Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #171  
Oud 26 augustus 2009, 18:33
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Exclamation

Ik neem aan dat je alleen in dit modem kunt kijken wanneer het niet aan de kabel hangt? De signaal-waarden zien er namelijk niet echt aangesloten uit.
Laat het modem-log misschien wat meer informatie zien?

Dit soort gedrag kan o.a. duiden op een temperatuurprobleem. Dat kan een temperatuurprobleem van het modem zijn, maar bij aanwezigheid van een splitter/versterker kan je die ook niet helemaal uitsluiten. Zorg eventueel voor een betere koeling en kijk of je ergens je handen brandt.

Mees de Roo

P.S. Wanneer die downstream signaal- en S/N-waarden trouwens wel al een verbinding zien dan lijkt in ieder geval dat signaal nergens op (= ver buiten elke specificatie). Brandde het DS lamje al permanent (= US knipperen) toen je deze snapshot maakte?
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.

Laatst gewijzigd door meesdroo; 26 augustus 2009 om 18:45
  #172  
Oud 26 augustus 2009, 18:59
Bleet's schermafbeelding
Bleet Bleet is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 25 augustus 2009
Locatie: Roosendaal/@home
Ziggo Internet: Internet Z3 -> arris450B
Berichten: 11
Standaard

Modem is inderdaad niet aangesloten op het internet, anders kan ik hem dus niet uitlezen. Warmte denk ik eerlijk gezegd ook niet, want ik kan hem gewoon vastpakken. Er zit geen versterker tussen. Heb even logs erbijgehaald en CM State.
Lampjes:
Toen ik deze screens maakte zat het als volgt:
Ethernet: Knipperend
USB: niet (ook neit aangesloten)
Cable: knipperend
Online: continu
Power: continu




  #173  
Oud 26 augustus 2009, 19:23
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Question

Ok, dat is jammer, maar dat zijn alleen opstart-entries.
Is dit het laatste van wat je ziet voor hij je eruit gooit?
Kan je anders proberen b.v. het signaal-venster steeds te updaten, in de hoop dat hij nog net wat laat zien?

Mees de Roo
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.
  #174  
Oud 26 augustus 2009, 19:55
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.473
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door meesdroo Bekijk bericht
in de hoop dat hij nog net wat laat zien?

Mees de Roo
Misschien werkt de truuk met ip-adres in range van modem ook wel met dit type modem. Dus als je verbinding het niet meer doet even het ip-adres van je router of pc wijzigen in 192.168.100.101 en daarna kijken of je in het modem kunt komen. Je kunt dan niet meer internetten maar misschien wel het modem uitlezen met echte waardes. (tenminste bij een docsis3 modem gaat dat dan wel). Als je klaar bent met uitlezen moet je de router of pc weer terugzetten op dhcp / automatisch ip verkrijgen.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
  #175  
Oud 26 augustus 2009, 22:13
Bleet's schermafbeelding
Bleet Bleet is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 25 augustus 2009
Locatie: Roosendaal/@home
Ziggo Internet: Internet Z3 -> arris450B
Berichten: 11
Standaard

Hmm, helaas krijg ik dat op deze manier niet voor elkaar. Ik moet echt de internetkabel er uit halen voordat ik die waardes kan lezen en dan krijg ik weer dezelfde uitslag.

Even een andere vraag, wat heeft het te betekenen dat de waardes van mijn modem zo afwijkend zijn? Kan dat kwaad?

Want wat ik zo vreemd vind is dat ik gewoon kan internetten, dat is geen probleem. Browsen, Xboxlive, geen probleem, maar als ik mijn torrents aanzet, reset mijn modem zichzelf na een tijdje.
  #176  
Oud 26 augustus 2009, 22:27
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Exclamation

Het enige verschil (althans vanuit wat het modem ziet) is dat het mét torrents druk,druk,druk is en dan met name in de upstream. Temperatuur is dan het eerste waar je aan denkt; het tweede is een vorm van buffer-overrun.
Dat laatste kan je gedeeltelijk controleren door de torrents in hun gezamelijke upload-capaciteit te gaan knijpen.
Geef ze om te beginnen b.v. 80% van je maximale upload-capaciteit, dan 75%, net zolang tot alles goed blijft.

Mees de Roo
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.
  #177  
Oud 26 augustus 2009, 22:39
tja's schermafbeelding
tja tja is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 december 2007
Locatie: Cogas
Ziggo Internet: A-i-1 Plus, Modem: Ubee
DTV: LG 32LD350 (zonder CAM); Cisco 8455, Ziggo IPTV pilot, Humax Fox C
Berichten: 2.461
Standaard

Het is een Arris zonder telefonie, de 450 dus. De laatste keer dat ik daarmee te maken had, konden die nog gewoon op standby (witte knop, online led gaat knipperen).

Probeer eens of je het modem (als het online is) standby kunt zetten, en of het dan uit te lezen is. Dan zie je de signaalwaarden in de normale situatie.
  #178  
Oud 26 augustus 2009, 23:11
Bleet's schermafbeelding
Bleet Bleet is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 25 augustus 2009
Locatie: Roosendaal/@home
Ziggo Internet: Internet Z3 -> arris450B
Berichten: 11
Standaard

Helaas is dat niet mogelijk, als ik de grijze knop indruk, gaat de Cable led knipperen, niet de online led.. Maar dan nog kan ik niet het modem uitlezen

Heb voor de grap net eens een speedtest gedaan van 1 gig via xns.nl en die gaat gewoon zonder moeite met maximale snelheid. Ga ik dan vervolgens weer een torrent downloaden, gaat het meteen weer mis. Mijn modem 'valt weg' en ik heb vervolgens een paar seconden wel verbinding met mijn router, maar niet met internet. Dan na ongeveer 10 seconden is de verbinding weer terug.

Heb ook even via speedtest.nl een connectietest gedaan, dus hoeveel connecties er gemaakt kunnen worden per minuut en dat zit rond de 1000 cons/minutes

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tja Bekijk bericht
Het is een Arris zonder telefonie, de 450 dus. De laatste keer dat ik daarmee te maken had, konden die nog gewoon op standby (witte knop, online led gaat knipperen).

Probeer eens of je het modem (als het online is) standby kunt zetten, en of het dan uit te lezen is. Dan zie je de signaalwaarden in de normale situatie.

Laatst gewijzigd door Bleet; 26 augustus 2009 om 23:17
  #179  
Oud 26 augustus 2009, 23:21
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Exclamation

Dat zou kloppen. Je doet een download en daardoor krijg je geen upstream-buffer-overflow. Je zou (naar een plek die snel genoeg was) eens een hele grote upload kunnen proberen; of gewoon de upload-torrents knijpen zoals ik net voorstelde.

Mees de Roo
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.
  #180  
Oud 26 augustus 2009, 23:34
pletter's schermafbeelding
pletter pletter is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 6 oktober 2008
Locatie: schagen multikabel
Ziggo Internet: A1O extra Ubee
DTV: geen
Berichten: 605
Standaard tcp connecties

misschien weet je dit niet maar windows heeft een limit van

connecties dus voor elke peer die jij heb plus download is 2 connectie

zo als je weet werken torrents met veel connecties


met andere woorden je pc gaat over zijn nek je kan het volgende proberen

de connecties van 10 naar 50 te zetten in windows

http://www.lvllord.de/?lang=en&url=downloads

deze link werkt alleen met windows xp


groetjes peter
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router


Labels
arris, docsis, firewall, modem, uitlezen



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 16:09.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl