Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #261  
Oud 19 augustus 2009, 19:52
w.cassee's schermafbeelding
w.cassee w.cassee is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 22 juni 2009
Locatie: Noord-Holland - Multikabel
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra, Arris Touchstone (Docsis 3.0), D-Link DIR-855 Draadloze N Gigabit-router
DTV: Samsung DCB H360R & Humax IR-FOX C
Berichten: 15
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tuupje32 Bekijk bericht
Mijn resultaten voor de afgelopen dagen zijn betreurenswaardig,ook net even met ziggo helpdesk gebeld omdat als mijn pc via de router loopt(edimax router BR6214K),telkens mijn internet eruit knalt.
Ik heb voordat de snelheid omhoog ging nooit problemen gehad met mijn Motorola modem aangesloten op deze router,en nu sinds gisteren niks dan ellende.
Telkens als ik internet op ga krijg ik wel de ziggo pagina,maar als ik een andere URL intik knalt mijn internet eruit.

Volgens de helpdesk ligt het probleem bij mij en kunnen zij verder niets doen,lijkt me sterk,want ik heb hier niets veranderd in de instellingen van mijn pc.
Plaats de router, zeker 2 meter bij het modem vandaan.
Kijk of het dan wel stabiel is. Zelfde voor DECT telefoons en eigenlijk alles wat draadloos werkt.

Bij mij was dit de oplossing.

Greetz.
  #262  
Oud 20 augustus 2009, 10:38
tuupje32's schermafbeelding
tuupje32 tuupje32 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 23 mei 2008
Locatie: Oude@homegebied
Ziggo Internet: Alles in 1 Plus
DTV: Smits CI+module
Berichten: 114
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door volkoren Bekijk bericht
Als dit probleem daadwerkelijk alleen optreedt als je er een router tussen zet, dan ligt het probleem toch echt bij jou. Sorry. Klantenservice heeft in dit geval gelijk. Ze zijn niet verantwoordelijk voor de appratuur die jij achter het modem plaatst.

Je zou kunnen proberen om je router te resetten naar fabrieksinstellingen en deze opnieuw te configureren.

Waarom heb ik dan voorheen nooit problemen gehad,kun je me dat verklaren?
  #263  
Oud 20 augustus 2009, 13:23
Antoniya001's schermafbeelding
Antoniya001 Antoniya001 is offline
Member
 
Geregistreerd: 17 oktober 2008
Locatie: Heiloo, Multikabel
Berichten: 39
Standaard

Misschien omdat de nieuwe modem een Gigabit verbinding probeert te leggen en je router dit misschien niet zo best aankan, terwijl je oude modem een 100Mbit verbinding maakte. Misschien in de router proberen een vaste 100Mbit verbinding te forceren ?

Als hij een Gigabit verbinding legt vraagt dat ook veel meer van de ethernet kabel dan voorheen. Kijk even na of de kabel die je gebruikt een CAT5E of CAT6 kabel is. Als het een CAT5 kabel is en hij maakt wel een Gbit verbinding kan die onstabiel zijn. Wat weer problemen zoals verloren verbinding kan opleveren. (en voor de smartasses, ja Gbit is mogelijk over CAT5 maar niet verstandig.)

Misschien dat het helpt.

(BTW Ik zeg niet dat het aan jou ligt... Ik weet in vele gevallen wel beter dan de HD gelijk te geven.)
  #264  
Oud 20 augustus 2009, 17:13
awende's schermafbeelding
awende awende is offline
Member
 
Geregistreerd: 20 augustus 2009
Locatie: Nieuw-Vossemeer
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra i.c.m. Arris TM702B
Berichten: 38
Standaard

Mijn internet verbinding voldoet ook nog niet aan de verwachtingen. Hieronder de resultaten van mijn test op http://speedtest.ziggo.nl waarbij je kunt zien dat mijn download en upload snelheid nog te wensen over laten. De verbinding is verder erg slecht en zowel internet als telefonie vallen regelmatig weg. Dit zou volgende week à eind van de maand met een firmware update opgelost moeten worden, aldus Ziggo. Ik heb er om eerlijk te zijn geen vertrouwen in...

__________________
Not trying to pretend the enemy that I am.
  #265  
Oud 20 augustus 2009, 19:51
volkoren's schermafbeelding
volkoren volkoren is offline
Member
 
Geregistreerd: 27 juli 2009
Locatie: @Home
Ziggo Internet: Alles-in-1 extra
Berichten: 89
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door volkoren Bekijk bericht
Nou jongens, wat denken jullie? Had ik vamorgen eindelijk voor elkaar gekregen dat ze een monteur langs zouden sturen om de packetloss problemen op te lossen die al maanden spelen... werkt het sinds vanmiddag opeens allemaal perfect. Ik heb het toen een paar uur aangekeken en toch maar weer de klantenservice gebeld om de afspraak te annuleren.
Ik heb een halve dag mogen genieten van een stabiele verbinding...
Nu:
Citaat:
Reply from 213.239.154.35: bytes=6500 time=26ms TTL=59
Request timed out.
Reply from 213.239.154.35: bytes=6500 time=21ms TTL=59
Reply from 213.239.154.35: bytes=6500 time=23ms TTL=59
Reply from 213.239.154.35: bytes=6500 time=21ms TTL=59
Reply from 213.239.154.35: bytes=6500 time=22ms TTL=59
Reply from 213.239.154.35: bytes=6500 time=20ms TTL=59
Reply from 213.239.154.35: bytes=6500 time=23ms TTL=59
Reply from 213.239.154.35: bytes=6500 time=24ms TTL=59
Request timed out.
Reply from 213.239.154.35: bytes=6500 time=22ms TTL=59
Reply from 213.239.154.35: bytes=6500 time=21ms TTL=59
Reply from 213.239.154.35: bytes=6500 time=23ms TTL=59
Request timed out.
Reply from 213.239.154.35: bytes=6500 time=21ms TTL=59
Request timed out.
Reply from 213.239.154.35: bytes=6500 time=21ms TTL=59
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Reply from 213.239.154.35: bytes=6500 time=22ms TTL=59
Reply from 213.239.154.35: bytes=6500 time=22ms TTL=59
Request timed out.
Ik vraag me af: bij mensen die de beloofde snelheid niet halen, hebben jullie ook last van packetloss zoals ik?
  #266  
Oud 20 augustus 2009, 20:07
poweruser's schermafbeelding
poweruser poweruser is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 8 september 2004
Locatie: Hensbroek (multikabel)
Ziggo Internet: Alles-in-1, Power, Linksys WRT160N v2, 2 x WUSB600N, Docsis3
Berichten: 9
Standaard

Tsja Ziggo, verklaring voor onderstaande en een reactie graag. En NIET die standaardmail van het reageren op een discussie, daar heb ik (er) nu wel genoeg van.



en dat met de nieuwe modem en verhoogde snelheid naar 50Mb !!!
  #267  
Oud 20 augustus 2009, 20:24
Vijver's schermafbeelding
Vijver Vijver is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 juli 2009
Locatie: Utrecht
Ziggo Internet: AIE Extra Arris TM702B D-Link Dir-655
DTV: Humax IRHD-5000C & Humax IR- Fox C
Berichten: 2.231
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door poweruser Bekijk bericht
Tsja Ziggo, verklaring voor onderstaande en een reactie graag. En NIET die standaardmail van het reageren op een discussie, daar heb ik (er) nu wel genoeg van.



en dat met de nieuwe modem en verhoogde snelheid naar 50Mb !!!
Nee, dit lijkt helemaal nergens op. Neem toch aan dat je op 50/5 doelde? Kun je uberhaupt iets van je modem uitlezen?
  #268  
Oud 20 augustus 2009, 20:49
Phenom's schermafbeelding
Phenom Phenom is offline
Member
 
Geregistreerd: 18 februari 2009
Locatie: Multikabel/Ziggo
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra
Berichten: 39
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door poweruser Bekijk bericht
Tsja Ziggo, verklaring voor onderstaande en een reactie graag. En NIET die standaardmail van het reageren op een discussie, daar heb ik (er) nu wel genoeg van.



en dat met de nieuwe modem en verhoogde snelheid naar 50Mb !!!
Dat haal ik nog geen eens met alles in 1 extra.
Me upload is wel goed maar down is echt bagger.



Rond 18:00 was het nog 11Mb/s hoger kom ik niet.

Vanaf begin augustus de nieuwe modem ontvangen. 2 dagen aan het bellen geweest totdat er 1 van de klantenservice serieus was die verwees me alles door te mailen via het formulier op de ziggo site. Ze zou er een aantekening van maken dat het bij de technische dienst terecht komt.
Ik krijg 2 dagen later een mail terug met, dezelfde onzin dat ik weer moest testen op speedtest.net router ertussen uit etc etc. dat was 4 augustus.
Daarop gereageerd en tot op de dag van vandaag geen antwoord.
Gister avond weer gebeld alles weer verteld.
Dus blijven bellen dat helpt wel iets.
En deze jongen kon zien dat dat me modem goed is aangesloten.
Het is nu naar de speciale afdeling. En het zou vandaag opgelost worden.
Heb me mobiele nr gegeven. Maar ik ben nog niet gebeld en er is nog geen verbetering.

Laatst gewijzigd door Phenom; 20 augustus 2009 om 21:09
  #269  
Oud 20 augustus 2009, 20:53
awende's schermafbeelding
awende awende is offline
Member
 
Geregistreerd: 20 augustus 2009
Locatie: Nieuw-Vossemeer
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra i.c.m. Arris TM702B
Berichten: 38
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door volkoren Bekijk bericht
Ik vraag me af: bij mensen die de beloofde snelheid niet halen, hebben jullie ook last van packetloss zoals ik?
Yep.
Code:
Reply from 74.125.77.99: bytes=32 time=19ms TTL=54
Reply from 74.125.77.99: bytes=32 time=20ms TTL=54
Reply from 74.125.77.99: bytes=32 time=20ms TTL=54
Reply from 74.125.77.99: bytes=32 time=19ms TTL=54
Reply from 74.125.77.99: bytes=32 time=17ms TTL=54
Reply from 74.125.77.99: bytes=32 time=17ms TTL=54
Reply from 74.125.77.99: bytes=32 time=21ms TTL=54
Reply from 74.125.77.99: bytes=32 time=18ms TTL=54
Reply from 74.125.77.99: bytes=32 time=17ms TTL=54
Reply from 74.125.77.99: bytes=32 time=24ms TTL=54
Reply from 74.125.77.99: bytes=32 time=18ms TTL=54
Reply from 74.125.77.99: bytes=32 time=18ms TTL=54
Reply from 74.125.77.99: bytes=32 time=16ms TTL=54
Reply from 74.125.77.99: bytes=32 time=16ms TTL=54
Reply from 74.125.77.99: bytes=32 time=20ms TTL=54
Reply from 74.125.77.99: bytes=32 time=17ms TTL=54
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Reply from 74.125.77.99: bytes=32 time=15ms TTL=54
Reply from 74.125.77.99: bytes=32 time=15ms TTL=54
Reply from 74.125.77.99: bytes=32 time=16ms TTL=54
Reply from 74.125.77.99: bytes=32 time=17ms TTL=54
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Reply from 74.125.77.99: bytes=32 time=17ms TTL=54
Reply from 74.125.77.99: bytes=32 time=16ms TTL=54
Reply from 74.125.77.99: bytes=32 time=15ms TTL=54
Reply from 74.125.77.99: bytes=32 time=16ms TTL=54
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Reply from 74.125.77.99: bytes=32 time=15ms TTL=54
Reply from 74.125.77.99: bytes=32 time=15ms TTL=54
Reply from 74.125.77.99: bytes=32 time=16ms TTL=54
Reply from 74.125.77.99: bytes=32 time=15ms TTL=54
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Reply from 74.125.77.99: bytes=32 time=19ms TTL=54
Reply from 74.125.77.99: bytes=32 time=17ms TTL=54
Reply from 74.125.77.99: bytes=32 time=15ms TTL=54
Reply from 74.125.77.99: bytes=32 time=17ms TTL=54
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Reply from 74.125.77.99: bytes=32 time=19ms TTL=54
Reply from 74.125.77.99: bytes=32 time=19ms TTL=54
Reply from 74.125.77.99: bytes=32 time=17ms TTL=54
Reply from 74.125.77.99: bytes=32 time=15ms TTL=54
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Reply from 74.125.77.99: bytes=32 time=17ms TTL=54
Reply from 74.125.77.99: bytes=32 time=17ms TTL=54
Reply from 74.125.77.99: bytes=32 time=16ms TTL=54
Reply from 74.125.77.99: bytes=32 time=16ms TTL=54
Request timed out.
Request timed out.
Ping statistics for 74.125.77.99:
    Packets: Sent = 208, Received = 188, Lost = 20 (9% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 15ms, Maximum = 109ms, Average = 19ms
__________________
Not trying to pretend the enemy that I am.
  #270  
Oud 20 augustus 2009, 21:02
Phenom's schermafbeelding
Phenom Phenom is offline
Member
 
Geregistreerd: 18 februari 2009
Locatie: Multikabel/Ziggo
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra
Berichten: 39
Standaard

Hoe check ik dat? wil best ff voor je kijken.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws


Labels
docsis 3, snelheden



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 21:02.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl