Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Ziggo On Demand

Mededelingen

Ziggo On Demand Vragen en opmerkingen over het originele Interactieve TV platform van Ziggo.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #31  
Oud 23 juli 2009, 18:35
ceygen's schermafbeelding
ceygen ceygen is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 21 juli 2009
Locatie: leiden
DTV: cisco
Berichten: 15
Standaard netwerk fout

goedeavond, hij doet het weer ..ik heb de stroom er af gehaald een minuut alles doet het weer bedankt ceygen
  #32  
Oud 24 juli 2009, 11:55
Valtier's schermafbeelding
Valtier Valtier is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 22 juli 2009
Locatie: Huizen
Berichten: 3
Standaard

Ik heb nog steeds storing ( 1274EE in Huizen )

"Netwerkfout"
  #33  
Oud 24 juli 2009, 13:54
Infje's schermafbeelding
Infje Infje is offline
Ziggo VOD Helpdesk
 
Geregistreerd: 16 september 2008
Locatie: Den Haag
Berichten: 247
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Valtier Bekijk bericht
Ik heb nog steeds storing ( 1274EE in Huizen )

"Netwerkfout"
Zelfde als bovenstaand. Heb je al de decoder gereset en eventueel de fabrieksinstellingen geladen?
  #34  
Oud 24 juli 2009, 18:34
Valtier's schermafbeelding
Valtier Valtier is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 22 juli 2009
Locatie: Huizen
Berichten: 3
Standaard

AL die stappen heb ik al meerdere malen doorlopen, stroom eraf, terug naar fabrieksinstellingen, opnieuw installeren etc.
  #35  
Oud 25 juli 2009, 10:30
djcujo's schermafbeelding
djcujo djcujo is offline
Member
 
Geregistreerd: 25 oktober 2004
Locatie: Midwoud
Berichten: 41
Standaard

Zelfde probleem hier... nu inmiddels 5 dagen..
Volgens de storingen en onderhoud site is het probleem verholpen, maar hier natuurlijk weer niet

Helpdesk bellen heeft ook geen zin, na 45 min. in de wacht (en 2 keer verkeerd doorverbonden worden) was ik er weer eens klaar mee en heb toch maar opgehangen.

Gelukkig had ik al geen probleem met het eenmaal krijgen van ITV (NOT!)
En hij heeft nu welgeteld 2 a 3 weken gewerkt. Ook opnieuw Interactief tv instellen gaat niet.. krijg direct al een fout.

Waarom staat dit als opgelost als er toch nog duidelijk een probleem is ?
  #36  
Oud 25 juli 2009, 12:45
Jam's schermafbeelding
Jam Jam is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 7 juli 2008
Locatie: MK NH 1761ck
Ziggo Internet: alles in 1 extra Ubee [nieuwe type]
DTV: Cisco 8455DVB
Berichten: 481
Standaard

hier is het nu ook al een paar dagen raak.
geen netwerkfout maar de melding dat als ik een abbo wil op die dienst ik een tel nr moet bellen.
ik heb netjes alles betaald dus daar zou het niet aan kunnen liggen.

helpdesk bellen ?! lukt al 3 dagen niet, ik krijg eerst te horen dat het weer 10ct pm kost waarna mijn vebinding telkens weer word verbroken met het bekende zinnetje "op dit moment is het te druk om u te woord te staan blabla"

ik vind dit echt niet kunnen.
help aub....

alle stappen plannetjes met de cisco heb ik inmiddels al weer diverse keren doorlopen, niets helpt.
signaal/waardes zijn ok.
  #37  
Oud 25 juli 2009, 13:54
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.917
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jam Bekijk bericht
helpdesk bellen ?! lukt al 3 dagen niet, ik krijg eerst te horen dat het weer 10ct pm kost waarna mijn vebinding telkens weer word verbroken met het bekende zinnetje "op dit moment is het te druk om u te woord te staan blabla"
Wat raar, ze hebben toch onlangs de prijs weer verhoogt naar 10 euro cent per minuut omdat de helpdesk weer helemaal bij was met het verwerken van de door Ziggo veroorzaakte klachten? Hebben ze dan toch weer zitten jokken?
  #38  
Oud 25 juli 2009, 15:48
ceygen's schermafbeelding
ceygen ceygen is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 21 juli 2009
Locatie: leiden
DTV: cisco
Berichten: 15
Angry

hoi ... hier ook weer raak .vrijdag doet alles het weer ,nu weer melding op tv-theek abbo nemen snap er nu ook niets meer van? waar is ziggo mee bezig...........
  #39  
Oud 25 juli 2009, 20:07
jongetje's schermafbeelding
jongetje jongetje is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 december 2008
Locatie: Den Haag
DTV: Cisco 8455 & 8485
Berichten: 465
Standaard

Hier ook bij tv-theek en netgemist etc. netwerk fout (postcode 2551).

Monitoring van de dienst (nog steeds?) niet ingeregeld?
  #40  
Oud 25 juli 2009, 20:14
MauBro's schermafbeelding
MauBro MauBro is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 17 juli 2009
Locatie: Enschede/@Home
Ziggo Internet: AI1+
DTV: Cisco
Berichten: 20
Standaard

Sinds de 20e heb ik geen netwerkfouten meer.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ceygen Bekijk bericht
hoi ... hier ook weer raak .vrijdag doet alles het weer ,nu weer melding op tv-theek abbo nemen snap er nu ook niets meer van? waar is ziggo mee bezig...........
Ik krijg momenteel wel de abonnement-melding.

Laatst gewijzigd door MauBro; 25 juli 2009 om 20:41
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Ziggo On Demand


Labels
netwerkfout



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 21:09.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl