Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Ziggo On Demand

Mededelingen

Ziggo On Demand Vragen en opmerkingen over het originele Interactieve TV platform van Ziggo.

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #11  
Oud 14 juni 2009, 16:36
Joop558's schermafbeelding
Joop558 Joop558 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 juli 2008
Locatie: Leusden Casema
Ziggo Internet: Internet Glasvezel 100/100 KPN all in one standaard
DTV: KPN IPTV HMB2260 glasvezel
Berichten: 1.541
Standaard

Volgens mij is de ethernet aansluiting op de Cisco niet in gebruik en kan problemen veroorzaken.
  #12  
Oud 14 juni 2009, 17:15
TheGrouch's schermafbeelding
TheGrouch TheGrouch is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 augustus 2008
Locatie: Alphen aan den Rijn | Casema
Ziggo Internet: Nee, glasvezel 500/500 icm Vigor2132FVn | KPN dualband WiFi AP (3x)
DTV: TV Plus + Film1 icm Humax iHDR-5050c (3x) | Humax iHDR-5200c | Neotion CI+ | Samsung DCB-H380R
Berichten: 5.325
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Joop558 Bekijk bericht
Volgens mij is de ethernet aansluiting op de Cisco niet in gebruik en kan problemen veroorzaken.
Waar reageer je op? Waarom schrijf je dit?

Op zich klopt je opmerking wel dat het gebruiken van de ethernetpoort van de cisco problemen kan geven, omdat er een aktievd dhcp-server in de cisco zit.
__________________
RTFM, Google or Search
  #13  
Oud 14 juni 2009, 17:31
Joop558's schermafbeelding
Joop558 Joop558 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 juli 2008
Locatie: Leusden Casema
Ziggo Internet: Internet Glasvezel 100/100 KPN all in one standaard
DTV: KPN IPTV HMB2260 glasvezel
Berichten: 1.541
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Joop558 Bekijk bericht
Volgens mij is de ethernet aansluiting op de Cisco niet in gebruik en kan problemen veroorzaken.
Sorry, ik had op qoute moeten klikken.
Mijn excuses.

"quote"
Nee internet is aangesloten op de versterker.
De versterker rechtstreeks op de AOP.
--fredsmeding--
vandaag 11:44
"quote"

Zelf heb ik de Humax 5050C en daar werkt de netwerkaanalsuiting perfect.

Bij mijn buren zag ik dat de eternet aansluiting van de Cisco niet actief is en dat deze voor toekomstig gebruik is.
#8
Vandaag, 11:44
fredsmeding
Junior Member
Geregistreerd: 14 juni 2009
Locatie: Casema
Berichten: 3




Nee internet is aangesloten op de versterker.
De versterker rechtstreeks op de AOP.
fredsmedingNetwerkinstelling zijn ok.

Wat betreft de witte kabeldoos???
De 1-gatsdoos is rechtstreeks aangesloten op de versterker zoals is omschreven in de handleiding.

Bij info > status interactieve televisie > staat bij status opnieuw proberen,
Verder staan er overal codes behalve bij IP adres kabelmodem, hier staat 0.0.0.0 ??

Als ik nu bv video on demand aanklik krijg ik na een paar seconde een oranje veld met de melding "netwerk fout".
  #14  
Oud 14 juni 2009, 18:30
TheGrouch's schermafbeelding
TheGrouch TheGrouch is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 augustus 2008
Locatie: Alphen aan den Rijn | Casema
Ziggo Internet: Nee, glasvezel 500/500 icm Vigor2132FVn | KPN dualband WiFi AP (3x)
DTV: TV Plus + Film1 icm Humax iHDR-5050c (3x) | Humax iHDR-5200c | Neotion CI+ | Samsung DCB-H380R
Berichten: 5.325
Standaard

Ik zie nergens in de door jou gequote stukken dat de ethernetpoort van de cisco wordt gebruikt door de TS.
De cisco heeft een intern kabelmodem welke aktief moet zijn om o.a. uitgebreide epg op te halen.
__________________
RTFM, Google or Search
  #15  
Oud 15 juli 2009, 16:17
jeroenenagnes's schermafbeelding
jeroenenagnes jeroenenagnes is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 15 juli 2009
Locatie: Roosendaal
Ziggo Internet: AIE Extra + Film1
DTV: Humax IPVR9200C
Berichten: 1
Standaard

Zelf ook het probleem gehad.
Kwam doordat hij meteen ging updaten na het vinden van de zenders.
Heb je al geprobeerd om in het systeem menu te kiezen voor teruggaan naar fabrieksinstellingen?
Dit heeft bij mij iig geholpen en het was meteen goed.


Jeroen.
  #16  
Oud 16 juli 2009, 08:11
snarf007's schermafbeelding
snarf007 snarf007 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 juni 2009
Locatie: Utrecht | Casema/Ziggo
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus | TV-Extra | UBEE |
DTV: Cisco 8485DVB | Cisco 8455DVB
Berichten: 118
Standaard

Om de VOD diensten werkend te krijgen moeten alle MAC adressen in de Cisco (STD & intern Kabelmodem) een ip adres hebben. Ook moet de serving area beschikbaar zijn.

Geen ip is volgens mij meestal gerelateerd aan een nog niet geactiveerde smartcard. Een stap van Ziggo. Kun je versnellen met een PM naar bv Kitaro1.

Wel moet je goed controleren of je ontvangst goed is. Dit kan je zien op de status pagina bij instellingen. Beide tuners lifst 100/100

Hopelijk heb je wat aan deze info.

Succes !

-=SnarF007=-
  #17  
Oud 17 juli 2009, 14:06
Kitaro1's schermafbeelding
Kitaro1 Kitaro1 is offline
Ziggo VOD Helpdesk
 
Geregistreerd: 25 juni 2008
Locatie: Den Haag/Casema
Ziggo Internet: Geen
DTV: Samsung
Berichten: 328
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door snarf007 Bekijk bericht
Om de VOD diensten werkend te krijgen moeten alle MAC adressen in de Cisco (STD & intern Kabelmodem) een ip adres hebben. Ook moet de serving area beschikbaar zijn.

Geen ip is volgens mij meestal gerelateerd aan een nog niet geactiveerde smartcard. Een stap van Ziggo. Kun je versnellen met een PM naar bv Kitaro1.

Wel moet je goed controleren of je ontvangst goed is. Dit kan je zien op de status pagina bij instellingen. Beide tuners lifst 100/100

Hopelijk heb je wat aan deze info.

Succes !

-=SnarF007=-
Kleine correctie: de ip adressen hebben niets met de activatie van de smartcard te maken.
  #18  
Oud 26 juli 2009, 12:46
rougevenema's schermafbeelding
rougevenema rougevenema is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 25 juli 2009
Locatie: meeden
Ziggo Internet: z1
DTV: cisco
Berichten: 3
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Kitaro1 Bekijk bericht
Kleine correctie: de ip adressen hebben niets met de activatie van de smartcard te maken.
Ik heb hetzelfde probleem als hierboven, kabelmodem heeft geen ip de rest wel, kaart is ook geactiveerd signaal ook 100%. diverse keren alles opnieuw geinstalleerd door terug te gaan naar fabrieks instellingen, maar niets mag baten ook niet naar diverse telefoontjes met de helpdesk waar alleen maar idioten werken geloof ik. Ik moest namelijk alles opnieuw installeren met een scartkabel ipv een hdmi kabel, want dat was het probleem volgens de helpdesk
  #19  
Oud 27 juli 2009, 16:24
Kitaro1's schermafbeelding
Kitaro1 Kitaro1 is offline
Ziggo VOD Helpdesk
 
Geregistreerd: 25 juni 2008
Locatie: Den Haag/Casema
Ziggo Internet: Geen
DTV: Samsung
Berichten: 328
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rougevenema Bekijk bericht
Ik heb hetzelfde probleem als hierboven, kabelmodem heeft geen ip de rest wel, kaart is ook geactiveerd signaal ook 100%. diverse keren alles opnieuw geinstalleerd door terug te gaan naar fabrieks instellingen, maar niets mag baten ook niet naar diverse telefoontjes met de helpdesk waar alleen maar idioten werken geloof ik. Ik moest namelijk alles opnieuw installeren met een scartkabel ipv een hdmi kabel, want dat was het probleem volgens de helpdesk
Daar kunnen een aantal oorzaken voor zijn. Als je mij een PM stuurt met je gegevens, dan kan ik in ieder geval nakijken of je woonplaats geschikt is voor interactief. Heb je het wel aangesloten volgens de handleiding? Als je voor de Cisco bijvoorbeeld een internet/telefoniemodem aansluit, dan krijgt de kabelmodem van de Cisco ook geen IP adres.
  #20  
Oud 4 september 2009, 07:15
frans1's schermafbeelding
frans1 frans1 is offline
Member
 
Geregistreerd: 25 augustus 2009
Locatie: DenHaag ziggo arris 702B cable cat 6
Ziggo Internet: alles in een extra linksys wrt 320 n
DTV: cisco
Berichten: 29
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jeroenenagnes Bekijk bericht
Zelf ook het probleem gehad.
Kwam doordat hij meteen ging updaten na het vinden van de zenders.
Heb je al geprobeerd om in het systeem menu te kiezen voor teruggaan naar fabrieksinstellingen?
Dit heeft bij mij iig geholpen en het was meteen goed.


Jeroen.
ik heb ook alles teruggezet naar fabrieksinstellingen
toen werkte het wel
gr frans
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Ziggo On Demand




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 05:27.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl