Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum   Facebook Twitter Google+


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale TV - Irdeto ontvangers > Humax > Humax iHDR5050-C (HD-PVR)

Mededelingen

Humax iHDR5050-C (HD-PVR) Ervaringen, vragen en opmerkingen over deze High Definition Personal Video Recorder van Humax

Bekijk resultaten enquête: Wie is er volgens jou verantwoordelijk voor de opname fout?
Ziggo 10 20,83%
Humax 4 8,33%
Beide 26 54,17%
Welke opname fout? 8 16,67%
Aantal stemmers: 48. Je mag niet stemmen in deze enquête

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 25 mei 2009, 10:13   #11
TheGrouch
Senior Member
 
TheGrouch's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pier Bekijk bericht
E19 meldingen zie ik de laatse tijd ook erg vaak als ik hem aanzet. Dat is iets van Ziggo en niet van de Humax specifiek denk ik. Misschien kan Ziggo daar iets over zeggen?
In deze draad kun je lezen dat het niet humax-specifiek is. Daar staan tevens wat reakties van een ziggo medewerker (Anoniem)
__________________
RTFM, Google or Search
TheGrouch is offline  
Oud 25 mei 2009, 12:59   #12
Terminator99
Junior Member
 
Terminator99's schermafbeelding
Standaard E19-4 Preview periode afgelopen

Hallo, ik heb vanaf 17 mei E19-4 op zo'n beetje "alle" kanalen bij de 5050.
Alleen dus de 12? nederlandse zenders werken wel.
TMF/MTV enz. enz. werkt dus niet.
Al een paar keer gebeld, zou worden doorgegeven, maarja niks dus.
Ik ga mijn HD zenders binnenkort denk ik maar afzeggen, als de zenders toch niet werken.
Ook in deze http://ziggo-gebruikers.nl/forum/sho...214#post168214 meer gebruikers uit Limburg met dit probleem.
Zou iemand eens serieus naar dit probleem kunnen kijken?
Het maakt bij mij niet uit hoe lang / en of ik de 5050 aan laat staan.
Inderdaad probleem ligt bij ziggo, niet bij 5050.
Terminator99 is offline  
Oud 25 mei 2009, 14:39   #13
Fladder
Junior Member
 
Fladder's schermafbeelding
Standaard

Ik heb de thread die TheGrouch in zijn vorige bericht gezet heeft eens doorgelezen.
Nu kom ik tot een klein dingetje bij mij, het signaal is bij mij vrij laag dit resulteerde bij mijn vorige ontvanger (850 Samsung) in een 4 cijferige BER waarde op Veronica en Net5 dit was dus ook niet te kijken digitaal want dat stotterde als een gek.
De Humax heeft hier geen last van maar het kan natuurlijk wel zo zijn dat het hierdoor langer duurd voordat mijn keys weer up to date zijn.
Dit ga ik ook eens testen.

Eigenlijk wel triest dat dit allemaal getest moet worden omdat een PVR niet wil opnemen.

*zucht* ik zou bijna weer verlangen naar mijn oude VCR
Fladder is offline  
Oud 25 mei 2009, 16:56   #14
Pier
Senior Member
 
Pier's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TheGrouch Bekijk bericht
In deze draad kun je lezen dat het niet humax-specifiek is. Daar staan tevens wat reakties van een ziggo medewerker (Anoniem)
Bedankt voor je info.

Yes I know, het blijft gewoon een vervelende en nodeloze onhebbelijkheid en het kan geen kwaad het nog eens te benadrukken! Ik krijg gewoon steeds met regelmaat die meldingen, en de laatste tijd vrij vaak, terwijl ik wel diverse betaalde digitale ABO's heb. Dus w.m.b. mag Ziggo het nog eens uit leggen, maar dan goed.

Laatst gewijzigd door Pier; 25 mei 2009 om 19:47
Pier is offline  
Oud 27 mei 2009, 18:25   #15
verypsb
Senior Member
 
verypsb's schermafbeelding
Standaard

Volgens die draad is het voor de Cisco opgelost met een nieuwe firmware... Wat gebeurt er met de Humax? De laatste 2-3 weken zo'n 3 mislukte opnames gehad. Encryptie probleem staat er dan. Alleen echt uit en aan zetten helpt
verypsb is offline  
Oud 14 juni 2009, 17:07   #16
floydian
Junior Member
 
floydian's schermafbeelding
Standaard

Ook voor mij dezelfde problemen met opnemen. Ik wist niet van de problemen. Kom net terug van 3 weken vakantie en had de PVR ingesteld om 3 weken series op te nemen. Nu heeft hij hiervan 0% opgenomen. Mooi kl^@#!
Raar dat Humax hier niets aan doet.
floydian is offline  
Oud 14 juni 2009, 17:38   #17
Riparius
Senior Member
 
Riparius's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door floydian Bekijk bericht
Ook voor mij dezelfde problemen met opnemen. Ik wist niet van de problemen. Kom net terug van 3 weken vakantie en had de PVR ingesteld om 3 weken series op te nemen. Nu heeft hij hiervan 0% opgenomen. Mooi kl^@#!
Raar dat Humax hier niets aan doet.
Is natuurlijk niet zo raar dat Humax er niets aan doet als het probleem (de onterechte E19 meldingen die de opnamen laten mislukken) eenduidig bij Ziggo ligt, denk je ook niet?
Riparius is offline  
Oud 14 juni 2009, 19:21   #18
floydian
Junior Member
 
floydian's schermafbeelding
Standaard

Mij maakt het niet uit wie er schuld aan zou hebben, als het maar wordt opgelost.
Ik weet niet of het aan E19 meldingen ligt. De enige melding die ik krijg is: Opname mislukt. Programma is vergrendeld. Terugspelen onmogelijk.
floydian is offline  
Oud 14 juni 2009, 19:27   #19
catastrofus
Senior Member
 
catastrofus's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door floydian Bekijk bericht
Ook voor mij dezelfde problemen met opnemen. Ik wist niet van de problemen. Kom net terug van 3 weken vakantie en had de PVR ingesteld om 3 weken series op te nemen. Nu heeft hij hiervan 0% opgenomen. Mooi kl^@#!
Raar dat Humax hier niets aan doet.
Ik ben het eens met Riparius. Probleem ligt niet bij Humax maar bij de kabelboer. Er zitten een aantal componenten vast ingebakken in dat ding, de irdeto coponent en, niet te vergeten, de kabelboer component. En in dat laatste wil het nog wel eens fout gaan. Daar heb jij nu last van, denk ik.

Gert.
__________________
2 x et10k (CCCS, PLi4) met een Synology ds211+ (2 x 6TB raid1) ziggo oost + A1/A2/A3/HB TechniSat.
catastrofus is offline  
Oud 14 juni 2009, 19:30   #20
The_Doman
Senior Member
 
The_Doman's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door catastrofus Bekijk bericht
Ik ben het eens met Riparius. Probleem ligt niet bij Humax maar bij de kabelboer. Er zitten een aantal componenten vast ingebakken in dat ding, de irdeto coponent en, niet te vergeten, de kabelboer component. En in dat laatste wil het nog wel eens fout gaan. Daar heb jij nu last van, denk ik.
En we wachten nog steeds op een reactie/oplossing van Ziggo wat betreft deze nu al langdurende kwestie.
The_Doman is offline  
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale TV - Irdeto ontvangers > Humax > Humax iHDR5050-C (HD-PVR)




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Ziggo App voor Android Ziggo App voor iPhone & iPad

© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl