Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Humax > Humax iRHD-5000 (HD-Tuner)

Mededelingen

Humax iRHD-5000 (HD-Tuner) Ervaringen, vragen en opmerkingen over de iRHD-5000 High Definition kabel ontvanger van Humax

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 26 april 2009, 10:41
HRJ's schermafbeelding
HRJ HRJ is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 13 juli 2008
Locatie: Groningen @Home
Ziggo Internet: Connect & Play Complete
DTV: Humax 5050/5200/CI+/HB
Berichten: 476
Standaard Teletekst

Na de firmware update ben ik een uitermate tevreden gebruiker
van de Humax, maar ik ondervind nog één klein probleempje met
teletekst: sommige pagina's die wel in uitzending zijn, verschijnen
niet op het scherm. Hij blijft maar zoeken naar de pagina, zelfs met
de snel oproepbare pagina's (bijv. 601)
Ik ondervang dat door met de arrow up toets naar
de eerstvolgende pagina te gaan en vervolgens weer terug.
Meer mensen last van ?
  #2  
Oud 26 april 2009, 13:43
Theunissen's schermafbeelding
Theunissen Theunissen is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 maart 2008
Locatie: Nieuwstadt / Ziggo
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus
DTV: Samsung UE40B6000 met CI+, Philips 26PFL5604H met CI+, Humax ihdr-5400c en Humax HD5000
Berichten: 388
Standaard

Ja de teletekst werkt niet echt handig. Sommige pagina's die normaal gesproken snel zichtbaar worden vindt hij niet waardoor je effen jouw eerder genoemde truc moet uithalen. Ook vind ik het jammer dat er geen directe toetsen zijn voor het onzichtbaar maken van teletekst en het weer snel laten verschijnen teletekst. Ook het bladeren werkt niet handig want normaal gesproken druk ik altijd op PageUp of PageDown knop van een afstandsbediening om een pagina verder of terug te gaan maar als je dat op de Humax doet dan verlaat hij de teletekst en gaat hij 1 zender verder vooruit of terug (met een logitech afstandsbediening is dat wel eenvoudig op te lossen maar dan krijg je een ander probleem als je op de info knop drukt en dan een zender vooruit of achteruit wilt gaan, dat gaat dan niet en dan zal je eerst de info weer moeten indrukken zodat hij verdwijnt).

Al met al is het wat behelpen met de teletext. Een echte ramp is het niet maar ik hoop in een volgende update dat ze daar wat meer aandacht aan kunnnen besteden. Zeker het oproepen van snelle pagina's moet eigenlijk vlekeloos kunnen werken.
  #3  
Oud 28 april 2009, 10:30
Jodokus's schermafbeelding
Jodokus Jodokus is offline
Member
 
Geregistreerd: 11 maart 2009
Locatie: Haarlemmermeer
Berichten: 71
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Theunissen Bekijk bericht
Al met al is het wat behelpen met de teletext. Een echte ramp is het niet maar ik hoop in een volgende update dat ze daar wat meer aandacht aan kunnnen besteden. Zeker het oproepen van snelle pagina's moet eigenlijk vlekeloos kunnen werken.
Ik ben ook niet onder de indruk van de Humax teletekst (5050c), vergeleken met teletekst op mijn tv, en heb uiteindelijk een activiteit op mijn Logitech aangemaakt voor teletekst via de tv ipv decoder. Je moet wel wat acties (laten) doen, zoals naar analoog switchen omdat teletekst niet met hdmi meekomt naar de tv, maar het werkt nu goed, en met 1 druk op de knop krijg ik pagina 101 op NL1 voor mijn neus, terwijl het geluid van de digitale zender waar ik naar keek doorloopt.
  #4  
Oud 3 mei 2009, 22:51
Harold de 1e's schermafbeelding
Harold de 1e Harold de 1e is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 juli 2008
Locatie: Groningen @home
Ziggo Internet: Ziggo Alles in 1 Plus Ubee EVW3200 Fritzbox 7270
DTV: Humax IHDR-5050C Humax IRHD-5000C Humax IR Fox C en Cam CI+ module
Berichten: 113
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door HRJ Bekijk bericht
Na de firmware update ben ik een uitermate tevreden gebruiker
van de Humax, maar ik ondervind nog één klein probleempje met
teletekst: sommige pagina's die wel in uitzending zijn, verschijnen
niet op het scherm. Hij blijft maar zoeken naar de pagina, zelfs met
de snel oproepbare pagina's (bijv. 601)
Ik ondervang dat door met de arrow up toets naar
de eerstvolgende pagina te gaan en vervolgens weer terug.
Meer mensen last van ?

Zeer herkenbaar.
Het lijkt erop dat als Teletekst langer aan staat het zoeken naar pagina´s
steeds moeilijker gaat.
Na het opnieuw inschakelen van Teletekst worden de pagina´s wel gevonden.
Het wordt tijd dat hier ook wat aan wordt gedaan.dit is de Humax onwaardig!.
  #5  
Oud 3 mei 2009, 23:01
anoniem's schermafbeelding
anoniem anoniem is offline
Ziggo Official
 
Geregistreerd: 12 maart 2007
Locatie: Ziggo Provider
DTV: ALL
Berichten: 4.075
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Harold de 1e Bekijk bericht
Zeer herkenbaar.
Het lijkt erop dat als Teletekst langer aan staat het zoeken naar pagina´s
steeds moeilijker gaat.
Na het opnieuw inschakelen van Teletekst worden de pagina´s wel gevonden.
Het wordt tijd dat hier ook wat aan wordt gedaan.dit is de Humax onwaardig!.
kun je nog wat voorbeelden geven (zender / pagina / subpagina) ?
  #6  
Oud 3 mei 2009, 23:10
Harold de 1e's schermafbeelding
Harold de 1e Harold de 1e is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 juli 2008
Locatie: Groningen @home
Ziggo Internet: Ziggo Alles in 1 Plus Ubee EVW3200 Fritzbox 7270
DTV: Humax IHDR-5050C Humax IRHD-5000C Humax IR Fox C en Cam CI+ module
Berichten: 113
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
kun je nog wat voorbeelden geven (zender / pagina / subpagina) ?

Zojuist op Ned1 probleem om pagina 704 te vinden en vaak problemen met de subpagina´s van bv pagina 200.
Hebben jullie hier nooit iets van gemerkt tijdens het testen?.
  #7  
Oud 3 mei 2009, 23:27
anoniem's schermafbeelding
anoniem anoniem is offline
Ziggo Official
 
Geregistreerd: 12 maart 2007
Locatie: Ziggo Provider
DTV: ALL
Berichten: 4.075
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Harold de 1e Bekijk bericht
Zojuist op Ned1 probleem om pagina 704 te vinden en vaak problemen met de subpagina´s van bv pagina 200.
Hebben jullie hier nooit iets van gemerkt tijdens het testen?.
Indien er subpagina's gebruikt worden en deze geselecteerd worden met de navigatie toetsen en je vervolgens een pagina nummer invoert dan lijkt de teletekst engine de pagina niet meer te selecteren. Je moet eerst naar een andere pagina met cursus up/down, als vervolgens de pagina ingeeft werkt het wel. Deze bug staat op de buglijst.
  #8  
Oud 4 mei 2009, 11:16
rick's schermafbeelding
rick rick is offline
Member
 
Geregistreerd: 14 augustus 2008
Locatie: Limburg / Ziggo (@home)
Ziggo Internet: Alles-in-1 Basis, Ubee EVW320B
DTV: Humax IRHD5300c, IRHD5000c, Cisco 8485DVB
Berichten: 56
Standaard

Wat ik ook graag nog zou zien is dat het teletekstgeheugen gevuld wordt als je een zender selecteert en niet pas als je teletekst oproept. Mijn Philips TV doet dit (analoog) op deze manier.
  #9  
Oud 15 juni 2009, 17:15
senf's schermafbeelding
senf senf is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 15 juni 2009
Locatie: emmen
Berichten: 1
Standaard teletext met een philips full-hd lcd

bij het aansluiten via de scart, krijgen we wanneer we teletext aanzetten.
bovenin en onderin ongeveer 1 cm beeld van de zender die erachter speelt.
via hdmi is dit opgelost, maar heb je problemen met de beeldverhouding.
of wanneer je eindelijk alles gevult hebt, gaat het beeld na ongeveer 10 sec weer weg en komt weer terug.
ik begrijp dat er een nieuwe update is uitgekomen voor deze machine.
hoe kan ik hem handmatig downloaden? (passieve mode )
via de menu is het knopje van downloaden niet verlicht zodat je hem zo niet kan downloaden.
  #10  
Oud 21 juli 2009, 10:46
arievandepas's schermafbeelding
arievandepas arievandepas is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 21 juli 2009
Locatie: Tilburg
Berichten: 1
Standaard Teletekst

Hallo, weet iemand de oplossing voor mijn probleem, als ik naar teletekst kijk, via de Humax IRHD 5000HD, wordt het beeld uitgetrokken, hoe ik de beeldverhoudingen ook instel, het staat nu op automatisch.
Het is even goed, als ik de knop van de ondertiteling gebruik.
Mijn scherm is een Philips 32PF9531, dat ook op automatisch staat.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Humax > Humax iRHD-5000 (HD-Tuner)




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 13:41.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl