Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #201  
Oud 3 september 2009, 12:10
MarcoH64's schermafbeelding
MarcoH64 MarcoH64 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 1 september 2009
Locatie: Den Haag / Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra
DTV: Humax iHDR5050c
Berichten: 8
Standaard

Een verzoekje dan, kan de link naar die post in de eerste post erbij worden gezet, zodat we niet de hele thread hoeven te lezen om die informatie te vinden.
  #202  
Oud 3 september 2009, 13:50
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Smile

Is gebeurd, en hier komt hij nog eens:
http://ziggo-gebruikers.nl/forum/sho...6&postcount=62

Mees de Roo
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.
  #203  
Oud 4 september 2009, 23:37
darkjacky's schermafbeelding
darkjacky darkjacky is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 1 juli 2009
Locatie: utrecht
Berichten: 12
Standaard modem arris 702 uitlezen

het kan vanaf 23:30 to nog onbekende tijd (nog niet gevonden)

dus het uitlezen kan van 23:30 tot ....

ik hoop dat ziggo dit snel fixed

het kan ook zo zijn dat het bij mij aleen vanaf 23:30 is

hier directe link modem http://192.168.100.1/

het is wel zo dat ik hem nu 23:40 niet kan uitlezen maar ik update deze post nog wel
  #204  
Oud 5 september 2009, 15:44
MarcoH64's schermafbeelding
MarcoH64 MarcoH64 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 1 september 2009
Locatie: Den Haag / Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra
DTV: Humax iHDR5050c
Berichten: 8
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door meesdroo Bekijk bericht
Is gebeurd, en hier komt hij nog eens:
http://ziggo-gebruikers.nl/forum/sho...6&postcount=62

Mees de Roo
bedankt.
  #205  
Oud 7 september 2009, 11:32
Antoniya001's schermafbeelding
Antoniya001 Antoniya001 is offline
Member
 
Geregistreerd: 17 oktober 2008
Locatie: Heiloo, Multikabel
Berichten: 39
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door meesdroo Bekijk bericht
Upstream signaal-niveau vrij hoog, maar net niet te hoog.
Mogelijk een paar T3's meer dan ideaal, maar het is maar een klein stukje log.
Alle andere waarden vrijwel ideaal.
Conclusie: zolang het goed loopt zeker niets aan doen, maar wel zo nu en dan kijken of het upstream-signaal niet nog hoger wordt.

Mees de Roo
Wat noem je te veel T3 log berichten ? Zijn dat er elke dag, elk uur, elke 5 minuten oid..? Is daarvoor een standaard ? Ik merk dat ik voor 27 aug elke nacht om 2 uur T3 berichten had. Na deze datum heb ik er maar 3 gekregen. Leek mij een verbetering.

Ar
  #206  
Oud 7 september 2009, 17:15
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Exclamation

Die nachtelijke T3´s (voor een aantal kanalen en meestal rond dezelfde tijd) hebben te maken met de herdistributie van kanalen door Ziggo. Aanvankelijk leek dat elke nacht te gebeuren, en weinig verbetering zo niet verslechtering op te leveren. Ziggo doet het zo te zien nu wat minder vaak; hopelijk met een beter algorithme ook. Blijft over een paar onregelmatige T3´s. Dat kan op signaal-problemen duiden, maar ook op drukke kanalen met veel collisions. Wanneer de regelmaat niet in minuten maar in uren of dagen geteld wordt, zou je er als gebruiker weinig van moeten merken.

Mees de Roo
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.
  #207  
Oud 7 september 2009, 21:32
JD1's schermafbeelding
JD1 JD1 is offline
Member
 
Geregistreerd: 7 augustus 2009
Locatie: Utrecht / Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1-extra, EVW32000
Berichten: 51
Standaard Hoge upstreamwaarde

Mijn upstreamwaarde is te hoog, terwijl de downstreamwaardes in orde zijn:

Downstream

Downstream 1 250.00 MHz -5.15 dBmV 36.17 dB QAM 256
Downstream 2 226.00 MHz -2.32 dBmV 34.63 dB QAM 256
Downstream 3 234.00 MHz -2.58 dBmV 36.39 dB QAM 256
Downstream 4 242.00 MHz -5.80 dBmV 35.60 dB QAM 256

Upstream

Upstream 1 20.00 MHz 55.50 dBmV Mixed (TDMA and ATDMA) 2560 64QAM

De uploadsnelheid valt daarbij mee: ca. 4 Mb/s. Ik kan de uploadsnelheid opkrikken tot 4.5 Mb/s door een upstreamchannel op 32QAM te selecteren. De waarde ziet er dan zo uit:

Upstream 1 44.50 MHz 57.00 dBmV DOCSIS2.0 (ATDMA) 5120 32QAM.

Voor zover ik kan beoordelen, heb ik alles netjes aangesloten en het DTV-signaal is prima. Nu levert de te hoge upstreamwaarde nog geen problemen op, maar wanneer de snelheden weer omhooggaan...
  #208  
Oud 7 september 2009, 23:26
Pierre_1's schermafbeelding
Pierre_1 Pierre_1 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 januari 2009
Locatie: Voorburg / Oud-Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra / Ubee EVM3200 / D-link DIR-855
DTV: Humax HDTV
Berichten: 288
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door JD1 Bekijk bericht
Mijn upstreamwaarde is te hoog, terwijl de downstreamwaardes in orde zijn:

Downstream

Downstream 1 250.00 MHz -5.15 dBmV 36.17 dB QAM 256
Downstream 2 226.00 MHz -2.32 dBmV 34.63 dB QAM 256
Downstream 3 234.00 MHz -2.58 dBmV 36.39 dB QAM 256
Downstream 4 242.00 MHz -5.80 dBmV 35.60 dB QAM 256

Upstream

Upstream 1 20.00 MHz 55.50 dBmV Mixed (TDMA and ATDMA) 2560 64QAM

De uploadsnelheid valt daarbij mee: ca. 4 Mb/s. Ik kan de uploadsnelheid opkrikken tot 4.5 Mb/s door een upstreamchannel op 32QAM te selecteren. De waarde ziet er dan zo uit:

Upstream 1 44.50 MHz 57.00 dBmV DOCSIS2.0 (ATDMA) 5120 32QAM.

Voor zover ik kan beoordelen, heb ik alles netjes aangesloten en het DTV-signaal is prima. Nu levert de te hoge upstreamwaarde nog geen problemen op, maar wanneer de snelheden weer omhooggaan...
Hoe krik jij je upstreamchannel naar 32QAM op???
  #209  
Oud 7 september 2009, 23:36
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Exclamation

Ander kanaal proberen. Maar je zit met 32QAM ruim over het absolute maximum wat je modem op kan brengen; alleen met QPSK zit je er net onder en dan nog zonder enige reserve. Dat is echt een situatie die je Ziggo moet melden en op laten lossen (wanneer je huis aansluiting ten minste in orde is).

Mees de Roo
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.
  #210  
Oud 8 september 2009, 05:19
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door MarcoH64 Bekijk bericht
Een verzoekje dan, kan de link naar die post in de eerste post erbij worden gezet, zodat we niet de hele thread hoeven te lezen om die informatie te vinden.
Wil hier toch even op reageren. Wat is het probleem om zelf even op zoek te gaan naar de informatie die je graag wilt hebben? Is natuurlijk wel makkelijk om een ander voor je karretje te spannen. En waar hebben we het over.. een tread doorlezen... Kom op ; Als je informatie/advies wilt, of een probleem opgelost wilt hebben zul je daar zelf ook wat energie in moeten steken.

Als het blijkbaar teveel moeite is om zelf op zoek te gaan naar informatie dan is die informatie blijkbaar niet erg belangrijk voor je.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door meesdroo Bekijk bericht
Is gebeurd, en hier komt hij nog eens:
http://ziggo-gebruikers.nl/forum/sho...6&postcount=62

Mees de Roo
Mees ik heb respect voor jou geduld, ik had me niet zo voor een een ander zijn karretje laten spannen omdat iemand anders te lui is om deze tread door te lezen. Nu moet jij de zoekaktie uitvoeren ipv dat diegene dat zelf doet. Lekker makkelijk, maar wel erg luie instellingen.
__________________

Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router


Labels
arris, docsis, firewall, modem, uitlezen



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 16:23.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl