Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #291  
Oud 20 augustus 2009, 23:41
Phenom's schermafbeelding
Phenom Phenom is offline
Member
 
Geregistreerd: 18 februari 2009
Locatie: Multikabel/Ziggo
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra
Berichten: 39
Standaard

Ik wou het even proberen maar ik krijg:

The requested operation requires elevation.
  #292  
Oud 20 augustus 2009, 23:45
BertK's schermafbeelding
BertK BertK is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 april 2008
Locatie: Kerkrade / Ziggo
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra / Netgear WNDR3700 / CISCO EPC3925
DTV: 2x CAM CI+
Berichten: 3.158
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Phenom Bekijk bericht
Ik wou het even proberen maar ik krijg:

The requested operation requires elevation.
Dan draai je Vista.. Je moet de CMD dan als Administrator uitvoeren..

Start - Programmas - Bureauassesoires - Opdrachtprompt
en dan rechtsklikken en uitvoeren als Administrator
  #293  
Oud 21 augustus 2009, 00:00
awende's schermafbeelding
awende awende is offline
Member
 
Geregistreerd: 20 augustus 2009
Locatie: Nieuw-Vossemeer
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra i.c.m. Arris TM702B
Berichten: 38
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BertK Bekijk bericht
Dan draai je Vista..
... of bijvoorbeeld Windows 7 of Windows Server 2008
__________________
Not trying to pretend the enemy that I am.
  #294  
Oud 21 augustus 2009, 00:05
Darkraven's schermafbeelding
Darkraven Darkraven is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 27 februari 2009
Locatie: Franeker/@Home
Ziggo Internet: Alles in 1extra , Arris Touchstone TM702A/B
Berichten: 18
Angry

Ok , toch heel leuk allemaal dat we zo een gedonder met ziggo hebben en dat iedereen zo zijn snelheid hier in dit topic zet ( incl. ik ) !!!!
Maar what the hell kopen we hier voor , helemaal niks , ziggo blijft zich achter de telefoontjes schuilen en weet zelf ook geen oplossing .
Is het niet beter dat er nu eindelijk iemand opstaat en zegt ja ik weet wat er aan de hand is dan de hele tijd maar klagen over de snelheid .
Nogmaals er gebeurt gewoon helemaal niks , misschien dat ze gaan luisteren als we met z'n allen gewoon gaan betalen voor ziggo + inplaats van alles in 1extra wat we momenteel dus niet krijgen !!!!!!
Of zijn we hier allemaal te schijterig om alles te verliezen en maar ja en amen blijven zeggen .
Een forum vol typen is niet zo moeilijk met klachten , we moeten ons gewoon gaan bundelen , dus geen woorden maar daden zoals ze vroeger altijd zeiden !!!
Rest My Case
  #295  
Oud 21 augustus 2009, 00:38
awende's schermafbeelding
awende awende is offline
Member
 
Geregistreerd: 20 augustus 2009
Locatie: Nieuw-Vossemeer
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra i.c.m. Arris TM702B
Berichten: 38
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Darkraven Bekijk bericht
Ok , toch heel leuk allemaal dat we zo een gedonder met ziggo hebben en dat iedereen zo zijn snelheid hier in dit topic zet ( incl. ik ) !!!!
Maar what the hell kopen we hier voor , helemaal niks , ziggo blijft zich achter de telefoontjes schuilen en weet zelf ook geen oplossing .
Is het niet beter dat er nu eindelijk iemand opstaat en zegt ja ik weet wat er aan de hand is dan de hele tijd maar klagen over de snelheid .
Nogmaals er gebeurt gewoon helemaal niks , misschien dat ze gaan luisteren als we met z'n allen gewoon gaan betalen voor ziggo + inplaats van alles in 1extra wat we momenteel dus niet krijgen !!!!!!
Of zijn we hier allemaal te schijterig om alles te verliezen en maar ja en amen blijven zeggen .
Een forum vol typen is niet zo moeilijk met klachten , we moeten ons gewoon gaan bundelen , dus geen woorden maar daden zoals ze vroeger altijd zeiden !!!
Rest My Case
Ik heb restitutie aangevraagd voor de periode van september 2008 tot en met half augustus 2009 in verband met het niet waarmaken van de beloofde (oude) internet snelheid. Daarnaast heb ik restitutie aangevraagd voor de andere helft van de maand augustus 2009 in verband met de problemen met de nieuwe modem. Gisteren ingediend en nog geen reactie gehad.

Als laatste heb ik een klacht ingediend bij Ziggo en zal ik melding maken bij de Consumentenbond en de Ombudsman betreffende bedrog en oplichting. De problemen die ik en vele anderen ondervinden zijn volgens Ziggo bekend. Toch staat hierover niets op hun website, ook niet onder het kopje Storingen, waardoor klanten zullen bellen met Ziggo à zoveel-cent-per-minuut. Een bewuste actie van Ziggo om zo wat extra centjes uit onze zakken te kloppen.
__________________
Not trying to pretend the enemy that I am.
  #296  
Oud 21 augustus 2009, 09:17
Phenom's schermafbeelding
Phenom Phenom is offline
Member
 
Geregistreerd: 18 februari 2009
Locatie: Multikabel/Ziggo
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra
Berichten: 39
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door awende Bekijk bericht
... of bijvoorbeeld Windows 7 of Windows Server 2008
ja dat klopt win7 ik zal het even via administrator doen.
  #297  
Oud 21 augustus 2009, 10:53
Damandan's schermafbeelding
Damandan Damandan is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 2 februari 2008
Locatie: Tegelen - Ziggo
Ziggo Internet: Ziggo Alles in 1 Extra + 4xTV Digitaal Basis
DTV: Twinhan Mantis Cab-CI 2033
Berichten: 252
Standaard

Hier is de snelheid naar het aansluiten van het nieuwe Arris modem ook niet wat het zou moeten zijn.



Nu is dat nog niet het grootste probleem. Dat wordt vast wel in orde gemaakt. Echter merk ik ook dat de snelheid geregeld 'instort'. Van de pakweg 40MBit zakt de snelheid soms terug tot onder de 20MBit, uiterst irritant.
  #298  
Oud 21 augustus 2009, 11:03
Phenom's schermafbeelding
Phenom Phenom is offline
Member
 
Geregistreerd: 18 februari 2009
Locatie: Multikabel/Ziggo
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra
Berichten: 39
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Damandan Bekijk bericht
Nu is dat nog niet het grootste probleem. Dat wordt vast wel in orde gemaakt. Echter merk ik ook dat de snelheid geregeld 'instort'. Van de pakweg 40MBit zakt de snelheid soms terug tot onder de 20MBit, uiterst irritant.
Dit soort dingen zou kunnen worden gefixt met de nieuwe firmware update voor de arris modem. Deze komt volgende week uit.
Ik zou even afwachten of dat verbetering brengt.

Ik heb vanmorgen weer gebeld. Er is nogmaals een klacht van gemaakt Die andere afdeling heeft er nog niet naar gekeken. Ik hoop na het weekend meer nieuws te hebben. De medewerker heeft alles even bekeken en kon verder niks vinden alles ziet er goed uit.
Enige wat hij zei was dat er 2 )ik geloof dat hij dat kanalen noemt' die open staan ipv 3.
Maar dat zou het verschil tussen 11 en 50mbit toch niet kunnen verhelpen.
Hij raadde mij aan de modem te resetten. Zodat het zou veranderen naar 3. Zit nu rond de 16 en 20mbit ipv 7 of 11, Het lijkt dus ietsje te schelen.

Laatst gewijzigd door Phenom; 21 augustus 2009 om 11:08
  #299  
Oud 21 augustus 2009, 11:39
slayer's schermafbeelding
slayer slayer is offline
Member
 
Geregistreerd: 21 oktober 2008
Locatie: Noordwijk
Ziggo Internet: Alle in 1 extra, Ubee
DTV: Cisco 8455DVB, Samsung DCB-H360R, Samsung, Sony Z4500
Berichten: 45
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
Ook een slechte netwerkkabel kun je uitsluiten door de bijgeleverde utp-kabel te gebruiken voor die test.
Niet helemaal waar. Gisteren heb ik mijn Arus modum ontvangen. Bij het aansluiten en activeren van deze modem heb ik gebruik gemaakt van de gele bijgeleverde netwerkkabel. De modem kon ik na een uur activeren, de router kreeg daarna een internet IP adres (wel met enige moeite). Helaas had ik niet of nauwelijks een verbinding met het internet. Na uren tobben bleek de bijgeleverde kabel juist de oorzaak te zijn. De problemen waren vrijwel direct opgelost na het vervangen van de 'bijgeleverde utp-kabel' door een zelfgefabriceerde variant.
  #300  
Oud 21 augustus 2009, 12:12
poelie's schermafbeelding
poelie poelie is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 30 juli 2009
Locatie: Multikabel
Berichten: 12
Standaard

Modem gisteren binnen gekregen duurde erg lang voor hij online kwam na het activeren maar vervolgens router ingeplugd en werken.



Ik moet zeggen goede snelheid over Wifi


Alleen na 1 nacht was de internet verbinding weer weg. router resetten hielp niet. dus weer de modem uit vervolgens weer de router. ik hoop niet dat dit probleem terug blijft komen.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws


Labels
docsis 3, snelheden



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 03:29.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl