Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #31  
Oud 18 juli 2009, 16:07
Dutchman01's schermafbeelding
Dutchman01 Dutchman01 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 24 september 2007
Locatie: Oud Multikabel gebied
Ziggo Internet: Connect Max - Technicolor TC7210 / Asus Router
DTV: CI+ in TV
Berichten: 208
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door whordijk Bekijk bericht
Je hebt gelijk, had het niet eens in de gaten dat ik verder geen info gaf. De snelheid hierboven was gemeten met kabel,zonder firewall maar met router draaiend op windows 7 (7100). Rechtstreeks op de pc vanaf de modem komt hij tot 40Mb/s. Ik zal het eens proberen in veilige modus later vanmiddag. Bedankt voor de info.

Als ik jouw was zou ik ook snel een nieuwe router overwegen.

De max speed van je wan poort heb je al bijna bereikt,
ik weet natuurlijk niet precies of je alle opties gebruikt etc.
maar je zou best al aan je max kunnen zitten hij op deze manier ingesteld aan kan.

zie test:

http://www.smallnetbuilder.com/conte.../30152/96/1/3/

groetjes,

Dutchman01
  #32  
Oud 18 juli 2009, 19:12
whordijk's schermafbeelding
whordijk whordijk is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 9 februari 2009
Locatie: ziggo
Ziggo Internet: AI1E
DTV: SMT-C7140A
Berichten: 17
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Dutchman01 Bekijk bericht
Als ik jouw was zou ik ook snel een nieuwe router overwegen.

De max speed van je wan poort heb je al bijna bereikt,
ik weet natuurlijk niet precies of je alle opties gebruikt etc.
maar je zou best al aan je max kunnen zitten hij op deze manier ingesteld aan kan.

zie test:

http://www.smallnetbuilder.com/conte.../30152/96/1/3/

groetjes,

Dutchman01
Gezien de datum denk ik dat het over de WNR834B v1 gaat en niet de v2. Ik heb deze speciaal gekocht met het oog op de verhoging een maand of 3 geleden, naar aanleiding van een artikel hier ergens op het forum.
Maar omdat het rechtsstreeks op de pc ook "maar" rond de 40mb/s zit, zit het probleem waarschijnlijk ergens anders.
  #33  
Oud 18 juli 2009, 19:23
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.473
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door whordijk Bekijk bericht
Gezien de datum denk ik dat het over de WNR834B v1 gaat en niet de v2. Ik heb deze speciaal gekocht met het oog op de verhoging een maand of 3 geleden, naar aanleiding van een artikel hier ergens op het forum.
Maar omdat het rechtsstreeks op de pc ook "maar" rond de 40mb/s zit, zit het probleem waarschijnlijk ergens anders.
De arris modems hebben 4 kanalen en kunnen maximaal 120Mbit/sec aan (in theorie nog wat hoger, maar per kanaal 30Mbit keer 4). Er zijn ook modems die 8 kanaals zijn, dus kunnen dus maximaal het dubbele halen.

De conclusie dat je probleem ergens anders zit omdat je rechtstreeks op de PC ook 'maar' 40Mbit haalt zou ik niet gelijk willen trekken. Stel dat je PC de beperkende factor is en niet je router, dan heb je zowel zonder als met router nooit hogere dan die 40Mbit.

Vandaar de vraag om het eens rechtstreeks in veilige mode met netwerk-ondersteuning te proberen om zoveel mogelijk zaken (firewall/lopende programma's die de boel kunnen vertragen) uit te sluiten. Ook een slechte netwerkkabel kun je uitsluiten door de bijgeleverde utp-kabel te gebruiken voor die test.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
  #34  
Oud 18 juli 2009, 19:40
whordijk's schermafbeelding
whordijk whordijk is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 9 februari 2009
Locatie: ziggo
Ziggo Internet: AI1E
DTV: SMT-C7140A
Berichten: 17
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
De arris modems hebben 4 kanalen en kunnen maximaal 120Mbit/sec aan (in theorie nog wat hoger, maar per kanaal 30Mbit keer 4). Er zijn ook modems die 8 kanaals zijn, dus kunnen dus maximaal het dubbele halen.

De conclusie dat je probleem ergens anders zit omdat je rechtstreeks op de PC ook 'maar' 40Mbit haalt zou ik niet gelijk willen trekken. Stel dat je PC de beperkende factor is en niet je router, dan heb je zowel zonder als met router nooit hogere dan die 40Mbit.

Vandaar de vraag om het eens rechtstreeks in veilige mode met netwerk-ondersteuning te proberen om zoveel mogelijk zaken (firewall/lopende programma's die de boel kunnen vertragen) uit te sluiten. Ook een slechte netwerkkabel kun je uitsluiten door de bijgeleverde utp-kabel te gebruiken voor die test.
Je was me te snel af met de 8 kanalen, ik zag nadat ik het gepost had dat de arris 4 kanalen heeft. Vandaar dat ik het verwijderd had in mijn reactie
Ik ga het zo even in veilige modus proberen, de kabel die erbij zat had ik ook nog geprobeerd, maar dat maakte niet uit.
  #35  
Oud 18 juli 2009, 22:51
whordijk's schermafbeelding
whordijk whordijk is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 9 februari 2009
Locatie: ziggo
Ziggo Internet: AI1E
DTV: SMT-C7140A
Berichten: 17
Standaard

Nog even tests in veilige modus gedaan en het is nagenoeg hetzelfde. Er is nog iemand las ik met hetzelfde euvel.



  #36  
Oud 19 juli 2009, 09:55
Stephen's schermafbeelding
Stephen Stephen is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 1 juni 2008
Locatie: Hardenberg (@Home)
Ziggo Internet: Alles-in-Eén (modem: Scientific Atlanta)
DTV: Samsung-B270R
Berichten: 24
Standaard

Alles-in-1 Plus, blijkbaar heb ik nog de oude snelheid (helaas):



-edit-
Oh, ik zie nu dat mijn snelheid pas op 1 september in gaat!? Belachelijk. En nieuwe klanten krijgen het wel meteen? Heeft het dan zin om mijn modem te herstarten om toch stiekem de nieuwe snelheid te krijgen?
  #37  
Oud 19 juli 2009, 10:22
Gizmo©'s schermafbeelding
Gizmo© Gizmo© is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 juni 2009
Locatie: Rijswijk
Berichten: 598
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Stephen Bekijk bericht
Alles-in-1 Plus, blijkbaar heb ik nog de oude snelheid (helaas):



-edit-
Oh, ik zie nu dat mijn snelheid pas op 1 september in gaat!? Belachelijk. En nieuwe klanten krijgen het wel meteen? Heeft het dan zin om mijn modem te herstarten om toch stiekem de nieuwe snelheid te krijgen?
Heeft geen zin.
  #38  
Oud 19 juli 2009, 10:40
dieco's schermafbeelding
dieco dieco is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 mei 2009
Locatie: Drenthe/@Home
Ziggo Internet: AiE Plus + Netgear WNR3500 + Netgear WN111v2
DTV: CI+
Berichten: 535
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Stephen Bekijk bericht
En nieuwe klanten krijgen het wel meteen?
Da's niet waar. Ik ben afgelopen week aangesloten (ook AiE Plus) en heb gewoon de 'oude' snelheid gekregen ...
__________________

I don't suffer from insanity ... I enjoy every minute of it!!!
I do suffer from reality though
  #39  
Oud 19 juli 2009, 15:02
zordak's schermafbeelding
zordak zordak is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 19 juli 2009
Locatie: Hoogeveen
Ziggo Internet: Aie Extra + linksys Wrt610n met DDWRT
DTV: Humax Irhd 5000c
Berichten: 2
Standaard

Nee hier ook een nieuwe klant heb de motorola ook nog gekregen
  #40  
Oud 20 juli 2009, 00:21
Fiander's schermafbeelding
Fiander Fiander is offline
Member
 
Geregistreerd: 29 oktober 2008
Locatie: Den Helder / Multikabel
Berichten: 33
Standaard

Ook hier blijft de snelheid voor downloaden een beetje onder de maat.
Upload en ping zijn wel in orde. De nu gehaalde score is zelfs erg goed, meestal haal ik savonds slechts iets tussen de 14 en 18 Mb/s

Router is een RVS4000 met statful packet inspectation UIT.
Router zou wan/lan 800Mb/s moeten kunnen routeren in deze stand.



Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws


Labels
docsis 3, snelheden



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 09:59.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl