Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #151  
Oud 24 augustus 2009, 17:42
JD1's schermafbeelding
JD1 JD1 is offline
Member
 
Geregistreerd: 7 augustus 2009
Locatie: Utrecht / Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1-extra, EVW32000
Berichten: 51
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TRaSH Bekijk bericht
lijkt wel regio gebonden dan
aangezien ik dezelfde router en modem heb en altijd me arris kan uitlezen,
heb geen software matige firewall of iets mee lopen.
Typisch... Welke h/w en s/w-versies van de Arris heb jij? Misschien dat daar het verschil in zit. Ik heb:

System:
ARRIS EuroDOCSIS 3.0 / EuroPacketCable 1.0 Touchstone Telephony Modem
HW_REV: 8
VENDOR: Arris Interactive, L.L.C.
BOOTR: 1.2.0.7
SW_REV: 7.0.74
MODEL: TM702B
  #152  
Oud 24 augustus 2009, 18:30
Vrijevogels's schermafbeelding
Vrijevogels Vrijevogels is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 27 augustus 2008
Locatie: Franeker Ziggo
Ziggo Internet: Connect Max, Play Max, volop bellen, Ubee modem
DTV: Horizon
Berichten: 1.021
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door JD1 Bekijk bericht
Typisch... Welke h/w en s/w-versies van de Arris heb jij? Misschien dat daar het verschil in zit. Ik heb:

System:
ARRIS EuroDOCSIS 3.0 / EuroPacketCable 1.0 Touchstone Telephony Modem
HW_REV: 8
VENDOR: Arris Interactive, L.L.C.
BOOTR: 1.2.0.7
SW_REV: 7.0.74
MODEL: TM702B
Bij mij staat er iets anders:

Bootr: 1.2.0.13
sw_rev: 7.0.72

De rest is het zelfde als bij jouw.

Zou 't kunnen dat het oude @home gebied andere versies gebruikt dan casema en multikabel? Kan trouwens ook alleen maar op goed geluk 't modem uitlezen
  #153  
Oud 24 augustus 2009, 18:36
Ifeman's schermafbeelding
Ifeman Ifeman is offline
Member
 
Geregistreerd: 27 september 2008
Locatie: Hengelo/@Home
Ziggo Internet: Alles-in-1-extra
DTV: Humax iHDR-5050C
Berichten: 40
Standaard

Ex @Home:

HW_REV: 8
BOOTR: 1.2.0.13
SW_REV: 7.0.72

Ik kon de modem pas uitlezen nadat ik de winodws firewall had uitgezet. Ik zit achter een D-Link DIR-655 gigbit router

Laatst gewijzigd door Ifeman; 24 augustus 2009 om 18:44
  #154  
Oud 24 augustus 2009, 19:13
JD1's schermafbeelding
JD1 JD1 is offline
Member
 
Geregistreerd: 7 augustus 2009
Locatie: Utrecht / Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1-extra, EVW32000
Berichten: 51
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ifeman Bekijk bericht
Ex @Home:

HW_REV: 8
BOOTR: 1.2.0.13
SW_REV: 7.0.72

Ik kon de modem pas uitlezen nadat ik de winodws firewall had uitgezet. Ik zit achter een D-Link DIR-655 gigbit router
Net als Vrijevogels kan ik de modem vanachter de router maar nu en dan uitlezen. Kun jij dit wel continu / elke keer dat je het probeert?

(Ik heb trouwens ook de DIR-655. Bevalt mij prima, erg stabiel tot nu toe.)
  #155  
Oud 24 augustus 2009, 20:39
TRaSH's schermafbeelding
TRaSH TRaSH is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 november 2004
Locatie: (2134ET)Hoofddorp/Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus / CISCO EPC3212 / Router: Asus RT-N66U (Merlin build)
DTV: Humax iHDR-5050C Samsung 46C630/Sony 40Z5500 CI+
Berichten: 1.208
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door JD1 Bekijk bericht
Typisch... Welke h/w en s/w-versies van de Arris heb jij? Misschien dat daar het verschil in zit. Ik heb:

System:
ARRIS EuroDOCSIS 3.0 / EuroPacketCable 1.0 Touchstone Telephony Modem
HW_REV: 8
VENDOR: Arris Interactive, L.L.C.
BOOTR: 1.2.0.7
SW_REV: 7.0.74
MODEL: TM702B
System: ARRIS EuroDOCSIS 3.0 / EuroPacketCable 1.0 Touchstone Telephony Modem
HW_REV: 7
VENDOR: Arris Interactive, L.L.C.
BOOTR: 1.2.0.7
SW_REV: 7.0.72
MODEL: TM702B


Options:
Firmware Build and Revisions
Firmware Name: TS070072_020509_model_7
Firmware Build Time: Feb 5 2009 15:58:45

en die aan de linksys WRT610n,
niet soms maar altijd kan ik op me modem komen met welke pc hier ook in huis.
voormalig MK gebied.
__________________


  #156  
Oud 24 augustus 2009, 21:15
Sebasteaan's schermafbeelding
Sebasteaan Sebasteaan is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 6 augustus 2009
Locatie: Waddinxveen / Ziggo
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra / Motorola
Berichten: 5
Standaard

Vorige week een arris modem opgestuurd gekregen, aangesloten en werkte niet. Donderdag kwam er een monteur langs en die heeft een Ubee 3200 modem geplaatst en dat werkte wel alleen stuit ik op het volgende probleem. Ik kan met geen mogelijkheid verbinding van buitenaf krijgen met mijn pc of wat dan ook. Sluit ik het oude modem aan en dan werkt alles perfect. Bel ik hp net op en die zeggen dat ze dat niet ondersteunen of de verbinding wordt gewoon verbroken als de medewerker zegt dat hij wat gaat vragen Het lijkt mij dat er iets in het modem niet goed staat maar ja het is mij niet gelukt om daar op in te loggen. Andere die ook dit probleem hebben of een oplossing hebben?
  #157  
Oud 24 augustus 2009, 21:18
JD1's schermafbeelding
JD1 JD1 is offline
Member
 
Geregistreerd: 7 augustus 2009
Locatie: Utrecht / Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1-extra, EVW32000
Berichten: 51
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TRaSH Bekijk bericht
System: ARRIS EuroDOCSIS 3.0 / EuroPacketCable 1.0 Touchstone Telephony Modem
HW_REV: 7
VENDOR: Arris Interactive, L.L.C.
BOOTR: 1.2.0.7
SW_REV: 7.0.72
MODEL: TM702B
Bedankt voor je snelle reactie. Jouw modem is een HW-versie ouder dan de mijne, de SW ook. Zou het 'm nu in de HW- of SW-versie zitten?

Vraag 1 is dus of anderen met HW-versie 7 altijd in hun modem kunnen komen vanachter de router. En of degenen met versie 8 dat alleen zo nu en dan kunnen.

Vraag 2 is of degenen met SW 7.0.72 altijd in hun modem kunnen komen vanachter de router. En of degenen met versie 7.0.74 dat alleen zo nu en dan kunnen.

Als Ifeman zijn modem (HW-versie 8, SW_REV: 7.0.72) altijd kan uitlezen, zit het mogelijk in de SW-versie.

Laatst gewijzigd door JD1; 24 augustus 2009 om 21:53
  #158  
Oud 24 augustus 2009, 21:32
wolfman's schermafbeelding
wolfman wolfman is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 11 augustus 2008
Locatie: Schagen (Multikabel)
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra (Arris TM702b)
DTV: Samsung DCB-H360R
Berichten: 7
Standaard

Voor de mensen die graag in de advanced pagina's van de Arris TM702b modem willen komen nadat deze is geregistreerd aan het Ziggo netwerk, hier een simpele procedure:
1> reset je modem (stekker eruit en erin)
2> connect naar 192.168.100.1
3> ga naar de advanced pagina en als het goed is staat de datum op 01/01/1970
4> log in met de password of the day: XCA2Y12U71

Nu kan je de advanced pagina's benaderen en ze zien veranderen naarmate de modem online komt op het Ziggo netwerk. Aangezien je sessie nog actief is, blijft hij ook werken nadat de datum en tijd van je modem veranderd is. (weet niet voor hoelang) Nadat je browser sessie is afgesloten, is het over met de pret en moet je weer van voren beginnen.

Ik heb op deze manier in ieder geval alle informatie zichtbaar gekregen en ik hoop dat dit ook bij andere werkt. Success

PS. Ik maakte gebruik van een pc rechtstreeks aan de modem met een extra IP adres 192.168.100.30
  #159  
Oud 24 augustus 2009, 21:34
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Question

Sebasteaan,
Wat bedoel je met verbinding van buitenaf?
Hoe is daarvan de opzet?
Hoe test je dat?
Met welke instellingen?

Mees de Roo
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.
  #160  
Oud 24 augustus 2009, 21:36
mennog's schermafbeelding
mennog mennog is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 juni 2008
Locatie: Schagen
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra - Cisco Modem
DTV: Horizon / Humax 5200 / Samsung / panasonic
Berichten: 262
Standaard

denk dat hij probeerd op ze pc te komen met remote desktop of iets dergelijks.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router


Labels
arris, docsis, firewall, modem, uitlezen



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:58.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl