Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #11  
Oud 21 juni 2009, 10:19
V4Friend's schermafbeelding
V4Friend V4Friend is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 19 juni 2009
Locatie: Abbekerk
Ziggo Internet: Alles in Een
Berichten: 17
Standaard

Ha Hengelerweend!

Zitten we net tegelijk te editen
De addon van Mozilla had ik inderdaad al geïnstalleerd. Blijkt dat het login-schermpje ACHTER het scherm van Firefox opkomt (lijkt of Firefox hangt ).

Bedankt!
  #12  
Oud 24 augustus 2009, 15:56
Kritie's schermafbeelding
Kritie Kritie is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 24 augustus 2009
Locatie: Heemskerk
Ziggo Internet: Alles in 1 plus/humax irdeta en nog een
Berichten: 1
Standaard

Hallo mensen, er is veel te doen over de ftp server van Ziggo.
Op diverse manieren wordt , gelet op de discussies de eigen homepage blijkbaar slecht bereikt.
Ik heb ook zo'n probleem.
Als ex-casema klant heb ik van ziggo als ftp-server adres gekregen:
homedrive.ziggo.nl dus dat vul ik dan in op mijn ftp-client (FTPLe) bij Hostname/address.
Vervolgens tik ik bij "user Id" mijn volledige e-mail adres in.
daarna mijn password en krijg het signaal "can't get homedrive.ziggo.nl".
Het ligt niet aan mijn ftp-client want bij inloggen en transfer naar een andere host werkt deze perfect.
Bij de helpdesk van Ziggo zegt men dat men de ene keer wel het volledige e-mailadres moet invoegen en de andere keer alleen het gedeelte voor de @. Beide opties heb ik geprobeerd, maar helpt niks.
Dat is dus ????
Voor de rest sprak de helpdesk dat het forum het veel beter wist en dat ik me daar maar moest vervoegen met het probleem.
WIE HELPT MIJ UIT DE BRAND.
  #13  
Oud 24 augustus 2009, 16:37
mennomulder's schermafbeelding
mennomulder mennomulder is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 24 maart 2008
Locatie: Groningen Rivierenbuurt/@Home
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus/Ubee EVW3200 modem
DTV: ex 2x IR Fox C nu Samsungs UE27D5000/SMIT CI+ en UE40ES6100/Quantis CI+ en PVR Humax iHDR5200C
Berichten: 1.828
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Kritie Bekijk bericht
Hallo mensen, er is veel te doen over de ftp server van Ziggo.
Op diverse manieren wordt , gelet op de discussies de eigen homepage blijkbaar slecht bereikt.
Ik heb ook zo'n probleem.
Als ex-casema klant heb ik van ziggo als ftp-server adres gekregen:
homedrive.ziggo.nl dus dat vul ik dan in op mijn ftp-client (FTPLe) bij Hostname/address.
Vervolgens tik ik bij "user Id" mijn volledige e-mail adres in.
daarna mijn password en krijg het signaal "can't get homedrive.ziggo.nl".
Het ligt niet aan mijn ftp-client want bij inloggen en transfer naar een andere host werkt deze perfect.
Bij de helpdesk van Ziggo zegt men dat men de ene keer wel het volledige e-mailadres moet invoegen en de andere keer alleen het gedeelte voor de @. Beide opties heb ik geprobeerd, maar helpt niks.
Dat is dus ????
Voor de rest sprak de helpdesk dat het forum het veel beter wist en dat ik me daar maar moest vervoegen met het probleem.
WIE HELPT MIJ UIT DE BRAND.
Je moet wel met je gehele e-mailadres inloggen, maar heb jij je via Mijn Ziggo met je e-mailadres je webspace (Mijn webspace) wel geactiveerd ?
__________________
De bearenburch is myn sjirurg
http://www.youtube.com/watch?v=dul7HPrnue0

Grouten oet Grunnen
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws


Labels
laptop, umts, uploaden, webdav



Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 14:16.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl