Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #531  
Oud 16 september 2009, 20:50
Pierre_1's schermafbeelding
Pierre_1 Pierre_1 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 januari 2009
Locatie: Voorburg / Oud-Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra / Ubee EVM3200 / D-link DIR-855
DTV: Humax HDTV
Berichten: 288
Standaard

Morgen krijg voor de 2e keer een monteur op bezoek dankzij een zeer aardige Ziggo-medewerker. Ik heb nu weer mijn oude Arris modem staan, de Ubee werkt bij mij voor geen meter. Nu las ik net in een ander topic dat Ziggo ook de Motorola 6120 Docsis 3 modem uitlevert. Iemand daar bekend mee?
  #532  
Oud 16 september 2009, 20:58
madeleine-b's schermafbeelding
madeleine-b madeleine-b is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juni 2009
Locatie: Woerden / Casema
Ziggo Internet: Alles in 1 extra / tijdelijk weer Motorola
DTV: Humax IR-C-Fox
Berichten: 129
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jpvr74 Bekijk bericht
Hallo allemaal,

Na 2 aannemers en 3 monteurs sinds vandaag ook een EVM modem (ipv Arris, die het nooit gedaan heeft). Vanochtend is modem door monteur geinstalleerd en ik heb hem - dom dom dom - laten gaan terwijl de snelheid DS niet boven de 1Mbit kwam. Kwam omdat ze "dan bij de helpdesk nog iets moesten doen, zou binnen paar uur gebeurd moeten zijn"
.
Inmiddels bimbo bij de helpdesk gesproken die niets eens wist dat Ziggo 2 types DOCSIS 3.0. modems had en verder geen idee had wat te doen. Resetten e.d. al geprobeerd. Woon in Woerden, iemand idee? Upload is wel ok (5Mbit, heb Alles-in-een-extra wat met oude modem vanochtend nog gewoon 20Mbit DS deed). En inderdaad is US lampje oranje, rest groen.

Hellup, dank!

Jeroen
Sorry voor de crosspost maar zie ook:
http://ziggo-gebruikers.nl/forum/sho...660#post203660
  #533  
Oud 16 september 2009, 23:54
Zaklamp's schermafbeelding
Zaklamp Zaklamp is offline
Member
 
Geregistreerd: 12 juni 2008
Locatie: Enkhuizen Multikabel
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra Ubee
DTV: 4x Humax
Berichten: 71
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zaklamp Bekijk bericht
Is er nog een plausibele verklaring waarom ik met d/l A 9 v/d 10x de volledige snelheid kan benutten maar met d/l B,C,D etc als een baksteen inelkaar zak.
Ik heb het dan over een usenet d/l.
Er zijn tot op heden (vanaf eind juli) maar een paar d/l's die 5,75MB/s leveren, de ''rest'' c.a. 4MB/s.
Ik ben al een maand op meerdere fora aan het onderzoeken hoe of wat.
Ik gebruik nu Giganews, heb XLNed gehad en Eweka.
Ik d/l momenteel met 4MB/s, pak ik de ene d/l die wel goed loopt schiet de snelheid dan ook binnen 3 sec. naar de 5,75

Speedtests daarentegen doen het vrijwel altijd goed, evenals het d/l van test-binfiles van bijv. BBned of UPC etc.

Mijn pc is inmiddels uitgesloten alszijnde de veroorzaker.
Als ik die bij een maat van me zet haal ik met elke d/l de 5,75MB/s

M'n firewall en virusprotectie heb ik ook uitgesloten.
Ook mijn router (D-link 855 600Mbs) is geen obstructie, ook die is er tig keer tussenuit gehaald om uit te sluiten.

Ik heb een Quadcore cpu met 8GB DDR2 draai op Vista Ultimate met een geregistreerde versie van Newsleecher.
Ik heb SABnzb, Grabbit en Newsbin ook geprobeerd, zelfde resultaat.

Als iemand nog een wild idee heeft houdt ik me aanbevolen.

TIA

P.s dit alles met een Ubee-modem.
Na ontvangst van brakke Arris en nadat de monteur nog 2 verse Arris modems had geprobeerd die het ook niet deden.
Iemand?

Laatst gewijzigd door Zaklamp; 17 september 2009 om 00:22
  #534  
Oud 17 september 2009, 09:47
Phenom's schermafbeelding
Phenom Phenom is offline
Member
 
Geregistreerd: 18 februari 2009
Locatie: Multikabel/Ziggo
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra
Berichten: 39
Standaard

Ik denk dat er net als vele andere niets anders op zit dan afwachten.
Waar je je wel bewust van moet zijn is het verschil tussen de newsservers.
Zo ondersteund 'Eweka' tot 40mbit. Dit betekend dat je nooit je volledige snelheid kan benutten.
Giganews daarin tegen ondersteund tot 100mbit (hangt van het pakket af geloof ik).

Je router moet de snelheid ondersteunen zeg je, ook heb je dit zonder router geprobeerd. Heb je al eens gekeken rechtstreeks op de modem met de bijgelverde kabel, misschien is dat de boosdoener?
  #535  
Oud 17 september 2009, 12:17
Zaklamp's schermafbeelding
Zaklamp Zaklamp is offline
Member
 
Geregistreerd: 12 juni 2008
Locatie: Enkhuizen Multikabel
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra Ubee
DTV: 4x Humax
Berichten: 71
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Phenom Bekijk bericht
Ik denk dat er net als vele andere niets anders op zit dan afwachten.
Waar je je wel bewust van moet zijn is het verschil tussen de newsservers.
Zo ondersteund 'Eweka' tot 40mbit. Dit betekend dat je nooit je volledige snelheid kan benutten.
Giganews daarin tegen ondersteund tot 100mbit (hangt van het pakket af geloof ik).

Je router moet de snelheid ondersteunen zeg je, ook heb je dit zonder router geprobeerd. Heb je al eens gekeken rechtstreeks op de modem met de bijgelverde kabel, misschien is dat de boosdoener?
Ik ben me inmiddels van een hoop dingen bewust,

Zo levert Eweka inmiddels 45-50Mbit (Die maat van me die ik aanhaalde haalt strak 50Mbit met zijn Eweka).
XLNEd levert 120Mbit en Giganews levert unlimited, dus ook meer dan 100Mbit.

Ik gaf aan dat ik Eweka niet meer gebruik, XLned is inmiddels ook verstreken maar Giganews gebruik ik nog.

Aan mijn kabels mankeert verder ook niets en ja ik heb ook de bijgeleverde kabel rechtstreeks aan 't modem gehangen.
  #536  
Oud 17 september 2009, 12:32
Phenom's schermafbeelding
Phenom Phenom is offline
Member
 
Geregistreerd: 18 februari 2009
Locatie: Multikabel/Ziggo
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra
Berichten: 39
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zaklamp Bekijk bericht
Ik ben me inmiddels van een hoop dingen bewust,

Zo levert Eweka inmiddels 45-50Mbit (Die maat van me die ik aanhaalde haalt strak 50Mbit met zijn Eweka).
XLNEd levert 120Mbit en Giganews levert unlimited, dus ook meer dan 100Mbit.

Ik gaf aan dat ik Eweka niet meer gebruik, XLned is inmiddels ook verstreken maar Giganews gebruik ik nog.

Aan mijn kabels mankeert verder ook niets en ja ik heb ook de bijgeleverde kabel rechtstreeks aan 't modem gehangen.
Owk dit waren mijn bevindingen begin augustus over payservers.
Fijn dat dit inmiddels is veranderd, en goed om te weten.
Ook ik heb dit alles geprobeerd zonder enig resultaat, en wacht het dus maar rustig af verder weet ik het ook niet.
Het enige wat je nog zou kunnen doen is die modem van die maat eens bij jou thuis aan te sluiten kijken of je dan wel de snelheid haal, en zo kan uitsluiten of het de modem is.
Mijn ondervinding is dat het of aan de modem zal liggen.
Er zijn namelijk al een aantal reacties in dit topic die dat constateren.
En anders ligt het probleem bij ziggo zelf.
  #537  
Oud 17 september 2009, 13:49
Zaklamp's schermafbeelding
Zaklamp Zaklamp is offline
Member
 
Geregistreerd: 12 juni 2008
Locatie: Enkhuizen Multikabel
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra Ubee
DTV: 4x Humax
Berichten: 71
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Phenom Bekijk bericht
Owk dit waren mijn bevindingen begin augustus over payservers.
Fijn dat dit inmiddels is veranderd, en goed om te weten.
Ook ik heb dit alles geprobeerd zonder enig resultaat, en wacht het dus maar rustig af verder weet ik het ook niet.
Het enige wat je nog zou kunnen doen is die modem van die maat eens bij jou thuis aan te sluiten kijken of je dan wel de snelheid haal, en zo kan uitsluiten of het de modem is.
Mijn ondervinding is dat het of aan de modem zal liggen.
Er zijn namelijk al een aantal reacties in dit topic die dat constateren.
En anders ligt het probleem bij ziggo zelf.
Ja, zover was ik inmiddels ook al.

Maar het uitwisselen van een modem onderling kan dus wel?
Ik dacht dat die gekoppeld werd aan je mac-adres bij ziggo?

Al niet ga ik dat absoluut nog een poging geven, het lag al in de ideeenbus maar we dachten dus dat dit niet kon.
  #538  
Oud 17 september 2009, 14:30
Hakker's schermafbeelding
Hakker Hakker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 11 juli 2009
Locatie: Culemborg
Ziggo Internet: AIE Extra / Ubee EVM3200 / Draytek 2130N
DTV: CI+ module
Berichten: 103
Standaard

het probleem ligt bij Ziggo want als je de usenet board lesst zie je meerdere personen waaronder ook ik klagen over het niet halen van de snelheid. Ik kom gecombineerd niet eens boven de 30mbit uit. Astraweb+Ziggo. Ziggo zou goed moeten zijn voor 20mbit en dat is al moeilijk te halen als ze samen draaien. En Astraweb is unlimited. 3 weken geleden heb ik wel de volledige snelheid gehaald en zat ik op 5,8-5,9MB/sec Nu is het met moeite en heel schommelend de helft.
  #539  
Oud 17 september 2009, 16:27
Quint076's schermafbeelding
Quint076 Quint076 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 15 september 2009
Locatie: Etten-Leur / Casema
Ziggo Internet: Alles-In-1 Extra Ubee 3200
DTV: Humax 5050
Berichten: 6
Standaard

Ik heb vandaag met een helpdeskmedewerker gesproken vanwege mijn problemen met de Arris modem en hij vertelde mij dat in zijn computer staat vermeld dat morgen (18-09-2009) een nieuwe firmware beschikbaar zou komen.
Dit wel onder voorbehoud dat de firmware goed werkt.

Ik ben benieuwd wat hier terecht van zal komen
  #540  
Oud 17 september 2009, 16:42
Phenom's schermafbeelding
Phenom Phenom is offline
Member
 
Geregistreerd: 18 februari 2009
Locatie: Multikabel/Ziggo
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra
Berichten: 39
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zaklamp Bekijk bericht
Ja, zover was ik inmiddels ook al.

Maar het uitwisselen van een modem onderling kan dus wel?
Ik dacht dat die gekoppeld werd aan je mac-adres bij ziggo?

Al niet ga ik dat absoluut nog een poging geven, het lag al in de ideeenbus maar we dachten dus dat dit niet kon.
Dit durf ik niet met zekerheid te zeggen.
Als je een paar pagina's terug lees was er iemand die de modem van z'n ouders had geprobeerd en toen was het snelheidsprobleem verholpen.
Dus ik neem aan dat het dan kan.
Ik weet zo niet iemand hier die dezelfde modem heeft dus heb nog niet de mogelijkheid gehad dit te testen.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Quint076 Bekijk bericht
Ik heb vandaag met een helpdeskmedewerker gesproken vanwege mijn problemen met de Arris modem en hij vertelde mij dat in zijn computer staat vermeld dat morgen (18-09-2009) een nieuwe firmware beschikbaar zou komen.
Dit wel onder voorbehoud dat de firmware goed werkt.

Ik ben benieuwd wat hier terecht van zal komen
Wat betreft de firmware, deze firmware zou 25augustus al moeten verschijnen maar dat wordt steeds uitgesteld.
Ik werd laatst gebeld door ziggo of het snelheidsprobleem al verholpen was.
Want de nieuwe firmware zou er moeten zijn, deze medewerker was weer eens niet op de hoogte.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws


Labels
docsis 3, snelheden



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 16:08.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl