Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #511  
Oud 13 september 2009, 18:34
dennisregoort's schermafbeelding
dennisregoort dennisregoort is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 17 juli 2009
Locatie: Hoorn Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1-Xtra Modem:ubee
DTV: Samsung H380R & Samsung P850R
Berichten: 13
Thumbs down Modem defect

Ik heb nu al een tijdje dat ik maar zo'n 10 Mbit haal.
Alle bekabeling nagelopen en vervangen.
Nu kwam ik gisteren op het briljante idee om het modem van mijn ouders even te lenen.
Tot mijn verbazing haalde ik met dezelfde setup wel 50Mbit
Mooi dacht ik, weet ik iig waar het aan ligt.
Dus ik bellen met de helpdesk en het verhaal voorgelegd.
In eerste instantie kon er geen verbinding gemaakt worden met het modem. Na 5 min eidelijk wel. Signaal was volgens de HD wat zwakjes.
De heldesk heeft vervolgends wat fratsen uitgehaald en haal nu net geen 25Mbit. (terwijl dit in het begin gewoon 48MBit was).
Dus ik zeg: nou, stuur mij maar een nieuw modem.
MAAR DAT GAAT NIET!
Er moet volgens de richtlijnen een monteur langskomen om tot dezelfde conclusie als mij te komen zodat hij/zij vervolgens het modem kan vervangen.
Wel was de HD zo vriendelijk om mij een keuze voor te leggen.
de monteur kan langskomen wanneer u dat wilt, namelijk:
Ma/Vr in de ochtend of de middag.
Nu heb ik dus een ochtend vrij moeten nemen van mijn werk. want de monteur kan langskomen tussen 09:00 en 13:00 uur. een tijdstip afspreken kan namelijk niet.

Kan ik hiervoor een klacht indienen en schadeloos worden gesteld?

Bedankt voor de reacties.
  #512  
Oud 13 september 2009, 22:57
Renatus's schermafbeelding
Renatus Renatus is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 juli 2009
Locatie: Casema
Ziggo Internet: Connect & Play Max / Technicolor TC7210
DTV: Horizon / Humax 5200c / CI+
Berichten: 2.191
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dennisregoort Bekijk bericht
Kan ik hiervoor een klacht indienen en schadeloos worden gesteld?
Een klacht indienen kan altijd.

Ik weet niet waarvoor je schadeloos gesteld wilt worden? Een halve dag vrij wordt toch nog steeds door je baas doorbetaald? Als het je gaat om een vergoeding over de periode dat je niet de volledige snelheid hebt gehaald: over het algemeen is dat wel te regelen.

Hopelijk lost de monteur het voor je op.

Overigens bedankt voor de tip: Misschien moet ik ook maar eens een monteur langs laten komen, ik haal de 50mb ook niet en hoe kan ik nu weten dat mijn motorola daartoe niet in staat is? De helpdesk heeft ooit gezegd dat dat geen enkel probleem zou moeten zijn....
  #513  
Oud 14 september 2009, 08:25
dennisregoort's schermafbeelding
dennisregoort dennisregoort is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 17 juli 2009
Locatie: Hoorn Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1-Xtra Modem:ubee
DTV: Samsung H380R & Samsung P850R
Berichten: 13
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Renatus Bekijk bericht
Een klacht indienen kan altijd.

Ik weet niet waarvoor je schadeloos gesteld wilt worden? Een halve dag vrij wordt toch nog steeds door je baas doorbetaald? Als het je gaat om een vergoeding over de periode dat je niet de volledige snelheid hebt gehaald: over het algemeen is dat wel te regelen.

Hopelijk lost de monteur het voor je op.

Overigens bedankt voor de tip: Misschien moet ik ook maar eens een monteur langs laten komen, ik haal de 50mb ook niet en hoe kan ik nu weten dat mijn motorola daartoe niet in staat is? De helpdesk heeft ooit gezegd dat dat geen enkel probleem zou moeten zijn....
Aangezien ik mijn vrije dagen er allemaal al doorheen heb gejast wordt dit gewoon ingehouden van mijn loon.
Vergoeding voor de periode dat ik geen volledige snelheid heb gehaald is denk ik niet mogelijk aangezien ik dit niet meteen heb gemeld.
In 4 werkdagen het probleem oplossen is natuurlijk wel vrij snel.
Het stoort mij echter dat ik hiervoor moet vrij nemen.
  #514  
Oud 14 september 2009, 14:37
madeleine-b's schermafbeelding
madeleine-b madeleine-b is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juni 2009
Locatie: Woerden / Casema
Ziggo Internet: Alles in 1 extra / tijdelijk weer Motorola
DTV: Humax IR-C-Fox
Berichten: 129
Standaard

Voor wat het waard is:

Vanmiddag contact gehad met de helpdesk in verband met een lopende storing.
Te horen gekregen dat mijn melding "geparkeerd" is in verband met de uitrol deze week van nieuwe firmware voor de Arris en Ubee modems.

Ik ben reuze benieuwd....
  #515  
Oud 14 september 2009, 20:01
heerden's schermafbeelding
heerden heerden is offline
Member
 
Geregistreerd: 3 april 2008
Locatie: 2162 Lisse/Casema
Ziggo Internet: CM-PC / TC7210 i.c.m Netgear R7000
DTV: Horizon & Humax 5200c HD-iPVR
Berichten: 96
Standaard

Na bijna 40 dagen zonder onderbreking op de Arris 702 is het de laatste paar dagen weer mis. Wegvallende verbinding en niet goed meer online raken zonder ingrijpen. Momenteel weer goede downstream maar slechts 0.5Mbit upstream...

Hopelijk is die firmware werkelijk binnenkort want dat verhaal hoorde ik 6 weken geleden al van de monteur....
  #516  
Oud 14 september 2009, 20:26
Phenom's schermafbeelding
Phenom Phenom is offline
Member
 
Geregistreerd: 18 februari 2009
Locatie: Multikabel/Ziggo
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra
Berichten: 39
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dennisregoort Bekijk bericht
Aangezien ik mijn vrije dagen er allemaal al doorheen heb gejast wordt dit gewoon ingehouden van mijn loon.
Vergoeding voor de periode dat ik geen volledige snelheid heb gehaald is denk ik niet mogelijk aangezien ik dit niet meteen heb gemeld.
In 4 werkdagen het probleem oplossen is natuurlijk wel vrij snel.
Het stoort mij echter dat ik hiervoor moet vrij nemen.
Je kan dat pas verhalen als het probleem is opgelost. Heeft iemand al ergens eerder in dit topic gemeld. Want dan kunnen ze kijken wanneer jij voor het eerst heb gebeld en wanneer het probleem is opgelost en die periode...
  #517  
Oud 14 september 2009, 21:49
Pierre_1's schermafbeelding
Pierre_1 Pierre_1 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 januari 2009
Locatie: Voorburg / Oud-Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra / Ubee EVM3200 / D-link DIR-855
DTV: Humax HDTV
Berichten: 288
Standaard

Heb dit net ook als apart topic geplaatst, maar past hier ook wel, dacht ik.

Vanochtend een zeer aardige en kundig monteur hier thuis gehad. Nieuwe wandcontactdoos gemonteerd en, op mijn eigen verzoek, een Ubee modem aangesloten. (ik had een Arris maar die was erg instabiel, vooral bij de Upload). Activatie lukte niet, maar kon ik vanavond zelf doen via de webpagina. Nu blijft het 'pijltje omhoog' (upload?) lampje oranje branden op het Ubee modem. Ik heb wel internet, maar zo instabiel als wat. Download was heel even tegen de 48mbit, daarna was het continue rond de 6 mbit. Upload varieert van 1.5 tot 3.8 mbit. Ik kan helaas niet in het modem komen via 192.168.1.1. Heeft iemand ervaring met het Ubee modem, en mij kan verklaren waarom het 'pijltje omhoog' (3e lampje van rechts) oranje blijft branden? Iedere hulp is zeer welkom.
  #518  
Oud 15 september 2009, 03:13
madeleine-b's schermafbeelding
madeleine-b madeleine-b is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juni 2009
Locatie: Woerden / Casema
Ziggo Internet: Alles in 1 extra / tijdelijk weer Motorola
DTV: Humax IR-C-Fox
Berichten: 129
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pierre_1 Bekijk bericht
Nu blijft het 'pijltje omhoog' (upload?) lampje oranje branden op het Ubee modem. Ik heb wel internet, maar zo instabiel als wat.
Werkelijk geen idee...
Er is geen documentatie van de EVM3200 en andere modellen hebben alleen waardeloze datasheets zonder inhoud.

Ik weet dat ik hier het volgende heb.

Downstream => groene led, single channel, QAM256 modulatie
Upstream => oranje led. single channel, ATDMA

Het led is volgens informatie van de Dvm3200 bedoeld om de channel bonding wel/niet aan te geven.
Maar in werkelijkheid heb ik geen channel bonding down/up maar wel twee verschillende kleuren leds....
  #519  
Oud 15 september 2009, 11:04
Pierre_1's schermafbeelding
Pierre_1 Pierre_1 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 januari 2009
Locatie: Voorburg / Oud-Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra / Ubee EVM3200 / D-link DIR-855
DTV: Humax HDTV
Berichten: 288
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door madeleine-b Bekijk bericht
Werkelijk geen idee...
Er is geen documentatie van de EVM3200 en andere modellen hebben alleen waardeloze datasheets zonder inhoud.

Ik weet dat ik hier het volgende heb.

Downstream => groene led, single channel, QAM256 modulatie
Upstream => oranje led. single channel, ATDMA

Het led is volgens informatie van de Dvm3200 bedoeld om de channel bonding wel/niet aan te geven.
Maar in werkelijkheid heb ik geen channel bonding down/up maar wel twee verschillende kleuren leds....
Het is inderdaad zo dat er totaal geen documentatie is over het Ubee EVM3200 modem. Channel Bonding heeft, volgens mij, te maken met het gebruik van meerdere kanalen binnen een Wireless omgeving. Niet relevant in dit geval dus. Wie het weet mag het zeggen........
  #520  
Oud 15 september 2009, 11:10
dj-scratch's schermafbeelding
dj-scratch dj-scratch is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 januari 2009
Locatie: Voorburg
Ziggo Internet: Ziggo Internet: Alles in 1 Plus | Ubee modem ouwe
Berichten: 412
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door madeleine-b Bekijk bericht
Lijkt nergens op

Heb gelukkig nog iets van snelheid:


Niet dat ik daar zo blij mee ben, ga morgen maar eens kijken of de tweedelijns na anderhalve week na de laatste melding iets gevonden heeft.
En anders gaat de Ubee#*&#)*# er weer uit en vraag ik een downgrade aan (gelukkig de Motorola nog in de gang staan).

Ben het wel zat na twee modems, 5,5uur helpdesk telefoontjes en in totaal 16 dagen geen internet..
Staat bij jouw een komaatje verkeerd
moet 44,7 zijn
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws


Labels
docsis 3, snelheden



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 12:57.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl