Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum   Facebook Twitter Google+


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Vragen en Opmerkingen

Mededelingen

Vragen en Opmerkingen Algemene vragen en opmerkingen over digitale TV en Radio bij Ziggo

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 9 september 2009, 13:05   #21
Sluuz
Junior Member
 
Sluuz's schermafbeelding
Standaard

ik heb totaal geen blokvorming. Op geen enkele zender. Alle zenders doen het altijd perfect (100% signaalsterkte, BER 0), behalve de RTL-en en SBS. Deze zenders doen het of helemaal goed (100% signaalsterkte, BER 0) of helemaal niet (zwart beeld met "controleer kabel", signaalsterkte 0% en BER 0).

Draaien aan de kabels heb ik al geprobeerd en werkt niet.

Het vreemde is ook dat wanneer je vanaf de NED 1, 2, 3 HD zenders doorzapt naar RTL4, de kans groter is dat hij zwart blijft dan wanneer je vanaf NET5 naar RTL7 zapt.
Sluuz is offline  
Oud 9 september 2009, 13:14   #22
Bullet NL
Banned User
 
Bullet NL's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Sluuz Bekijk bericht
ik heb totaal geen blokvorming. Op geen enkele zender. Alle zenders doen het altijd perfect (100% signaalsterkte, BER 0), behalve de RTL-en en SBS. Deze zenders doen het of helemaal goed (100% signaalsterkte, BER 0) of helemaal niet (zwart beeld met "controleer kabel", signaalsterkte 0% en BER 0).

Draaien aan de kabels heb ik al geprobeerd en werkt niet.

Het vreemde is ook dat wanneer je vanaf de NED 1, 2, 3 HD zenders doorzapt naar RTL4, de kans groter is dat hij zwart blijft dan wanneer je vanaf NET5 naar RTL7 zapt.
Verrek ik zie het, haal 2 discussies door elkaar in dit topic.
Jou probleem lijkt op een software fout, je hebt de laatste versie draaien in je decoder?
Bullet NL is offline  
Oud 9 september 2009, 13:19   #23
Sluuz
Junior Member
 
Sluuz's schermafbeelding
Standaard

volgens mij wel. Hoe kan ik dat zien? Gaat dat updaten automatisch of moet ik dan zelf iets downloaden?
Sluuz is offline  
Oud 9 september 2009, 14:46   #24
GolfTouch
Senior Member
 
GolfTouch's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Sluuz Bekijk bericht
volgens mij wel. Hoe kan ik dat zien? Gaat dat updaten automatisch of moet ik dan zelf iets downloaden?
Zie blz 20 van de handleiding.
__________________
Power is nothing without control !!!
GolfTouch is offline  
Oud 9 september 2009, 14:51   #25
Sluuz
Junior Member
 
Sluuz's schermafbeelding
Standaard

ik ga het vanavond proberen!
Sluuz is offline  
Oud 9 september 2009, 17:02   #26
HansHo
Junior Member
 
HansHo's schermafbeelding
Standaard

Ik HAD hetzelfde probleem m.b.t. geen ontvangs RTL zenders. Maar na een dag of 2 was het over en is het probleem niet teruggekomen. Niets veranderd aan kabels e.d.
Wie weet was het een kwestie van warm draaien. Alles was namelijk nieuw.
HansHo is offline  
Oud 26 september 2009, 19:43   #27
rteerlin
Junior Member
 
rteerlin's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Sluuz Bekijk bericht
ik ga het vanavond proberen!
Sinds afgelopen vrijdag heb ik het Ziggo Alles-In-1-Extra abonnement met een Samsung DCB-H380R ontvanger. Ik heb exact hetzelfde probleem
met RTL4, RTL5, SBS6 en RTL7.
Sinds 2007 heb ik Digitale Televisie van Casema met een SD Samsung ontvanger en in die tijd heb ik dit probleem nooit ondervonden.

Aan mijn coax bekabeling is niets gewijzigd. Alle componenten zijn
van Hirschman.

Ik heb dus sterk de indruk dat het aan de H380R ligt.
Ben benieuwd of een software update dit irritante probleem verhelpt.
rteerlin is offline  
Oud 27 september 2009, 10:15   #28
rteerlin
Junior Member
 
rteerlin's schermafbeelding
Standaard

Helaas heeft de software update het probleem niet verholpen.
Ik heb nu een workaround gevonden door snel heen en weer te zappen tussen Nederland 3 HD en RTL4.
RTL4 wordt dan vrij snel weer opgepakt.
Blijft hinderlijk...
rteerlin is offline  
Oud 28 september 2009, 08:20   #29
Sluuz
Junior Member
 
Sluuz's schermafbeelding
Standaard

Toch maar weer eens de helpdesk gebeld. Ik kreeg iemand aan de lijn en na het probleem te hebben uitgelegd, zei hij dat het resetten van de H380R het probleem zou moeten oplossen. Dus dat ding terug gezet naar de fabrieksinstellingen en opnieuw laten scannen, toen kwam er gelijk een softwareupdate mee dus ik was hoopvol gestemd. Echter werkt het nog steeds niet goed, terwijl de helpdeskmedewerker er 200% zeker van was dat dat de oplossing was.

Wordt er nu een beetje moe van.
Sluuz is offline  
Oud 29 september 2009, 23:20   #30
roelheesakkers
Junior Member
 
roelheesakkers's schermafbeelding
Standaard

ik heb sinds 2 dagen ziggo 3-in-1 met een HD decoder van samsung. Ik heb exact dezelfde problemen. geen rtl 4,5,6,7 en vaak bij het terug zappen wel. dan is ook de signaal sterkte ruim voldoende! overigens hier ook alles Hirschmann en erg kort gelijnd. Als storingen zo identiek zijn, geloof ik niet meer in "het probleem ligt bij de gebruiker"
roelheesakkers is offline  
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Vragen en Opmerkingen




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Ziggo App voor Android Ziggo App voor iPhone & iPad

© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl