Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Ziggo On Demand

Mededelingen

Ziggo On Demand Vragen en opmerkingen over het originele Interactieve TV platform van Ziggo.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #121  
Oud 3 september 2009, 23:33
Zork14's schermafbeelding
Zork14 Zork14 is offline
Member
 
Geregistreerd: 11 juni 2009
Locatie: Venlo/@home
Ziggo Internet: Alles in één extra met Ubee EVW320b
DTV: Samsung UE46F7000, Humax 5200, Cisco 8485 en Cisco 8455
Berichten: 86
Angry

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door MauBro Bekijk bericht
Zijn er meer mensen die momenteel problemen ondervinden met het afspelen?

zodra ik content probeer af te spelen blijft het scherm op "even wachten" steken, om vervolgens over te gaan in "afspelen niet gelukt".

IP-adressen en serving area zijn verder in orde
Ok, hier is het ook weer zover. Netwerkfoutmelding. In 1 aflevering van Ciska is tie er minstens 6 keer uitgeknald. Na opnieuw starten kunnen we weer even kijken en dan.... Heb het maar opgegeven. Ben het inmiddels spuugzat. Rekening sturen kunnen ze wel bij Ziggo maar zorgen dat ik het produkt ook normaal kan gebruiken ho maar. En dat gaat nu al enkele maanden zo. Denk dat ik maar eens andere actie ga ondernemen.
  #122  
Oud 4 september 2009, 07:03
ibtisam's schermafbeelding
ibtisam ibtisam is offline
Member
 
Geregistreerd: 14 augustus 2009
Locatie: bilthoven
Ziggo Internet: interactief
DTV: cisco
Berichten: 58
Standaard

Ook bij mij gisteren geen itv, status : bezig, netwerkfout. Het doet het nu nog steeds niet. Eerst maar naar mijn werk en vanavond dan maar weer bellen.
  #123  
Oud 4 september 2009, 11:56
mysteryXXX's schermafbeelding
mysteryXXX mysteryXXX is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 24 juni 2009
Locatie: cuijk
Berichten: 22
Standaard

same here,ook netwerkfout

en wanneer worden de films geupdate in tvtheek?

en gister heb ik tot 10x toe de stekker eruit kunnen trekken,omdat de hele resever niks meer deed...
terwijl ik gewoon het nieuws aan het kijken was.
frozen beeld en hij reageerde helemaal nergens op.
stekker 15 sec. eruit,opstarten en hij deed het weer.
maar 10x achter elkaar is niet leuk meer,als je het nieuws wil zien

en JA alles zit hier correct aangesloten,dus daar ligt het echt niet aan.
  #124  
Oud 4 september 2009, 12:12
jongetje's schermafbeelding
jongetje jongetje is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 december 2008
Locatie: Den Haag
DTV: Cisco 8455 & 8485
Berichten: 465
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mysteryXXX Bekijk bericht
same here,ook netwerkfout

en wanneer worden de films geupdate in tvtheek?

en gister heb ik tot 10x toe de stekker eruit kunnen trekken,omdat de hele resever niks meer deed...
terwijl ik gewoon het nieuws aan het kijken was.
frozen beeld en hij reageerde helemaal nergens op.
stekker 15 sec. eruit,opstarten en hij deed het weer.
maar 10x achter elkaar is niet leuk meer,als je het nieuws wil zien

en JA alles zit hier correct aangesloten,dus daar ligt het echt niet aan.
Loopt ook een onderwerp voor op dit forum. Het lijtk erop dat ie sinds deze week bij steeds meer mensen regelmatig vast begint te lopen.
  #125  
Oud 4 september 2009, 12:27
mysteryXXX's schermafbeelding
mysteryXXX mysteryXXX is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 24 juni 2009
Locatie: cuijk
Berichten: 22
Standaard

nou ik begin me er steeds weer meer aan testoren.
het heeft allemaal ff goed gelopen en de laatste week is het weer pet.
zit je een film tekijken hoppa netwerkfout.
zit je het nieuws tekijken kan je 10x de stekker eruit halen omdat ie vast loopt.
rtl gemist doet het niet,en een hoop meer niet.
waarom zit het dan in het menu als het niet werkt vraag ik me dan af

maar nu de ham vraag.....wat is de oplossing voor dit alles ?????
  #126  
Oud 4 september 2009, 18:22
ibtisam's schermafbeelding
ibtisam ibtisam is offline
Member
 
Geregistreerd: 14 augustus 2009
Locatie: bilthoven
Ziggo Internet: interactief
DTV: cisco
Berichten: 58
Standaard

Ik hoef nu niet te bellen, want het lijkt nu te werken.
  #127  
Oud 7 september 2009, 14:10
Infje's schermafbeelding
Infje Infje is offline
Ziggo VOD Helpdesk
 
Geregistreerd: 16 september 2008
Locatie: Den Haag
Berichten: 247
Standaard

Momenteel krijg ik veel meldingen uit voormalig @home gebied betreffende de Netwerkfout melding vanuit ons callcenter. Krijgen meer mensen hier dit? Zo ja, kun je svp naar Menu > Instellingen > Info > 1 stap naar rechts gaan en beschrijven wat hier allemaal vermeld staat.

Alvast bedankt!
  #128  
Oud 7 september 2009, 19:53
dolceamoremio's schermafbeelding
dolceamoremio dolceamoremio is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 15 januari 2009
Locatie: Amersfoort
Ziggo Internet: Internet Z1, Motorola, Sitecom
DTV: Cisco
Berichten: 8
Unhappy Storing ITV Netwerkfout

Dag Infje,

Bedankt voor het doorgeven. Ik woon zelf in Amersfoort en ik heb even gekeken volgens het menu, de status van de installatie staat op bezig. Opnieuw maar weer een ITV installatie gedaan en kreeg een code F fout. Helaas heeft allemaal niks geholpen.
  #129  
Oud 7 september 2009, 21:47
stefanie's schermafbeelding
stefanie stefanie is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 7 september 2009
Locatie: avenhorn
Ziggo Internet: Interactieve televisie
DTV: Cisco
Berichten: 1
Standaard netwerkfout en andere mankementen

Ook wij zijn niet tevreden over de interactieve televisie. Heel herkenbaar al die klachten hier. Wij hadden bij de start al problemen met de aanvraag van het abonnement wat niet goed was doorgekomen. Veel gebeld met Ziggo. Nu dat is opgelost hebben we weer problemen met de tv-theek. Krijg constant een netwerkfout. Merk ook dat ze bij de helpdesk telkens op hetzelfde blaadje met oplossingen kijken. Signaal etc nakijken. Daar ligt het dus niet aan. Volgende week komt eindelijk een monteur langs.

Heeft er iemand al een oplossing voor het 'netwerkfout' probleem? En hebben jullie ook geen rtl gemist? Bij sbs6 gemist staan de programma's er ook niet meteen in, zoals beloofd door de telefoniste, maar pas na een paar dagen!
  #130  
Oud 7 september 2009, 23:19
arruk's schermafbeelding
arruk arruk is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 24 april 2009
Locatie: Drunen @HOME
Ziggo Internet: Alles in één PLUS, Digitaal Totaal en Interactieve TV
DTV: Humax en Horizon Box
Berichten: 29
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Infje Bekijk bericht
Momenteel krijg ik veel meldingen uit voormalig @home gebied betreffende de Netwerkfout melding vanuit ons callcenter. Krijgen meer mensen hier dit? Zo ja, kun je svp naar Menu > Instellingen > Info > 1 stap naar rechts gaan en beschrijven wat hier allemaal vermeld staat.

Alvast bedankt!
IP adressen zijn netjes toegekend, maar geen serving area (none)
Voormalig @HOME gebied Drunen PC 5151

Hierdoor wel content zichtbaar, maar geen "afspeelknop".
Dit is al een paar weken het geval, maar e.e.a. heeft wel gewerkt.

Groeten,
Paul
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Ziggo On Demand


Labels
netwerkfout



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 07:36.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl