Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Ziggo On Demand

Mededelingen

Ziggo On Demand Vragen en opmerkingen over het originele Interactieve TV platform van Ziggo.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #171  
Oud 14 september 2009, 15:15
ibtisam's schermafbeelding
ibtisam ibtisam is offline
Member
 
Geregistreerd: 14 augustus 2009
Locatie: bilthoven
Ziggo Internet: interactief
DTV: cisco
Berichten: 58
Standaard

Hoi Infje

Fabrieksinstellingen gisteren 2X gedaan.
Vandaag alleen itv opnieuw geinstalleerd. Doet het nu weer. Moet ik alsnog fabrieksinstellingen installeren?
  #172  
Oud 14 september 2009, 15:17
Infje's schermafbeelding
Infje Infje is offline
Ziggo VOD Helpdesk
 
Geregistreerd: 16 september 2008
Locatie: Den Haag
Berichten: 247
Standaard

Van de oplosgroep kreeg ik te horen dat de fabrieksinstellingen geladen moesten worden. Zelf denk ik dat een herinstallatie interactieve televisie eigenlijk voldoende is.
  #173  
Oud 14 september 2009, 15:24
Camstar's schermafbeelding
Camstar Camstar is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 5 oktober 2008
Locatie: Meeden/@home
DTV: Samsung 360/ Humax 5000/ Cisco 8455
Berichten: 21
Standaard

Hier op 9651 werkt het weer. We houden moed
  #174  
Oud 14 september 2009, 15:35
mysteryXXX's schermafbeelding
mysteryXXX mysteryXXX is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 24 juni 2009
Locatie: cuijk
Berichten: 22
Standaard

hehe nou ik heb weer beeld.
ik heb fabrieksinstellingen uitgevoerd.

en als ik herinstallatie interactieve televisie doe dan krijg ik het volgende tezien:

error: internal server error
the server encountered an unexpected,internal error.

-------------------------------------------------------------
unable to acces url: http://prov.vod.iss.local/vod/vodprocess/
-------------------------------------------------------------
  #175  
Oud 14 september 2009, 15:36
Infje's schermafbeelding
Infje Infje is offline
Ziggo VOD Helpdesk
 
Geregistreerd: 16 september 2008
Locatie: Den Haag
Berichten: 247
Standaard

Op 1 van mijn decoders kreeg ik het ook. Ging wel verder nadat ik op OK drukte. iTV werkte ook daarna. De overige decoders gingen zonder problemen door de installatie.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mysteryXXX Bekijk bericht
hehe nou ik heb weer beeld.
ik heb fabrieksinstellingen uitgevoerd.

en als ik herinstallatie interactieve televisie doe dan krijg ik het volgende tezien:

error: internal server error
the server encountered an unexpected,internal error.

-------------------------------------------------------------
unable to acces url: http://prov.vod.iss.local/vod/vodprocess/
-------------------------------------------------------------
  #176  
Oud 14 september 2009, 15:45
mysteryXXX's schermafbeelding
mysteryXXX mysteryXXX is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 24 juni 2009
Locatie: cuijk
Berichten: 22
Standaard

juuuhhh ik kan weer een filmpie kijken

overigens hoe vaak worden er nieuwe films erop gezet?
horror en actie mag wel een update hebben
  #177  
Oud 14 september 2009, 16:01
Overkill_666's schermafbeelding
Overkill_666 Overkill_666 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 14 september 2009
Locatie: amstelveen
Berichten: 5
Standaard

Hmm, krijg nu een code f scherm die zegt dat de installatie bezig is, dit gebeurt bij zowel terugzetten naar de fabrieksinstall of de ITV install..

bij info geeft ie aan "bezig..""

Heeft iemand hetzelfde??

Is dit misschien de fix??

pff, wordt er ook wel een beetje moe van
  #178  
Oud 14 september 2009, 16:04
Infje's schermafbeelding
Infje Infje is offline
Ziggo VOD Helpdesk
 
Geregistreerd: 16 september 2008
Locatie: Den Haag
Berichten: 247
Standaard

Hey kan dan in jouw geval zijn dat het signaal niet goed genoeg is naar je decoder toe. Hierdoor kan ook de netwerkfout foutmelding tevoorschijn komen.

Hoe is de decoder precies aangesloten vanaf de hoofdaansluiting?

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Overkill_666 Bekijk bericht
Hmm, krijg nu een code f scherm die zegt dat de installatie bezig is, dit gebeurt bij zowel terugzetten naar de fabrieksinstall of de ITV install..

bij info geeft ie aan "bezig..""

Heeft iemand hetzelfde??

Is dit misschien de fix??

pff, wordt er ook wel een beetje moe van
  #179  
Oud 14 september 2009, 16:23
Overkill_666's schermafbeelding
Overkill_666 Overkill_666 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 14 september 2009
Locatie: amstelveen
Berichten: 5
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Infje Bekijk bericht
Hey kan dan in jouw geval zijn dat het signaal niet goed genoeg is naar je decoder toe. Hierdoor kan ook de netwerkfout foutmelding tevoorschijn komen.

Hoe is de decoder precies aangesloten vanaf de hoofdaansluiting?
De decoder is precies aangesloten zoals het volgens jullie boekje moet zijn, heb het 2 stekker coax kastje vervangen voor de 1 stekker die bij het install pakket geleverd was en de signaal verstekker zit er tussen met een signaal versterking van 2 decibel aangezien ik een wat langere coax kabel gebruik naar de PVR. ik heb deze kabel ook door een wat kortere versie vervangen maar dat geeft geen resultaat.

Ik moet wel zegggen dat ik nu net voor het eerst deze melding zie. Heb deze nog nooit gezien, was nu voor het eerst.

Hoe kan je precies zien of het signaal wel goed genoeg is voor ITV?
Ik zie 2 gele balkjes met "signaal :9%" en "kwaliteit: 100%" bij info staan...
  #180  
Oud 14 september 2009, 16:26
Infje's schermafbeelding
Infje Infje is offline
Ziggo VOD Helpdesk
 
Geregistreerd: 16 september 2008
Locatie: Den Haag
Berichten: 247
Standaard

Signaal is wel vrij laag. Heb je al een iets sterkere poort geprobeerd?
En als je modem online is, kun je dan via een PB je kabelmodem mac toesturen? Dan zal ik het signaal vanaf hier uitmeten.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Ziggo On Demand


Labels
netwerkfout



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 12:19.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl