Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Ziggo On Demand

Mededelingen

Ziggo On Demand Vragen en opmerkingen over het originele Interactieve TV platform van Ziggo.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #51  
Oud 29 juli 2009, 22:58
chefkok18's schermafbeelding
chefkok18 chefkok18 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 29 juli 2009
Locatie: cuijk @home
Ziggo Internet: interactieve tv
DTV: cisco
Berichten: 1
Thumbs down Afspelen is niet gelukt probeer het later nog eens

hoi,

ik ben nieuw hier en hoop dat ik deze post goed plaats.

Ik heb sins gister avond een storing op interactieve tv, het volgende gebeurd.

Als ik een film kijk via de tv theek dan begint deze gewoon te spelen alleen na een paar minuten dan stopt de film en krijg ik in een oranje scherm de melding (even geduld tot het afspelen begint) dit blijft ff in beeld en dan komt er de melding in een oranje scherm (fout het afspelen is niet gelukt probeer het later nog eens).

Ik ben er wel achter als ik bij instellingen en dan info kijk dat als alles werkt en goed staat als ik de fout melding heb gekregen dan staat bij instalatie dat deze bezig is en bij ip staat 0.0.0.0.

Als je dan ff geduld hebt dan komen de instelingen weer zet je dan weer een film aan dan duurt het weer een paar minuten en dan krijg ik de fout melding weer.

Heeft iemand deze storing ook?
  #52  
Oud 30 juli 2009, 06:16
abacoziggo's schermafbeelding
abacoziggo abacoziggo is offline
Member
 
Geregistreerd: 29 mei 2009
Locatie: Ziggo in overweging
Berichten: 30
Standaard

Dit heb ik ook steeds maar dan ook bij uitzending gemist!

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door chefkok18 Bekijk bericht
hoi,

ik ben nieuw hier en hoop dat ik deze post goed plaats.

Ik heb sins gister avond een storing op interactieve tv, het volgende gebeurd.

Als ik een film kijk via de tv theek dan begint deze gewoon te spelen alleen na een paar minuten dan stopt de film en krijg ik in een oranje scherm de melding (even geduld tot het afspelen begint) dit blijft ff in beeld en dan komt er de melding in een oranje scherm (fout het afspelen is niet gelukt probeer het later nog eens).

Ik ben er wel achter als ik bij instellingen en dan info kijk dat als alles werkt en goed staat als ik de fout melding heb gekregen dan staat bij instalatie dat deze bezig is en bij ip staat 0.0.0.0.

Als je dan ff geduld hebt dan komen de instelingen weer zet je dan weer een film aan dan duurt het weer een paar minuten en dan krijg ik de fout melding weer.

Heeft iemand deze storing ook?
  #53  
Oud 30 juli 2009, 11:28
hopmanco's schermafbeelding
hopmanco hopmanco is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 30 juli 2009
Locatie: hillegom
Ziggo Internet: interactieve tv
DTV: cirsco samsung
Berichten: 6
Standaard netwerkstoring interactieve tv cisco

Sinds 2 dagen worden opgevraagde films met een zekere regelmaat onderbroken met de mededeling 'netwerkstoring'. Daarvóór speelden de films wel volledig af. Mijn postcode is 2182 zs.

Een ander probleem is dat de cisco interactieve ontvanger de bbc teletekst niet goed doorgeeft (tekst blokkeert na een paar minuten). De Samsung HD ontvanger doet de bbc teletekst wel correct.
  #54  
Oud 30 juli 2009, 18:39
marcelm's schermafbeelding
marcelm marcelm is offline
Member
 
Geregistreerd: 19 juli 2009
Locatie: Raamsdonksveer /casema
Ziggo Internet: internet/telefonie:Z2
DTV: cisco 8455DVB
Berichten: 68
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door abacoziggo Bekijk bericht
Dit heb ik ook steeds maar dan ook bij uitzending gemist!
ja Dat ik ook heb je al geprobeert naar fabriek instelling te zette!!!
  #55  
Oud 30 juli 2009, 19:22
edwin1969's schermafbeelding
edwin1969 edwin1969 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 23 april 2009
Locatie: @home
Ziggo Internet: z1
DTV: cisco
Berichten: 1
Standaard netwerkfout

ik heb zelf het probleem ook al enkele dagen netwerkfout schijnt iets bij ziggo niet goed te staan word aan gewerkt postcode 8043 le
  #56  
Oud 30 juli 2009, 20:16
lionking's schermafbeelding
lionking lionking is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 7 juni 2008
Locatie: Stadskanaal
Berichten: 21
Standaard

Heb sinds vandaag ook steeds netwerkfout in beeld, het gaat een paar minuten goed en dan stopt hij er weer mee. Mijn postcode is 9501 JM
  #57  
Oud 30 juli 2009, 22:54
Zork14's schermafbeelding
Zork14 Zork14 is offline
Member
 
Geregistreerd: 11 juni 2009
Locatie: Venlo/@home
Ziggo Internet: Alles in één extra met Ubee EVW320b
DTV: Samsung UE46F7000, Humax 5200, Cisco 8485 en Cisco 8455
Berichten: 86
Angry

En bij dus ook weer netwerkfout. Je kunt even kijken, krijgt dan de melding "even wachten......". soms begint hij vanzelf weer af te spelen. Uiteindelijk valt het afspelen weg en krijg je de melding "netwerkfout probeer het later". Nu is mijn kabelmodem weer "bezig" met installatie. Postcode 5922.

Het is de laatste weken zwaar hopeloos met ITV, Ziggo, het wordt nu toch tijd dat jullie echt iets gaan doen. Ik overweeg nu sterk om abonnementsgeld terug te vorderen. Je kunt immer niet fatsoenlijk gebruik maken van de dienst.
  #58  
Oud 30 juli 2009, 23:00
marcelm's schermafbeelding
marcelm marcelm is offline
Member
 
Geregistreerd: 19 juli 2009
Locatie: Raamsdonksveer /casema
Ziggo Internet: internet/telefonie:Z2
DTV: cisco 8455DVB
Berichten: 68
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zork14 Bekijk bericht
En bij dus ook weer netwerkfout. Je kunt even kijken, krijgt dan de melding "even wachten......". soms begint hij vanzelf weer af te spelen. Uiteindelijk valt het afspelen weg en krijg je de melding "netwerkfout probeer het later". Nu is mijn kabelmodem weer "bezig" met installatie. Postcode 5922.

Het is de laatste weken zwaar hopeloos met ITV, Ziggo, het wordt nu toch tijd dat jullie echt iets gaan doen. Ik overweeg nu sterk om abonnementsgeld terug te vorderen. Je kunt immer niet fatsoenlijk gebruik maken van de dienst.


heb ik ook van de week gehad van weer netwerkfout ja idd bij mij stondt ook van is bezig soms is dat halve avond of overdag dat ie weer gewoon staat
  #59  
Oud 30 juli 2009, 23:16
Zork14's schermafbeelding
Zork14 Zork14 is offline
Member
 
Geregistreerd: 11 juni 2009
Locatie: Venlo/@home
Ziggo Internet: Alles in één extra met Ubee EVW320b
DTV: Samsung UE46F7000, Humax 5200, Cisco 8485 en Cisco 8455
Berichten: 86
Standaard Storing melden

heb geprobeerd de klacht te melden bij Ziggo via het contactformulier. Wonderbaarlijk. Je bent verplicht om bij onderwerp een keuze te maken uit de keuzelijst voordat je het formulier kunt versturen. De keuzelijst is echter leeg; er valt niets te kiezen en niets in te vullen. En dus ook geen contactformulier naar Ziggo te versturen. Lekker handig!!!!!!!!
  #60  
Oud 30 juli 2009, 23:19
tja's schermafbeelding
tja tja is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 december 2007
Locatie: Cogas
Ziggo Internet: A-i-1 Plus, Modem: Ubee
DTV: LG 32LD350 (zonder CAM); Cisco 8455, Ziggo IPTV pilot, Humax Fox C
Berichten: 2.461
Standaard

Dan gebruik je zeker Firefox? Probeer eens met IE of de FF plugin IE-tab.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Ziggo On Demand


Labels
netwerkfout



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 21:12.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl