Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum   Facebook Twitter Google+


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Internet - Eigen Netwerk

Mededelingen

Internet - Eigen Netwerk Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 25 juli 2009, 15:07   #21
Boboga
Member
 
Boboga's schermafbeelding
Standaard

Had gehoopt al wat berichten te kunnen geven over het uitlezen van het modem, maar dat gaat hem komende week nog niet worden.. Zie
http://ziggo-gebruikers.nl/forum/sho...332#post186332
__________________

Laatst gewijzigd door Boboga; 25 juli 2009 om 15:45
Boboga is offline  
Oud 25 juli 2009, 15:27   #22
CeeS
Legend (✝ 2016)
 
CeeS's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door meesdroo Bekijk bericht
Het lijkt of de blokkerende routing-tables of firewal-regels dus ön the fly" aangemaakt worden.
Lijkt me niet als ik zo hoor van een kennis die ook zo'n arris 702 heeft. Vaak krijgt hij wel schermen te zien via http://192.168.100.1, maar soms totaal geen reply. Echter kan hij het modem op zelfde moment normaal pingen. Later komt hij dan weer in het modem en komen er weer een paar schermen. Maar pingen lukt altijd, dus een geblokkeerde routing tabel lijkt me niet.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
CeeS is offline  
Oud 25 juli 2009, 16:23   #23
meesdroo
Senior Member
 
meesdroo's schermafbeelding
Unhappy

Die had ik in deze vorm nog niet gehoord. Wel had ik een geval van iemand die uit zijn browser (FF) moest en opnieuw erin, en er blijft dat verhaal de ronde doen over een cookie (192.168.100.1) dat eerst weggegooid moet worden.

Uitermate frustrerend wanneer je niemand hebt die kan sniffen en je zit zelf met een motorola ....

Ik krijg trouwens niet echt een erg goed gevoel over dit modem, de documentatie van dit modem, en de zorgvuldigheid waarmee het getest is.

We weten al dat het flink gevoelig is voor RF storing.
Ik heb al diverse gevallen gezien van modems die in hun opstart bleven hangen en ik heb er één waarvan het loggen hangt.
De Web-interface is nergens gedocumenteerd, evenmin als de reset-procedure.
Ik heb inmiddels 4 procedures om te resetten en één extra die er toe zou leiden dat het modem onbruikbaar wordt.

Allereerst twee omschrijvingen van een reset tijdens het opstarten:

1. Modem uit; resetknop indrukken en INGEDRUKT HOUDEN; modem aanzetten en na 10 sec. knop loslaten (geen idee wat het wel of niet doet).

2. Modem uit; modem aan; wanneer tweede lampje (US) aangaat resetknop indrukken en na 10 sec. loslaten (idem; helpt misschien een latere alles blokkerende hang te voorkomen).

Dan twee omschrijvingen van een reset tijdens normale operatie:

3. Druk de resetknop (zonodig enige malen) kort (1 sec.) in; het modem restart (dit zou moeten overeenkomen met een normale powerdown/powerup)

4. Druk de resetnop gedurende 10 sec. in; het modem restart met zijn basis-instellingen.

En tenslotte (en als les voor mensen die denken 10 sec. is goed, 20 sec. is beter!):

5. Druk de resetknop gedurende 20 sec. in. Het modem reset naar iets wat voor de klant verder onbruikbaar is en moet vervangen worden door ziggo.

Het zou toch leuk zijn wanneer modemfabrikanten die procedure zelf in hun documentatie vermeldden (en wanneer het testende kabelexploitanten opviel hoe veel er aan die documentatie ontbrak).

Maar ik houdt mij aanbevolen voor verdere (en hopelijk betere) informatie en andere horror-stories,

Mees de Roo
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.

Laatst gewijzigd door meesdroo; 25 juli 2009 om 16:58
meesdroo is offline  
Oud 26 juli 2009, 06:32   #24
Hotzenwalder
Senior Member
 
Hotzenwalder's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
Lijkt me niet als ik zo hoor van een kennis die ook zo'n arris 702 heeft. Vaak krijgt hij wel schermen te zien via http://192.168.100.1, maar soms totaal geen reply. Echter kan hij het modem op zelfde moment normaal pingen. Later komt hij dan weer in het modem en komen er weer een paar schermen. Maar pingen lukt altijd, dus een geblokkeerde routing tabel lijkt me niet.
Kan ik bevestigen. Zat net nog vrolijk door de interface heen te bladeren en een paar seconden later krijg ik met geen mogelijkheid meer contact met de webinterface. Het modem is wel te pingen op hetzelfde adres (192.168.100.1) en internet werkt ook. Geen blokkerende firewalls of routers ertussen. Weird.
Hotzenwalder is offline  
Oud 26 juli 2009, 22:23   #25
meesdroo
Senior Member
 
meesdroo's schermafbeelding
Question

Ok,
Routing tables EXIT.
Maar wat in naam dan wel?
Gewoon gatenkaas-software op (RF) gatenkaas-hardware?
En al die andere Arris modems; gewoon nog grotere gaten of opzettelijk geblokkeerd voor uitlezing?

Ik heb nog een vraag aan de trouwe testers;
1. download:
http://homepage.ntlworld.com/robin.d...iag.zip?030720
2. Installeer zo nodig de nieuwste Java (by sun)
3. pak het bestand uit (b.v. naar /docsdiag)
4. start 2kXP-win.cmd (= command-prompt)
5. ga naar directory /docsdiag (= de plaats waar docsdiag is uitgepakt)
6. type daar in: java -jar docsdiag.jar
Je zou nu sommige Arris telefonie-modems via snmp (dat is poort 161 - dus niet blokkeren) uit moeten kunnen lezen (hoop ik.....)

Mees de Roo
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.

Laatst gewijzigd door meesdroo; 26 juli 2009 om 22:29
meesdroo is offline  
Oud 26 juli 2009, 22:46   #26
tja
Senior Member
 
tja's schermafbeelding
Standaard

Even geprobeerd met de Arris 401, maar krijg pas info als de RF afgekoppeld is. Hierbij blijft de router ingeschakeld.

Voor de volledigheid nog even de WAN interface van de router vast ingesteld in het modem subnet, maar ook dan geen sjoege.

Mijn voorzichtige conclusie:
Modem interface is standaard niet benaderbaar als het modem online is. Deze kan echter door de provider via het modemprofiel opengezet worden (gezien berichten op andere fora waar het modem bij andere providers alleen benaderbaar is als je telefonie hebt). @Home zette op de oudere types (401, 402, 450 en 501) de interface niet open.

Wat Ziggo nu ingesteld heeft voor de 702 blijft onduidelijk. De interface lijkt willekeurig wel of niet benaderbaar.
tja is offline  
Oud 26 juli 2009, 22:58   #27
meesdroo
Senior Member
 
meesdroo's schermafbeelding
Arrow

Ok,
dan verklaar ik alle Arrissen behalve de 702 bij deze gesloten (on-line).
Er zijn nog genoeg andere problemen .....

Bedankt voor het testen allemaal,

Mees de Roo
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.
meesdroo is offline  
Oud 27 juli 2009, 18:11   #28
Mutsie
Senior Member
 
Mutsie's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tja Bekijk bericht
Let op!

Voor ALLE gebruikte Arris modems (401, 402, 450, 501 en de nieuwe 702) geldt dat het modem alleen uit te lezen is als het offline is of standby staat. Helaas is voor een groot aantal modems de standby functie uitgezet, waardoor het bij Arris modems vaak onmogelijk is om als gebruiker actuele modemwaarden uit te lezen.
Ik kan hem ook uitlezen wanneer ie gewoon actief is... Moet ik het wel op een zeeer vroeg tijdstip doen maar toch, ik hoef hem niet los te koppelen...

__________________
"Life is like a box of chocolates... You never know what you're gonna get!"


Mutsie is offline  
Oud 27 juli 2009, 21:59   #29
tja
Senior Member
 
tja's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Mutsie Bekijk bericht
Ik kan hem ook uitlezen wanneer ie gewoon actief is... Moet ik het wel op een zeeer vroeg tijdstip doen maar toch, ik hoef hem niet los te koppelen...

Daar waren we ondertussen achter:

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tja Bekijk bericht
Mijn voorzichtige conclusie: @Home zette op de oudere types (401, 402, 450 en 501) de interface niet open.

Wat Ziggo nu ingesteld heeft voor de 702 blijft onduidelijk. De interface lijkt willekeurig wel of niet benaderbaar.

Wat bedoel je trouwens met vroeg? Vroeg op de dag of snel na het opstarten (als het modem bijvoorbeeld nog bezig is met het opstarten van het telefoon deel)?
tja is offline  
Oud 28 juli 2009, 16:13   #30
Mutsie
Senior Member
 
Mutsie's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tja Bekijk bericht
Daar waren we ondertussen achter:
Hey... Kan ook wel wat rustiger hoor..

Citaat:
Wat bedoel je trouwens met vroeg? Vroeg op de dag of snel na het opstarten (als het modem bijvoorbeeld nog bezig is met het opstarten van het telefoon deel)?
5 uur 'sochtends en voordat je hier weer over valt: ik ben een vroege vogel!
__________________
"Life is like a box of chocolates... You never know what you're gonna get!"


Mutsie is offline  
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Internet - Eigen Netwerk


Labels
arris, docsis, firewall, modem, uitlezen



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Ziggo App voor Android Ziggo App voor iPhone & iPad

© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl