Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #321  
Oud 22 augustus 2009, 12:59
DaanS's schermafbeelding
DaanS DaanS is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 22 augustus 2009
Locatie: Bussum
Ziggo Internet: Alles-in-een-extra
Berichten: 2
Standaard

Heb hier speciaal een forum account voor aangemaakt.

Ik heb het probleem bij mijn computer opgelost en ik heb het idee als ik alle problemen lees die 100% overeen komen met de symptomen die ik had, dat onderstaande wellicht voor velen de oplossing is.

In safe mode met netwerkondersteuning haalde ik keurig 48/4.5. Kortom, het moest aan de windows installatie liggen

Uiteindelijk bleek het mijn Avira Antivirus te zijn. Toen ik deze uitzette haalde ik de juiste downloadsnelheden.

Zie onder:


Met Avira Anitvirus ingeschakeld gaf speedtest.net veeel te hoge snelheden en op speedtest.io zat ik op slechts 13/4. Met Avira uit haal ik op zowel speedtest.io als op speedtest.net de juiste download snelheid.

[UPDATE]
Ik gebruik nu NOD32 en dit antivirus pakket laat wél 50 Mbps/5Mbps toe. Kortom, ben nu weer beveiligd tegen virussen én de beloofde snelheid wordt behaald.

Laatst gewijzigd door DaanS; 22 augustus 2009 om 13:30
  #322  
Oud 22 augustus 2009, 13:38
amorax's schermafbeelding
amorax amorax is offline
Member
 
Geregistreerd: 21 maart 2005
Locatie: Wormer/Multikabel
Berichten: 41
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door DaanS Bekijk bericht
Heb hier speciaal een forum account voor aangemaakt.

Ik heb het probleem bij mijn computer opgelost en ik heb het idee als ik alle problemen lees die 100% overeen komen met de symptomen die ik had, dat onderstaande wellicht voor velen de oplossing is.

In safe mode met netwerkondersteuning haalde ik keurig 48/4.5. Kortom, het moest aan de windows installatie liggen

Uiteindelijk bleek het mijn Avira Antivirus te zijn. Toen ik deze uitzette haalde ik de juiste downloadsnelheden.

Zie onder:


Met Avira Anitvirus ingeschakeld gaf speedtest.net veeel te hoge snelheden en op speedtest.io zat ik op slechts 13/4. Met Avira uit haal ik op zowel speedtest.io als op speedtest.net de juiste download snelheid.

[UPDATE]
Ik gebruik nu NOD32 en dit antivirus pakket laat wél 50 Mbps/5Mbps toe. Kortom, ben nu weer beveiligd tegen virussen én de beloofde snelheid wordt behaald.
Omdat ik ook Avira gebruik heb ik ook maar weer eens onder de veilige modus getest. Het maakt echter geen verschil want ook dan komt de downloadsnelheid niet hoger dan 7 Mb/s. Avira wil ik dan ook als verdacht programma uitsluiten. Mede omdat ik met mijn oude modem wel snelheden tegen de 20 Mb/s haalde. Avira zat toen ook niet dwars. Ook de eerste week met mijn Arris modem haalde ik die snelheid van 20 Mb/s (hetgeen nog steeds 30 te laag is.)
  #323  
Oud 22 augustus 2009, 13:42
dynamiteluc's schermafbeelding
dynamiteluc dynamiteluc is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 6 juli 2009
Locatie: Wormer
Ziggo Internet: alles in 1 extra
DTV: humax en een samsung HD
Berichten: 8
Standaard niet de oplossing

Ik heb zelf al nod erop en met het oude modem ging hij gewoon 20mbit.
Ik heb ze vandaag al weer 3 keer aan de lijn gehad, want inmiddels ga ik nog maar 2mbit. Ze kunnen het gewoon niet oplossen. Steeds krijg ik te horen dat er maar 1 lijn binnenkomt en dat ze dat naar een andere afdeling zetten die het weekend vrij is. Dit zelfde verhaal kreeg ik vorig weekend te horen. Met andere woorden, dit wordt niet opgelost. De laatste van de helpdesk verbrak gewoon de lijn na 15 minuten bellen. En ik heb er nu even geen zin meer in. Is er trouwens nog iemand die maar 2-3 mbit haalt of halen jullie allemaal boven de 20mbit.
Mijn broer woont 4 straten verder en heeft totaal geen problemen sinds het nieuwe modem. Misschien heb ik wel een defecte modem, maar voordat ze dat eens gaan toegeven en omruilen
  #324  
Oud 22 augustus 2009, 13:47
DaanS's schermafbeelding
DaanS DaanS is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 22 augustus 2009
Locatie: Bussum
Ziggo Internet: Alles-in-een-extra
Berichten: 2
Standaard

Ok jammer dat het geen algmene oplossing is. Bij mij was dit in ieder geval het probleem. Zat met Avira ingeschakeld op 13 Mbps max en nu met Nod32 haal ik 48 Mbps.

In ieder geval wel een aanrader om even in safemode + netwerkondersteuning een testje te doen met een directe aansluiting op het modem, dus zonder router ertussen. Als het dan nog niet werkt, dan moet het wel aan de modem/verbinding liggen.
  #325  
Oud 22 augustus 2009, 19:28
wvroessel's schermafbeelding
wvroessel wvroessel is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 september 2008
Locatie: Oisterwijk @home
Ziggo Internet: Connect Max en Play Complete
DTV: Horizon Box
Berichten: 227
Standaard

De snelheid vandaag op Windows XP SP3 in normale modus:


Vandaag ook getest in veilige modus met netwerkondersteuning en dan zit ik wel op 47 Mb down en 4 Mb up. Dit direct op het modem.
Dus het verschil gaat dan waarschijnlijk verloren aan Nod32 versie 4. uitgezet en ik krijg 4 Mb meer download. Of ik direct via het moedem of via de router test maakt niets uit.

De rest van de mindere snelhied verlies je dus aan performance van windows door de diverse programma's die actief zijn. Dan zou de oplossing zijn om een nieuwe pc aan te schaffen. Mijn huidige is een pentium 4 2,4Ghz met 1,5 Gb memory.

Als de configuratie van de speedtest beinvloed dan dient Ziggo dus een minimale configuratie op te geven om de klachten te verhelpen. Of er moet een test komen waarbij de geboden snelheid op een andere manier gemeten word.
  #326  
Oud 23 augustus 2009, 23:14
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Damandan Bekijk bericht
de afstand tussen router en modem is sinds het vorige modem niet veranderd. Onze meterkast is trouwens ook niet groter. Modem hangt aan één kant van de kast, de router aan de anders kant. Zou dit dus nu ineens mogen storen dan dient Ziggo dit op te lossen. Immers kunnen ze niet van mensen verwachten dat zij hun apparatuur over het hele huis verspreidt neer gaan zetten ivm eventuele storende straling van apparatuur die gedacht is om met internet te verbinden en dus ook met het modem.

Verder staat er inderdaad een DECT telefoon basis station ongeveer een halve meter onder het modem, maar ook hier geldt dat dit er bij het vorige modem ook al stond en ook hier geldt dat het modem gedacht is om ook mee te bellen. Zou dus een fout in het product zijn als het modem dan niet afgeschermd is tegen de straling die van eventuele DECT telefoons afkomt.

Kortom indien één van deze omstandigheden oorzaak is van het 'wegvallen' van de verbinding dan is dit een 'tekortkoming' van het product en dient Ziggo dit op te lossen. Hetzij via hunzelf hetzij via Arris.

Maar de vraag blijft:
Heb je al geprobeerd om je DECT even uit te zetten en ook de router uit te zetten en een pc rechtstreeks op het modem (na een reboot van het modem) aan te sluiten. In elk geval tijdelijk om vast te kunnen stellen dat het door eventuele invloed van WiFi en/of DECT komt. Hoe het opgelost wordt is van later zorg, eerst eens kijken of het sneller kan dan nu.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
  #327  
Oud 24 augustus 2009, 00:13
Damandan's schermafbeelding
Damandan Damandan is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 2 februari 2008
Locatie: Tegelen - Ziggo
Ziggo Internet: Ziggo Alles in 1 Extra + 4xTV Digitaal Basis
DTV: Twinhan Mantis Cab-CI 2033
Berichten: 252
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
Maar de vraag blijft:
Heb je al geprobeerd om je DECT even uit te zetten en ook de router uit te zetten en een pc rechtstreeks op het modem (na een reboot van het modem) aan te sluiten. In elk geval tijdelijk om vast te kunnen stellen dat het door eventuele invloed van WiFi en/of DECT komt. Hoe het opgelost wordt is van later zorg, eerst eens kijken of het sneller kan dan nu.
Heb wel al geprobeerd om de DECT telefoon basis weg te halen. Dit had helemaal geen effect. Router ga ik zometeen het wireless deel van uit zetten. De doorvoersnelheid van de router is het probleem namelijk niet. Die kan meer dan 200MBit/s aan WAN-LAN.

Update: WIFI uit of aan geeft geen verschil in download snelheid. Morgen maar eens proberen of de router en DECT helemaal uitzetten enig effect heeft.

Laatst gewijzigd door Damandan; 24 augustus 2009 om 00:25
  #328  
Oud 24 augustus 2009, 00:16
wvroessel's schermafbeelding
wvroessel wvroessel is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 september 2008
Locatie: Oisterwijk @home
Ziggo Internet: Connect Max en Play Complete
DTV: Horizon Box
Berichten: 227
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Damandan Bekijk bericht
Heb wel al geprobeerd om de DECT telefoon basis weg te halen. Dit had helemaal geen effect.
Dit heb ik zelf ook geprobeerd. Geen verschil. Router uit en direct op medem ook geen verbetering.
Wel pc in veilige modus opgestart en topen wel 48 Mb down

Laatst gewijzigd door mod-1; 24 augustus 2009 om 10:18 Reden: Quote gefixed
  #329  
Oud 24 augustus 2009, 00:21
amorax's schermafbeelding
amorax amorax is offline
Member
 
Geregistreerd: 21 maart 2005
Locatie: Wormer/Multikabel
Berichten: 41
Standaard

[QUOTE=wvroessel;196538]
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Damandan Bekijk bericht
Heb wel al geprobeerd om de DECT telefoon basis weg te halen. Dit had helemaal geen effect. quote]

Dit heb ik zelf ook geprobeerd. Geen verschil. Router uit en direct op medem ook geen verbetering.
Wel pc in veilige modus opgestart en topen wel 48 Mb down
Als jij de modem uitleest op http://192.168.100.1 hoeveel downstream lijnen heb jij dan?
Ik heb ook enorme sneldheidsproblemen en heb ook al de genoemde testen uitgevoerd. Ik zag dat het modem bij mij maar 1 downstream heeft terwijl 3 of 4 gebruikelijk schijnt te zijn.
  #330  
Oud 24 augustus 2009, 00:25
wvroessel's schermafbeelding
wvroessel wvroessel is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 september 2008
Locatie: Oisterwijk @home
Ziggo Internet: Connect Max en Play Complete
DTV: Horizon Box
Berichten: 227
Standaard

Ik heb wel vier keer downstream. Dus dat is wel goed...
Maar morgen (dus straks) Ziggo eens bellen. kijken wat ze kunnen betekenen.

Downstream 1 324.00 MHz-5.26 dBmV36.39 dBQAM 2563975002997
Downstream 2 308.00 MHz-5.10 dBmV36.39 dBQAM 2561098267677
Downstream 3 316.00 MHz-4.85 dBmV36.61 dBQAM 256890660262
Downstream 4 332.00 MHz-4.87 dBmV37.09 dBQAM 2561066775354
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws


Labels
docsis 3, snelheden



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 17:21.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl