Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Ziggo On Demand

Mededelingen

Ziggo On Demand Vragen en opmerkingen over het originele Interactieve TV platform van Ziggo.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #271  
Oud 22 september 2009, 21:05
geulwijk's schermafbeelding
geulwijk geulwijk is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 20 september 2009
Locatie: leusden / casema
Ziggo Internet: itv
DTV: cisco
Berichten: 14
Standaard

Beste lotgenoten,

Wat is het ineens rustig op dit forum.. Werkt het bij jullie ook weer??

Ik heb zojuist een compleet programma van net gemist gezien, en de epg heeft informatie tot en met 5 oktober!!

Hoe is het inmiddels bij jullie?

grt Vincent

Laatst gewijzigd door geulwijk; 22 september 2009 om 21:15
  #272  
Oud 22 september 2009, 21:35
martijn1979's schermafbeelding
martijn1979 martijn1979 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 26 maart 2008
Locatie: Enschede
Ziggo Internet: Connect & Play Max
DTV: Horizon Box SMT-G7400
Berichten: 22
Standaard

Ben nu eindelijk in de staat verder te testen, maar ben al 40 minuten naar Eraser aan het kijken en gaat goed
  #273  
Oud 23 september 2009, 11:08
wcmveer's schermafbeelding
wcmveer wcmveer is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 17 augustus 2009
Locatie: Amersfoort / Casema
Ziggo Internet: Z2
DTV: Cisco / Philips
Berichten: 6
Standaard

Beste lotgenoten

Vanmorgen twee keer gebeld door ZIGGO betreft de storing van ITV. Met het eerste gesprek is mij gevraagd wat de klachten zijn na alles te hebben door gegeven zouden zij mij terug bellen. En inderdaad ik werd terug gebeld en ze deelde mee dat ze alles hebben door gemeten en hoog waarschijnlijk is de aansluiting in orde. Maar voor de zekerheid sturen ze morgen een een monteur om de aansluiting bij thuis na te lopen zodat ze zeker weten of de bekabbeling of decoder in orde zijn. Dit betijfel ik gezien dat er meerdere mensen zijn die een probleem met ITV hebben. Dan zouden er bij meerdere abonees een defecte kabel of decoder zijn. We wachten morgen af wat de monteur gaat doen en zeggen. Ik hou jullie op de hoogte. Zal het nu waar zijn dat ZIGGO er druk mee bezig is om het systeem op orde te krijgen.Op dit moment geef ik ZIGGO de voordeel van de twijfel.

Groeten en tot een volgend bericht..
Willem van der Veer
  #274  
Oud 23 september 2009, 13:28
Infje's schermafbeelding
Infje Infje is offline
Ziggo VOD Helpdesk
 
Geregistreerd: 16 september 2008
Locatie: Den Haag
Berichten: 247
Standaard

Heel apart dat er een monteur gebeld wordt... De klantenservice moet op de hoogte zijn van dit probleem. Anyhow:

Ik krijg de melding dat het (ja ik weet het, alweer) opgelost moet zijn!
Kunnen jullie dit svp bevestigen.
  #275  
Oud 23 september 2009, 13:30
jong710's schermafbeelding
jong710 jong710 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 14 september 2009
Locatie: Bolsward / Ziggo (@Home)
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus / Ubee
DTV: Cisco 8455DVB
Berichten: 17
Standaard

De verbinding met iTV lijkt op dit moment stabiel. Status blijft op geactiveerd en ip-adressen zijn toegewezen.
Ik krijg alleen maar geen serving area toegewezen, dus ik kan niks afspelen. Alle kabels die ik gebruik hebben kabelkeur en er zitten geen splitters of andere storende factoren tussen de breedbandversterker en de WCD. Signaal is ook 100%. Ik heb wel 10 keer de fabrieksinstellingen hersteld en iTV opnieuw geinstalleerd, maar er veranderd niks. Kan er bij Ziggo op afstand gecontroleerd worden of er iets mis is bij mij, of moet ik een monteur langs laten komen?
Heeft iemand ook dit probleem gehad en een oplossing gevonden?

== UPDATE ==
Probleem met serving area opgelost. Zat toch in de WCD in de woonkamer. Had deze al eerder vervangen vorige week, maar toen werkte het nog niet dus de oude maar weer teruggeplaatst. Nu weer geprobeerd en het werkt! Blijkbaar werkte het vorige week niet door de storing met iTV. Ik ben weer blij.

Laatst gewijzigd door jong710; 23 september 2009 om 17:31
  #276  
Oud 23 september 2009, 14:05
nmatheij's schermafbeelding
nmatheij nmatheij is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 3 augustus 2009
Locatie: Meerlo / @Home
Ziggo Internet: iTV Cisco
DTV: Humax
Berichten: 25
Standaard

Vanavond nog maar een poging wagen dan.
  #277  
Oud 23 september 2009, 14:13
Rudedude's schermafbeelding
Rudedude Rudedude is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 18 september 2009
Locatie: Egchel
Ziggo Internet: Interactief Totaal
DTV: Cisco
Berichten: 2
Standaard ITV werkt

Bij mij werkt itv sinds gisteravond naar behoren.

Nog 1x een server error gehad onder het bladeren door de tv-theek, maar dit resulteerde niet in een 'bezige' modemstatus.

Menu's voelen regelmatig wel nog behoorlijk 'stroperig' aan maar content werkt..

Fingers crossed..
  #278  
Oud 23 september 2009, 15:08
jaap01's schermafbeelding
jaap01 jaap01 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 17 september 2009
Locatie: Capelle ad IJssel/Casema
Ziggo Internet: ITV digitaal totaal
DTV: Cisco
Berichten: 4
Standaard ITV doet het inmiddels 2 dagen !

En dat is al heel wat. Het lijkt erop als ik maar heel rustig door de ITV menu's ga, dat de boel blijft draaien (dit heeft een andere gebruiker ook als een opgemerkt geloof ik).
Het gaat fout als je snel door het filmaanbod scrolled of tijdens het afspelen van een film/serie te snel op pauze en dan weer play klikt; na iedere actie op de afstandbediening even wachten en dan gaat het goed - tot nu toe dan - overigens is dit ook irritant maar gaat uiteindelijk sneller dan alles iedere keer opnieuw installeren.
  #279  
Oud 23 september 2009, 19:32
dolceamoremio's schermafbeelding
dolceamoremio dolceamoremio is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 15 januari 2009
Locatie: Amersfoort
Ziggo Internet: Internet Z1, Motorola, Sitecom
DTV: Cisco
Berichten: 8
Smile ITV

Hallo Vincent,

Na een aantal weken, dacht ik, laat ik het maar weer eens proberen. In het begin, nada, ITV opnieuw geïnstalleerd ook niet, uiteindelijk fabrieksinstellingen herstellen gedaan en nu werkt het! Jammer dat dit niet op de site van Ziggo wordt gezet en had ook nog een mail gestuurd en tot op heden geen antwoord gekregen. Uiteindelijk moet je het toch zelf doen.




Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door geulwijk Bekijk bericht
Beste lotgenoten,

Wat is het ineens rustig op dit forum.. Werkt het bij jullie ook weer??

Ik heb zojuist een compleet programma van net gemist gezien, en de epg heeft informatie tot en met 5 oktober!!

Hoe is het inmiddels bij jullie?

grt Vincent
  #280  
Oud 23 september 2009, 19:37
ibtisam's schermafbeelding
ibtisam ibtisam is offline
Member
 
Geregistreerd: 14 augustus 2009
Locatie: bilthoven
Ziggo Internet: interactief
DTV: cisco
Berichten: 58
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Infje Bekijk bericht
Heel apart dat er een monteur gebeld wordt... De klantenservice moet op de hoogte zijn van dit probleem. Anyhow:

Ik krijg de melding dat het (ja ik weet het, alweer) opgelost moet zijn!
Kunnen jullie dit svp bevestigen.
Beetje late reactie, maar hier werkt het weer.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Ziggo On Demand


Labels
netwerkfout



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:14.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl