Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Ziggo On Demand

Mededelingen

Ziggo On Demand Vragen en opmerkingen over het originele Interactieve TV platform van Ziggo.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #131  
Oud 9 september 2009, 18:58
DMKcas's schermafbeelding
DMKcas DMKcas is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 11 februari 2009
Locatie: Alphen aan den Rijn (oud Casema)
Ziggo Internet: Ziggo Alles-in-1 Plus / motorola 5121E
DTV: Cisco 8455DVB
Berichten: 18
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door arruk Bekijk bericht
IP adressen zijn netjes toegekend, maar geen serving area (none)
Voormalig @HOME gebied Drunen PC 5151

Hierdoor wel content zichtbaar, maar geen "afspeelknop".
Dit is al een paar weken het geval, maar e.e.a. heeft wel gewerkt.

Groeten,
Paul
Hoe heb je de cisco aangesloten als er binnen je installatie (tussen groene kabel en cisco) een 2gats doos (WCD) aanwezig is. komt de service area niet mee.
  #132  
Oud 9 september 2009, 21:40
een klant's schermafbeelding
een klant een klant is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 9 september 2009
Locatie: delft
DTV: Cisco
Berichten: 4
Standaard

Ook hier van begin af aan NETWERKFOUT, alles geprobeerd, ook decoder direct achter de versterk geplaats, geen verschil.
Krijg wel IP adressen toegewezen, maar de status van de installatie ITV blijft "BEZIG"

Ook blijft de decoder na de recente software update meerdere keren per dag hangen.
Hier alles van de helpdesk opgevolgd, maar geen resultaat. Stekker eruit en weer opnieuw beginnen.
Niet mijn idee van een gezellig avondje tv kijken

regio 2611 / Delft
  #133  
Oud 10 september 2009, 04:21
arruk's schermafbeelding
arruk arruk is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 24 april 2009
Locatie: Drunen @HOME
Ziggo Internet: Alles in één PLUS, Digitaal Totaal en Interactieve TV
DTV: Humax en Horizon Box
Berichten: 29
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door DMKcas Bekijk bericht
Hoe heb je de cisco aangesloten als er binnen je installatie (tussen groene kabel en cisco) een 2gats doos (WCD) aanwezig is. komt de service area niet mee.
Zoals ik al schreef: het heeft wel gewerkt.

Uiteraard is de 2-gats doos vervangen door de juiste WCD.

Ziggo monteur komt a.s. maandag metingen verrichten.

Groeten, Paul
  #134  
Oud 12 september 2009, 08:41
ibtisam's schermafbeelding
ibtisam ibtisam is offline
Member
 
Geregistreerd: 14 augustus 2009
Locatie: bilthoven
Ziggo Internet: interactief
DTV: cisco
Berichten: 58
Standaard

Nou, het heeft even gewerkt maar het is weer zover,. NETWERKFOUT.
  #135  
Oud 12 september 2009, 09:39
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.974
Standaard

Hier al drie dagen in Menu>Instellingen>Info status Interactieve TV op bezig.

Bij opnieuw installeren interactieve TV krijg ik vrij snel een wit scherm met de melding Internal server error met daaronder de URL van wat kennelijk de server voor iTV is.

Ook bij mij werkt het al drie dagen niet dus.

Overigens voormalig Casema gebied (3572 Utrecht)

En even voor de goede orde: ITV heeft hier nu al ruim een jaar prima gewekt, aan setup, kabels, etc is niets veranderd, eengatsdoos destijds door Ziggo monteur geinstalleerd/
  #136  
Oud 12 september 2009, 09:55
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.974
Standaard

Om precies te zijn krijg ik deze melding bij een poging iTV te installeren:

EDIT: Hmm. kennelijk wordt het plaatje automatisch of door een mod gewist? Why? Anyway, hier te vinden.

Laatst gewijzigd door xahmol; 12 september 2009 om 10:05
  #137  
Oud 12 september 2009, 10:22
ibtisam's schermafbeelding
ibtisam ibtisam is offline
Member
 
Geregistreerd: 14 augustus 2009
Locatie: bilthoven
Ziggo Internet: interactief
DTV: cisco
Berichten: 58
Standaard

Toch maar even gebeld met Ziggo. Er is idd een storing omgeving Utrecht. Maar er werd dit keer serieus naar mij geluisterd en er werd verteld dat ze op dit moment bezig zijn met een seieus onderzoek om het probleem op te lossen. Bij mij ging het weer werken na de fabrieksinstellingen te instaleren.
  #138  
Oud 12 september 2009, 11:06
dutchdevil83's schermafbeelding
dutchdevil83 dutchdevil83 is offline
Member
 
Geregistreerd: 14 augustus 2009
Locatie: `s-Hertogenbosch
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra
DTV: Cisco I-TV
Berichten: 35
Standaard

Hier zelfde probleem sinds gisteren (den bosch oud @home gebied). Installatie blijft staan op bezig..., opnieuw installeren geeft de melding met wit scherm en server internal error. Na aantal keer opnieuw installeren gaat hij door en gaf hij geactiveerd aan. Nu kon ik een serie starten maar na 10min kijken gaf hij een fout en stond de installatie weer op bezig.. en soms op opnieuw proberen.. Zo te zien dus een storing aan Ziggo kant. Wordt een beetje moedeloos van dit BETA product wat wel zwaar geld kost.
  #139  
Oud 12 september 2009, 12:13
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.974
Standaard

Erg hinderlijk allemaal idd. Niet eens zozeer vanwege de VOD die ik persoonlijk niet zo mis (aanbod te weinig en te duur), maar wel vanwege de EPG die zonder iTV verbinding weer op twee dagen ipv een week staat.
En dat is erg karig voor een PVR. Opnames voor maandag zijn al niet uit de gids in te stellen.

@Infje/Kitaro/iemand anders van de VOD helpdesk hier: enig idee hoe lang deze kennelijke storing duurt?
  #140  
Oud 12 september 2009, 19:31
wcmveer's schermafbeelding
wcmveer wcmveer is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 17 augustus 2009
Locatie: Amersfoort / Casema
Ziggo Internet: Z2
DTV: Cisco / Philips
Berichten: 6
Standaard Netwerkfout

Vandaag is het weer zover, voor de zoveelste keer NETWERKFOUT. Deze melding gaat bij mij steeds vaker op het scherm verschijnen. Veel storingen in het digitale ontvangst (melding geen signaal). Het signaal steeds slechter wordt. Als ik storing op mijn Cisco ontvanger heb controleer ik of het signaal ook slecht is op mijn Philips ontvanger en dat is dan ook zo. Als ik naar het analoge beeld kijk zie je ook storings strepen. Ik ben benieuwd od dat meerdere mensen dit is op gevallen?. En ja voor de zoveelste keer stekker uit de cisco ontvanger getrokken om hem te resetten.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Ziggo On Demand


Labels
netwerkfout



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:59.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl