders sorteren bij digitale setup is niet meer beschikbaar en alle zenders worden nu op de zelfde voorkeuze kanalen doorgegeven als bij ziggo.
Opnieuw zenders inlezen geeft hetzelfde resultaat.

Het enige positieve is dat de symbolrate nu klopt, was eerst 6900000.

Ik had de zenders op mijn eigen voorkeuze kanaal gezet maar zijn nu verdwenen.

Ik dacht dat ziggo hier geen grip op had.

Vind ik echt niet normaal als ziggo hiervoor verantwoordelijk is want ik kan me niet indenken dat dit vanzelf is gebeurd.
Het ligt niet aan alphacrypt want ook als ik die uit de tv haal krijg ik hetzelfde resultaat.

Is dit meer mensen opgevallen die een Sony(of mischien ander merkk tv) hebben met een ingebouwde DVB-C decoder?

Laatst gewijzigd door twigger; 25 juli 2009 om 10:57
  #2  
Oud 23 juli 2009, 21:39
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Had jij automatische firmware updates soms aanstaan? Zoja, dan is de kans groot dat er nu kennelijk ongewild een één of andere test firmware versie op je TV is geïnstalleerd omdat ze bij Ziggo/@Home ook aan het testen zijn met firmware downloads voor "gecertificeerde" TV's. Eigenlijk is het te gek voor woorden dat ze dit soort zaken niet in een apart test netwerk uittesten, want het is niet de eerste keer dat klanten geconfronteerd worden met firmware updates die helemaal niet voor hen bestemd zijn. Nu maar hopen dat je niet een één of andere buggy test firmware versie hebt gekregen en ongevraagd is er kennelijk ook weer functionaliteit verdwenen.
  #3  
Oud 23 juli 2009, 23:17
Pio's schermafbeelding
Pio Pio is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 30 januari 2009
Locatie: Casema
DTV: -
Berichten: 1.276
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArChie Bekijk bericht
Had jij automatische firmware updates soms aanstaan? Zoja, dan is de kans groot dat er nu kennelijk ongewild een één of andere test firmware versie op je TV is geïnstalleerd omdat ze bij Ziggo/@Home ook aan het testen zijn met firmware downloads voor "gecertificeerde" TV's. Eigenlijk is het te gek voor woorden dat ze dit soort zaken niet in een apart test netwerk uittesten, want het is niet de eerste keer dat klanten geconfronteerd worden met firmware updates die helemaal niet voor hen bestemd zijn. Nu maar hopen dat je niet een één of andere buggy test firmware versie hebt gekregen en ongevraagd is er kennelijk ook weer functionaliteit verdwenen.
Als dit echt klopt dan moeten er nu toch veel sony's een ongewilde update gehad hebben in Ziggo gebied.
Je weet nu wel dat dit chassis aan de testen meedoet.
  #4  
Oud 24 juli 2009, 11:06
twigger's schermafbeelding
twigger twigger is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 februari 2008
Locatie: Sittard Ziggo
Ziggo Internet: Connect & Play Max, Ubee Modem
DTV: Samsung UE40F6510 3D, Horizon Box, Quantis CI+1.3
Berichten: 1.440
Standaard Dit kan ziggo niet maken

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArChie Bekijk bericht
Had jij automatische firmware updates soms aanstaan? Zoja, dan is de kans groot dat er nu kennelijk ongewild een één of andere test firmware versie op je TV is geïnstalleerd omdat ze bij Ziggo/@Home ook aan het testen zijn met firmware downloads voor "gecertificeerde" TV's. Eigenlijk is het te gek voor woorden dat ze dit soort zaken niet in een apart test netwerk uittesten, want het is niet de eerste keer dat klanten geconfronteerd worden met firmware updates die helemaal niet voor hen bestemd zijn. Nu maar hopen dat je niet een één of andere buggy test firmware versie hebt gekregen en ongevraagd is er kennelijk ook weer functionaliteit verdwenen.
Auto service update staat op uit
systeem update staat op aan
systeemvervanging staat ook op aan.

Er zat eerst software versie 1.105EA op en nu zit er 1.538EA op, dus dat kan alleen Ziggo gedaan hebben.

Ik had vernomen dat alleen auto service update uitgeschakeld moest worden en heb dit al in het begin uitgeschakeld.

Ik vind dit echt niet kunnen, ziggo ondersteunt alphacrypt niet maar ze gaan er wel mee knoeien. Ziggo kan toch niet zomaar software op mijn tv installeren, als het test software is met bugs erin dan zorgt Ziggo maar dat dit weer ongedaan wordt want dit pik ik echt niet.

Deze sony heeft de optie om de zenders te sorteren, dus kan ziggo dit niet gaan blokkeren.
Daar hebben ze het recht niet toe!

En alleen Ziggo kan dit doen want via hun krijg ik het signaal binnen dus kunnen ze ook software installeren.
Ziggo zal dit hoe dan ook ongedaan moeten maken

Ik doe bij deze een oproep aan anoniem , ik hoop dat hij kan uitleggen wat er aan de hand is.

En nog iets vreemds, als ik de knop options indruk is er een optie bijgekomen, namelijk kinderslot, het is een lege plek maar als ik er met de cursor naar toe ga word die geel en als ik en dan op druk kan ik pincode invoeren voor die zender wat opstaat. Die optie kon ik normaal alleen via het menu instellen.
hier wat screenshots:






Als ik du op dat gele balkje druk dan verschijnt het scherm waar ik pincode moet invoeren. Het is geen ramp maar is toch erg vreemd dat deze optie nu ook in 'options' zit.



Laatst gewijzigd door twigger; 24 juli 2009 om 11:30
  #5  
Oud 24 juli 2009, 11:33
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door twigger Bekijk bericht
systeem update staat op aan
systeemvervanging staat ook op aan.
Het zou, met de nadruk op zou, met deze instellingen dus kunnen dat je per ongeluk een firmware update voor je TV hebt gekregen als ze daarmee aan het testen waren. Wat ik echter wel vreemd vind is dat er dan niet door de TV eerst nog om een bevestiging is gevraagd als er sprake was van een firmware update. Je zou toch verwachten dat dit zodanig geprogrammeerd is dat er een bevestiging van de gebruiker nodig is als er nieuwe firmware wordt aangetroffen. Probeer eens uit te zoeken of er echt een nieuwe firmware versie op de TV staat door versie nummers te vergelijken met andere bezitters van dezelfde TV.

Citaat:
Ik vind dit echt niet kunnen, ziggo ondersteunt alphacrypt niet maar ze gaan er wel mee knoeien. Ziggo kan toch niet zomaar software op mijn tv installeren, als het test software is met bugs erin dan zorgt Ziggo maar dat dit weer ongedaan wordt want dit pik ik echt niet.
Voor alle duidelijkheid: Als er al iets geupdate is dan gaat het hier niet om de firmware van de AlphaCrypt CAM, maar om firmware van je TV. De AlphaCrypt CAM heeft niets van doen met de volgorde van kanalen en het wel of niet aanwezig zijn van menu onderdelen van je TV.
  #6  
Oud 24 juli 2009, 11:38
twigger's schermafbeelding
twigger twigger is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 februari 2008
Locatie: Sittard Ziggo
Ziggo Internet: Connect & Play Max, Ubee Modem
DTV: Samsung UE40F6510 3D, Horizon Box, Quantis CI+1.3
Berichten: 1.440
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArChie Bekijk bericht
Het zou, met de nadruk op zou, met deze instellingen dus kunnen dat je per ongeluk een firmware update voor je TV hebt gekregen als ze daarmee aan het testen waren. Wat ik echter wel vreemd vind is dat er dan niet door de TV eerst nog om een bevestiging is gevraagd als er sprake was van een firmware update. Je zou toch verwachten dat dit zodanig geprogrammeerd is dat er een bevestiging van de gebruiker nodig is als er nieuwe firmware wordt aangetroffen. Probeer eens uit te zoeken of er echt een nieuwe firmware versie op de TV staat door versie nummers te vergelijken met andere bezitters van dezelfde TV.
Er zat eerst software versie 1.105EA op en nu zit er 1.538EA op, dus dat kan alleen Ziggo gedaan hebben. Ik heb geen bevestiging gekregen de software zat er ineens op.


Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArChie Bekijk bericht
Voor alle duidelijkheid: Als er al iets geupdate is dan gaat het hier niet om de firmware van de AlphaCrypt CAM, maar om firmware van je TV. De AlphaCrypt CAM heeft niets van doen met de volgorde van kanalen en het wel of niet aanwezig zijn van menu onderdelen van je TV.
Dat begrijp ik wel maar ziggo heeft recht toch niet om ongevraagd andere software op mijn tv te zetten.

Laatst gewijzigd door twigger; 24 juli 2009 om 12:01
  #7  
Oud 24 juli 2009, 11:42
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pio Bekijk bericht
Als dit echt klopt dan moeten er nu toch veel sony's een ongewilde update gehad hebben in Ziggo gebied.
Dat zou ik dan ook verwachten, maar misschien heeft die update maar kortstondig online gestaan en is niet iedereen zich bewust van de update omdat de meesten de TV in analoge modus gebruiken. Dat er getest wordt met firmware updates voor TV's via de kabel blijkt uit de kanalen lijst voor Ziggo/@Home:

Code:
18 Sony IDTV     data broadcast service (12)  978  - 
18 LG IDTV       data broadcast service (12)  979  - 
18 Samsung IDTV  data broadcast service (12)  980  - 
18 Iguide        user defined (128)           981  - 
18 Philips IDTV  data broadcast service (12)  982  -
http://www.digitalekabeltelevisie.nl...k/tvhome.shtml
  #8  
Oud 24 juli 2009, 11:44
hansm's schermafbeelding
hansm hansm is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2006
Locatie: Hoofddorp
Berichten: 153
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door twigger Bekijk bericht
Sinds vanavond is er iets veranderd met op mijn sony tv met alphacrypt.....
Laat s.v.p. even weten welk type/model Sony TV je hebt. Of heb ik er soms overheen gelezen.
  #9  
Oud 24 juli 2009, 11:46
twigger's schermafbeelding
twigger twigger is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 februari 2008
Locatie: Sittard Ziggo
Ziggo Internet: Connect & Play Max, Ubee Modem
DTV: Samsung UE40F6510 3D, Horizon Box, Quantis CI+1.3
Berichten: 1.440
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door hansm Bekijk bericht
laat s.v.p. Even weten welk type/model sony tv je hebt. Of heb ik er soms overheen gelezen.
Sony KDL40w5710

Er zat dus eerst software versie 1.105EA op en nu zit er 1.538EA op.
Ziggo heeft get recht niet om met mijn tv te knoeien, ik heb de tv net 2 maanden.

Laatst gewijzigd door twigger; 24 juli 2009 om 11:55
  #10  
Oud 24 juli 2009, 12:08
twigger's schermafbeelding
twigger twigger is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 februari 2008
Locatie: Sittard Ziggo
Ziggo Internet: Connect & Play Max, Ubee Modem
DTV: Samsung UE40F6510 3D, Horizon Box, Quantis CI+1.3
Berichten: 1.440
Standaard

hier had ik laatst software versie 1.105EA geplaatst.
daarom weet ik dus dat deze veranderd is, want is dus nu 1.538EA
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Overige merken ontvangers > DVB-C met Common Interface slot




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:04.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl