Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Ziggo On Demand

Mededelingen

Ziggo On Demand Vragen en opmerkingen over het originele Interactieve TV platform van Ziggo.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #81  
Oud 14 augustus 2009, 23:03
tja's schermafbeelding
tja tja is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 december 2007
Locatie: Cogas
Ziggo Internet: A-i-1 Plus, Modem: Ubee
DTV: LG 32LD350 (zonder CAM); Cisco 8455, Ziggo IPTV pilot, Humax Fox C
Berichten: 2.461
Standaard

Mijn probleem is iets anders, maar mogelijk wel gerelateerd, al zou het ook aan het probleem met het activeren van modems te maken kunnen hebben.

In Almelo is VOD nog niet beschikbaar, maar het interne kabelmodem van de Cisco dient wel online te komen. Hierdoor is de catalogus en de verlengde EPG wel beschikbaar.

Omdat ik er vanavond achter kwam dat de verlengde EPG niet meer werkte, wou ik ITV opnieuw gaan installeren. Dat eindigde in eerste instantie in een oranje scherm met 'onbekende fout'. Vervolgens de Cisco gereset, en het nog eens geprobeerd. De box begint vol goede moed aan de eerste DHCP fase, maar geeft dan al snel een wit scherm met de volgende tekst:

Citaat:
Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in /var/www/VODProcess/index.php on line 72
Vervolgens helpt alleen een reset.

Status installatie staat op 'bezig', ondanks dat beide IP's zijn toegekend.
  #82  
Oud 14 augustus 2009, 23:26
pjutr's schermafbeelding
pjutr pjutr is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 24 maart 2008
Locatie: Breda Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus
DTV: Philips 42PDL7906 Cisco8455 Samsung SMT-C7140A
Berichten: 807
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tja Bekijk bericht
Mijn probleem is iets anders, maar mogelijk wel gerelateerd, al zou het ook aan het probleem met het activeren van modems te maken kunnen hebben.

In Almelo is VOD nog niet beschikbaar, maar het interne kabelmodem van de Cisco dient wel online te komen. Hierdoor is de catalogus en de verlengde EPG wel beschikbaar.

Omdat ik er vanavond achter kwam dat de verlengde EPG niet meer werkte, wou ik ITV opnieuw gaan installeren. Dat eindigde in eerste instantie in een oranje scherm met 'onbekende fout'. Vervolgens de Cisco gereset, en het nog eens geprobeerd. De box begint vol goede moed aan de eerste DHCP fase, maar geeft dan al snel een wit scherm met de volgende tekst:



Vervolgens helpt alleen een reset.

Status installatie staat op 'bezig', ondanks dat beide IP's zijn toegekend.
Heb aan de andere kant van het land (PC 4822) vanavond exact dezelfde ervaring. Nog steeds storing dus. Ik kan niets interactiefs afspelen en de EPG is er alleen voor vandaag en morgen.
  #83  
Oud 15 augustus 2009, 16:28
dolceamoremio's schermafbeelding
dolceamoremio dolceamoremio is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 15 januari 2009
Locatie: Amersfoort
Ziggo Internet: Internet Z1, Motorola, Sitecom
DTV: Cisco
Berichten: 8
Standaard Storing ITV Netwerkfout

Ik heb ook hetzelfde probleem. Ik kan geen "Net gemist" meer kijken. Fabrieksinstellingen hersteld, niks, dan maar ITV opnieuw instellen, wat krijg ik een wit scherm T_String or T_Variable of T_Num_Strin in /var/www/vod/VODProcess/index.php on line 72. Duidelijk een fout in het script. Hopen dat ze bij Ziggo wakker worden!!
  #84  
Oud 15 augustus 2009, 16:50
Schuiling's schermafbeelding
Schuiling Schuiling is offline
Member
 
Geregistreerd: 11 juli 2009
Locatie: eMMen @home
Ziggo Internet: Alles in 1 plus
DTV: Cisco 8455, Samsung DCB 270-R
Berichten: 80
Thumbs down

Ook hier weer terug van weggeweest de netwerkfout (Emmen postcode 7815)
en ook geen verlengde epg.

Gisteren itv opnieuw geinstalleerd en kreeg toen idd dat witte scherm.

Irritant dat de dienst regelmatig niet werkt, en dat binnen de maand dat ik het nu heb.
En ook de epg is irritant, dit was juist een reden om van CanalDigitaal naar Ziggo te gaan.
  #85  
Oud 15 augustus 2009, 16:50
snarf007's schermafbeelding
snarf007 snarf007 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 juni 2009
Locatie: Utrecht | Casema/Ziggo
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus | TV-Extra | UBEE |
DTV: Cisco 8485DVB | Cisco 8455DVB
Berichten: 118
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dolceamoremio Bekijk bericht
Ik heb ook hetzelfde probleem. Ik kan geen "Net gemist" meer kijken. Fabrieksinstellingen hersteld, niks, dan maar ITV opnieuw instellen, wat krijg ik een wit scherm T_String or T_Variable of T_Num_Strin in /var/www/vod/VODProcess/index.php on line 72. Duidelijk een fout in het script. Hopen dat ze bij Ziggo wakker worden!!
Zelfde probleem. Probleem staat al op hun storing pagina, maar speelt dus al van Vrijdag. Heb niet het idee dat ze dit in het weekend gaan oplossen ....!
  #86  
Oud 15 augustus 2009, 17:22
dolceamoremio's schermafbeelding
dolceamoremio dolceamoremio is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 15 januari 2009
Locatie: Amersfoort
Ziggo Internet: Internet Z1, Motorola, Sitecom
DTV: Cisco
Berichten: 8
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door snarf007 Bekijk bericht
Zelfde probleem. Probleem staat al op hun storing pagina, maar speelt dus al van Vrijdag. Heb niet het idee dat ze dit in het weekend gaan oplossen ....!
Heb het inderdaad gezien, bij mij sinds donderdag, maar ze hebben het alleen hierover:

Wanneer u de ITV decoder van de stroom heeft gehaald of als u via het menu een herinstallatie uitvoert, dan zullen er geen on-demand films meer kunnen worden afgespeelt. In het menu Instellingen -> Info zal op het tabblad "Status Interactieve Televisie" de regel "Status Installatie" op "Bezig" blijven staan. Vanaf dit moment is het nog wel mogelijk om de catalogus op te halen en hier doorheen te bladeren en er zal ook gewoon een OK button verschijnen om te starten met afspelen. Echter zal dan de volgende melding verschijnen: "NETWERKFOUT Probeer het later opnieuw". Drukt u op de knop ‘Terug' om terug te gaan.
Deze storing is bekend en er wordt gewerkt aan een oplossing. De normale DTV kanalen blijven wel gewoon werken.
Onze excuses voor het ongemak.

En wat je zegt, heb ook niet het idee dat het dit weekend wordt opgelost!
  #87  
Oud 16 augustus 2009, 10:05
ibtisam's schermafbeelding
ibtisam ibtisam is offline
Member
 
Geregistreerd: 14 augustus 2009
Locatie: bilthoven
Ziggo Internet: interactief
DTV: cisco
Berichten: 58
Standaard

Is er iemand die Ziggo heeft gevraagd hoelang dit gaat duren. Heb zelf echt geen zin meer om weer te bellen. Ze bieden excuses voor het ongemak, maar hoelang gaat dit duren?
  #88  
Oud 16 augustus 2009, 14:59
snarf007's schermafbeelding
snarf007 snarf007 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 juni 2009
Locatie: Utrecht | Casema/Ziggo
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus | TV-Extra | UBEE |
DTV: Cisco 8485DVB | Cisco 8455DVB
Berichten: 118
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ibtisam Bekijk bericht
Is er iemand die Ziggo heeft gevraagd hoelang dit gaat duren. Heb zelf echt geen zin meer om weer te bellen. Ze bieden excuses voor het ongemak, maar hoelang gaat dit duren?
Antwoord te verwachten bij zo een storing is:
Onze specialisten werken aan het probleem. De helpdesk medewerker kan geen antwoord geven op de vraag hoe lang het gaat duren.

Dus bellen heeft geen zin. Kost je geld zonder dat je antwoord krijgt op je vraag.

SnarF007
  #89  
Oud 16 augustus 2009, 15:27
marcelm's schermafbeelding
marcelm marcelm is offline
Member
 
Geregistreerd: 19 juli 2009
Locatie: Raamsdonksveer /casema
Ziggo Internet: internet/telefonie:Z2
DTV: cisco 8455DVB
Berichten: 68
Unhappy

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zork14 Bekijk bericht
Sinds gisteravond krijg ik de melding netwerkfout bij ITV nadat mijn decoder zich twee keer achter elkaar had opgehangen. Na een reset (stroom eraf) niet opgelost. Zojuist (19 juli 17:30) gebeld met klantenservice. Kreeg de melding "storing is nog steeds niet opgelost". De jongeman had alleen niet in de gaten dat op de webiste geen enkele melding van deze storing wordt gemaakt.

Dus sinds 18 juli 23:45 uur krijgt je de melding "Netwerkfout". Storing is volgens zeggen van de helpdesk landelijk. Meer mensen die er last van hebben??

ja bij mij bijna zelfde sinds gistere weer netwerk fout bij interactieve zegt ie hele tyd is bezig als ik film wil kijken zegt ie netwerk fout
  #90  
Oud 17 augustus 2009, 11:46
abacoziggo's schermafbeelding
abacoziggo abacoziggo is offline
Member
 
Geregistreerd: 29 mei 2009
Locatie: Ziggo in overweging
Berichten: 30
Standaard

Volgens mij is het geen storing meer! Maar een structureel probleem.
Dit komt bij mij nog te vaak voor! Het is elke week wel een paar uur dat het niet vlekkeloos werkt.

Ziggo helpdesk reageert elke keer maar weer nonchalant,als je vraagt om geld terug omdat de dienst niet beschikbaar is dan komen ze met ..."het is een storing meneer we lossen het zsm op". Maar ja, mischien houtje touwtje maar een blijvende oplossing is er blijkbaar niet.

Wat is zijn jullie ervaringen!!
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Ziggo On Demand


Labels
netwerkfout



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 02:39.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl