Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #611  
Oud 26 september 2009, 10:42
Ed's schermafbeelding
Ed Ed is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: Ziggo / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra | Ubee EVM3200 | Linksys WRT610N
DTV: Humax iPVR9200
Berichten: 3.388
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door groennom Bekijk bericht
Als ik op mijn Ziggo kijk dan staat mijn internet abo er nog niet tussen, kan dit er iets mee te maken hebben?
Is standaard, kan wel 2 weken vertraging in zitten totdat het bijgewerkt is...
  #612  
Oud 26 september 2009, 10:45
Bullet NL's schermafbeelding
Bullet NL Bullet NL is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 28 april 2008
Locatie: Groningen/@Ziggo Noord/Oost
Ziggo Internet: Alles-In-1 Extra 120/10Mbit, Ubee EMV3200B, D-LINK DIR 855
DTV: Digtaal TV Totaal, HD Pakket & Eredivisie Live, Humax 5050C, Samsung DCB-H360RA, Smit CI+
Berichten: 2.328
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ed Bekijk bericht
Is standaard, kan wel 2 weken vertraging in zitten totdat het bijgewerkt is...
Maar staat los van je verbindings snelheid, m.a.w. tis puur een administrative handeling.
  #613  
Oud 26 september 2009, 11:38
Zaklamp's schermafbeelding
Zaklamp Zaklamp is offline
Member
 
Geregistreerd: 12 juni 2008
Locatie: Enkhuizen Multikabel
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra Ubee
DTV: 4x Humax
Berichten: 71
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door groennom Bekijk bericht
Heb afgelopen donderdag internet extra van Ziggo gekregen, ik haal nu een upload van ongeveer 4,3 Mb/s dat is netjes. Download is echter 9,5 Mb/s in plaats van 50! Als ik op mijn Ziggo kijk dan staat mijn internet abo er nog niet tussen, kan dit er iets mee te maken hebben?

Heb Ziggo gebeld maar kreeg de melding dat de wachttijd langer is dan we gewent zijn en dat ze niet tijdig kunnen helpen. Gezien de ervaring met wachttijd ga wilde ik vooralsnog niet proberen wat nog langer betekent .

Iemand suggesties? Kan het zijn dat het abonnement nog niet geactiveerd is? Of moet ik het in de aansluiting zoeken (maar waarom haal ik dan wel de (bijna) max download)?
Ondanks het ''de wachttijd is langer dan bla bla bla'' is mijn ervaring dat er evengoed binnen 2 minuten iemand aan de lijn komt.
Meestal sneller.
  #614  
Oud 26 september 2009, 13:45
Ed's schermafbeelding
Ed Ed is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: Ziggo / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra | Ubee EVM3200 | Linksys WRT610N
DTV: Humax iPVR9200
Berichten: 3.388
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zaklamp Bekijk bericht
Ondanks het ''de wachttijd is langer dan bla bla bla'' is mijn ervaring dat er evengoed binnen 2 minuten iemand aan de lijn komt.
Meestal sneller.
Ja, hier ook, moest vandaag ook even bellen. Activatiecodes waren er nog niet, binnen 2 minuten iemand aan de lijn. Modem gecheckt, alles al in orde
  #615  
Oud 26 september 2009, 14:44
fredgroes's schermafbeelding
fredgroes fredgroes is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 februari 2004
Locatie: Aarlanderveen
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus Cisco EPC3928
DTV: Samsung SMT-C7140B & Humux 5050C
Berichten: 196
Standaard

Gisteren een monteur over de vloer gehad voor mijn tegenvallende speeds met de Arris. Hij vertelde mij dat de Arris er waarschijnlijk helemaal uitgaat vanwege tegenvallende prestaties. Ook de leverancier van de Arris modems schijnt niet te willen meewerken aan het oplossen van de problemen.

Heb van hem een good old motorola modem gekregen die ik er tussen kan zetten als de speeds echt dramatisch worden.

Hij vond zijn werk niet echt uitdagend meer want zijn werk bestond alleen maar uit modemomruils en niks meer technisch.
  #616  
Oud 26 september 2009, 15:56
reflex's schermafbeelding
reflex reflex is offline
Member
 
Geregistreerd: 25 september 2008
Locatie: Enschede / @home
Ziggo Internet: Alles-in-1 extra / Ubee EVM3200
DTV: Samsung DCB-B270r / Philips DCR 2020/03
Berichten: 30
Standaard

Ondertussen afgelopen vrijdag maar weer eens met de helpdesk gebeld i.v.m. het probleem dat mijn modem een z3 profiel laad i.p.v. het AI1 Extra profiel. Na een week is dit (simpele) probleem nog niet opgelost en ook nu nog steeds de snelheden van een z3 abbonement..... Hoe moeilijk is het nu om in de systemen aan te passen dat ik een AI1Extra heb en ervoor te zorgen dat dit profiel ook geladen wordt...... grrrrr Al sinds september vorig jaar dat @home Ziggo werd nog nooit een goede oplossing gehad voor de probelemen... en is het een opgelost begint het volgende meestal weer. Dit verkeerde profiel laden heb ik vorig jaar ook al gehad, en toen zijn ze van september tot februari ermee bezig geweest voor het opgelost was..... Dit kan toch niet waar zijn, dat ik nu weer hetzelfde probleem heb.... aahhhhhhhh
  #617  
Oud 27 september 2009, 17:11
yolasc's schermafbeelding
yolasc yolasc is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 7 april 2009
Locatie: Gorinchem
Ziggo Internet: alles in 1 pakket
DTV: Humax hd en humax digitaal
Berichten: 2
Standaard download snelheid gehalveerd

Voor dat de versnelling er was haalde ik een snelheid van 1.5 mb bij het binnen halen van news groepen nu is dat nog maar 600 tot 770 kb
wat hier de oorzaak van ik heb een sitecom 54 g turbo router.

Laatst gewijzigd door yolasc; 3 oktober 2009 om 16:42
  #618  
Oud 27 september 2009, 17:13
Stephen's schermafbeelding
Stephen Stephen is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 1 juni 2008
Locatie: Hardenberg (@Home)
Ziggo Internet: Alles-in-Eén (modem: Scientific Atlanta)
DTV: Samsung-B270R
Berichten: 24
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door yolasc Bekijk bericht
Voor dat de versnelling er was haalde ik een snelheid van 1.5 gb bij het binnen halen van news groepen nu is dat nog maar 600 tot 770 kb
wat hier de oorzaak van ik heb een sitecom 54 g turbo router.
Zelf heb ik vorige week een Sitecom 54G-router vervangen door een Sitecom 300N XR-router en ik zit nu i.p.v. 12Mbit op ruim 18Mbit. Dus misschien ligt het aan de router?
  #619  
Oud 27 september 2009, 19:01
Zaklamp's schermafbeelding
Zaklamp Zaklamp is offline
Member
 
Geregistreerd: 12 juni 2008
Locatie: Enkhuizen Multikabel
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra Ubee
DTV: 4x Humax
Berichten: 71
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door yolasc Bekijk bericht
Voor dat de versnelling er was haalde ik een snelheid van 1.5 gb bij het binnen halen van news groepen nu is dat nog maar 600 tot 770 kb
wat hier de oorzaak van ik heb een sitecom 54 g turbo router.
Welk alles-in-1 pakket heb je?

En probeer eerst eens zonder router ertussen je snelheid te meten.
Je 54G kan zeker een bottleneck zijn maar ik weet niet wat je bedoeld met 1,5gb?
Als dat 1,5MB/s moet zijn dan moet je router dit makkelijk kunnen trekken.
  #620  
Oud 29 september 2009, 11:20
TesselaarJansen's schermafbeelding
TesselaarJansen TesselaarJansen is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 26 februari 2007
Locatie: Bergen n.h., Ziggo
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra, Ubee
DTV: Humax
Berichten: 3
Standaard Meting internetsnelheid Alles In Een Extra, Ziggo

Ik heb nog steeds problemen met de snelheid van mijn internetverbinding. Abo: alles in een extra Ziggo. Ik woon in Bergen n.h. Tot nu toe doe ik de testen via de snelheidsmeter van Ziggo. De downloadsnelheid zou tot 50 zijn. Ik haal 's morgens tussen 07.00 en een uur of 10 een downloadsnelheid tussen de 38 en 45. De rest van de dag kom ik uit op een downloadsnelheid tussen de 18 en 28. UTP van pc naar modem. 1 PC. Geen router. Upload en Ping is volgens mij prima. Resp. 4.8 en 10ms. Is de snelheidsmeter van Ziggo betrouwbaar of kan ik beter een andere snelheidsmeter gebruiken? Ik heb al een aantal metingen bij anderen gedaan en de gemeten snelheden verschillen nog al.

Ik heb mijn klacht over de volgens mij te lage snelheid al gedropt bij Ziggo. Ziggo: "Probleem is bekend, hopen het aan het eind van de maand september (2009!) opgelost te hebben"!!!

Laatst gewijzigd door TesselaarJansen; 29 september 2009 om 11:26 Reden: Correctie
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws


Labels
docsis 3, snelheden



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:06.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl