Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #661  
Oud 18 oktober 2009, 20:57
Pierre_1's schermafbeelding
Pierre_1 Pierre_1 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 januari 2009
Locatie: Voorburg / Oud-Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra / Ubee EVM3200 / D-link DIR-855
DTV: Humax HDTV
Berichten: 288
Standaard

De snelheden zijn dit weekend weer een loterij, het schommelt enorm. Het ene moment 48/2.4, daarna 39/2.1, en daarna weer 42/2.9 (Arris modem met Firmware 10 september 2009). Ik weet niet wat er bij Ziggo aan de hand is, maar er is wel degelijk iets mis. Mijn pc zit rechtstreeks aan het modem, dus de waardes zijn correct. Ik heb het ook met diverse pc's, laptops en een MAC getest. De resultaten zijn identiek en dus niet op de pc's af te schuiven. Ik had dit afgelopen weekend ook, en 's maandags was het weer redelijk goed. De upload heb ik ook nooit boven de 4.0, ook op de 'snelle' dagen. Ik heb al verschillende calls met Ziggo achter de rug, ik word hier echt zo moe van. Volgens Ziggo zijn de waardes van mijn modem uitstekend, wie kan daar een waarde-oordeel over geven?

Touchstone Status RF Parameters
Downstream

Downstream 1 37 210.00MHz 0.33dBmV 36.17dB 256QAM
Downstream 2 21 194.00MHz 1.22dBmV 35.97dB 256QAM
Downstream 3 22 202.00MHz 1.46dBmV 36.17dB 256QAM
Downstream 4 38 218.00MHz 0.41dBmV 36.17dB 256QAM
Reset FEC Counters
Upstream

1 20.00MHz 42.75dBmV Mixed (TDMA and ATDMA) 5120 kSym/s 64QAM
  #662  
Oud 19 oktober 2009, 08:46
kirex's schermafbeelding
kirex kirex is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 16 september 2009
Locatie: Capelle aan den Ijssel/Casema
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra
Berichten: 12
Standaard heb ik ook

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pierre_1 Bekijk bericht
De snelheden zijn dit weekend weer een loterij, het schommelt enorm. Het ene moment 48/2.4, daarna 39/2.1, en daarna weer 42/2.9 (Arris modem met Firmware 10 september 2009). Ik weet niet wat er bij Ziggo aan de hand is, maar er is wel degelijk iets mis. Mijn pc zit rechtstreeks aan het modem, dus de waardes zijn correct. Ik heb het ook met diverse pc's, laptops en een MAC getest. De resultaten zijn identiek en dus niet op de pc's af te schuiven. Ik had dit afgelopen weekend ook, en 's maandags was het weer redelijk goed. De upload heb ik ook nooit boven de 4.0, ook op de 'snelle' dagen. Ik heb al verschillende calls met Ziggo achter de rug, ik word hier echt zo moe van. Volgens Ziggo zijn de waardes van mijn modem uitstekend, wie kan daar een waarde-oordeel over geven?

Touchstone Status RF Parameters
Downstream
Downstream 1 37 210.00MHz 0.33dBmV 36.17dB 256QAM
Downstream 2 21 194.00MHz 1.22dBmV 35.97dB 256QAM
Downstream 3 22 202.00MHz 1.46dBmV 36.17dB 256QAM
Downstream 4 38 218.00MHz 0.41dBmV 36.17dB 256QAM
Reset FEC Counters
Upstream
1 20.00MHz 42.75dBmV Mixed (TDMA and ATDMA) 5120 kSym/s 64QAM
Ja ik heb precies hetzelfde, als ik nu test dan geeft ie een goeie snelheid aan, maar gisteren was het bedroevend.

Zou het wel fijn vinden om een wat stabielere verbinding te hebbben.
bel je de helpdesk, dan moet je voor de zoveelste keer je verbinding testen in safe mode.

Pff , alsof dat helpt
  #663  
Oud 19 oktober 2009, 13:15
rutger89's schermafbeelding
rutger89 rutger89 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 februari 2009
Locatie: oldenzaal, @home
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra 50/5 Arris + Netgear wndr3700
DTV: Televisie Z2 Totaal met: Humax 5050C + Cisco ITV + Samsung dingetje
Berichten: 316
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kirex Bekijk bericht
Ja ik heb precies hetzelfde, als ik nu test dan geeft ie een goeie snelheid aan, maar gisteren was het bedroevend.

Zou het wel fijn vinden om een wat stabielere verbinding te hebbben.
bel je de helpdesk, dan moet je voor de zoveelste keer je verbinding testen in safe mode.

Pff , alsof dat helpt
zo zijn ze er zeker van dat er niet bepaalde services op de achtergrond meedraaien die de boel lopen te verzieken.
  #664  
Oud 21 oktober 2009, 22:04
volkoren's schermafbeelding
volkoren volkoren is offline
Member
 
Geregistreerd: 27 juli 2009
Locatie: @Home
Ziggo Internet: Alles-in-1 extra
Berichten: 89
Standaard

Packetloss

Ja, ik heb het nog steeds Ik ben nu ook achter de oorzaak: als ik in de webinterface van Arris kijk, dan zie ik, vlak voor het modem on-line komt, de uncorrectables teller al oplopen naar 900+. Ik heb e.e.a. opgezocht en het lijkt erop dat bij storing de CMTS pakketjes dropt, dat zich uit in 'uncorrectable codewords'... dat uiteindelijk resulteert in packetloss. Naja niks aan te doen... Ziggo lost 't toch niet op.

Ik merk dit ook als ik een speedtest doe. De snelheid piekt op 6MB/s down en om de paar seconden valt de verbinding even dood..
Zie de dalletjes:

Laatst gewijzigd door volkoren; 21 oktober 2009 om 22:23
  #665  
Oud 24 oktober 2009, 19:58
RJMulder's schermafbeelding
RJMulder RJMulder is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 oktober 2005
Locatie: Hippolytushoef, Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-een Extra, Ubee
DTV: Humax IRHD-5100C + Humax iHDR-5050c + Humax iHDR-5200
Berichten: 305
Standaard

Downloaden gaat hier gelukkig vaak goed. Upload blijft steevast op 2,5 Mbit. Terwijl dit in de paar weken nadat ik mijn nieuwe modem net in huis had wél rond de 5 Mbit zat. Ik heb dit begin oktober geconstateerd en Ziggo de tijd gegeven dit op te lossen maar gezien ik daar nog steeds last van heb ben ik maandag maar gaan bellen. De helpdeskdame wist mij te melden dat mijn signaal goed was en na overleg met collega dat ook mijn snelheid goed was. Want dowloaden ging met bijna 6 MB per seconde en dan was de upload ongeveer 2/3 van 6. Toen heb ik aangegeven dat er verschil is tussen Mbits en Mbytes en dat de upload van AI1 extra 5 Mbit is en geen 2,5. Nadat ik nog een keer moest wachten op overleg zou mijn melding worden doorgegeven aan de technische afdeling en met telefoonnummer werd genoteerd. Heb tot heden nog niks vernomen. Ik weet niet wat er verde mee gedaan wordt maar ik heb een bericht zien staan op de site dat er werkzaamheden in de regio gaan plaatsvinden met de daarbij behorende mogelijke onderbrekingen.
Ik wacht dat nog even af voor ik weer contact opneem. Het zou mij niks verbazen dat het uploadprobleem in de kop van Noord Holland weer is ontstaan na de snelheidsverhoging, dat gelazer hadden we ook na de vorige verhoging in de Multikabeltijd en heeft het MK/Ziggo bijna een jaar gekost om dat op te lossen.
  #666  
Oud 31 oktober 2009, 16:05
monnik's schermafbeelding
monnik monnik is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 november 2008
Locatie: Vriezenveen/@Home
Ziggo Internet: Alles-in-1-Plus/Ubee-modem/Time Capsule n
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 102
Standaard

Is er iemand die weet of Ziggo nog steeds bezig is met snelheidsverhogingen?
Het ging een dag of tien goed, toen was er onderhoud ... dat langer duurt dan verwacht? Ja, je moet geduld hebben maar het signaal is steeds anders, te laag, en dat is natuurlijk van invloed op de download. Aan de router ligt het niet, daar ben ik best tevreden over al is er wat verlies, maar het lijkt wel of het onderhoud maar niet ophoudt. Of pas na het weekend?
  #667  
Oud 8 november 2009, 22:58
allesin1extra's schermafbeelding
allesin1extra allesin1extra is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 8 november 2009
Locatie: Delft Casema
Ziggo Internet: alles in 1 extra
Berichten: 1
Standaard Zeer slechte downloadsnelheid

Abo: alles in 1 extra
Modem: ubee
Connectie: wired


ongelofelijk maar waar, helpdesk maar eens bellen? of storing in Delft?
  #668  
Oud 9 november 2009, 08:56
Gerard001's schermafbeelding
Gerard001 Gerard001 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 2 oktober 2008
Locatie: Westerbork
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra
Berichten: 107
Standaard



Dit klopt ook niet en dit is al een paar dagen zo
heb niet gelijk een bericht geplaatst omdat ik dacht dat het om een storing ging
maar een storing van 4 dagen lijkt mij sterk..

Heb alles in 1 extra
modem arris


vreemd is dat de download niet goed is en de upload wel


Groet Gerard
__________________
  #669  
Oud 9 november 2009, 19:34
GolfTouch's schermafbeelding
GolfTouch GolfTouch is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 april 2008
Locatie: Waalwijk - voorheen @home
Ziggo Internet: Connect&Play Max | Modem: Technicolor | Router: TP-link C9 | Switch: D-Link DGS-1016D & 2x 1008D
DTV: CI+ 1.3 Interactief UE55HU7500L | 2x Humax 5050 & IR-FOX | 2x Horizon Box | Anysee E30TC+
Berichten: 3.669
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gerard001 Bekijk bericht

Dit klopt ook niet en dit is al een paar dagen zo...
Gebruik je een router?
Wat is je snelheid direct op het modem?
Gebruik ook de speedtest van Ziggo zelf eens:
http://speedtest.ziggo.nl/
__________________
Power is nothing without control !!!
  #670  
Oud 10 november 2009, 08:31
Gerard001's schermafbeelding
Gerard001 Gerard001 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 2 oktober 2008
Locatie: Westerbork
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra
Berichten: 107
Standaard




Vanmorgen gedaan om 8.30

ik gebruik geen router




Screen deze is om 11.58 genomen

__________________

Laatst gewijzigd door Gerard001; 10 november 2009 om 11:58
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws


Labels
docsis 3, snelheden



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 02:45.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl