Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #561  
Oud 19 september 2009, 15:54
Hakker's schermafbeelding
Hakker Hakker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 11 juli 2009
Locatie: Culemborg
Ziggo Internet: AIE Extra / Ubee EVM3200 / Draytek 2130N
DTV: CI+ module
Berichten: 103
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zaklamp Bekijk bericht
I hear ya bro!

Wat betreft die ping en traag laden van sites is enigzins logisch daar je usenet je ''volle'' verbinding benut.
Tenzij je een speedcap in je usenetprogsel hebt aangegeven waar ik niet vanuit ga.
Speedtest tijdens leechen geeft ook een vertekend beeld.
Als je een standaard test doen zonder te leechen en je komt op c.a. 48Mbit dan zitten we zo ongeveer in hetzelfde schuitje (alleen ik vanaf eind juli).
Hij gebruikt dus NIET de volle snelheid hij gebruikt 50% pingen doet ie voor de down en upload dus wordt de lijn nog lang niet volledig gebruikt. De ping test is de eerste test die bij speedtest wordt uitgevoerd.
  #562  
Oud 19 september 2009, 16:10
Zaklamp's schermafbeelding
Zaklamp Zaklamp is offline
Member
 
Geregistreerd: 12 juni 2008
Locatie: Enkhuizen Multikabel
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra Ubee
DTV: 4x Humax
Berichten: 71
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hakker Bekijk bericht
Hij gebruikt dus NIET de volle snelheid hij gebruikt 50% pingen doet ie voor de down en upload dus wordt de lijn nog lang niet volledig gebruikt. De ping test is de eerste test die bij speedtest wordt uitgevoerd.
Dat begrijp ik, maar uit jouw verhaal begrijp ik dat je pingt(speedtest doet) tijdens het leechen?
Je gebruikt op het moment van leechen normaal gesproken je max haalbare snelheid, OF je payserver kan niet meer leveren.
Ik leech, as i speak, met max 5MB/s, ik ''mis'' dus 0,75MB/s.
Als ik nu websites ga bekijken gaat dat langzamer, het is niet zo dat ik 0,75MB/s overhead heb die ik kan gebruiken voor websites.
Als ik een speedtest doe tijdens leechen heb ik een ping van 3500+ een d/l van 2,79Mb/s en een u/l van 0,03Mb/s.

Of bedoel je wat anders?
  #563  
Oud 19 september 2009, 19:16
Hakker's schermafbeelding
Hakker Hakker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 11 juli 2009
Locatie: Culemborg
Ziggo Internet: AIE Extra / Ubee EVM3200 / Draytek 2130N
DTV: CI+ module
Berichten: 103
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zaklamp Bekijk bericht
Dat begrijp ik, maar uit jouw verhaal begrijp ik dat je pingt(speedtest doet) tijdens het leechen?
Je gebruikt op het moment van leechen normaal gesproken je max haalbare snelheid, OF je payserver kan niet meer leveren.
Ik leech, as i speak, met max 5MB/s, ik ''mis'' dus 0,75MB/s.
Als ik nu websites ga bekijken gaat dat langzamer, het is niet zo dat ik 0,75MB/s overhead heb die ik kan gebruiken voor websites.
Als ik een speedtest doe tijdens leechen heb ik een ping van 3500+ een d/l van 2,79Mb/s en een u/l van 0,03Mb/s.

Of bedoel je wat anders?
Ik zou dan maar nog eens heel goed de reacties van mij lezen. Ik haal de helft. payservers zijn goed die spugen namelijk 100+ eruit. gechecked dankzij vrienden die er ook zitten voor de zekerheid en via support tickets is de boel ook nog eens nagekeken.
  #564  
Oud 19 september 2009, 20:11
Zaklamp's schermafbeelding
Zaklamp Zaklamp is offline
Member
 
Geregistreerd: 12 juni 2008
Locatie: Enkhuizen Multikabel
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra Ubee
DTV: 4x Humax
Berichten: 71
Standaard

Ik heb ze doorgelezen en ik begrijp je prima maar je hebt hetzelfde probleem als ik heb alleen nog beroerder.

Het is wachten op........ja, op wat eigenlijk

Ik weet niet of er nog een overall firmware-update aan zit te komen of dat alleen de Arris die nodig heeft, daar was men bij Ziggo ook niet duidelijk over.
Ik heb ze nog een maand de tijd gegeven en dan gaan we maar weer eens bellen.

We betalen tenslotte niet extra voor deze upgrade en het heeft gerust wat voeten in aarde om dit weer op niveau te krijgen maar dan moeten ze daar gewoon duidelijk over zijn.
  #565  
Oud 20 september 2009, 09:58
Hannibal-fmj's schermafbeelding
Hannibal-fmj Hannibal-fmj is offline
Member
 
Geregistreerd: 25 augustus 2009
Locatie: utrecht - ziggo
Ziggo Internet: alles in 1 extra
DTV: geen idee
Berichten: 30
Standaard

volgens de monteurs van ziggo moeten de nieuwe arris modems een nieuwe firmware hebben die ze bij ziggo nog niet kunnen leveren, uitval schijnt hierdoor dus nog niet te stoppen te zijn
  #566  
Oud 21 september 2009, 17:46
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hakker Bekijk bericht
Hij gebruikt dus NIET de volle snelheid hij gebruikt 50% pingen doet ie voor de down en upload dus wordt de lijn nog lang niet volledig gebruikt. De ping test is de eerste test die bij speedtest wordt uitgevoerd.
Wat voor router heb je? Als je een router hebt met QOS (of software op de pc) dan zal een ping met de laagste prioriteit behandeld worden, dus ja dat kan zeker een vertekend beeld geven.

Als je zonder te downloaden wel een goede ping hebt, en tijdens het downloaden niet, dan is behalve logisch ook allerminst een probleem bij Ziggo.
__________________

  #567  
Oud 21 september 2009, 23:44
Hakker's schermafbeelding
Hakker Hakker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 11 juli 2009
Locatie: Culemborg
Ziggo Internet: AIE Extra / Ubee EVM3200 / Draytek 2130N
DTV: CI+ module
Berichten: 103
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
Wat voor router heb je? Als je een router hebt met QOS (of software op de pc) dan zal een ping met de laagste prioriteit behandeld worden, dus ja dat kan zeker een vertekend beeld geven.

Als je zonder te downloaden wel een goede ping hebt, en tijdens het downloaden niet, dan is behalve logisch ook allerminst een probleem bij Ziggo.
Elke router heeft standard al een interne QoS wat port 80 verkeer voorrang geeft. Daarnaast heb ik het altijd nog toegevoegd in een QoS gegooid.
Daarnaast is het wel vreemd aangezien het daarvoor niet zo was. En bij 50% gebruik van de lijn geen normaal surfen meer mogelijk is duidelijk een probleem.

dus voor de laatste keer HET WAS ALLEMAAL GOED alleen nu al een paar weken niet meer. Het is zowieso al gezeik vanaf begin Juli met mijn verbinding en heb alles van mijn kant al tig keer nagelopen en zelfs vervangen in de hoop dat het bij mij lag.
  #568  
Oud 22 september 2009, 06:35
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Hakker Bekijk bericht
Elke router heeft standard al een interne QoS wat port 80 verkeer voorrang geeft. Daarnaast heb ik het altijd nog toegevoegd in een QoS gegooid.
Daarnaast is het wel vreemd aangezien het daarvoor niet zo was. En bij 50% gebruik van de lijn geen normaal surfen meer mogelijk is duidelijk een probleem.

dus voor de laatste keer HET WAS ALLEMAAL GOED alleen nu al een paar weken niet meer. Het is zowieso al gezeik vanaf begin Juli met mijn verbinding en heb alles van mijn kant al tig keer nagelopen en zelfs vervangen in de hoop dat het bij mij lag.
Nee niet elke (consumenten) router heeft een QOS engine, en niet alle (consumenten) routers die er een hebben, hebben een goede QOS engine. QOS is heel mooi, maar het geeft wel een vertekend beeld in bv ping testen, omdat ping aanvragen de laagste prioriteit meekrijgen en ook als laatst behandeld worden. Dit zal er dus voor zorgen dat een ping hoger (of hoog) uitvalt in een test.

De verhoogde ping tijdens het downloaden is iets in jou eigen situatie, en tevens logisch en absoluut geen probleem bij Ziggo zoals ik al zei, je zult dus alles nog eens goed moeten nalopen.

Als je voor 50% download, wat geeft een speedtest op dat moment dan nog aan? En dat de ping dan verhoogd is, is niet meer als logisch overigens. Heb je het ook al eens zonder router getest?
__________________

  #569  
Oud 22 september 2009, 16:47
fredgroes's schermafbeelding
fredgroes fredgroes is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 februari 2004
Locatie: Aarlanderveen
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus Cisco EPC3928
DTV: Samsung SMT-C7140B & Humux 5050C
Berichten: 196
Standaard

Net gebeld door de HD, ze verwachten niet dat de nieuwe firmware voor de Arris voor eind van deze maand word vrij gegeven. Na enige overredingskracht van mijn kant komt er a.s. vrijdag een monteur om te kijken of de ubee modem wel goede snelheid doorgeeft en als dat niet zo is plaats hij een motorola docsis 2 modem terug.
  #570  
Oud 22 september 2009, 16:50
Zaklamp's schermafbeelding
Zaklamp Zaklamp is offline
Member
 
Geregistreerd: 12 juni 2008
Locatie: Enkhuizen Multikabel
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra Ubee
DTV: 4x Humax
Berichten: 71
Standaard

Om even terug te komen op de essentie van mijn eerdere vraag;

Hoe kan Ziggo er enige hand in hebben door de ene d/l sneller te laten lopen dan de andere?
Beide bestanden d/l ik via usenet, beide via giganews.

Zodra de ene compleet is en met 5,7MB/s binnen is gekomen en de volgende start dan zakt de snelheid met gemiddeld 10Mbit, 4,7MB/s en blijft daar dan ook stabiel op lopen.
Switch ik tussentijds van bestand dan gaat de snelheid ook op en neer.

Alle logica ontbreekt hierbij nog steeds.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws


Labels
docsis 3, snelheden



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 21:51.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl