Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #81  
Oud 15 augustus 2009, 20:53
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door JD1 Bekijk bericht
Nee in beide gevallen. Helaas heb ik de bewuste sessie met Wireshark niet opgeslagen , dus kan ik niet meer nagaan wat voor interface het precies was (via het vendor-gedeelte van het h/w-adres). Bij gelegenheid wil ik nog eens testen en wat langer en gerichter kijken naar wat er allemaal van 'buiten' binnenkomt. Ik had de indruk dat met name tijdens / na de initialisatie van de modem er van alles gebeurt op dat gebied.
Ging het echt om een 192.168.100.1 melding ? Niet om een ander ip uit het .100.x stuk ? Zolang het modem namelijk niet online is deelt hij zelf ook nog ip-adressen uit in de 192.168.100.xxx serie.

Dat is volgens mij ook een van de redenen waarom sommige 'ongeduldige' mensen zeggen dat ze niet op de activatie pagina komen, omdat de pc dan nog een 192.168.100.x ip heeft en dan niet verder komt. Tijdens activatie krijg je (bij meerdere mensen gezien) een tijdelijk ip in de 198.x.x.x serie, na het activeren pas een 'echt' ip-adres. Maar dan moet je modem dus wel online zijn, anders krijg je een 192.168.100.x en kan hij nooit activeren.
Dus bij het aanzetten modem, altijd eerst wachten tot hij zich aangemeld heeft en alle lampjes aan zijn en dan pas pc aanzetten zodat hij een ip vraagt.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
  #82  
Oud 15 augustus 2009, 21:25
JD1's schermafbeelding
JD1 JD1 is offline
Member
 
Geregistreerd: 7 augustus 2009
Locatie: Utrecht / Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1-extra, EVW32000
Berichten: 51
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
Ging het echt om een 192.168.100.1 melding ? Niet om een ander ip uit het .100.x stuk ? Zolang het modem namelijk niet online is deelt hij zelf ook nog ip-adressen uit in de 192.168.100.xxx serie.
Ik ben er zeker van dat het om een melding van een duplicate address voor 192.168.100.1 ging, met een onbekend 2e hw-adres (niet van router, modem of pc). Anders had het inderdaad de router kunnen zijn (wel erg toevallig, maar mogelijk) voor het on line komen van de modem, die evt. hetzelfde adres kon hebben gekregen als de pc op de hub (dat adres was statisch ingesteld op 192.168.100.30). Dat was dus niet zo.
  #83  
Oud 16 augustus 2009, 11:36
marcelsmit's schermafbeelding
marcelsmit marcelsmit is offline
Member
 
Geregistreerd: 18 juni 2008
Locatie: Heemskerk/Casema
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra
DTV: CI+ module
Berichten: 60
Standaard

Ik snap er allemaal niks van waar jullie het over hebben,tenminste ik snap wel wat de bedoeling is maar gaat mijn pet te boven.
Enige wat ik weet is dat ik 99 van de 100 keer niet in mijn modem kan en dat surfen superklote gaat en ik een upload heb van 0,5 mbit/s.

Ook zou ik graag in het advanced login gedeelte willen komen maar kan dat passwoord niet vinden,ik heb dat wachtwoord tooltje gedownload "ARRISpwod" en dan kun je ook "seed" en "des encoded" invullen maar wist niet wat daar moest dus heb gewoon default seed aangevinkt en ik krijg dan per dag een password maar nog werkt het niet grrrrrr,ik denk dat je via dat advanced login namelijk ook je modem kunt resetten en dat lijkt me wel handig,want nu moet ik elke keer twee trappen op en neer lopen.

Laatst gewijzigd door marcelsmit; 16 augustus 2009 om 11:52
  #84  
Oud 16 augustus 2009, 12:00
JD1's schermafbeelding
JD1 JD1 is offline
Member
 
Geregistreerd: 7 augustus 2009
Locatie: Utrecht / Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1-extra, EVW32000
Berichten: 51
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door marcelsmit Bekijk bericht
Ik snap er allemaal niks van waar jullie het over hebben,tenminste ik snap wel wat de bedoeling is maar gaat mijn pet te boven.
Enige wat ik weet is dat ik 99 van de 100 keer niet in mijn modem kan en dat surfen superklote gaat en ik een upload heb van 0,5 mbit/s.

Ook zou ik graag in het advanced login gedeelte willen komen maar kan dat passwoord niet vinden.

Dat het je vaak niet lukt de modem uit te lezen, is een probleem dat veel voorkomt. In de openingspost van meesdroo in dit topic kun je vinden hoe je dit toch voor elkaar kunt krijgen.

Wat betreft de beroerde snelheid: Controleer eerst of je kabels, aansluitingen, evt. wifi-verbinding, pc-configuratie, evt. routerconfiguratie, etc. deugen. Reset de modem nog eens. Levert dat allemaal geen oplossing op, neem dan contact op met Ziggo. Zij kunnen je modem uitlezen en kijken of o.a. de SNR-waardes (ook van je upstream, dat kun je zelf niet) in orde zijn.

Voor zover ik weet, lukt het op dit moment niemand (met welke tool dan ook) door de 'Advanced login' heen te komen.

Laatst gewijzigd door JD1; 16 augustus 2009 om 12:41
  #85  
Oud 16 augustus 2009, 13:02
marcelsmit's schermafbeelding
marcelsmit marcelsmit is offline
Member
 
Geregistreerd: 18 juni 2008
Locatie: Heemskerk/Casema
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra
DTV: CI+ module
Berichten: 60
Standaard

Ik wilde net mijn oude modem weer aansluiten en laten activeren door ziggo,maar daar vertelden ze dat dat niet kon :s maargoed,ze voregen of ik de nieuwe modem weer wilde aansluiten en hij heeft hem opnieuw geactiveerd... en wat denk je? 4,4 mb/s uploadsnelheid,mooie ping op spelletjes en het surfen gaat weer normaal.
Erg apart maar het lijkt wel goed te zijn nu,maar laten we niet te vroeg gaan juichen
  #86  
Oud 19 augustus 2009, 17:17
mennog's schermafbeelding
mennog mennog is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 juni 2008
Locatie: Schagen
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra - Cisco Modem
DTV: Horizon / Humax 5200 / Samsung / panasonic
Berichten: 262
Standaard

Het Arris TM702 DOCSIS 3.0 bij mij is alleen te bereiken als hij niet volledigs geregistreerd.
Of zoals nu ze problemen hebben met het docsis 3.0 netwerk want heb maar 1 downstream kanaal ipv 3.
  #87  
Oud 19 augustus 2009, 17:52
pletter's schermafbeelding
pletter pletter is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 6 oktober 2008
Locatie: schagen multikabel
Ziggo Internet: A1O extra Ubee
DTV: geen
Berichten: 605
Standaard downstreams

Downstream 1 314.00 MHz 8.31 dBmV 38.98 dB QAM 256 4035633146
Downstream 2 330.00 MHz 8.21 dBmV 37.64 dB QAM 256 2432808768
Downstream 3 346.00 MHz 8.24 dBmV 37.64 dB QAM 256 2398734305
Downstream 4 ----- ----- ----- ----- 0


Upstream 1 44.10 MHz 43.00 dBmV DOCSIS2.0 (ATDMA) 5120 64QAM
Upstream 2 ----- ----- ----- ----- -----
Upstream 3 ----- ----- ----- ----- -----
Upstream 4 ----- ----- ----- ----- -----


peter

ps 50/5 sinds 28 juni
  #88  
Oud 19 augustus 2009, 17:55
mennog's schermafbeelding
mennog mennog is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 juni 2008
Locatie: Schagen
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra - Cisco Modem
DTV: Horizon / Humax 5200 / Samsung / panasonic
Berichten: 262
Standaard

ik kan he tmodem niet eens uitlezen laat hij niet echt toe
  #89  
Oud 19 augustus 2009, 17:58
pletter's schermafbeelding
pletter pletter is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 6 oktober 2008
Locatie: schagen multikabel
Ziggo Internet: A1O extra Ubee
DTV: geen
Berichten: 605
Standaard modem uitlezen

kan dat wel weet niet waarom somige wel somige niet

mischien heb ik wel mazzel of pc staat goed geconfigureerd


heb geen idee

groetjes peter
  #90  
Oud 19 augustus 2009, 17:59
mennog's schermafbeelding
mennog mennog is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 juni 2008
Locatie: Schagen
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra - Cisco Modem
DTV: Horizon / Humax 5200 / Samsung / panasonic
Berichten: 262
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door pletter Bekijk bericht
kan dat wel weet niet waarom somige wel somige niet

mischien heb ik wel mazzel of pc staat goed geconfigureerd


heb geen idee

groetjes peter

weinig te maken met je pc goed configureren.
Als je alles standaard heb staat werkt het soms wel soms niet hier.

ik heb 2 arris modem allebei hetzelfde.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router


Labels
arris, docsis, firewall, modem, uitlezen



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 09:52.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl