Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #181  
Oud 26 augustus 2009, 23:59
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Exclamation

Nee de Pc gaat niet over zijn nek; die wordt hooguit langzaam. Het verschijnsel doet zich voor mét en zonder router. Een PC die via een router een modem kan resetten is veel te ver gezocht.

Bovendien heeft het modem geen benul van het type pakketten dat hij doorgeeft (TCP, UDP, ICMP, IGMP het zal hem worst zijn, laat staan dat hij in die pakketten gaat kijken wat er in zit)

Realiseer je even wat er zo bijzonder is aan torrents. Het aantal verbindingen, inderdaad, maar ook de eigenschap het upload-kanaal 100% vol te kunnen gooien (daarom hebben providers altijd zo de pest aan torrents; download-capaciteit hebben ze genoeg, upload altijd te weinig).

Nee je hebt twee data streams in de vorm van pakketten.

Download komt binnen met (in dit geval) 20 Mbit/s en wordt doorgegeven met (in dit geval) 100 Mbit/s. Ergo, wat je ook doet, je hebt hooguit één pakket in je buffer, en geen enkel probleem.

Upload komt binnen met (in dit geval) 100 Mbit/s (niet geknepen torrents) en gaat er weer uit met (in dit geval) 2.8 Mbit/s. Ergo, wat je ook doet, je upstream buffer zit voortdurend tot de strot toe vol. En voor ethernet bestaat er geen RTS/CTS. Dus blijven pakketten toestromen tot er van de andere kant geen ACKS meer terugkomen. Maar om lekker hard te gaan heb je natuurlijk een gigantische RWIN ingesteld (TCPoptimizer.exe); niet alleen voor het receive window, maar voor alle zekerheid (is trouwens ook default) ook nog maar even voor het send window. En zoveel geheugen heeft dit modem niet, of het behandelt het niet goed, of het heeft geen optie om pakketten eenvoudigweg te droppen enz.enz.

Dus knijp je torrents; je download heeft er geen last van en je Peers maar een klein beetje (of zelfs minder want het modem blijft in de lucht).

Mees de Roo
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.
  #182  
Oud 27 augustus 2009, 08:17
Bleet's schermafbeelding
Bleet Bleet is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 25 augustus 2009
Locatie: Roosendaal/@home
Ziggo Internet: Internet Z3 -> arris450B
Berichten: 11
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door meesdroo Bekijk bericht
.
Dus knijp je torrents; je download heeft er geen last van en je Peers maar een klein beetje (of zelfs minder want het modem blijft in de lucht).
Mees de Roo
Mees, bedankt voor je snelle en heldere reacties. Ik ga dit vanavond eerst proberen als ik thuis ben (zit nu op het werk) Zal vanavond mijn upload eens knijpen en kijken of het werkt. (ik hoop het)

P.s. Heb trouwens 25/4 mbit
  #183  
Oud 27 augustus 2009, 10:32
mod-1's schermafbeelding
mod-1 mod-1 is offline
Full Moderator
 
Geregistreerd: 1 januari 2008
Locatie: Ziggo
Berichten: 312
Standaard

Dat @Bleet niet in zijn modem komt en een oplossing zoekt voor zijn BT probleem is duidelijk. Echter zijn andere topic hierover loopt ook gewoon door. Niet op 2 plaatsen svp.
  #184  
Oud 27 augustus 2009, 10:51
mennog's schermafbeelding
mennog mennog is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 juni 2008
Locatie: Schagen
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra - Cisco Modem
DTV: Horizon / Humax 5200 / Samsung / panasonic
Berichten: 262
Standaard

Net gebeld door oud collega van Ziggo die bevestigde dat de firmware de boosdoener is van alles. en deze over 2 weken uitgerold gaat worden dus eerste of tweede week september.
Ze hebben het nu getest bij een aantal klanten verspreid over het ziggo gebied en daar waren de klachten weg.
geldt zowel voor up en downstream problemen
  #185  
Oud 27 augustus 2009, 13:11
wolfman's schermafbeelding
wolfman wolfman is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 11 augustus 2008
Locatie: Schagen (Multikabel)
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra (Arris TM702b)
DTV: Samsung DCB-H360R
Berichten: 7
Standaard

Lost deze firmware update ook het probleem op van het maar hebben van 1 downloadstream?
  #186  
Oud 27 augustus 2009, 13:19
mennog's schermafbeelding
mennog mennog is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 juni 2008
Locatie: Schagen
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra - Cisco Modem
DTV: Horizon / Humax 5200 / Samsung / panasonic
Berichten: 262
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door wolfman Bekijk bericht
Lost deze firmware update ook het probleem op van het maar hebben van 1 downloadstream?
Volgens hem wel dit was 1 van de 9 problemen die ze hebben met de arris modems
  #187  
Oud 27 augustus 2009, 19:31
wimnie's schermafbeelding
wimnie wimnie is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 27 augustus 2009
Locatie: heemskerk / casema
Ziggo Internet: All in 1
Berichten: 2
Standaard Aansluiten modem voor internet

Als nieuwe Internet gebruiker bij Ziggo probeer ik de computer (laptop) aan te sluiten aan het modem (Arris).
Ik ben een leek en wil gewoon internetten. Volgens de gebruiksaanwijzing is dit erg makkelijk. Alle kabels zitten goed en de lampjes op het modem branden (soms 2, dan ineens weer 4 + 2 knipperend). Je moet dan www.ziggo.nl intypen en dan kan je je activatiecode en wachtwoord ingeven blijkbaar.
Ik kom niet eens zover, krijg niet eens een scherm waar ik wat kan intypen. Bestaat er een DUIDELIJKE handleiding die ik als leek ook begrijp? Wat doe ik fout?
De abonnementskosten gaan wel in één keer goed....
  #188  
Oud 27 augustus 2009, 19:55
BertK's schermafbeelding
BertK BertK is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 april 2008
Locatie: Kerkrade / Ziggo
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra / Netgear WNDR3700 / CISCO EPC3925
DTV: 2x CAM CI+
Berichten: 3.158
Standaard

Sorry maar dit moet ik ff kwijt en is niet boos bedoeld...

Als je zo weinig verstand hebt waarom heb je dan niet de gratis Monteur erbij genomen?

Het is nu echt makkelijk..
1.) je start je modem op en wacht tot alle lampjes branden.
2.) je verbind de laptop met het modem en start hem op.
3.) Je opend de Internet Explorer en typt boven in de adresbalk activatie

Nog een opmerking... Wat je schrijft over de abbokosten.. hoe wil je dat nu
al weten of heb je al betaald voor dat je het pakket kreeg?
  #189  
Oud 27 augustus 2009, 19:57
mennog's schermafbeelding
mennog mennog is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 juni 2008
Locatie: Schagen
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra - Cisco Modem
DTV: Horizon / Humax 5200 / Samsung / panasonic
Berichten: 262
Standaard

vaak maakt het niet eens uit wat je intikt als je modem nog geen profiel heeft gaat hij automatisch naar de activatie pagina toe
  #190  
Oud 27 augustus 2009, 20:09
wimnie's schermafbeelding
wimnie wimnie is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 27 augustus 2009
Locatie: heemskerk / casema
Ziggo Internet: All in 1
Berichten: 2
Standaard

Bertk, begrijp je reactie. Er zit een verhuizing tussen de levering van het pakket en de aansluiting nu. (2 mnd) Is overigens bestemd voor mijn dochter die absoluut zeker wist dat dit een fluitje van een cent was........
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router


Labels
arris, docsis, firewall, modem, uitlezen



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 20:26.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl