Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #161  
Oud 24 augustus 2009, 21:39
Sebasteaan's schermafbeelding
Sebasteaan Sebasteaan is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 6 augustus 2009
Locatie: Waddinxveen / Ziggo
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra / Motorola
Berichten: 5
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door meesdroo Bekijk bericht
Sebasteaan,
Wat bedoel je met verbinding van buitenaf?
Hoe is daarvan de opzet?
Hoe test je dat?
Met welke instellingen?

Mees de Roo
Rdp sessie bv, heb ook een ftp server draaien en die werkt dan ook niet meer, ipadres en degelijke zijn allemaal het zelfde gebleven. Ik heb de voglende opzet:

modem - router - server (mail, ftp, hosting) - pc.

Al dat werkt dan niet meer behalve de mail die komt wel aan. Ik heb het vanaf meerdere pcs die op een andere locatie staan getest en met het nieuwe modem werkt het niet en moet de oude wel.
  #162  
Oud 24 augustus 2009, 21:44
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Question

Sebasteaan,
Heb je daarbij de volledige cyclus gevolgd waarbij router én modem beiden worden uitgezet? Wanneer dit niet gebeurt lijkt het namelijk of je hetzelfde ip-adres krijgt, maar het verkeer tussen gateway en modem denkt daar toch anders over.

Mees de Roo
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.
  #163  
Oud 25 augustus 2009, 05:40
mennog's schermafbeelding
mennog mennog is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 juni 2008
Locatie: Schagen
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra - Cisco Modem
DTV: Horizon / Humax 5200 / Samsung / panasonic
Berichten: 262
Standaard

Hoe kom je aan dit password?

Ik heb namelijk gewoon datum van vandaag staan.
  #164  
Oud 25 augustus 2009, 08:31
PeeWee's schermafbeelding
PeeWee PeeWee is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 17 november 2003
Locatie: Lisserbroek (2165) / Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 Basis / Arris TM 702B / D-Link DIR-655
DTV: Samsung SMT-C7140B, Samsung DCB-B270R
Berichten: 129
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door JD1 Bekijk bericht
Vraag 1 is dus of anderen met HW-versie 7 altijd in hun modem kunnen komen vanachter de router. En of degenen met versie 8 dat alleen zo nu en dan kunnen.

Vraag 2 is of degenen met SW 7.0.72 altijd in hun modem kunnen komen vanachter de router. En of degenen met versie 7.0.74 dat alleen zo nu en dan kunnen.

Als Ifeman zijn modem (HW-versie 8, SW_REV: 7.0.72) altijd kan uitlezen, zit het mogelijk in de SW-versie.
Ik heb HW_REV 7 en SW_REV 7.0.72 (net als Trash) en ik kan VAAK in het modem komen, maar zeker niet altijd.
  #165  
Oud 25 augustus 2009, 08:47
wolfman's schermafbeelding
wolfman wolfman is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 11 augustus 2008
Locatie: Schagen (Multikabel)
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra (Arris TM702b)
DTV: Samsung DCB-H360R
Berichten: 7
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mennog Bekijk bericht
Hoe kom je aan dit password?

Ik heb namelijk gewoon datum van vandaag staan.
Het password is gegenereerd met het Arris tooltje "ARRISpwod.exe" Aangezien de SEED van ziggo niet bekend is kan je het niet gebruiken nadat de modem online is gekomen en dus de config en datum/tijd van ziggo heeft gekregen.
Als het modem gereset wordt, heeft het nog geen config geladen en ook nog geen datum/tijd gekregen. Nu kan je een password genereren gebruik makend van de Default SEED en met datum 01-01-1970. (is dan dus: XCA2Y12U71)
  #166  
Oud 25 augustus 2009, 08:52
mennog's schermafbeelding
mennog mennog is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 juni 2008
Locatie: Schagen
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra - Cisco Modem
DTV: Horizon / Humax 5200 / Samsung / panasonic
Berichten: 262
Standaard

kan je dat programmatje mailen naar me?
  #167  
Oud 25 augustus 2009, 21:39
JD1's schermafbeelding
JD1 JD1 is offline
Member
 
Geregistreerd: 7 augustus 2009
Locatie: Utrecht / Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1-extra, EVW32000
Berichten: 51
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door PeeWee Bekijk bericht
Ik heb HW_REV 7 en SW_REV 7.0.72 (net als Trash) en ik kan VAAK in het modem komen, maar zeker niet altijd.
Mooi, die hypothese lijkt ook weer om zeep .

Als het al dan niet continu kunnen bereiken van de modem achter de router niet in de hw- of sw-versie zit, waar dan in?

- Configuratie misschien? Je kunt je wel afvragen waarom Ziggo modems met een verschillende instelling op dit punt zou voorzien. Lijkt niet waarschijnlijk en helaas is het voor de gebruiker nu ook niet mogelijk om dit te checken. (Tenzij dit op de Advanced pagina's is te vinden. Dit misschien met de tip van Wolfman 's testen.)

- Of is de Arris op dit punt gewoon een beetje brak, zoals meesdroo stelt? Lijkt er vooralsnog op...

Blijft staan dat je met de tips in de openingspost van dit topic je modem altijd kunt uitlezen (ook als deze online is), al kost dit misschien even wat moeite.

Laatst gewijzigd door JD1; 25 augustus 2009 om 21:56
  #168  
Oud 26 augustus 2009, 18:17
Bleet's schermafbeelding
Bleet Bleet is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 25 augustus 2009
Locatie: Roosendaal/@home
Ziggo Internet: Internet Z3 -> arris450B
Berichten: 11
Standaard

Stel, je leest je modem uit en je ziet de volgende waarden, wat zouden jullie ervan zeggen?



  #169  
Oud 26 augustus 2009, 18:21
mennog's schermafbeelding
mennog mennog is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 juni 2008
Locatie: Schagen
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra - Cisco Modem
DTV: Horizon / Humax 5200 / Samsung / panasonic
Berichten: 262
Standaard

Dit is geen eurodocis 3.0 modem
  #170  
Oud 26 augustus 2009, 18:25
Bleet's schermafbeelding
Bleet Bleet is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 25 augustus 2009
Locatie: Roosendaal/@home
Ziggo Internet: Internet Z3 -> arris450B
Berichten: 11
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mennog Bekijk bericht
Dit is geen eurodocis 3.0 modem
Hehe dat had ik ook al door. Ik post dit eigenlijk naar aanleiding van mijn andere topic wat ik heb aangemaakt, hier http://ziggo-gebruikers.nl/forum/sho...330#post197330

Ik heb dus namelijk problemen met mijn verbinding bij het gebruik van torrents. Normaal heb ik model -> router -> Wlan en 2x lan. Bij normaal gebruik geen probleem, als ik echter mijn torrents aanzet en mijn verbinding maximaal in gebruik is, valt de verbinding na een tijdje weg.

Een tijdlang dacht ik dat dat kwam door mijn router, maar ik heb nu dus mijn laptop rechtstreeks aan mijn modem hangen en dan behoud ik het probleem. Heeft iemand enig idee hoe ik dat op kan lossen?
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router


Labels
arris, docsis, firewall, modem, uitlezen



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 00:58.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl