Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Humax > Humax iHDR5050-C (HD-PVR)

Mededelingen

Humax iHDR5050-C (HD-PVR) Ervaringen, vragen en opmerkingen over deze High Definition Personal Video Recorder van Humax

Bekijk resultaten enquête: Wie is er volgens jou verantwoordelijk voor de opname fout?
Ziggo 10 20,83%
Humax 4 8,33%
Beide 26 54,17%
Welke opname fout? 8 16,67%
Aantal stemmers: 48. Je mag niet stemmen in deze enquête

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #141  
Oud 27 juni 2009, 23:10
jcompagner's schermafbeelding
jcompagner jcompagner is offline
Member
 
Geregistreerd: 28 februari 2009
Locatie: zwolle
Ziggo Internet: digi totaal
DTV: media center/samsung HD reciever
Berichten: 53
Standaard

Kan ik ziggo 1 tip geven?

gooi van alle basis zenders (alles wat gewoon gratis is, niet in extra pakketten) gewoon de encryptie af.

Het slaat gewoon nergens op om die te encrypten, dat is puur het dwars zitten van niet gecertificeerd spul.

Ik zou eigenlijk zeggen: Overheid grijp gewoon eens in. Doe er wat aan maak digitale tv gewoon toegankelijk net als het anologe signaal dat ook was voor vele vele vele jaren. Eigenlijk zou europa gewoon moeten ingrijpen en een standaard afdwingen voor heel europa ..

Ik gebruik eigenlijk alleen maar de Alphacrypt, maar die staan altijd aan dus ik heb niet echt deze problemen. Maar ik blijf al dit zeer frusterend vinden.
  #142  
Oud 27 juni 2009, 23:17
catastrofus's schermafbeelding
catastrofus catastrofus is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 maart 2008
Locatie: Hengelo@Home (NID 9001)
Ziggo Internet: AI1+/EPC3212/RT-AC87U
DTV: TV-plus + ongecertificeerd spul
Berichten: 7.180
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jcompagner Bekijk bericht
Kan ik ziggo 1 tip geven?

gooi van alle basis zenders (alles wat gewoon gratis is, niet in extra pakketten) gewoon de encryptie af.
Dan gaan de opnames fout van die zenders die niet in het basispakket zitten... Verschuiven van het probleem dus.

Gert.
__________________
2 x et10k (CCCS, PLi4) met een Synology ds211+ (2 x 3TB raid1) ziggo oost + A1/A2/A3/HB TechniSat.
  #143  
Oud 27 juni 2009, 23:29
Pio's schermafbeelding
Pio Pio is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 30 januari 2009
Locatie: Casema
DTV: -
Berichten: 1.276
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Fietsbel Bekijk bericht
Hmm dit is wel echt een serieus probleem. Ik maak momenteel nog gebruik van de Samsung B270R icm een Pioneer HDD recorder (ook verre van ideaal aangezien je de Samsung van te voren op het kanaal moet zetten, want bij gebruik van de timer heb je de kans dat tijdens de gehele opname het info scherm van het programma in beeld blijft staan...)
Ik heb een humax fox met pio HDD maar daar zit een soort bedraad infrarood zendertje bij dat allerlei settopboxes via guideplus op de juiste zender zet en dan pas gaat opnemen( heet officieel Guidelink). Dat werkt bij mij perfect. Misschien kan dat bij jouw model HDD ook nog.
Geeft je tijd om te kijken of de opnameproblemen opgelost kunnen worden.
  #144  
Oud 27 juni 2009, 23:35
The_Doman's schermafbeelding
The_Doman The_Doman is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 september 2005
Locatie: Den Helder / Multikabel
DTV: Humax 5050/5100/5300/DM500/TechnoTrend/Terratec/M750C
Berichten: 2.446
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Fietsbel Bekijk bericht
Hmm dit is wel echt een serieus probleem. Ik maak momenteel nog gebruik van de Samsung B270R icm een Pioneer HDD recorder (ook verre van ideaal aangezien je de Samsung van te voren op het kanaal moet zetten, want bij gebruik van de timer heb je de kans dat tijdens de gehele opname het info scherm van het programma in beeld blijft staan...).
Hier staat nog een "workaround" voor dat probleem met de Samsung B270R:

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door John54 Bekijk bericht
Hallo Nozel,
Ik had het probleem ook. Op het forum van Kieskeurig werd een oplossing geboden door dolfijn: "Het klinkt waarschijnlijk vreemd, maar het enige waar je op moet letten is dat de laatste zender waarop je de decoder hebt afgestemd, een andere zender moet zijn dan de zender die je hebt geprogrammeerd. (Voorbeeld: als je met de decoder een uitzending op Nederland 1 geprogrammeerd hebt, stem je de decoder op bijvoorbeeld Nederland 2 (iig niet Nederland 1) af voordat je de decoder uitzet.)"
Bij mij werkt het goed.
  #145  
Oud 28 juni 2009, 00:42
Fietsbel's schermafbeelding
Fietsbel Fietsbel is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 september 2008
Locatie: Rijswijk / Casema
Ziggo Internet: Z1 / Ubee EVW3210
DTV: Humax iHDR-5200c
Berichten: 408
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pio Bekijk bericht
Ik heb een humax fox met pio HDD maar daar zit een soort bedraad infrarood zendertje bij dat allerlei settopboxes via guideplus op de juiste zender zet en dan pas gaat opnemen( heet officieel Guidelink). Dat werkt bij mij perfect. Misschien kan dat bij jouw model HDD ook nog.
Geeft je tijd om te kijken of de opnameproblemen opgelost kunnen worden.
Ja dat wordt wel door mijn HDD recorder ondersteunt alleen helaas reageert de Samsung B270R niet op de signalen van de G-link kabel.
Ik zou mijn Samsung wel voor de Humax IRFOX-C willen ruilen, maar denk niet dat er iemand is die dat zou willen en om nou geld uit te geven voor de Humax IRFOX-C alleen om G-link werkend te krijgen, dan bewaar ik dat geld liever voor de 5050C. Aangezien ik ook graag de mogelijkheid wil hebben om iets digitaal te kijken en iets anders digitaal op te nemen.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door The_Doman Bekijk bericht
Hier staat nog een "workaround" voor dat probleem met de Samsung B270R:
Bedankt voor de tip
  #146  
Oud 28 juni 2009, 14:50
Pio's schermafbeelding
Pio Pio is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 30 januari 2009
Locatie: Casema
DTV: -
Berichten: 1.276
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Fietsbel Bekijk bericht
Ja dat wordt wel door mijn HDD recorder ondersteunt alleen helaas reageert de Samsung B270R niet op de signalen van de G-link kabel.
Ik zou mijn Samsung wel voor de Humax IRFOX-C willen ruilen, maar denk niet dat er iemand is die dat zou willen en om nou geld uit te geven voor de Humax IRFOX-C alleen om G-link werkend te krijgen, dan bewaar ik dat geld liever voor de 5050C. Aangezien ik ook graag de mogelijkheid wil hebben om iets digitaal te kijken en iets anders digitaal op te nemen.



Bedankt voor de tip
Heb je dat pas nog geprobeerd want ik dacht dat het bij mij wel werkte,er komen regelmatig updates voor andere apparaten trouwens.
Ik heb de 270 naar boven verhuist omdat hij tijdens opnemen reageerde op de commando's voor de 360. Die zou je mischien ook nog kunnen kiezen.
  #147  
Oud 28 juni 2009, 22:37
Fietsbel's schermafbeelding
Fietsbel Fietsbel is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 september 2008
Locatie: Rijswijk / Casema
Ziggo Internet: Z1 / Ubee EVW3210
DTV: Humax iHDR-5200c
Berichten: 408
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pio Bekijk bericht
Heb je dat pas nog geprobeerd want ik dacht dat het bij mij wel werkte,er komen regelmatig updates voor andere apparaten trouwens.
Ik heb de 270 naar boven verhuist omdat hij tijdens opnemen reageerde op de commando's voor de 360. Die zou je mischien ook nog kunnen kiezen.
Samsung heeft sinds versie 0.24 nooit meer een firmware update uitgebracht voor de B270R, G-link werkt dan ook nog steeds niet. Met een 360 kan je niet opnemen en om tegelijk digitaal te kijken en iets anders digitaal op te nemen heb je toch een PVR nodig, maar toch bedankt voor het meedenken.
  #148  
Oud 1 juli 2009, 14:00
daxy's schermafbeelding
daxy daxy is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 juni 2008
Locatie: Mijdrecht / Casema
Ziggo Internet: Alles-in-een Plus
DTV: Humax iHDR5050c
Berichten: 284
Standaard

Annoniem, zou je ons willen laten weten wat de huidige status is?
Hebben jullie al iets gevonden of hebben jullie meer gegevens nodig? We helpen graag!

Alvast bedankt!
  #149  
Oud 1 juli 2009, 18:04
Marsman78's schermafbeelding
Marsman78 Marsman78 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 8 mei 2009
Locatie: Delft/Casema
DTV: Humax IHDR 5050C
Berichten: 2
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door om1 Bekijk bericht
Dit heb ik ook gemerkt. Het lijkt erop dat het volgende gebeurd:
  1. de 5050 staat in standby met een opname geprogrammeerd
  2. de 5050 komt uit standby om een opname te maken
  3. er gaat iets mis
  4. de 5050 besluit dat de opname niet gemaakt kan worden
  5. de 5050 blijft "aan", het schermpje laat alleen niet de normale inhoud zien, maar is wel verlicht
  6. als je hem daarna echt aan zet, start ie direct (dwz snel) op met een E19 foutmelding
Met mijn 5050 dezelfde problemen... (oud)Casema gebied, ziggo oranje smartcard. Dat een opname mislukt is al niet goed, dat de 5050 ook "aan" lijkt te blijven staan en niet terug gaat naar standby is vind ik ook niet positief. Kom ik na mijn werk thuis staat het schermpje te branden en voelt de 5050 gewoon warm aan. Weer een Kwh er doorheen...

Hoop ook op een snelle oplossing.
  #150  
Oud 1 juli 2009, 19:58
Arisco's schermafbeelding
Arisco Arisco is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 27 augustus 2008
Locatie: Kaag en Braassem Casema
Ziggo Internet: Alles in 1 Plus Ubee 3200
DTV: Samsung DCB=H380 Humax iHDR 5050 c
Berichten: 27
Standaard

Ook dit probleem
2355
Casema/ziggo
Oranje kaart
Lekker weekendje weg maar dus geen TT-assen,DTM,topgear,Afscheidsconcert Krezip
Das toch mooi
Ziggo gebeld
Ze zouden wat naar me 5050 toe sturen
Vandaag me opnames wel gelukt maar had 12 uur geleden nog aangestaan
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Humax > Humax iHDR5050-C (HD-PVR)




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 07:05.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl