Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #71  
Oud 5 augustus 2009, 10:41
Barfman's schermafbeelding
Barfman Barfman is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 2 mei 2003
Locatie: Den Helder / Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra / Netgear WNDR3700 (N600)
DTV: Cisco 8485DVB + CI+
Berichten: 189
Standaard

Heb net gebeld met de helpdesk, en begon gelijk met het praatje over de tussenversterker die niet goed functioneerd omdat de signal/noise verhouding veel te laag lag waardoor ik elke keer een time-out kreeg en terug gezet word naar het DOCIS1 type. Meneer wist te melden dat er inderdaad problemen waren in de blok zone van mijn poscode. Er word aan gewerkt door de technischie, en de verwachting is dat het binnen 4 dagen is opgelost. We kunnen dus niets anders doen dan afwachten tot na het weekend.
__________________
“Being second is to be the first of the ones who lose.”
Ayrton Senna da Silva
  #72  
Oud 11 augustus 2009, 17:25
Barfman's schermafbeelding
Barfman Barfman is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 2 mei 2003
Locatie: Den Helder / Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra / Netgear WNDR3700 (N600)
DTV: Cisco 8485DVB + CI+
Berichten: 189
Standaard

Ik heb het even afgewacht tot vandaag, maar er is gewoon helemaal niets veranderd, gemaakt, opgelost, helemaal niets. Ik begin er schijtziek van te worden, en zal morgen maar weer bellen. Als dit niet goed gaat, mol ik gewoon mijn modem, en eis ik per direct een nieuwe door een monteur te installeren.
__________________
“Being second is to be the first of the ones who lose.”
Ayrton Senna da Silva
  #73  
Oud 12 augustus 2009, 10:38
Barfman's schermafbeelding
Barfman Barfman is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 2 mei 2003
Locatie: Den Helder / Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra / Netgear WNDR3700 (N600)
DTV: Cisco 8485DVB + CI+
Berichten: 189
Standaard

Ik heb inmiddels gebeld, en die blockzone storing is verholpen, maar lijn 2 (weet niet wat ze daar mee bedoelen) is niet goed, en zijn ze aan het onderzoeken. Ik heb dus een prima download (48 Mbit) maar mijn upload is nog steeds 1 tot 2 Mbit wat standaard 5 Mbit moet zijn. De medewerker zei dat ik niets anders kan doen dan afwachten, en dat er vabnzelf wel contact wordt opgenomen met mij.
__________________
“Being second is to be the first of the ones who lose.”
Ayrton Senna da Silva
  #74  
Oud 12 augustus 2009, 17:27
mcwimpy's schermafbeelding
mcwimpy mcwimpy is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 25 juli 2009
Locatie: den helder
Ziggo Internet: 3-1 arris touchstone TM702A
DTV: humax
Berichten: 4
Standaard

Idem dito .
Upload is 4 dagen goed geweest en nu weer het zelfde probleem.
Help desk zegt word aan gewerkt !
Nog ff geduld maar voor hoe lang ??
  #75  
Oud 12 augustus 2009, 17:53
pletter's schermafbeelding
pletter pletter is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 6 oktober 2008
Locatie: schagen multikabel
Ziggo Internet: A1O extra Ubee
DTV: geen
Berichten: 605
Standaard lijntje trekken

ik zal ff 25 km coax van mijn naar den helder trekken

moet zeggen heb nooit problemen met isp sinds 2000

ja een keer modem defect ben een van de gelukkige

sterkte

peter
  #76  
Oud 14 augustus 2009, 11:09
Hans1971's schermafbeelding
Hans1971 Hans1971 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 26 mei 2007
Locatie: Warmenhuizen/Multikabel
Berichten: 4
Standaard

Op 4 augustus heb ik zonder problemen het nieuwe Touchstone modem geïnstalleerd. Op 12 augustus zijn er werkzaamheden uitgevoerd aan een grijze kast in mijn straat t.b.v. de kabelaansluiting.
Hierna had ik gisteren dezelfde problemen met de upload snelheid zoals beschreven in dit topic de snelheid was maximaal 2.9 Mbit/s DOCSIS1.x.
Hierna heb ik op deze pagina: http://192.168.100.1/cgi-bin/scanover_cgi het Upstream Channel ID verandert en het probleem is opgelost.
De snelheid is nu 48.4 Mbit/s en 4.8 Mbit/s.
  #77  
Oud 14 augustus 2009, 13:50
Barfman's schermafbeelding
Barfman Barfman is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 2 mei 2003
Locatie: Den Helder / Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra / Netgear WNDR3700 (N600)
DTV: Cisco 8485DVB + CI+
Berichten: 189
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hans1971 Bekijk bericht
Op 4 augustus heb ik zonder problemen het nieuwe Touchstone modem geïnstalleerd. Op 12 augustus zijn er werkzaamheden uitgevoerd aan een grijze kast in mijn straat t.b.v. de kabelaansluiting.
Hierna had ik gisteren dezelfde problemen met de upload snelheid zoals beschreven in dit topic de snelheid was maximaal 2.9 Mbit/s DOCSIS1.x.
Hierna heb ik op deze pagina: http://192.168.100.1/cgi-bin/scanover_cgi het Upstream Channel ID verandert en het probleem is opgelost.
De snelheid is nu 48.4 Mbit/s en 4.8 Mbit/s.
En naar welk nummer heb je de Upstream Channel ID veranderd, de mijne staat standaard op 11, en is niet te wijzigen.
__________________
“Being second is to be the first of the ones who lose.”
Ayrton Senna da Silva

Laatst gewijzigd door Barfman; 14 augustus 2009 om 15:34
  #78  
Oud 14 augustus 2009, 15:26
mcwimpy's schermafbeelding
mcwimpy mcwimpy is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 25 juli 2009
Locatie: den helder
Ziggo Internet: 3-1 arris touchstone TM702A
DTV: humax
Berichten: 4
Standaard

Jaa laat het even weten want van de helpdesk word je ook niet veel wijzer.

Alvast bedankt
  #79  
Oud 14 augustus 2009, 16:06
Hans1971's schermafbeelding
Hans1971 Hans1971 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 26 mei 2007
Locatie: Warmenhuizen/Multikabel
Berichten: 4
Standaard

Ik heb het ID telkens met 1 verhoogd totdat het ID werd overgenomen en het modem online was. Na elke verhoging knippert het Upstream ledje. Standaard stond bij mij het ID op 31 bij 41 was alles weer O.K.
Het Channel ID is wel afhankelijk waar je woont. Op het internet zag ik dat er ook mensen zijn die als ID 4 hadden. Je kunt ook proberen om het te verlagen. Bij sommige instellingen bleef het ledje knipperen en kwam het modem niet online. Na een reset van RF cache en op nieuw inschakelen modem krijg ik weer het standaard ID van 31. Dus als het niet werkt gewoon resetten en opnieuw proberen. De huidige instelling zijn: Upstream 1 52.00 MHz 49.00 dBmV DOCSIS2.0 (ATDMA) 5120 64QAM
  #80  
Oud 14 augustus 2009, 18:44
Barfman's schermafbeelding
Barfman Barfman is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 2 mei 2003
Locatie: Den Helder / Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra / Netgear WNDR3700 (N600)
DTV: Cisco 8485DVB + CI+
Berichten: 189
Standaard

Kan ik gewoon mijn oude motorola modem weer gebruiken, want de aris is na een restart alleen maar aan het knipperen (DS en US lamjes) een uur lang, en lijkt erop dat ie niet meer online komt. Zit nu met mijn vodafone mobiel te internetten, maar is ook niet alles hehehe.
__________________
“Being second is to be the first of the ones who lose.”
Ayrton Senna da Silva
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:42.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl