Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 9 juli 2009, 21:06
Ceesre's schermafbeelding
Ceesre Ceesre is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 8 mei 2009
Locatie: Mijdrecht/Casema
Ziggo Internet: Ales in 1 Extra
DTV: Cisco 8455DVB / Router Linksys E4200
Berichten: 113
Standaard Sitecom 300N WL-342

Vandaag de Sitecom 300N WL-342 gekregen.
Ik heb zelf de linksys router,die het zonder problemen doet.
Nu het volgende: de sitecom geinstalleerd en kreeg gelijk verbinding,maar nu het probleem , ik kan er niet mee op internet.
Testen gedaan en die geven geen problemen.
Wat doe ik verkeerd of iets anders.
Heb de sitecom genomen omdat ik binnenkort de snelle modem krijg .
Wie kan mij hiermee helpen ?

G Cees
  #2  
Oud 9 juli 2009, 21:36
Spartagek's schermafbeelding
Spartagek Spartagek is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 november 2008
Locatie: Brabant door Ziggo
Ziggo Internet: Op de terugweg naar Ziggo
DTV: Horizon + Extra box en CI+
Berichten: 927
Standaard

ga naar de instellingen pagina, en loop de wizard een keer door
stap voor stap, en kies dan de "provider zonder wachtwoord"

meestal werkt het dan wel

( heb je het modem een paar minuten van stroom gehaald, dan reset deze zich, en accepteerd het nieuwe macadres )
  #3  
Oud 9 juli 2009, 23:52
Ceesre's schermafbeelding
Ceesre Ceesre is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 8 mei 2009
Locatie: Mijdrecht/Casema
Ziggo Internet: Ales in 1 Extra
DTV: Cisco 8455DVB / Router Linksys E4200
Berichten: 113
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Spartagek Bekijk bericht
ga naar de instellingen pagina, en loop de wizard een keer door
stap voor stap, en kies dan de "provider zonder wachtwoord"

meestal werkt het dan wel

( heb je het modem een paar minuten van stroom gehaald, dan reset deze zich, en accepteerd het nieuwe macadres )
Ik kan niet in het modem kijken met 192.168.0.1

Instellingen welke bedoel je dan
  #4  
Oud 10 juli 2009, 06:19
Ed's schermafbeelding
Ed Ed is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: Ziggo / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra | Ubee EVM3200 | Linksys WRT610N
DTV: Humax iPVR9200
Berichten: 3.388
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ceesre Bekijk bericht
Ik kan niet in het modem kijken met 192.168.0.1

Instellingen welke bedoel je dan
Modem of router? Je bedoelt router toch? Heb je de standaardprocedure gevolgd? Modem uit, router uit, modem weer online laten komen, daarna router weer aan. Bij wisseling van router moet je altijd modem resetten...

Laatst gewijzigd door Ed; 10 juli 2009 om 07:25
  #5  
Oud 10 juli 2009, 14:14
Ceesre's schermafbeelding
Ceesre Ceesre is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 8 mei 2009
Locatie: Mijdrecht/Casema
Ziggo Internet: Ales in 1 Extra
DTV: Cisco 8455DVB / Router Linksys E4200
Berichten: 113
Standaard sitecom router

Alles heb ik nu geprobeerd, kon wel weer in de router komen.
Zelfs sitecom gebeld, ook de procedures doorgelopen, maar zonder resultaat.

Zogauw ik mijn linksys er weer aanhang heb ik gelijk weer internet
Ik heb 1 keer internet gehad via de sitecom, maar dan zeer tot zeer traag
Ik ben nu zover om die sitecom in de kliko te trappen.
Wie weet er nog wat meer over
  #6  
Oud 10 juli 2009, 15:25
jubbels's schermafbeelding
jubbels jubbels is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 juni 2008
Locatie: Heerlen @home
Ziggo Internet: Alles in 1 Plus. Modem Arris
DTV: samsung SD (2x), Cisco8485DVB, Humax iHDR5200C
Berichten: 314
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ceesre Bekijk bericht
Alles heb ik nu geprobeerd, kon wel weer in de router komen.
Zelfs sitecom gebeld, ook de procedures doorgelopen, maar zonder resultaat.

Zogauw ik mijn linksys er weer aanhang heb ik gelijk weer internet
Ik heb 1 keer internet gehad via de sitecom, maar dan zeer tot zeer traag
Ik ben nu zover om die sitecom in de kliko te trappen.
Wie weet er nog wat meer over
Had ik ook gisteren met de nieuwe Sitecom.
Probleem was dat de router geen ip kreeg van Ziggo, ook niet na vernieuwen.
Heb de modem uitgezet, router uitgezet, pc uitgezet.
Modem aan, na volledig online van de modem de router aan en tenslotte de pc aan. Router kreeg nu een ip van ziggo.
Draad-pc en draadloze laptops werken nu.
  #7  
Oud 10 juli 2009, 16:08
Ceesre's schermafbeelding
Ceesre Ceesre is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 8 mei 2009
Locatie: Mijdrecht/Casema
Ziggo Internet: Ales in 1 Extra
DTV: Cisco 8455DVB / Router Linksys E4200
Berichten: 113
Standaard Sitecom 300N WL-342

Heb met de helpdesk van sitecom gebeld (50 ct per minuut veel te duur)daar hebben we verschillende optie bekeken, maar zonder resultaat. Misschien is de router wel defect was het antwoord. Daarna met de leverancier gechat(www.sluitallesaan.nl)
De router wordt zonder problemen omgeruild . Goede service .
  #8  
Oud 13 juli 2009, 00:09
ravitrok's schermafbeelding
ravitrok ravitrok is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 12 juli 2009
Locatie: bussum casema
Ziggo Internet: alles in 1 - medium
DTV: samsung hdtv
Berichten: 1
Standaard en werkt het nu wel n aeen ieuwe router ontvangen te hebben ?

Werkt de nieuwe router zonder problemen?
  #9  
Oud 13 juli 2009, 09:24
Ceesre's schermafbeelding
Ceesre Ceesre is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 8 mei 2009
Locatie: Mijdrecht/Casema
Ziggo Internet: Ales in 1 Extra
DTV: Cisco 8455DVB / Router Linksys E4200
Berichten: 113
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ravitrok Bekijk bericht
Werkt de nieuwe router zonder problemen?
Ik heb de nieuwe nog niet ontvangen
  #10  
Oud 13 juli 2009, 09:26
Ed's schermafbeelding
Ed Ed is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: Ziggo / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra | Ubee EVM3200 | Linksys WRT610N
DTV: Humax iPVR9200
Berichten: 3.388
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ceesre Bekijk bericht
Ik heb de nieuwe nog niet ontvangen
Nee, zo snel zal dat ook niet gaan. Hoop wel voor je dat deze zo snel mogelijk aankomt.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:52.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl