Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum   Facebook Twitter Google+


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Vragen en Opmerkingen

Mededelingen

Vragen en Opmerkingen Algemene vragen en opmerkingen over digitale TV en Radio bij Ziggo

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 6 juli 2009, 07:48   #11
Pio
Senior Member
 
Pio's schermafbeelding
Standaard

Ook hier lipsync problemen met de Samsung 360. Kijk nu maar weer gewoon SD. Bij de andere zenders in het HD pakket geen problemen.
Ik vraag me toch weer af hoe ze de hele boel testen bij Ziggo.

Laatst gewijzigd door Pio; 6 juli 2009 om 10:39
Pio is offline  
Oud 6 juli 2009, 10:54   #12
maceddy
Guest
 
maceddy's schermafbeelding
 
Berichten: n/a
Info
Standaard

Ja, hier hetzelfde met de Samsung..
Heel soms is het na een koude reboot (uit en weer aan) opgelost maar meestal niet....
 
Oud 6 juli 2009, 12:01   #13
rayren
Junior Member
 
rayren's schermafbeelding
Standaard

Ja , een behoorlijke out of synch hier.
Zo erg dat het het kijken niet waard is , beeld ziet er goed uit, maar wat een drama met het geluid.
Al gekeken voor de nieuwe software update , staat nog niet klaar op het netwerk.
-1 voor casema die me deze weken al blij maakten met de voorgestelde "upgrades"hd 123 en 50 mb internet.
Hoop dat er snel aktie word ondernomen door casema.
rayren is offline  
Oud 6 juli 2009, 12:17   #14
Visitor1967
Member
 
Visitor1967's schermafbeelding
Standaard

Zoals ik al eerder meldde loopt ook bij mij het geluid niet synchroon met het beeld.
Ik hoop dat de aangekondigde software-update het probleem verhelpt, maar ik ben bang dat ik straks de HD-kanalen op 1, 2 en 3 heb staan en geen gebruik meer kan maken van de SD-versies. Weet iemand of de SD-varianten beschikbaar blijven?
Ben ook benieuwd, nu het lijkt dat het probleem zich vooral voordoet bij de Samsung 360, of mensen met de 380 het probleem ook hebben.
Visitor1967 is offline  
Oud 6 juli 2009, 12:31   #15
Pio
Senior Member
 
Pio's schermafbeelding
Standaard

meld iedereen dit ook bij Ziggo? Bellen duurt te lang maar online een formulier invullen moet wel lukken toch?
Ik hoop dat dat meer effect heeft dan het alleen maar hier op het forum melden.
De software update gaat volgens mij toch alleen maar om de HD zenders op plaats 1,2 en 3 te zetten. (hierover had Anoniem ook beter niks kunnen melden en pas als het opgelost was een mededeling moeten doen, want nu zit iedereen weer op een update te wachten/speculeren).
Pio is offline  
Oud 6 juli 2009, 12:33   #16
martinculemborg
Junior Member
 
martinculemborg's schermafbeelding
Standaard

Ik snap niet dat Meeterea geen probleem heeft in Culemborg. Bij mij met de Samsung in Culemborg mege lipsync problemen.
martinculemborg is offline  
Oud 6 juli 2009, 13:08   #17
Visitor1967
Member
 
Visitor1967's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pio Bekijk bericht
meld iedereen dit ook bij Ziggo? Bellen duurt te lang maar online een formulier invullen moet wel lukken toch?
Ik hoop dat dat meer effect heeft dan het alleen maar hier op het forum melden.
De software update gaat volgens mij toch alleen maar om de HD zenders op plaats 1,2 en 3 te zetten. (hierover had Anoniem ook beter niks kunnen melden en pas als het opgelost was een mededeling moeten doen, want nu zit iedereen weer op een update te wachten/speculeren).
Ik heb dit inderdaad ook online bij Ziggo gemeld en hoop dat anderen dat ook doen, zodat Ziggo hier serieus werk van maakt.
Ik had de mededeling van Anoniem ook gelezen, vandaar mijn vrees dat de aangekondigde update niet afdoende zal zijn
Visitor1967 is offline  
Oud 6 juli 2009, 14:19   #18
jvgastel
Member
 
jvgastel's schermafbeelding
Standaard

Ik heb een reset uitgevoerd (stekker eruit en herstel standaardinstellingen) en het lijkt het probleem met lipsinc te hebben opgelost. Ned 2 HD loopt geluid en beeld gelijk. De andere twee kan ik nu niet controleren.

Ik hoop dat het blijft!
jvgastel is offline  
Oud 6 juli 2009, 17:35   #19
vinnie-terranova
Senior Member
 
vinnie-terranova's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jvgastel Bekijk bericht
Ik heb een reset uitgevoerd (stekker eruit en herstel standaardinstellingen) en het lijkt het probleem met lipsinc te hebben opgelost. Ned 2 HD loopt geluid en beeld gelijk. De andere twee kan ik nu niet controleren.

Ik hoop dat het blijft!

hier niet...... nederland 1 en 3 heeft het grootste verschil tussen beeld en geluid.....
__________________
Greetz Vinnie
ZIGGO IS HET
@HOME BLIJVEN WE
vinnie-terranova is offline  
Oud 6 juli 2009, 17:44   #20
Tempus
Senior Member
 
Tempus's schermafbeelding
Standaard

Tsja....en zo moeten we met duwen en trekken iedere X proberen om de boel goed draaiende te houden.

Er is overal wel een oplossing voor, maar ik verlang weer naar de tijd dat ik probleemloos TV kon kijken, Ja Ja "vroegah" was alles "betah"
Tempus is offline  
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Vragen en Opmerkingen




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Ziggo App voor Android Ziggo App voor iPhone & iPad

© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl