Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #11  
Oud 4 juli 2009, 21:34
pjutr's schermafbeelding
pjutr pjutr is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 24 maart 2008
Locatie: Breda Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus
DTV: Philips 42PDL7906 Cisco8455 Samsung SMT-C7140A
Berichten: 811
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door longbigbear Bekijk bericht
weer eens de HD gebeld,het blijk nu een storing te zijn in de wijk die al open staat vanaf 15 juni 2009 die nog niet is opgelost?
Welke postcode. Hier (4822) heb ik 1-1,5 MB download i.p.v. 10!
  #12  
Oud 4 juli 2009, 21:58
longbigbear's schermafbeelding
longbigbear longbigbear is offline
Member
 
Geregistreerd: 26 oktober 2008
Locatie: culemborg
Berichten: 80
Standaard

postcode 4102,download is meestal goed.
alleen ophalen van alle /sommige internet sites niet.
  #13  
Oud 8 juli 2009, 20:14
longbigbear's schermafbeelding
longbigbear longbigbear is offline
Member
 
Geregistreerd: 26 oktober 2008
Locatie: culemborg
Berichten: 80
Standaard

weer een schopje omhoog,weet het niet meer,met de HD kom ik niet verder als een virtueel rondje.
rechtstreeks op het modum,spyware ,virus scanner etc.
ik hoop dat iemand hier nog tips heeft anders is het........ziggo.
al heef het maanden goed gewerkt en ineens vanaf 15 juni niet meer,is niet alleen hier in huis met 3 laptops maar ook bij kennissen bijna een kilometer verder.
onze postcode is 4102,
soms werk internet als een tirelier,het andere moment gaat het heel traag of kan niets vinden.

dirk

Laatst gewijzigd door longbigbear; 8 juli 2009 om 20:33
  #14  
Oud 8 juli 2009, 21:32
longbigbear's schermafbeelding
longbigbear longbigbear is offline
Member
 
Geregistreerd: 26 oktober 2008
Locatie: culemborg
Berichten: 80
Standaard

http://www.speedtest.net/result/513082292.png

het lijk mij als het aan een setting of router ligt dat het ALTIJD traag is.
dat is niet zo,is een moment opname.
om 21.30 klapte de snelheid ineens in
zelfs het downloaden via ziggo of eweka is nog geen 200 kb in plaats van de 1.2 mb wat ik normaal heb

Laatst gewijzigd door longbigbear; 8 juli 2009 om 21:51
  #15  
Oud 9 juli 2009, 11:59
Opteron-pv's schermafbeelding
Opteron-pv Opteron-pv is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 23 juni 2009
Locatie: Multikabel
DTV: 5050C
Berichten: 433
Standaard

Je kan kijken of het lokaal ligt door het volgende te doen.

Je neemt je ip adres het laatste nummer vervang je door een 1 dat is de router van Ziggo (nee niet degene bij jou thuis).

Deze zou je moeten kunnen pingen dus xx.xx.xx.1 . Hier gaat al data doorheen. Het kan zijn dat ze een ander adres op het laatst gebruiken, bij multiweb was het 1 .

Je kan een traceroute sturen naar dit adres en checken of er veel packetloss optreed.

Er zijn ook webpagina's die het netwerk van buitenaf kunnen testen.
  #16  
Oud 9 juli 2009, 23:49
longbigbear's schermafbeelding
longbigbear longbigbear is offline
Member
 
Geregistreerd: 26 oktober 2008
Locatie: culemborg
Berichten: 80
Standaard

hier kan je zoiets testen,maar waar ik op moet letten?
http://network-tools.com
  #17  
Oud 10 juli 2009, 18:04
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Question

Wat gaat er nu precies langzaam en wanneer?
Versta je onder traag een lage doorvoersnelheid van data of een lage reactiesnelheid van je browser wanneer je naar een nieuwe site gaat of een lage reactiesnelheid wanneer je binnen dezelfde site manoeuvreert?
Heb je instellingsaanpassingen van je software gedaan om snelheid te winnen, en welke zijn dat?
De plaatjes die je laat zien zitten dicht op de maximale data-snelheden van je abbo.
Er is er één die via een link loopt die te laag is.
Wat doet je systeem op dat moment?
Welke (andere) processen lopen, hoe druk is internet, kan er malware op de pc aanwezig zijn?
Hoe hangt je PC aan de router bedraad of wifi?
Wanneer dat wifi is wat is dan de signaalsterkte en doorvoersnelheid van die wifi wanneer je PC traag is?
Zit je alleen op je modem (dat geldt ook voor telefonerende huisgenoten), draaien er bittorrents of andere P2P?
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.
  #18  
Oud 10 juli 2009, 19:42
longbigbear's schermafbeelding
longbigbear longbigbear is offline
Member
 
Geregistreerd: 26 oktober 2008
Locatie: culemborg
Berichten: 80
Standaard

het laden van de internet sites gaat traag soms of helemaal niet.
dit is met internet explorer en firefox.
er is geen aanpassing gedaan om internet te versnellen.
de plaatjes is inderdaad zoals je het zeg 1 maximaal en 1 laag.
het systeem surf alleen ,mailware denk ik niet,dan zou het op 3 laptops zijn in huis,twee met Windows en 1 een mac.
we zitten draadloos.
het heeft altijd goed gewerkt tot ongeveer15 juni 2009,het is niet alleen hier ,maar ook bij kennissen die in het zelfde postcode gebied woont.
met de hd komen we niet verder,router eraf,virus scanner uit firewall uit.
wanneer ze het modum uitlezen zeggen ze dat het signaal ged is.
als we willen chatten met de HD word soms de verbinding verbroken.toen zat ik rechtstreeks aan het modum.
Average time over 10 pings: 277.8 ms
Average time over 10 pings: 146.6 ms
het h
eef de hele dag en gister avond goed gewerkt,maar nu..........
  #19  
Oud 10 juli 2009, 21:12
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Question

Probeer je een nieuw record in vaagheid en onvolledigheid te breken; dokter m'n netwerk voelt zich niet zo lekker ?

Je surft dus met 3 PC's draadloos. Welk merk en model-nummer router? Wat voor wifi verbinding ondersteunt die; 54G? En je PC's? Met 54G haal je maximaal 54Mbits/sec. Maar dat is half-duplex en moet tussen 3 PC's gedeeld worden. Zelfs bij optimale verbinding kan dat dus op zijn slechtst teruglopen naar 6Mbits/sec. En dan praat ik nog niet over afstand router>PC's.
Daarom vroeg ik je aan te geven wat de werkelijke transferrate van je wireless verbindingen voor elke PC is. Wanneer alles goed gaat. Maar vooral ook wanneer alles hapert. Want als 's avonds de wireless van de buren aangaat op het zelfde kanaal als de jouwe......
Kijk dus ook even op welk kanaal jouw router zendt. En maak een lijstje van alle wifi's in de buurt en hun kanalen en signaalsterktes. Zorg dat de sterkste op een ander kanaal zitten dan de jouwe; zonodig aanpassen. En geef al die getallen ook aan je forumleden; dat helpt.
Test wanneer dat mogelijk is ook eens een poosje bedraad op ten minste één PC; geef aan of dat verschil maakt.

Het is voldoende dat één PC malware (virus/trojan oid) heeft om bijna alle internet voor zichzelf op te eisen; hoe weet je dat je clean bent? Welke maatregelen heb je genomen om clean te blijven (updaten, anti-virus protectie, anti-virus updates, anti-malware protectie, anti-malware updates, firewall; types en hoe frequent ge-update?)
Probeer de PC's zonodig één voor één alleen; dan valt de schuldige al snel door de mand.

Je kunt ook zelf naar het signaal kijken. Ga naar:
http://192.168.100.1/
Als het een motorola is aanloggen met:
username admin
password motorola
(Welk modem is het trouwens?)
upstream en downstream signaal, downstream s/n level, (un)correctable codewords.
En geef ons ook de modem-logfile door.

Wat bedoel je met die pings? Van waar-naar waar, als gemiddelde of cumulatief, ICMP of TCP ping, of toch een tracert? Je (plaatjes)tests geven ICMP waardes van rond 10 ms; dat is in orde met die servers.

Haal:
http://www.grc.com/dev/DNSBench.exe
op.
Run en ga naar tabblad nameservers.
Knop Add/Remove
Knop Remove Public Name servers.
Knop Run benchmark.
Tabblad tabular Data
Knop Copy
Paste resultaten (svp niet alle text eromheen) hier.

Mees de Roo
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.
  #20  
Oud 10 juli 2009, 23:56
TRaSH's schermafbeelding
TRaSH TRaSH is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 november 2004
Locatie: (2134ET)Hoofddorp/Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus / CISCO EPC3212 / Router: Asus RT-N66U (Merlin build)
DTV: Humax iHDR-5050C Samsung 46C630/Sony 40Z5500 CI+
Berichten: 1.208
Standaard

beste test is alle computers 1 voor 1 rechtstreeks aan je modem aan sluiten en dan kijken of je er nog last van hebt. Dan weet je zeker dat het niet je wifi is. Of je router. Wel elke keer je modem resetenMozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/20.0.016; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:04.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl