Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Humax > Humax iRHD-5000 (HD-Tuner)

Mededelingen

Humax iRHD-5000 (HD-Tuner) Ervaringen, vragen en opmerkingen over de iRHD-5000 High Definition kabel ontvanger van Humax

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 13 juli 2009, 16:13
G.bruiker's schermafbeelding
G.bruiker G.bruiker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 november 2008
Locatie: Ziggo
Ziggo Internet: Alles in een extra 200/20,Ubee EVW320b
DTV: 2x Samsung CI+ TV met SMiT cam,Samsung SMT-C7140A HD Recorder, Humax 5300C
Berichten: 3.309
Standaard beeldformaat 4:3 bij HDMI ook beeldvullend ?

Als er op ned 1,2 of 3 HD een uitzending is in 4:3 zijn er pillar bars aan de zijkant zichtbaar.
Aangezien er nogal wat 4:3 materiaal op de HD zenders wordt uitgezonden betekent dat dus continue via HDMI pillars aan de zijkant.
Kan deze decoder dat via de HDMI uitgang weghalen ?
( ook al wordt het beeld dan misvormd ? )
Let op,dus wel bij Ned 1 HD,ned 2 HD en Ned 3 HD dus via HDMI.
Ik wil dus even niet de discussie aangaan dat de boel dan misvormd wordt.
Op de site van digitale kabeltelevisie staat van wel,maar het is niet helemaal duidelijk of dit ook via HD via HDMI gaat.
Anders overweeg ik deze decoder aan te schaffen.
  #2  
Oud 14 juli 2009, 11:31
bonapart's schermafbeelding
bonapart bonapart is offline
Member
 
Geregistreerd: 1 december 2008
Locatie: @Home Venlo
DTV: Humax IRHD5000C en IRHD5200C, Philips 37PFL9604H/12,Ci+(Neotin)
Berichten: 67
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door G.bruiker Bekijk bericht
Als er op ned 1,2 of 3 HD een uitzending is in 4:3 zijn er pillar bars aan de zijkant zichtbaar.
Aangezien er nogal wat 4:3 materiaal op de HD zenders wordt uitgezonden betekent dat dus continue via HDMI pillars aan de zijkant.
Kan deze decoder dat via de HDMI uitgang weghalen ?
( ook al wordt het beeld dan misvormd ? )
Let op,dus wel bij Ned 1 HD,ned 2 HD en Ned 3 HD dus via HDMI.
Ik wil dus even niet de discussie aangaan dat de boel dan misvormd wordt.
Op de site van digitale kabeltelevisie staat van wel,maar het is niet helemaal duidelijk of dit ook via HD via HDMI gaat.
Anders overweeg ik deze decoder aan te schaffen.
Bij mij staat de Phililps TV op automatisch beeldvullend.(HDMI ingang)
Werkt prima.
  #3  
Oud 14 juli 2009, 11:43
G.bruiker's schermafbeelding
G.bruiker G.bruiker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 november 2008
Locatie: Ziggo
Ziggo Internet: Alles in een extra 200/20,Ubee EVW320b
DTV: 2x Samsung CI+ TV met SMiT cam,Samsung SMT-C7140A HD Recorder, Humax 5300C
Berichten: 3.309
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bonapart Bekijk bericht
Bij mij staat de Phililps TV op automatisch beeldvullend.(HDMI ingang)
Werkt prima.
Dus geen pillars bij een 4:3 uitzending via Ned 1,2 of 3 HD ( via HDMI )
  #4  
Oud 30 juli 2009, 09:38
MBR's schermafbeelding
MBR MBR is offline
Member
 
Geregistreerd: 6 januari 2009
Locatie: @home
DTV: HUMAX 5000 + HUMAX 5050
Berichten: 62
Standaard

Heb hier nog een andere vraag over heb hier ook een philips tv op automaties beeldvullend en de humax 5000 ook op automaties staan (aangesloten via HDMI). Nu kijk ik veel na discovery en wat me opvalt is dat soms steeds de balken aan de zijkant weer komen en weer weg gaan en weer komen en ga zomaar door. Meest zap ik even een zender hoger of lager in de lijst en gaat weer poos goedHet lijk wel een flipperkastmeer mensen die dat hebben of is opgevallen
  #5  
Oud 30 juli 2009, 11:12
G.bruiker's schermafbeelding
G.bruiker G.bruiker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 november 2008
Locatie: Ziggo
Ziggo Internet: Alles in een extra 200/20,Ubee EVW320b
DTV: 2x Samsung CI+ TV met SMiT cam,Samsung SMT-C7140A HD Recorder, Humax 5300C
Berichten: 3.309
Standaard

Ik heb de decoder net,dus ik ga er ff verder mee spelen en kan dan misschien je vraag beantwoorden.
  #6  
Oud 10 augustus 2009, 12:55
terik's schermafbeelding
terik terik is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 24 april 2009
Locatie: heemskerk
Berichten: 2
Standaard

Ik heb hetzelfde verhaal, dus vaak aan weerskanten van het beeld van die balken. Krijg ze ook niet weg en vind dat wel vreemd.
Ik heb een samsung lcd 46b7020 en ook de beeldvullend functie van deze tv laat die balken staan
  #7  
Oud 11 augustus 2009, 13:43
MBR's schermafbeelding
MBR MBR is offline
Member
 
Geregistreerd: 6 januari 2009
Locatie: @home
DTV: HUMAX 5000 + HUMAX 5050
Berichten: 62
Standaard

Denk dat jij wat anders bedoelt dan ik hier? Wat ik namelijk bedoel is als ik discovery kijk na de serie OCC (gaat over motoren bouwen) Dan doet niet anders beeld weer terug schieten na kleinbeeld dus balken links en rechts en onder en boven dan weer beeldvullend lijk wel een flikkerkast af en toeEn de humax 5000 staat op automaties beeld vullend en de tv (philips) ook.Maar zet ik de humax vast op beeldvullend dan is volgens mij de beeld verhouding niet oke soort van ei hoofden hebben ze dan.Dus me vraag is hebben meer mensen dat en waar dat aan liggen kan na mijn idee is dat discovery in 4.3 uitzendt en niet in 16.9
  #8  
Oud 20 september 2009, 14:34
Hugo's schermafbeelding
Hugo Hugo is offline
Member
 
Geregistreerd: 13 juli 2008
Locatie: Berlicum
DTV: Philips 32PFL7403,Humax IRHD-5100C
Berichten: 63
Standaard

Citaat:
Maar zet ik de humax vast op beeldvullend dan is volgens mij de beeld verhouding niet oke soort van ei hoofden hebben ze dan.
Is dat wel zo? Als je vervolgens nog een keer op de Wide knop klikt, wordt Zoom toegepast en knopt het toch wel weer aardig. (of ik ben te weinig kritisch)
  #9  
Oud 20 september 2009, 16:06
Harold's schermafbeelding
Harold Harold is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 21 februari 2008
Locatie: Franeker @Home Netw. Sneek
Ziggo Internet: Alles in 1 plus
DTV: Nu Humax 5200 en Horizon, had CI+, Samsung DCB-B270R en Digi1
Berichten: 1.074
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door MBR Bekijk bericht
na mijn idee is dat discovery in 4.3 uitzendt en niet in 16.9
Discovery Channel is 16:9, de andere Discovery kanalen (Science, World ed) zijn 4:3
Bij mijn ontvangers blijft Discovery Channel gewoon 16:9 en wisselt niet tussen 4:3 en 16:9
  #10  
Oud 20 september 2009, 17:22
vinnie-terranova's schermafbeelding
vinnie-terranova vinnie-terranova is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 maart 2008
Locatie: (Oude) Ziggo-gebied
Ziggo Internet: Alles-in-1 "Horizon connect & play Max''
DTV: Horizonbox
Berichten: 955
Standaard

was het maar waar dat het met een simpele instelling op te lossen is. Ik kan mijn lcd ook laten zoomen, alleen valt er dan soms een klein stukje buiten het beeld. en dat is ook weer niet de bedoeling. Laat de NPO dit gewoon automatisch vanauit de regie schakelen. Zo heb ik weer het gevoel dat ik naar een beeldbuis zit te kijken.
We kopen met zn allen grote dure lcd schermen om lekker van het beeld te kunnen genieten, zit je nu ineens weer bij oude 4:3 uitzendingen, en dat zijn er nogal wat nu nog, naar een scherm te kijken wat voor de helft zwart is. ZWAAR IRRITANT! Liever iets opgerekt beeld dus (maar dat is de discussie niet)
Men krijgt het ook altijd wel voor elkaar om een grote groep klanten, met een of andere wijziging weer teleur te stellen. niet te geloven!
__________________
Greetz Vinnie
ZIGGO IS HET
@HOME BLIJVEN WE

Laatst gewijzigd door vinnie-terranova; 20 september 2009 om 17:28
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Humax > Humax iRHD-5000 (HD-Tuner)




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 21:16.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl