Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum   Facebook Twitter Google+


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Cisco > Cisco 8455DVB (HDTV/PVR/VOD)

Mededelingen

Cisco 8455DVB (HDTV/PVR/VOD) Vragen en opmerkingen over het eerste model HDTV Interactieve TV ontvanger met ingebouwde Personal Video Recorder van Cisco

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 19 mei 2009, 21:16   #101
ppiening
Member
 
ppiening's schermafbeelding
Standaard sow

waar komt die info zo opeens vandaan...?

zelfs cisco medewerkes gaven die tip niet
ppiening is offline  
Oud 19 mei 2009, 21:19   #102
veerlj
Senior Member
 
veerlj's schermafbeelding
Standaard zou heel raar zijn

ff kijken ,2 maal op menu drukken tijdens resetten/opstarten .Dus je wil zeggen dat cisco die deze gevallen maakt er niets van weet ?!?!. Zie ook reactie van 6 mei van een cisco medewerker, dat ze nog niet aan de omruilactie beginnen omdat ze nog wachten op nieuwe firmware units . En ziggo, die een dure omruilactie begint terwijl jij beweert dat het via jouw manier zo is op te lossen .. Zou wel en stunt zijn . Kitaro of infje ,weten jullie hier iets van ?
veerlj is offline  
Oud 20 mei 2009, 08:07   #103
Kitaro1
Ziggo VOD Helpdesk
 
Kitaro1's schermafbeelding
Standaard

Heb ik sinds kort vernomen. Schijnt een tijdrovende procedure te zijn. Ik zal pogen om de juiste handelingen boven water te krijgen.
Kitaro1 is offline  
Oud 20 mei 2009, 08:16   #104
deddiekoel
Member
 
deddiekoel's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door larsp Bekijk bericht
Boxen met firmware 1.0.2.5 kunnen wel degelijk geupdate worden via een geforceerde modus ( tijdens booten 2x op menu knop drukken) dan kan de firmware gewoon naar versie 1.1.0.E geupdate worden.
Of ik doe iets verkeerd of dit klopt niet, maar ik heb het gisteren geprobeerd zonder succes.
Heb unit standby gezet en vanuit daar aan -> Geen effect.
Heb stroom er af gehaald en tijdens verschillende stadia geprobeerd -> Geen effect.
Ik hoop stiekem wel dat dit gaat werken maar dan moet de instructie iets duidelijker zijn vrees ik.
deddiekoel is offline  
Oud 20 mei 2009, 09:36   #105
Fiander
Member
 
Fiander's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Kitaro1 Bekijk bericht
Heb ik sinds kort vernomen. Schijnt een tijdrovende procedure te zijn. Ik zal pogen om de juiste handelingen boven water te krijgen.
Vast minder tijdrovend dan het opsturen van het apparaat, en zelfs het wachten op de stikker......

Ik ben benieuwt, ik wil zeker een poging wagen.
Fiander is offline  
Oud 20 mei 2009, 12:03   #106
Kitaro1
Ziggo VOD Helpdesk
 
Kitaro1's schermafbeelding
Standaard

Helaas, de procedure is tijdrovend en geeft geen garantie. Het wordt ook niet ondersteund door Cisco en derhalve kan ik de procedure niet plaatsen.
Kitaro1 is offline  
Oud 20 mei 2009, 13:37   #107
Fiander
Member
 
Fiander's schermafbeelding
Standaard

Voor mij heeft het nog steeds de voorkeur boven opsturen. De komende paar dagen heb ik tijd genoeg dus dat het een lange procedure is maakt voor mij persoonlijk niet uit. En als het niet lukt, dan blijf ik vrolijk wachten op de retour stikker..... Mischien via PM ??
Fiander is offline  
Oud 20 mei 2009, 14:49   #108
Kitaro1
Ziggo VOD Helpdesk
 
Kitaro1's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Fiander Bekijk bericht
Voor mij heeft het nog steeds de voorkeur boven opsturen. De komende paar dagen heb ik tijd genoeg dus dat het een lange procedure is maakt voor mij persoonlijk niet uit. En als het niet lukt, dan blijf ik vrolijk wachten op de retour stikker..... Mischien via PM ??
Sorry maar dat mag ik niet communiceren, ook niet via een PM.
Kitaro1 is offline  
Oud 21 mei 2009, 13:27   #109
GoldenMan
Junior Member
 
GoldenMan's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Kitaro1 Bekijk bericht
Helaas, de procedure is tijdrovend en geeft geen garantie. Het wordt ook niet ondersteund door Cisco en derhalve kan ik de procedure niet plaatsen.
Wat is tijdrovend? Blijft de cisco uren op "zwart" staan? Ik heb het net geprobeerd, stroom eraf, stroom erop en 2x op de menu knop drukken, display van de cisco bleef zwart, na zo'n 10 minuten nog steeds zwart, toen op standby gezet en weer aan, kreeg wel weer gewoon beeld maar er was niets veranderd.
GoldenMan is offline  
Oud 21 mei 2009, 13:56   #110
TheGrouch
Senior Member
 
TheGrouch's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Kitaro1 Bekijk bericht
Helaas, de procedure is tijdrovend en geeft geen garantie. Het wordt ook niet ondersteund door Cisco en derhalve kan ik de procedure niet plaatsen.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Kitaro1 Bekijk bericht
Sorry maar dat mag ik niet communiceren, ook niet via een PM.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door GoldenMan Bekijk bericht
Wat is tijdrovend? Blijft de cisco uren op "zwart" staan? Ik heb het net geprobeerd, stroom eraf, stroom erop en 2x op de menu knop drukken, display van de cisco bleef zwart, na zo'n 10 minuten nog steeds zwart, toen op standby gezet en weer aan, kreeg wel weer gewoon beeld maar er was niets veranderd.
Ik denk niet dat je antwoord gaat krijgen van Kitaro1
__________________
RTFM, Google or Search
TheGrouch is offline  
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Cisco > Cisco 8455DVB (HDTV/PVR/VOD)




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Ziggo App voor Android Ziggo App voor iPhone & iPad

© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl