Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Humax > Humax iHDR5050-C (HD-PVR)

Mededelingen

Humax iHDR5050-C (HD-PVR) Ervaringen, vragen en opmerkingen over deze High Definition Personal Video Recorder van Humax

Bekijk resultaten enquête: Wie is er volgens jou verantwoordelijk voor de opname fout?
Ziggo 10 20,83%
Humax 4 8,33%
Beide 26 54,17%
Welke opname fout? 8 16,67%
Aantal stemmers: 48. Je mag niet stemmen in deze enquête

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #11  
Oud 25 mei 2009, 11:13
TheGrouch's schermafbeelding
TheGrouch TheGrouch is nu online
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 augustus 2008
Locatie: Alphen aan den Rijn | Casema
Ziggo Internet: Nee, glasvezel 500/500 icm Vigor2132FVn | KPN dualband WiFi AP (3x)
DTV: TV Plus + Film1 icm Humax iHDR-5050c (3x) | Humax iHDR-5200c | Neotion CI+ | Samsung DCB-H380R
Berichten: 5.325
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pier Bekijk bericht
E19 meldingen zie ik de laatse tijd ook erg vaak als ik hem aanzet. Dat is iets van Ziggo en niet van de Humax specifiek denk ik. Misschien kan Ziggo daar iets over zeggen?
In deze draad kun je lezen dat het niet humax-specifiek is. Daar staan tevens wat reakties van een ziggo medewerker (Anoniem)
__________________
RTFM, Google or Search
  #12  
Oud 25 mei 2009, 13:59
Terminator99's schermafbeelding
Terminator99 Terminator99 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 2 februari 2009
Locatie: Meerssen @Home
Berichten: 5
Standaard E19-4 Preview periode afgelopen

Hallo, ik heb vanaf 17 mei E19-4 op zo'n beetje "alle" kanalen bij de 5050.
Alleen dus de 12? nederlandse zenders werken wel.
TMF/MTV enz. enz. werkt dus niet.
Al een paar keer gebeld, zou worden doorgegeven, maarja niks dus.
Ik ga mijn HD zenders binnenkort denk ik maar afzeggen, als de zenders toch niet werken.
Ook in deze http://ziggo-gebruikers.nl/forum/sho...214#post168214 meer gebruikers uit Limburg met dit probleem.
Zou iemand eens serieus naar dit probleem kunnen kijken?
Het maakt bij mij niet uit hoe lang / en of ik de 5050 aan laat staan.
Inderdaad probleem ligt bij ziggo, niet bij 5050.
  #13  
Oud 25 mei 2009, 15:39
Fladder's schermafbeelding
Fladder Fladder is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 22 april 2009
Locatie: Wijk bij Duurstede/Casema UTR
Berichten: 25
Standaard

Ik heb de thread die TheGrouch in zijn vorige bericht gezet heeft eens doorgelezen.
Nu kom ik tot een klein dingetje bij mij, het signaal is bij mij vrij laag dit resulteerde bij mijn vorige ontvanger (850 Samsung) in een 4 cijferige BER waarde op Veronica en Net5 dit was dus ook niet te kijken digitaal want dat stotterde als een gek.
De Humax heeft hier geen last van maar het kan natuurlijk wel zo zijn dat het hierdoor langer duurd voordat mijn keys weer up to date zijn.
Dit ga ik ook eens testen.

Eigenlijk wel triest dat dit allemaal getest moet worden omdat een PVR niet wil opnemen.

*zucht* ik zou bijna weer verlangen naar mijn oude VCR
  #14  
Oud 25 mei 2009, 17:56
Pier's schermafbeelding
Pier Pier is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 maart 2009
Locatie: Voorhout Casema
DTV: Humax iHDR-5050C, Samsung DCB-9401
Berichten: 165
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TheGrouch Bekijk bericht
In deze draad kun je lezen dat het niet humax-specifiek is. Daar staan tevens wat reakties van een ziggo medewerker (Anoniem)
Bedankt voor je info.

Yes I know, het blijft gewoon een vervelende en nodeloze onhebbelijkheid en het kan geen kwaad het nog eens te benadrukken! Ik krijg gewoon steeds met regelmaat die meldingen, en de laatste tijd vrij vaak, terwijl ik wel diverse betaalde digitale ABO's heb. Dus w.m.b. mag Ziggo het nog eens uit leggen, maar dan goed.

Laatst gewijzigd door Pier; 25 mei 2009 om 20:47
  #15  
Oud 27 mei 2009, 19:25
verypsb's schermafbeelding
verypsb verypsb is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 maart 2008
Locatie: Berkel-Enschot/@Home
Ziggo Internet: A-in-1 Plus
DTV: Humax 5050c / Humax 5200c
Berichten: 140
Standaard

Volgens die draad is het voor de Cisco opgelost met een nieuwe firmware... Wat gebeurt er met de Humax? De laatste 2-3 weken zo'n 3 mislukte opnames gehad. Encryptie probleem staat er dan. Alleen echt uit en aan zetten helpt
  #16  
Oud 14 juni 2009, 18:07
floydian's schermafbeelding
floydian floydian is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 14 juni 2009
Locatie: enkhuizen
Berichten: 3
Standaard

Ook voor mij dezelfde problemen met opnemen. Ik wist niet van de problemen. Kom net terug van 3 weken vakantie en had de PVR ingesteld om 3 weken series op te nemen. Nu heeft hij hiervan 0% opgenomen. Mooi kl^@#!
Raar dat Humax hier niets aan doet.
  #17  
Oud 14 juni 2009, 18:38
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door floydian Bekijk bericht
Ook voor mij dezelfde problemen met opnemen. Ik wist niet van de problemen. Kom net terug van 3 weken vakantie en had de PVR ingesteld om 3 weken series op te nemen. Nu heeft hij hiervan 0% opgenomen. Mooi kl^@#!
Raar dat Humax hier niets aan doet.
Is natuurlijk niet zo raar dat Humax er niets aan doet als het probleem (de onterechte E19 meldingen die de opnamen laten mislukken) eenduidig bij Ziggo ligt, denk je ook niet?
  #18  
Oud 14 juni 2009, 20:21
floydian's schermafbeelding
floydian floydian is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 14 juni 2009
Locatie: enkhuizen
Berichten: 3
Standaard

Mij maakt het niet uit wie er schuld aan zou hebben, als het maar wordt opgelost.
Ik weet niet of het aan E19 meldingen ligt. De enige melding die ik krijg is: Opname mislukt. Programma is vergrendeld. Terugspelen onmogelijk.
  #19  
Oud 14 juni 2009, 20:27
catastrofus's schermafbeelding
catastrofus catastrofus is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 maart 2008
Locatie: Hengelo@Home (NID 9001)
Ziggo Internet: AI1+/EPC3212/RT-AC87U
DTV: TV-plus + ongecertificeerd spul
Berichten: 7.180
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door floydian Bekijk bericht
Ook voor mij dezelfde problemen met opnemen. Ik wist niet van de problemen. Kom net terug van 3 weken vakantie en had de PVR ingesteld om 3 weken series op te nemen. Nu heeft hij hiervan 0% opgenomen. Mooi kl^@#!
Raar dat Humax hier niets aan doet.
Ik ben het eens met Riparius. Probleem ligt niet bij Humax maar bij de kabelboer. Er zitten een aantal componenten vast ingebakken in dat ding, de irdeto coponent en, niet te vergeten, de kabelboer component. En in dat laatste wil het nog wel eens fout gaan. Daar heb jij nu last van, denk ik.

Gert.
__________________
2 x et10k (CCCS, PLi4) met een Synology ds211+ (2 x 3TB raid1) ziggo oost + A1/A2/A3/HB TechniSat.
  #20  
Oud 14 juni 2009, 20:30
The_Doman's schermafbeelding
The_Doman The_Doman is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 september 2005
Locatie: Den Helder / Multikabel
DTV: Humax 5050/5100/5300/DM500/TechnoTrend/Terratec/M750C
Berichten: 2.446
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door catastrofus Bekijk bericht
Ik ben het eens met Riparius. Probleem ligt niet bij Humax maar bij de kabelboer. Er zitten een aantal componenten vast ingebakken in dat ding, de irdeto coponent en, niet te vergeten, de kabelboer component. En in dat laatste wil het nog wel eens fout gaan. Daar heb jij nu last van, denk ik.
En we wachten nog steeds op een reactie/oplossing van Ziggo wat betreft deze nu al langdurende kwestie.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Humax > Humax iHDR5050-C (HD-PVR)




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 13:45.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl