Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #221  
Oud 13 september 2009, 20:49
Cable Guy's schermafbeelding
Cable Guy Cable Guy is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 14 juli 2008
Locatie: Noord-Holland
Berichten: 147
Standaard

Waren het 2e en 3e LEdje allebei rood?
  #222  
Oud 28 september 2009, 17:20
jojet's schermafbeelding
jojet jojet is offline
Member
 
Geregistreerd: 31 augustus 2005
Locatie: -multikabel
Berichten: 55
Standaard

Hallo,


Weet niet zker of dit het juiste draadje is om het te posten maar het volgende.


Ik heb een arris tm702b modem. Als ik deze aansluit op mijn router linksys 610 geeft de linksys aan dat er een 100mb aansluiting is. Ik dacht dat de arris modem een 1000mb uitgang had. Ik heb inmiddels de modem uitgelezen en daarin staat inderdaad dat er "maar" 100 mb is en tussen haakjes staat er achter "full". Betekent dit dat deze modem nooit theoretisch sneller kan dan 100 mb ( op dit moment is dat uiteraard met de huidige snelheden van ziggo geen probleem maar ik ben wat nieuwsgierig aangezien ik lees dat anderen wel 1000 mb aansluiting hebben, moet er wat worden gewijzigd enz???).


john
  #223  
Oud 28 september 2009, 23:38
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jojet Bekijk bericht
Ik heb een arris tm702b modem. Als ik deze aansluit op mijn router linksys 610 geeft de linksys aan dat er een 100mb aansluiting is. Ik dacht dat de arris modem een 1000mb uitgang had. Ik heb inmiddels de modem uitgelezen en daarin staat inderdaad dat er "maar" 100 mb is en tussen haakjes staat er achter "full". Betekent dit dat deze modem nooit theoretisch sneller kan dan 100 mb ( op dit moment is dat uiteraard met de huidige snelheden van ziggo geen probleem maar ik ben wat nieuwsgierig aangezien ik lees dat anderen wel 1000 mb aansluiting hebben, moet er wat worden gewijzigd enz???).


john
De tm702b is 1000Mbit, maar dan moet je router het wel ondersteunen. Bij mij draait het gewoon op 1Gbit tussen router en modem. Hij schakelt automatisch om naar 100 of 10Mbit afhankelijk van wat er aangesloten zit.
Ondersteund je router wel Gbit ethernet en is de kabel goed ? Of kun je in de router ook de poortsnelheid vastzetten en staat die op 100Mbit nu ?
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
  #224  
Oud 29 september 2009, 00:06
internetter's schermafbeelding
internetter internetter is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 augustus 2008
Locatie: voormalig @Home gebied
Ziggo Internet: Connect Max / Playstart / Modem: Techicolor TC7210
DTV: Sony KDL 40HX700 met Neotion Cam CI+ / Humax iHDR-5200C
Berichten: 428
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
De tm702b is 1000Mbit, maar dan moet je router het wel ondersteunen. Bij mij draait het gewoon op 1Gbit tussen router en modem. Hij schakelt automatisch om naar 100 of 10Mbit afhankelijk van wat er aangesloten zit.
Ondersteund je router wel Gbit ethernet en is de kabel goed ? Of kun je in de router ook de poortsnelheid vastzetten en staat die op 100Mbit nu ?
Heb ook een TM 702 modem met een Linksys 610N router.
Schakelt inderdaad automatisch over.

Jojet,

Heb jij misschien een Linksys 160N router?
Die ondersteunt alleen 100 MBit.

Vr. gr.
Internetter.
  #225  
Oud 29 september 2009, 07:23
jojet's schermafbeelding
jojet jojet is offline
Member
 
Geregistreerd: 31 augustus 2005
Locatie: -multikabel
Berichten: 55
Standaard

Bedankt voor de reacties.

Ja het is echt de 610. Ik heb er ook andere apparatuur op aangesloten en die geven wel een gigabit aansluiting (het lampje op de router is dan blauw, terwijl die van de aangesloten modem groen blijft). Ook als ik van fysieke poort op de router wissel vernadert dit niet. Ook de bekabeling is in orde. Op de modem zelf geeft het dus 100mb (full) aan. Ik weet niet waar ik in de instellingen van de 610 iets kan aanpassen. Ik kan in de manual maar ook in de interface niets vinden over aanpassen van de poorten.

Ik heb nu zelfs een nieuw probleem erbij: voorheen kon ik mijn eigen webserver draaien (uiteraard in de 610 portforwarding gedaan voor port 80) en dit draaide allemaal prima. Sinds een paar dagen grote problemen met de Arris en nu kan ik mijn webserver niet meer benaderen ( de 100 en 1000 aansluitinge was een al langer bestaand probleem). Ook als ik een andere router er tussen plaats (een 100mb) blijft het probleem bestaan. Gek word ik van die Arris.

john
  #226  
Oud 29 september 2009, 09:27
prodix's schermafbeelding
prodix prodix is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2009
Locatie: Veenhuizen (Dr) @Home| (oud) Ziggo
Ziggo Internet: AI1 Extra + TV Extra / Ubee (wachtend op alternatief)
DTV: EU40B6000 met Neotion / EU37Fxxx met Smit / Humax 5300C / Anysee / iR-FOX
Berichten: 834
Standaard

Ga eens naar Shields up! treed dan binnen en kies voor common ports.

Kan je kijken of je poorten echt open staan voor buiten of dat de router hem wel dicht houd.
Ten aanzien van je gbit verbinding, weet je zeker dat je kabels ok zijn?

Welke OS draai je? welke clientals webserver?
__________________
Off al the things i've lost, i miss my mind the most!
  #227  
Oud 29 september 2009, 09:36
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jojet Bekijk bericht
Ik heb nu zelfs een nieuw probleem erbij: voorheen kon ik mijn eigen webserver draaien (uiteraard in de 610 portforwarding gedaan voor port 80) en dit draaide allemaal prima. Sinds een paar dagen grote problemen met de Arris en nu kan ik mijn webserver niet meer benaderen ( de 100 en 1000 aansluitinge was een al langer bestaand probleem). Ook als ik een andere router er tussen plaats (een 100mb) blijft het probleem bestaan. Gek word ik van die Arris.
Portforwarding/blokkering gebeurt niet in het modem. Het modem werkt als een bridge. Misschien is je ip-adres gewijzigd waardoor de hostnaam van je webserver niet meer naar het juiste ip verwijst ?
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
  #228  
Oud 29 september 2009, 09:57
jojet's schermafbeelding
jojet jojet is offline
Member
 
Geregistreerd: 31 augustus 2005
Locatie: -multikabel
Berichten: 55
Standaard

Okay,


De portforwarding kan dus niets te maken hebben met de modem als ik het goed begrijp.

Ik heb een dyndns-account en dit werkte altijd goed. Ik heb de afgelopen dagen wel heel veel problemen gehad met de verbinding (ik heb een 50mb abonnement maar haal alleen maar snelheden van 4mb, 10 mb, 20 mb en dat is het zo een beetje, vaak is mijn upload snelheid hoger dan mijn download snelheid maar als ik het goed heb wordt ik daar over teruggebeld door de technische dienst van ziggo) en daardoor de hele boel tig keren gerestart, dus ook de router. Maar wel elke keer de betreffende poort op de router geopend en ook in de router de dyndns nagekeken (in de router kun je daar iets over instellen zodat het telkens de dynamische aanpassing meeneemt). Het was mij alleen opgevallen dat dit allemaal gebeurde sinds ik de snelheids-problemen heb met de modem, dus vandaar dat ik dacht dat daar een koppeling mee lag. Zal vanavond even de shields up uitproberen.


john
  #229  
Oud 3 oktober 2009, 10:20
yankydoodle's schermafbeelding
yankydoodle yankydoodle is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 7 september 2009
Locatie: casema
Ziggo Internet: Alles in een extra
DTV: Samsung
Berichten: 14
Standaard Modem en Router

Hallo ben nieuw hier maar ben de laatste 3 maanden maar 3 weken!!! online geweest.
Sinds vorige week een monteur gehad van ziggo,origineel want er was al eens een monteur geweest maar die was ingehuurd?.
De laatste monteur is een aardig poosje aande gang geweest met verschillende modems en heeft op het laatst een motorola neergezet en voorlopig kan ik vooruit.
As maandag komt hij terug en dan moet opgelost worden!.
Hij heeft donderdag middag gebeld en hij komt na de middag.
Ook veel problemen met de router=Netgear3500N=gehad gaf maar de helft door van de 50Mb die ik die bewuste 3 weken heb gehad,en nu maar het beste hopen,oh ja al die tijd ook geen telefoon gehad.

Heeft iemand hier een idee wat er gebeurt als je een ander soort modem op het netwerk van Ziggo probeert aan te melden? Ik ben namelijk erg geinteresseerd in de Netgear CG3300. Gigabit, wireless-N, pwnage!
  #230  
Oud 3 oktober 2009, 11:57
BertK's schermafbeelding
BertK BertK is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 april 2008
Locatie: Kerkrade / Ziggo
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra / Netgear WNDR3700 / CISCO EPC3925
DTV: 2x CAM CI+
Berichten: 3.158
Standaard

Die Netgear die je hebt moet dit met gemak aankunnen..

Wan - Lan ca. 180Mbit/s
http://www.hardware.info/en-US/produ...outer_WNR3500/

Dus er is iets anders aan de hand.

Welke speed haalde je op speedtest.ziggo.nl?
Maak je draadloos verbinding of met kabel?

Met de Motorola kun je de 50Mbit/s schudden want dit is geen
Docsis 3.0 Modem.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router


Labels
arris, docsis, firewall, modem, uitlezen



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:26.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl