Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Humax > Humax iRHD-5000 (HD-Tuner)

Mededelingen

Humax iRHD-5000 (HD-Tuner) Ervaringen, vragen en opmerkingen over de iRHD-5000 High Definition kabel ontvanger van Humax

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 16 augustus 2009, 00:22   #11
macsas
Junior Member
 
macsas's schermafbeelding
Thumbs up groen scherm

Hallo Wout,

Ik heb jouw advies opgevolgd en de instelling als geadviseerd veranderd. Ik ben benieuwd wat het wordt. Ik geef je nog bericht.

Groeten,
macsas
macsas is offline  
Oud 16 augustus 2009, 10:11   #12
Renatus
Senior Member
 
Renatus's schermafbeelding
Standaard

Dit is ook op de 5050 het geval, en ik heb het inderdaad op de 5000 bij kennissen gezien.

Wat mij is opgevallen is dat dit alleen (niet altijd, maar af en toe) gebeurd als je de humax weer aanzet nadat deze in standby is gezet vanaf een HD zender.

Als de decoder in standby is gezet vanaf een SD zender is het groene geflikker er niet als de decoder weer wordt aangezet.
Renatus is offline  
Oud 16 augustus 2009, 12:44   #13
macsas
Junior Member
 
macsas's schermafbeelding
Standaard Flikkerend beeld met groene zweem

Hallo Renatus,

Daar kun je wel gelijk in hebben. Het is bij ontstaan rond de tijd dat Ned1, 2 en 3 op HD gingen. Naar deze 3 kijk ik veel en daar wordt ook vaak het kijken mee beeindigd.
Dit zal ik de komende tijd goed in de gaten houden. Bedankt voor jouw TIP!

Groeten,
macsas
macsas is offline  
Oud 16 augustus 2009, 13:54   #14
Boshond
Junior Member
 
Boshond's schermafbeelding
Standaard

Heb het advies opgevolgd en tot nu toe is het prima. Ik denk dat je hiermee bewerkstelligt dat de tuner gewoon niet uit gaat (dus een soort quasi stand-by) en zolang de tuner niet uit is geweest blijft hij goed functioneren. Het is inderdaad heel goed mogelijk dat deze tuner het probleem al lang had maar nu pas boven water komt omdat Ned 1+2+3 HD zijn. De kans is vrij groot dat je je tuner uit zet terwijl hij op een van die zenders staat. Het wordt dus wachten op een update van de firmware. Tot zolang laat ik de tuner in de niet besparende stand-by staan. Dank voor de tip!!
Boshond is offline  
Oud 16 augustus 2009, 18:58   #15
Kalkoen
Junior Member
 
Kalkoen's schermafbeelding
Standaard

Ik had ook laatst last van dat groene beeld met geflikker, dacht eerst dat m'n humax wéér kapot was
Maar nadat ik even de stroom er af had gehaald deed ie weer normaal.
Ik kan ook bevestigen dat het alleen gebeurt wanneer de humax op een HD kanaal staat en dan in standby word gezet. Als de humax dan weer aangezet word kan er een groen beeld komen.
Hopelijk word dit aangepakt in een toekomstige update, want het is wel irritant.
Kalkoen is offline  
Oud 18 augustus 2009, 13:15   #16
4luz7VtrjFotTz8hRAaq
Junior Member
 
4luz7VtrjFotTz8hRAaq's schermafbeelding
Exclamation Flikkerend beeld met groene zweem blijft - oplossing forum werkt niet

De op dit forum vermelde oplossing om na de firmware-update de fabrieksinstellingen te herstellen en daarna een rescan uit te voeren voor alle zenders werkt bij mij niet. Flikkerend beeld met groene zweem treedt nog steeds regelmatig op na opstarten tuner.

Vraag aan Ziggo: Is het inderdaad een software-probleem? En wat nu te doen?
4luz7VtrjFotTz8hRAaq is offline  
Oud 20 augustus 2009, 11:23   #17
macsas
Junior Member
 
macsas's schermafbeelding
Standaard groen beeld, flakkerend beeld met groene zweem

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door macsas Bekijk bericht
Hallo Renatus,

Daar kun je wel gelijk in hebben. Het is bij ontstaan rond de tijd dat Ned1, 2 en 3 op HD gingen. Naar deze 3 kijk ik veel en daar wordt ook vaak het kijken mee beeindigd.
Dit zal ik de komende tijd goed in de gaten houden. Bedankt voor jouw TIP!

Groeten,
macsas
De oplossing van Renatus WERKT inderdaad!
macsas
macsas is offline  
Oud 20 augustus 2009, 11:31   #18
macsas
Junior Member
 
macsas's schermafbeelding
Standaard Groen scherm, flakkerend beeld met groene zweem

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door 4luz7VtrjFotTz8hRAaq Bekijk bericht
De op dit forum vermelde oplossing om na de firmware-update de fabrieksinstellingen te herstellen en daarna een rescan uit te voeren voor alle zenders werkt bij mij niet. Flikkerend beeld met groene zweem treedt nog steeds regelmatig op na opstarten tuner.

Vraag aan Ziggo: Is het inderdaad een software-probleem? En wat nu te doen?
De oplossing van Renatus werkt wel.
1. De spaarstand van de Umax uitschakelen,
2. De Umax NIET in stand by zetten vanuit een HD zender! (Bijv Ned 1, 2 of 3 en Eurosport HD)

Groeten,
macsas
macsas is offline  
Oud 24 augustus 2009, 18:46   #19
Pamo
Junior Member
 
Pamo's schermafbeelding
Standaard Groen flikkerend beeld bij de Humax ?

Goedeavond,

Ik heb een Humax 5000c en krijg regelmatig een groen flikkerend beeld te zien wanneer ik de Humax en tv aanzet. Ik moet hem dan weer 1 tot 2 opnieuw uitzetten en aanzetten om dit niet meer te krijgen.
De antenne kabel is vervangen geworden door een Ziggo monteur en ik heb een goede HMDI kabel van 80,-.

De winkel zegt dat het groene beeld bij de Humax normaal is ???

Wie weet raad hierover?

Thanx
Pamo is offline  
Oud 24 augustus 2009, 19:26   #20
ericdere
Junior Member
 
ericdere's schermafbeelding
Standaard

Gebeurt ook bij de 5050C pvr op HD kanalen. Mijn advies: eerst decoder aan, als deze helemaal aan staat, dan de TV aan.
ericdere is offline  
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Humax > Humax iRHD-5000 (HD-Tuner)




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Ziggo App voor Android Ziggo App voor iPhone & iPad

© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl