Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Ziggo On Demand

Mededelingen

Ziggo On Demand Vragen en opmerkingen over het originele Interactieve TV platform van Ziggo.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #211  
Oud 16 september 2009, 15:38
KoenH's schermafbeelding
KoenH KoenH is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 juni 2009
Locatie: Hengelo (OV)
Berichten: 104
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Silvia_31 Bekijk bericht
Het lijkt inderdaad opgelost: ik moest wel eerst terug naar fabrieksintellingen, maar heb goede hoop.
Ook hier al de hele week aan het stoeien met ITV . Het doet het een paar uur (2 a 2,5) en dan begint het gedoe met Netwerkfout weer.

Zo langzamerhand wordt mij wel duidelijk dat Ziggo een produkt in de markt heeft gezet dat verre van goed functioneert. Je moet toch behoorlijk veel geduld hebben om de zaak draaiende te houden. Om over de problemen (vastlopen, traagheid, verlies van data en instellingen) van de Cisco ontvanger nog maar even te zwijgen...

Jammer, maar als consument worden we duidelijk opgescheept met een falend produkt.

Nog meer mensen opgevallen trouwens, dat de grote reklame campagne van Ziggo Interactief is stopgezet? .... Het blijft gissen natuurlijk, maar ik kan wel een reden verzinnen waarom de verantwoordelijke afdelingen dit stop hebben laten zetten/gezet.
  #212  
Oud 16 september 2009, 15:39
KoenH's schermafbeelding
KoenH KoenH is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 juni 2009
Locatie: Hengelo (OV)
Berichten: 104
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dutchdevil83 Bekijk bericht
Nou hier nog steeds niks (regio den bosch) wat een ellende zeg dat itv, wanneer stoppen ze met deze beta?

ps status blijft staan op bezig... en bij opnieuw installeen wit beeld met dat vodacces adres
Even nogmaals op OK drukken en de installatie gaat door.
  #213  
Oud 16 september 2009, 16:07
bicat's schermafbeelding
bicat bicat is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 14 september 2009
Locatie: Enschede / @home
Berichten: 3
Standaard

Dag,

Zaterdag de Cisco ontvangen. Vol goede moed aan het installeren geslagen en tot op heden nog niet van de geneugten van ITV gebruik kunnen maken. (Enschede)

Ziggo storingspagina meldt overigens keurig dat er een storing is.

Groet
  #214  
Oud 16 september 2009, 16:30
appie1's schermafbeelding
appie1 appie1 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 14 mei 2008
Locatie: Tilburg / @Home
Ziggo Internet: 120Mbit en groeiend...
DTV: samsung Hd en SD en Cisco
Berichten: 11
Standaard itv

Hoi,
waarschijnlijk licht de server in Zwolle er weer uit.

dan krijg je de foutmeldingen.
Als ze netwerk niet beschikbaar krijgen, gewoon even opnieuw ITV installeren..dan krijg je de welding niet beschikbaar..gewoon op OK drukken en de installatie verder laten gaan.

hierna werkt het gewoon weer.

gr.
appie
  #215  
Oud 16 september 2009, 18:33
ozon1's schermafbeelding
ozon1 ozon1 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 15 september 2009
Locatie: zwolle
Ziggo Internet: z2
DTV: cisco
Berichten: 2
Standaard Storingen Interactieve TV

helemaal top het werkt weer allemaal bedankt voor de tips groetjes uit zwolle
  #216  
Oud 16 september 2009, 19:05
Zork14's schermafbeelding
Zork14 Zork14 is offline
Member
 
Geregistreerd: 11 juni 2009
Locatie: Venlo/@home
Ziggo Internet: Alles in één extra met Ubee EVW320b
DTV: Samsung UE46F7000, Humax 5200, Cisco 8485 en Cisco 8455
Berichten: 86
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ozon1 Bekijk bericht
helemaal top het werkt weer allemaal bedankt voor de tips groetjes uit zwolle
Hier werkt het ook weer na het herstellen van de fabrieksinstellingen. Ik ben blij dat het weer werkt maar of ik dit nou allemaal helemaal top vind. Sinds mei eigenlijk alleen nog maar structureel problemen met ITV gehad. Met zeer grote regelmaat netwerkfouten. Na een update loopt de zaak in het honderd etc. etc. Het produkt is onbetrouwbaar maar we betalen er wel gewoon maandelijks voor. Geen enkele beweging vanuit Ziggo om nu eens serieus op alle klachten te reageren. Ik merk ook hier dat er een eind komt aan het geduld van mensen. Als Ziggo niet weer hetzelfde gedonder als onlangs met Radar wil, zullen ze nu toch echt iets moeten doen. Laatst het structurele probleem aangekaart per mail en dan een reactie die je terug verwijst naar de telefonische helpdesk voor ITV. En we weten allemaal dat dan het probleem echt structureel wordt opgelost
  #217  
Oud 16 september 2009, 19:37
lionking's schermafbeelding
lionking lionking is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 7 juni 2008
Locatie: Stadskanaal
Berichten: 21
Standaard

Ik heb het ook geprobeerd met opnieuw fabrieksinstellingen en een keer interactieve tv opnieuw te installeren maar krijg nog steeds het witte scherm met internal server error,geef ze nog tot vrijdag de tijd en dan zeg ik mijn abbonnement op. Ben er stront zat van dat het niet goed werkt.
  #218  
Oud 16 september 2009, 20:36
KoenH's schermafbeelding
KoenH KoenH is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 juni 2009
Locatie: Hengelo (OV)
Berichten: 104
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door lionking Bekijk bericht
Ik heb het ook geprobeerd met opnieuw fabrieksinstellingen en een keer interactieve tv opnieuw te installeren maar krijg nog steeds het witte scherm met internal server error,geef ze nog tot vrijdag de tijd en dan zeg ik mijn abbonnement op. Ben er stront zat van dat het niet goed werkt.
Bij dit witte scherm moet je NOGMAALS op OK drukken en dan wordt de boel (althans bij mij) alsnog gewoon geinstalleerd. Vraag is alleen voor hoe lang het e.e.a. actief blijft....
  #219  
Oud 16 september 2009, 21:45
bicat's schermafbeelding
bicat bicat is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 14 september 2009
Locatie: Enschede / @home
Berichten: 3
Standaard

Hier lukt het ook nog altijd niet.
ITV opnieuw installeren.
Fabriekinstellingen en vervolgens opnieuw installeren.

Na afspelen krijg ik:
FOUT
Afspelen niet gelukt. Druk op 'ok' om tv te kijken. Probeert u het later nog eens.

Jammer.
  #220  
Oud 16 september 2009, 21:59
GerardPoels's schermafbeelding
GerardPoels GerardPoels is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 16 augustus 2009
Locatie: Grave/@Home
DTV: Cisco8455DVB
Berichten: 8
Thumbs down Te vroeg gejuigd

Maandag schreef ik hier dat ITV het weer deed. Dat bleek van korte duur. Daarna is de zaak er weer mee opgehouden. (Merk je ook snel als je plotseling maar weer 2 dagen EPG heb i.p.v. een week...)

Dat gaat goed: De 48 uur na het versturen van mijn aangetekende klacht geen dienst geleverd, wel betaald. Reden genoeg straks om te ontbinden...

Ze maken het heel bont!
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Ziggo On Demand


Labels
netwerkfout



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 20:17.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl