Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #221  
Oud 16 augustus 2009, 11:47
pjcv's schermafbeelding
pjcv pjcv is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 3 mei 2008
Locatie: Oegstgeest/Casema
Ziggo Internet: -
DTV: Samsung DCB-H360RS
Berichten: 4
Standaard Update m.b.t. mijn probleem

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door pjcv Bekijk bericht
Woensdag het nieuwe modem ontvangen als vervanging van de bekende Motorola.
Gelijk ’s avonds aangesloten en in 10 minuten was ik weer online. Perfecte snelheid, geheel in lijn met wat ik hier op het forum tegenkom en ook mijn twee telefoonaansluitingen, 1 voor de telefoon en 1 voor de fax, werken prima.
Maar nu komt het. Keer op keer ligt de verbinding er uit, gemiddeld ongeveer 1 keer per uur gedurende een aantal minuten. Stekker eruit, even wachten en weer stekker erin en de verbinding komt weer terug. Vanzelfsprekend ook nog het modem gereset.
Het gekke is echter dat tijdens de internetverbreking mijn telefoon gewoon blijft werken. Voor de zekerheid heb ik vervolgens de netwerkkaartinstallatie ongedaan gemaakt en daarna opnieuw geïnstalleerd. Helaas maakte ook dat niets uit. Vreemd blijft ook dat in mijn configuratiescherm voor netwerkverbindingen Ziggo wel is opgenomen, maar met de aanduiding dat de verbinding is verbroken, ook als ik wel degelijk een internetverbinding heb.
Als ik hier op dubbelklik op verbinding met Ziggo te maken krijg ik vervolgens de mededeling “fout 678”.
Iemand een idee voor een oplossing?
Even een update m.b.t. mijn probleem.
Gelet op het feit, dat mijn telefoonverbinding bleef werken, moest het probleem wel liggen aan de instellingen van mijn pc. Gisteren dus Ziggo gebeld, maar de zeer vriendelijke medewerker van de HD kon niets vinden en beweerde ook nog eens doodleuk, dat Ziggo geen onderssteuning geeft voor de pc instellingen. Voor de goede orde, mijn pc is met het modem verbonden met de door Ziggo aangeleverde netwerkkabel. Dat Ziggo geen ondersteuning geeft voor bij derden aangeschafte routers is begrijpelijk, maar is mijn geval gaat dat niet op. In mijn inmiddels bijna 15 jaar internetervaring heb ik het nog niet eerder meegemaakt, dat men geen ondersteuning gaf voor de pc instellingen.
Dus vanmorgen vroeg weer verder gaan met zoeken naar een oplossing.
Het gekke is, dat ik bij de vervanging van het Motorola modem door de Arris Touchstone TM720 niets aan de instellingen van de pc veranderd had en toch dit probleem optrad.
Uiteindelijk kwam ik na veel gezoek er achter dat het probleem veroorzaakt werd door een DNS instelling.
Opgelost als volgt, configuratiescherm, systeembeheer, services, dns client openen met rechter muisklik, eigenschappen, tabblad algemeen, opstarttype (stond uitgeschakeld) veranderd in automatisch, toepassen en OK.
Ik ben inmiddels 3 uur verder en tot op heden geen problemen meer. Nu wel even een stuk onbewerkt hout zoeken, want je weet maar nooit.
Hoe dan ook, mijn hartelijke dank naar eenieder, die met mij meegedacht heeft.
Wellicht biedt het bovenstaande ook enige hulp aan anderen.
  #222  
Oud 16 augustus 2009, 12:25
Ricma's schermafbeelding
Ricma Ricma is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 12 augustus 2009
Locatie: Nieuwegein
Ziggo Internet: Alles in 1
DTV: Humax 5050C
Berichten: 8
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door MichaelH Bekijk bericht
Open deze site eens, modeminfo: _http://192.168.100.1/cgi-bin/status_cgi
Hoeveel kanelen zijn bij jou in gebruik onder Downstream?
Bij mij 3 (Let op: Ik heb een Arris modem 7.02B)

Freq Power SNR Modulation Octets Received
Downstream 1 346.00 MHz 5.46 dBmV 36.84 dB QAM 256 162223745
Downstream 2 314.00 MHz 4.66 dBmV 37.09 dB QAM 256 22529324
Downstream 3 330.00 MHz 4.75 dBmV 37.09 dB QAM 256 22521366
Downstream 4 ----- ----- ----- ----- 0

Na vaak proberen eindelijk in het modem kunnen komen en zie ik dat ik 4 downstreams heb. Power waarde waarvan 1 in de min Ik heb ook een Arris modem.

Freq Power SNR Modulation Octets Received
Downstream 1 218.00 MHz 2.25 dBmV 39.85 dB QAM 256203005074
Downstream 2 194.00 MHz -0.28 dBmV 37.09 dB QAM 2563199695831
Downstream 3 202.00 MHz 0.24 dBmV 37.94 dB QAM 2561726045721
Downstream 4 210.00 MHz 3.34 dBmV 39.40 dB QAM 2562671749504


Dit is draadloos gemeten met de volgende waarden




Het blijft vreemd. Toch maar even contact met Ziggo opnemen.

Laatst gewijzigd door Ricma; 16 augustus 2009 om 12:39
  #223  
Oud 16 augustus 2009, 12:47
pvd's schermafbeelding
pvd pvd is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 mei 2008
Locatie: - @home
Ziggo Internet: Alles-in-een basis, Ubee EVW3200
DTV: HUMAX 5050c en samsung DCB-B270R
Berichten: 1.119
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ricma Bekijk bericht
Na vaak proberen eindelijk in het modem kunnen komen en zie ik dat ik 4 downstreams heb. Power waarde waarvan 1 in de min Ik heb ook een Arris modem.

Freq Power SNR Modulation Octets Received
Downstream 1 218.00 MHz 2.25 dBmV 39.85 dB QAM 256203005074
Downstream 2 194.00 MHz -0.28 dBmV 37.09 dB QAM 2563199695831
Downstream 3 202.00 MHz 0.24 dBmV 37.94 dB QAM 2561726045721
Downstream 4 210.00 MHz 3.34 dBmV 39.40 dB QAM 2562671749504


Dit is draadloos gemeten met de volgende waarden




Het blijft vreemd. Toch maar even contact met Ziggo opnemen.
Je Power-waarden zijn prima: Deze moeten tussen de -15 en +15 dBmV zitten. (optimaal is 0 dBmV)

Wat voor router heb je? Misschien kan die de nieuwe snelheid niet aan. (Je hebt een router + dongel nodig die de n-standaard ondersteund)

pvd
  #224  
Oud 16 augustus 2009, 12:59
Ricma's schermafbeelding
Ricma Ricma is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 12 augustus 2009
Locatie: Nieuwegein
Ziggo Internet: Alles in 1
DTV: Humax 5050C
Berichten: 8
Standaard

Ok, niet zoveel verstand van powerwaarden. Maar ik heb gelezen dat je 3 downstreams hoort te hebben.

Router is een nieuwe Linksys WRT320N. Dus daar kan het niet aan liggen.Ik heb trouwens ook direct aan het modem met een kabel maar 20MB en met de router ertussen ook.

Het vreemde is dat ik toen ik mijn modem 1 week geleden aansloot ik een download had van ongeveer 48mb en upload van 1mb en nu een download van 20 mb en upload van ongeveer 4 mb.
  #225  
Oud 16 augustus 2009, 13:04
pvd's schermafbeelding
pvd pvd is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 mei 2008
Locatie: - @home
Ziggo Internet: Alles-in-een basis, Ubee EVW3200
DTV: HUMAX 5050c en samsung DCB-B270R
Berichten: 1.119
Standaard

Dan weet ik het ook niet.....

pvd
  #226  
Oud 16 augustus 2009, 13:49
WouterKoomen's schermafbeelding
WouterKoomen WouterKoomen is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Amstelveen Casema
Ziggo Internet: alles in 1 Motorola SBV5121e
Berichten: 17
Standaard Nieuwe Modem Touchstone TM 702

Nieuwe modem geïnstalleerd volgens instructies maar dat werkte niet met verwijzing naar Help desk ! Zowaar redelijk snel contact en het is geregeld en weer online. Mijn reservering omtrend de installatie was wat ongegrond.De downloadsnelheid blijft echter steken op 4 MB/s Groeten Wouter
  #227  
Oud 16 augustus 2009, 14:33
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ricma Bekijk bericht
Ok, niet zoveel verstand van powerwaarden. Maar ik heb gelezen dat je 3 downstreams hoort te hebben.
Nee, je zou 4 downstreams moeten hebben, dus dat is prima.
De 3 downstreams gelden alleen in ex-Multikabel gebied, daar zijn de meeste cmts'sen (wijkcentrales) nog 3 kanalen, wat overigens ook genoeg is voor 50Mbit.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
  #228  
Oud 16 augustus 2009, 14:44
Fietje's schermafbeelding
Fietje Fietje is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 12 augustus 2009
Locatie: Nietap/@home
Berichten: 14
Standaard

Mijn snelheid is nog steeds niet verbeterd (alles in 1 extra).


Onze router is: WLRT03 etech wireless router
Aangezien ik compleet geen verstand heb van routers, kan iemand mij vertellen of dit aan de router kan liggen (dat deze te oud is bijv.)?

Voor de nieuwe modem was de snelheid rond de 20 MB/s geloof ik, in ieder geval een stuk sneller.....
  #229  
Oud 16 augustus 2009, 14:51
Woody36's schermafbeelding
Woody36 Woody36 is offline
Member
 
Geregistreerd: 28 oktober 2008
Locatie: Zoetermeer/Ziggo
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra / Ubee / Sitecom 300N XR
DTV: CI+
Berichten: 67
Standaard

Download zit wel goed maar upload is ruim gehalveerd in vergelijking met het oude modem:

Bij iemand een oorzaak/oplossing bekend?
  #230  
Oud 16 augustus 2009, 14:55
passat's schermafbeelding
passat passat is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 20 september 2008
Locatie: Hellendoorn/@home
Ziggo Internet: AIO extra
Berichten: 18
Standaard

Ik heb ook het nieuwe modem geinstalleerd, maar de downloadsnelheid blijft echter steken op 4 MB/s.(gemeten met DUmeter) Wie weet wat te doen??? modem zit rechtstreeks aan de PC (zonder router) Ik heb het modem enkele keren gereset maar ook dit heeft geen resultaat.

mvg Passat
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws


Labels
docsis 3, snelheden



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 15:20.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl