Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Ziggo On Demand

Mededelingen

Ziggo On Demand Vragen en opmerkingen over het originele Interactieve TV platform van Ziggo.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 14 juni 2009, 09:57
fredsmeding's schermafbeelding
fredsmeding fredsmeding is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 14 juni 2009
Locatie: Casema
Berichten: 3
Standaard Interactieve televisie werkt niet

Wie o wie kan me helpen met het volgende:

Installatiepakket interactief geïnstalleerd.
Alles werkt: dtv, internet en telefonie.

Alles aangesloten volgens het boekje. (1 gats doos niet want die zat er al)

Smartcard is geactiveerd en bij mijn ziggo staan ook de pakketten.

Nu blijft de status installatie ITV aangeven: Bezig of opnieuw proberen.
Iemand een oplossing of een tip?

Ik lees ook over de EPG van 10 dagen. Ik kan echt maar 2 dagen vooruit kijken?
  #2  
Oud 14 juni 2009, 10:00
Joop558's schermafbeelding
Joop558 Joop558 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 juli 2008
Locatie: Leusden Casema
Ziggo Internet: Internet Glasvezel 100/100 KPN all in one standaard
DTV: KPN IPTV HMB2260 glasvezel
Berichten: 1.541
Standaard

De splitter, het witte kasje wat in de kabeldoos zit / zat, zit die er nog steeds in?
Zo ja, haal die er tussenuit.
Sluit het modem rechtstreeks aan op de eerste uitgand.
De decoder op de 2de uitgang.
Etc.
En de niet gebruikte uitgangen met de afsluitweerstand afsluiten (erop monteren).
  #3  
Oud 14 juni 2009, 10:04
hoonteweg's schermafbeelding
hoonteweg hoonteweg is offline
Member
 
Geregistreerd: 28 maart 2009
Locatie: Loppersum (Prov. Groningen)
Ziggo Internet: Ubee wifi modem met alles in en extra
DTV: C+
Berichten: 50
Standaard

Heb je wel de juiste netwerk instellingen en frequentie? Schijnt in Ziggo-boekje niet altijd goed te staan. Of ellicht een netwerkstoring in je gebied?
  #4  
Oud 14 juni 2009, 10:20
fredsmeding's schermafbeelding
fredsmeding fredsmeding is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 14 juni 2009
Locatie: Casema
Berichten: 3
Standaard

Netwerkinstelling zijn ok.

Wat betreft de witte kabeldoos???
De 1-gatsdoos is rechtstreeks aangesloten op de versterker zoals is omschreven in de handleiding.

Bij info > status interactieve televisie > staat bij status opnieuw proberen,
Verder staan er overal codes behalve bij IP adres kabelmodem, hier staat 0.0.0.0 ??

Als ik nu bv video on demand aanklik krijg ik na een paar seconde een oranje veld met de melding "netwerk fout".
  #5  
Oud 14 juni 2009, 10:57
hoonteweg's schermafbeelding
hoonteweg hoonteweg is offline
Member
 
Geregistreerd: 28 maart 2009
Locatie: Loppersum (Prov. Groningen)
Ziggo Internet: Ubee wifi modem met alles in en extra
DTV: C+
Berichten: 50
Standaard

Opnieuw installeren welicht? En de helpdesk kun je ook op zondag bellen.
  #6  
Oud 14 juni 2009, 11:07
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Er is ook een redelijke kans dat je te maken hebt met brakke apparatuur van Ziggo/Casema.
  #7  
Oud 14 juni 2009, 11:33
pvd's schermafbeelding
pvd pvd is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 mei 2008
Locatie: - @home
Ziggo Internet: Alles-in-een basis, Ubee EVW3200
DTV: HUMAX 5050c en samsung DCB-B270R
Berichten: 1.119
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door fredsmeding Bekijk bericht
Wie o wie kan me helpen met het volgende:

Installatiepakket interactief geïnstalleerd.
Alles werkt: dtv, internet en telefonie.

Alles aangesloten volgens het boekje. (1 gats doos niet want die zat er al)

Smartcard is geactiveerd en bij mijn ziggo staan ook de pakketten.

Nu blijft de status installatie ITV aangeven: Bezig of opnieuw proberen.
Iemand een oplossing of een tip?

Ik lees ook over de EPG van 10 dagen. Ik kan echt maar 2 dagen vooruit kijken?
Heb je ook internet van ziggo?
Heb je misschien de meegeleverde versterker op de internetsplitter aangesloten i.p.v. op het AOP?

De TV uitgang van de internetsplitter is niet retourgeschikt. Dus deze splitter kun je niet gebruiken.


pvd

Laatst gewijzigd door pvd; 14 juni 2009 om 11:36 Reden: Slecht gelezen
  #8  
Oud 14 juni 2009, 11:44
fredsmeding's schermafbeelding
fredsmeding fredsmeding is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 14 juni 2009
Locatie: Casema
Berichten: 3
Standaard

Nee internet is aangesloten op de versterker.
De versterker rechtstreeks op de AOP.
  #9  
Oud 14 juni 2009, 11:54
pvd's schermafbeelding
pvd pvd is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 mei 2008
Locatie: - @home
Ziggo Internet: Alles-in-een basis, Ubee EVW3200
DTV: HUMAX 5050c en samsung DCB-B270R
Berichten: 1.119
Standaard Bellen

Dan weet ik niks anders te bedenken dan de helpdesk bellen......

pvd
  #10  
Oud 14 juni 2009, 15:44
MrDroopy's schermafbeelding
MrDroopy MrDroopy is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 juli 2008
Locatie: Voorburg
Ziggo Internet: Connect&Play Max | Ziggo CH7465LG Connect Box | d-link dir-855
DTV: Horizon | Humax 5200c | Cisco 8455 | Samsung dcb-h360r | FireDTV
Berichten: 1.255
Standaard

Goed, AOP is goed, versterker is juist op het AOP aangesloten. Kun je nu eens gedetailleerd het stuk van de versterker totaan de decoder beschrijven (inclusief alles wat er eventueel tussen zit?)
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Ziggo On Demand




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:54.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl