Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #131  
Oud 21 augustus 2009, 15:49
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Exclamation

Deze gegevens zijn in principe universeel voor alle cable modems (in een aantal gevallen zelfs DOCSIS standaard).
Wel is in de praktijk gebleken dat in echte grensgevallen sommige modems (zoals b.v. de Arris TM702) nét 1-2 dB critischer zijn dan andere (zoals b.v. de motorola). Dit moet je vooral in de gaten houden bij modem-wisselingen ("het vorige modem deed het goed", terwijl er eigenlijk sprake is van net iets minder slecht).

Mees de Roo
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.
  #132  
Oud 21 augustus 2009, 15:57
internetter's schermafbeelding
internetter internetter is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 augustus 2008
Locatie: voormalig @Home gebied
Ziggo Internet: Connect Max / Playstart / Modem: Techicolor TC7210
DTV: Sony KDL 40HX700 met Neotion Cam CI+ / Humax iHDR-5200C
Berichten: 428
Standaard

meesdro,

dank voor je nadere uitleg.

Vr. gr.
Internetter.
  #133  
Oud 21 augustus 2009, 16:43
Elsido's schermafbeelding
Elsido Elsido is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 28 februari 2007
Locatie: Den Helder Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra Arris Touchstone TM702B
DTV: Humax IR Fox C
Berichten: 205
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
Ben je niet in de war met je upstream Elsido ?
Dat is er maar 1

Downstream is 4 kanalen, en in de meeste multikabel gebieden 3 kanalen.
50Mbit op 1 kanaal kan theoretisch alleen maar (als de stream echt vol open zou staan) als je de enige bent die op dat moment gebruik maakt van die cmts-interface.
Ik denk dat je gelijk hebt. Ik zie nu ook 3 downstreams staan. Zou toch zweren dat ik eerder had gezien dat het maar om eentje ging. Maar goed jullie hebben gelijk ook ik zie nu 3 downstreams.
__________________
Een makkie met Multikabel!
  #134  
Oud 21 augustus 2009, 16:47
madeleine-b's schermafbeelding
madeleine-b madeleine-b is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juni 2009
Locatie: Woerden / Casema
Ziggo Internet: Alles in 1 extra / tijdelijk weer Motorola
DTV: Humax IR-C-Fox
Berichten: 129
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Elsido Bekijk bericht
Ik denk dat je gelijk hebt. Ik zie nu ook 3 downstreams staan. Zou toch zweren dat ik eerder had gezien dat het maar om eentje ging. Maar goed jullie hebben gelijk ook ik zie nu 3 downstreams.
Zou het kunnen je helemaal in het begin van de opstart in de modem hebt gekeken?


Heel andere vraag, zijn er al ervaringen met het uitlezen van de Ubee? Ik krijg echt direct een extern IP adres.
Zal straks eens een vast IP proberen.
  #135  
Oud 21 augustus 2009, 19:01
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Question

Ik heb op internet in een forum plaatjes gezien van de webinterface van het Ubee modem. Dus het bestaat en het is voor een versie ooit gelukt er in te komen.

Volg verder de instructies aan het begin van deze topic; zij zijn o.a. ontstaan n.a.v. het Arris TM702 modem, maar de erin vastgelegde principes zijn universeel.

Wij zijn uiteraard beniewd naar de resultaten en de plaatjes......

Mees de Roo
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.
  #136  
Oud 23 augustus 2009, 12:15
kamphajm's schermafbeelding
kamphajm kamphajm is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 maart 2008
Locatie: Sittard, @Home
Ziggo Internet: Connect & Play Max (Technicolor TC7210 modem)
DTV: Neotion CI+; Samsung SMT-C7140B
Berichten: 332
Standaard CAT5E of CAT6?

Bij het installatiepakket van het nieuwe modem zit een CAT6 kabel. Betekent dit dat ik mijn CAT5E kabel moet vervangen door die CAT6 kabel? Of werkt het modem ook als ik de CAT5E kabel gewoon laat zitten?
Graag advies hierover.
  #137  
Oud 23 augustus 2009, 12:30
BertK's schermafbeelding
BertK BertK is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 april 2008
Locatie: Kerkrade / Ziggo
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra / Netgear WNDR3700 / CISCO EPC3925
DTV: 2x CAM CI+
Berichten: 3.158
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kamphajm Bekijk bericht
Bij het installatiepakket van het nieuwe modem zit een CAT6 kabel. Betekent dit dat ik mijn CAT5E kabel moet vervangen door die CAT6 kabel? Of werkt het modem ook als ik de CAT5E kabel gewoon laat zitten?
Graag advies hierover.
Ik heb de bijgeleverde kabels ook niet gebruikt en alles draait
hier goed op Cat5 Kabels.
  #138  
Oud 23 augustus 2009, 13:43
mennog's schermafbeelding
mennog mennog is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 juni 2008
Locatie: Schagen
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra - Cisco Modem
DTV: Horizon / Humax 5200 / Samsung / panasonic
Berichten: 262
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door meesdroo Bekijk bericht
Internetter,
Signaalwaarden overzicht staat eerder in deze draad:
http://ziggo-gebruikers.nl/forum/sho...6&postcount=62

Omdat (tussenliggende) versterkers dit signaal-niveau eenvoudig kunnen corrigeren zijn S/N waarden, symbolrates, protocols, (un)correctable codewords netzo goed indicatoren die moeten worden betrokken bij de be-oordeling van een verbinding.

Ik zou verder graag horen wat er in Schagen nu werkelijk fout stond. Ik begreep van mennog dat die drie downstream-kanalen heel even in de lucht leken te komen, om vervolgens even snel af te sterven. Ik kan daar even vlug geen instelling bij bedenken.......

Mees de Roo
Volgens een van de monteurs die hier gister rondreed voor een tv storing.
zijn er ook problemen met bepaalde componenten in het netwerk van ziggo waardoor de meeste Docsis 3.0 modems hier maar 1 downstream krijgen.
  #139  
Oud 23 augustus 2009, 13:47
Gizmo©'s schermafbeelding
Gizmo© Gizmo© is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 juni 2009
Locatie: Rijswijk
Berichten: 598
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kamphajm Bekijk bericht
Bij het installatiepakket van het nieuwe modem zit een CAT6 kabel. Betekent dit dat ik mijn CAT5E kabel moet vervangen door die CAT6 kabel? Of werkt het modem ook als ik de CAT5E kabel gewoon laat zitten?
Graag advies hierover.
Heb de oude kabel lekker laten zitten. Alles werkt goed.
  #140  
Oud 23 augustus 2009, 15:52
kamphajm's schermafbeelding
kamphajm kamphajm is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 maart 2008
Locatie: Sittard, @Home
Ziggo Internet: Connect & Play Max (Technicolor TC7210 modem)
DTV: Neotion CI+; Samsung SMT-C7140B
Berichten: 332
Standaard

Ik moet het afkloppen.. maar net het nieuwe Arris modem aangesloten en alles werkt tip-top hier in Sittard. Downloadsnelheid is 47,6 Mbit/s en upload 4,1 Mbit/s. Ik hoop dat alles goed blijft werken!
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router


Labels
arris, docsis, firewall, modem, uitlezen



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:24.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl