Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #81  
Oud 7 augustus 2009, 16:19
Henniep's schermafbeelding
Henniep Henniep is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 1 augustus 2009
Locatie: Bovenkarspel / Multikabel
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra / Arris
Berichten: 19
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dckers Bekijk bericht
Erg Leuk van ziggo die mooie Sitecom WL-342.
maar deze heeft maar max 43mbit doorlaat op de wan-poort.
en 100mbit lan wat ook niet lang zal duren voor deze niet meer voldoet.
aangezien 2010 ons sneller dan 100mbit internet zal bieden.
ziggo gebeld op verzoek van een klant van mij.
maar meneer deze zijn ervoor getest.
bel sitecom maar
sitecom voor gelegd
site maar meneer deze kan helemaal geen 50mbit op de wan aan.
sitecom gaat ziggo bellen en is kans op router terug-roep aangezien ziggo een niet 100% ondersteunend product heeft verkocht aan zijn klant.
Leuk he die reactie van Ziggo. Vandaag 07-08-2009 mijn Stitecom 300N X3 aagesloten. Kreeg het niet voor elkaar (soms is alles wat er bij zit goed lezen uiteindelijk toch de oplossing). Bij Ziggo een snuiter (belgisch accent) aan de lijn. Uit het gesprek bleek al gauw dat hij de router niet kon. Had het over een resetknopje waar je met de pen in moest drukken om de router te resetten. Zat er dus niet op, maar volgens die snuiter moest het er wel op zitten. Heeft nog ruggespraak gehouden. Maar dit was een router die niet door hen ondersteund werd. Leuk, werd bij de mail (helicopter met pakketje rond 01-07-2009) wel gepromood met een kortingscode. Was volgens hem niet zo. Uiteindelijk zelf het initiaitief genomen om de WPS-knop in te drukken, en ja! Hoor! verbinding. Staat op de router 10 seconden is resetten. Zal dit ook even met Ziggo communiceren.
  #82  
Oud 7 augustus 2009, 16:33
Ceesre's schermafbeelding
Ceesre Ceesre is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 8 mei 2009
Locatie: Mijdrecht/Casema
Ziggo Internet: Ales in 1 Extra
DTV: Cisco 8455DVB / Router Linksys E4200
Berichten: 113
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ed Bekijk bericht
Die router is zeker het overwegen waard, zeker met bijbehorende adapter. Maar dat is mijn mening. Het is zeker een goede koop mocht je tot aanschaf overgaan.

Heb het besteld bij de routershop
  #83  
Oud 7 augustus 2009, 16:34
Ceesre's schermafbeelding
Ceesre Ceesre is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 8 mei 2009
Locatie: Mijdrecht/Casema
Ziggo Internet: Ales in 1 Extra
DTV: Cisco 8455DVB / Router Linksys E4200
Berichten: 113
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ceesre Bekijk bericht
Ed,
geef aan mij als leek is de goede hint wat ik moet kopen.

http://www.linksysbycisco.com/NL/nl/products/WRT610N
Aan deze router dacht, mede door dat ik deze tegen de kant kan schroeven.

http://www.linksysbycisco.com/NL/nl/products/WPC100
Deze adapter voor in mijn laptop om de download snelheid te verhogen.

Wordt de download snelheid hoger door deze adapter?

Ik lees er veel over , maar eigenlijk weet ik het niet zo goed meer.
Ik zie eigenlijk door de bomen het bos niet meer.
Ik hoor van je
Heb het bij de routershop besteld
  #84  
Oud 7 augustus 2009, 17:25
Ed's schermafbeelding
Ed Ed is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: Ziggo / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra | Ubee EVM3200 | Linksys WRT610N
DTV: Humax iPVR9200
Berichten: 3.388
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ceesre Bekijk bericht
Heb het besteld bij de routershop
Dan heb je het maandag in huis als het goed is, mocht je nog vragen hebben, dan ben ik er.
  #85  
Oud 7 augustus 2009, 18:40
Spartagek's schermafbeelding
Spartagek Spartagek is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 november 2008
Locatie: Brabant door Ziggo
Ziggo Internet: Op de terugweg naar Ziggo
DTV: Horizon + Extra box en CI+
Berichten: 927
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Henniep Bekijk bericht
Leuk he die reactie van Ziggo. Vandaag 07-08-2009 mijn Stitecom 300N X3 aagesloten. Kreeg het niet voor elkaar (soms is alles wat er bij zit goed lezen uiteindelijk toch de oplossing). Bij Ziggo een snuiter (belgisch accent) aan de lijn. Uit het gesprek bleek al gauw dat hij de router niet kon. Had het over een resetknopje waar je met de pen in moest drukken om de router te resetten. Zat er dus niet op, maar volgens die snuiter moest het er wel op zitten. Heeft nog ruggespraak gehouden. Maar dit was een router die niet door hen ondersteund werd. Leuk, werd bij de mail (helicopter met pakketje rond 01-07-2009) wel gepromood met een kortingscode. Was volgens hem niet zo. Uiteindelijk zelf het initiaitief genomen om de WPS-knop in te drukken, en ja! Hoor! verbinding. Staat op de router 10 seconden is resetten. Zal dit ook even met Ziggo communiceren.
Dus het niet lezen van de handleiding, en dan in de problemen komen, is volgens jou de schuld van Ziggo

kromme gedachte, aangezien het DUIDELIJK omschreven stond op de onderkant & op de installatie'poster'
  #86  
Oud 7 augustus 2009, 18:54
Henniep's schermafbeelding
Henniep Henniep is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 1 augustus 2009
Locatie: Bovenkarspel / Multikabel
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra / Arris
Berichten: 19
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Spartagek Bekijk bericht
Dus het niet lezen van de handleiding, en dan in de problemen komen, is volgens jou de schuld van Ziggo

kromme gedachte, aangezien het DUIDELIJK omschreven stond op de onderkant & op de installatie'poster'
Goed lezen geldt uiteraard ook voor dit bericht. Ik geef Ziggo niet de schuld dat het mij niet lukte. Ik vind het ongekend dat een helpdesk van een provider niet de juiste informatie bezit om over producten, die ze zelf notabene promoten met een actiekorting, te beantwoorden.
  #87  
Oud 7 augustus 2009, 21:13
Ceesre's schermafbeelding
Ceesre Ceesre is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 8 mei 2009
Locatie: Mijdrecht/Casema
Ziggo Internet: Ales in 1 Extra
DTV: Cisco 8455DVB / Router Linksys E4200
Berichten: 113
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ed Bekijk bericht
Dan heb je het maandag in huis als het goed is, mocht je nog vragen hebben, dan ben ik er.
Oke , je hoort van mij
  #88  
Oud 8 augustus 2009, 10:18
Spartagek's schermafbeelding
Spartagek Spartagek is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 november 2008
Locatie: Brabant door Ziggo
Ziggo Internet: Op de terugweg naar Ziggo
DTV: Horizon + Extra box en CI+
Berichten: 927
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Henniep Bekijk bericht
Leuk he die reactie van Ziggo. Vandaag 07-08-2009 mijn Stitecom 300N X3 aagesloten. Kreeg het niet voor elkaar (soms is alles wat er bij zit goed lezen uiteindelijk toch de oplossing). Bij Ziggo een snuiter (belgisch accent) aan de lijn. Uit het gesprek bleek al gauw dat hij de router niet kon. Had het over een resetknopje waar je met de pen in moest drukken om de router te resetten. Zat er dus niet op, maar volgens die snuiter moest het er wel op zitten. Heeft nog ruggespraak gehouden. Maar dit was een router die niet door hen ondersteund werd. Leuk, werd bij de mail (helicopter met pakketje rond 01-07-2009) wel gepromood met een kortingscode. Was volgens hem niet zo. Uiteindelijk zelf het initiaitief genomen om de WPS-knop in te drukken, en ja! Hoor! verbinding. Staat op de router 10 seconden is resetten. Zal dit ook even met Ziggo communiceren.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Henniep Bekijk bericht
Goed lezen geldt uiteraard ook voor dit bericht. Ik geef Ziggo niet de schuld dat het mij niet lukte. Ik vind het ongekend dat een helpdesk van een provider niet de juiste informatie bezit om over producten, die ze zelf notabene promoten met een actiekorting, te beantwoorden.
Wel goed gelezen

medewerker wijst je op een resetknop, die er volgens jou niet op zit, en dan "ineens" wel erop blijkt te zitten.

en het aanspreken met "snuiter" ...
een helpdesk is een externe firma die de belangen behartigd van ziggo, niet van sitecom
je kan niet verwachten dat een helpdesk overal vanaf weet.

maar ik blijf erbij, je hebt zelf een probleem veroorzaakt, door niet de handleidingen te lezen, welke bij sitecom overduidelijk zijn.
en meent dit dan af te moeten schuiven op iemand die anders praat dan jij
( of ziggo in het algemeen - wat de gangbare doelstelling blijkt te zijn hier )
  #89  
Oud 8 augustus 2009, 22:35
j.toet's schermafbeelding
j.toet j.toet is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 8 augustus 2009
Locatie: Delft / Casema
Ziggo Internet: Alles-in-Eén Extra / Modem: Arris Touchstone TM-702B
DTV: Samsung DCB-B270R / Router: D-Link DIR-655
Berichten: 4
Standaard waarom promoot Ziggo deze router ?

Hallo allemaal,

Ik ken dit forum pas sinds vandaag, dus kon helaas niet eerder deze discussie lezen. Via de site van Ziggo kwam ik bij de Sitecom WL-342 uit. Ik dacht: hij wordt hier gepromoot en met 300 Mbps zit het inderdaad voorlopig wel goed. Op internet zag ik bij diverse sites ook de 300 Mbps genoemd staan. Uiteraard zag ik ook dat op de site van Sitecom wordt aangegeven dat dit neerkomt op 85-140 Mbps werkelijke snelheid. Dit alles is nog steeds met de toekomstige 100 Mbps snelheid van Ziggo Alles-in-Eén Extra te doen. Ziggo zegt ook op de site dat je met deze router voorlopig klaar bent.
Nu lees ik hier verhalen dat de WAN poort niet meer dan 43 Mbps doorlaat. Waarom adverteert Ziggo er dan mee ? Dan heb je er toch al niets aan met de huidige verhoging naar 50 Mbps ?
Ik heb dit topic doorgelezen maar kon nog geen echt antwoord op deze vraag vinden. Kan iemand dit eens nader verklaren / uitleggen ? Of snappen jullie hier ook niks van ?

Groeten,

Jeffrey
  #90  
Oud 9 augustus 2009, 13:35
Henniep's schermafbeelding
Henniep Henniep is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 1 augustus 2009
Locatie: Bovenkarspel / Multikabel
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra / Arris
Berichten: 19
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Spartagek Bekijk bericht
Wel goed gelezen

medewerker wijst je op een resetknop, die er volgens jou niet op zit, en dan "ineens" wel erop blijkt te zitten.

en het aanspreken met "snuiter" ...
een helpdesk is een externe firma die de belangen behartigd van ziggo, niet van sitecom
je kan niet verwachten dat een helpdesk overal vanaf weet.

maar ik blijf erbij, je hebt zelf een probleem veroorzaakt, door niet de handleidingen te lezen, welke bij sitecom overduidelijk zijn.
en meent dit dan af te moeten schuiven op iemand die anders praat dan jij
( of ziggo in het algemeen - wat de gangbare doelstelling blijkt te zijn hier )
Hallo Spartagek.

Lees de onderstaande links eens. Ziggo geeft anders aan dan jij uitlegt. Dat helpdesks vaak via een extern bedrijf gaan is al tijden bekend. Echter als je voor een firma een helpdesk bent behoor je de zaken van je opdrachtgever (Ziggo) goed te behartigen en personeel in te zetten die de vragen over je producten of producten die jouw product ondersteunen goed kunnen beantwoorden.

http://www.ziggo.nl/over-ziggo

https://www.sluitallesaan.nl/korting/

https://www.sluitallesaan.nl/shop/frontpage.jsf

Nieuwe klanten van Alles-in-1 en Internet kunnen direct bij de bestelling de standaard- of premium router bestellen. Bestaande klanten van Alles-in-1 en Internet verwijzen we door naar de partnerwebsite SluitAllesAan.nl.

Groeten,
Henniep.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 17:54.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl