Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Humax > Humax iRHD-5000 (HD-Tuner)

Mededelingen

Humax iRHD-5000 (HD-Tuner) Ervaringen, vragen en opmerkingen over de iRHD-5000 High Definition kabel ontvanger van Humax

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 10 april 2009, 15:28   #21
Theunissen
Senior Member
 
Theunissen's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bonapart Bekijk bericht
De ontvangst van Eurosport HD was voor de update feilloos, ik stelde hem handmatig in op 1080i.
Nu ,na de update, is de ontvangst zeer slecht, steeds blokken in beeld.
Of ik hem nu handmatig op 1080i zet of op Original.
Original schakelt hem ook op 1080i.
Dus de resolutie-instellingen voor en na de update zijn precies hetzelfde.
Hier is duidelijk wat anders aan de hand.
Hier is Eurosport nog steeds goed. Wat is de BER waarde (die moet eigenlijk nul zijn) en de sterkte van Eurosport bij jouw ? Hier is de BER 0 en de sterkte 47%. Indien de BER hoger is dan nul dan kan dat wel eens je probleem zijn.
Theunissen is offline  
Oud 10 april 2009, 17:33   #22
rinus1249
Senior Member
 
rinus1249's schermafbeelding
Standaard Orig.

Ook ik heb de update binnen gehaald in ca. 20 minuten en zonder problemen. De stand Orig. bekeken en ik kom tot de conclusie dat mijn Sony het beste beeld geeft als ik hem vast op 1080i laat staan en het zappen gaat dan ook veel sneller dan in Orig. In Orig moet de tv zich telkens opnieuw instellen wat weer tijd kost. De verdere verbeteringen heb ik nog niet kunnen bekijken.

Laatst gewijzigd door rinus1249; 10 april 2009 om 18:06
rinus1249 is offline  
Oud 11 april 2009, 15:32   #23
Daveyj
Junior Member
 
Daveyj's schermafbeelding
Standaard Software update

Update met success gedownload maar in stand-by stand heb ik géén tijd melding alleen het rode ledje! Ben ik soms de enige?
Daveyj is offline  
Oud 11 april 2009, 16:16   #24
Neo
Junior Member
 
Neo's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Daveyj Bekijk bericht
Update met success gedownload maar in stand-by stand heb ik géén tijd melding alleen het rode ledje! Ben ik soms de enige?
om de tijd weergave te krijgen in standby, moet je de energiespaarstand in standby uit zetten.
Neo is offline  
Oud 12 april 2009, 13:29   #25
bonapart
Member
 
bonapart's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Theunissen Bekijk bericht
Hier is Eurosport nog steeds goed. Wat is de BER waarde (die moet eigenlijk nul zijn) en de sterkte van Eurosport bij jouw ? Hier is de BER 0 en de sterkte 47%. Indien de BER hoger is dan nul dan kan dat wel eens je probleem zijn.
Gisteravond werkte Eurosport HD weer goed.
Het signaal is m.i. wat zwak , 35%. Wordt het nog lager dan begint het BER getal behoorlijk te "rammelen". Dan ontstaan ook de blokken in het beeld.
Zal 'ns kijken of ik iets aan de signaalsterkte kan doen.
Bedankt.
bonapart is offline  
Oud 12 april 2009, 21:56   #26
Theunissen
Senior Member
 
Theunissen's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bonapart Bekijk bericht
Gisteravond werkte Eurosport HD weer goed.
Het signaal is m.i. wat zwak , 35%. Wordt het nog lager dan begint het BER getal behoorlijk te "rammelen". Dan ontstaan ook de blokken in het beeld.
Zal 'ns kijken of ik iets aan de signaalsterkte kan doen.
Bedankt.
Maak je gebruik van een splitter ? Die zijn meestal de boosdoener van een zwak signaal.
Theunissen is offline  
Oud 14 april 2009, 13:21   #27
jokla
Junior Member
 
jokla's schermafbeelding
Standaard Software Update Humax IRHD-5000

Er is een software update voor de Humax IRHD-5000beschikbaar.
Het downloaden van de 48 packages duurt even, maar daarna gaat het vrij snel. Er is volgens mij niet veel nieuws onder de zon. Je kunt nu ook met een HDMI een keuze maken voor Original, naast 560p, 560i, 720p en 1080i... maar verder?? Iemand iets gevonden??
jokla is offline  
Oud 14 april 2009, 15:37   #28
Humaxfan
Senior Member
 
Humaxfan's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jokla Bekijk bericht
Er is een software update voor de Humax IRHD-5000beschikbaar.
Het downloaden van de 48 packages duurt even, maar daarna gaat het vrij snel. Er is volgens mij niet veel nieuws onder de zon. Je kunt nu ook met een HDMI een keuze maken voor Original, naast 560p, 560i, 720p en 1080i... maar verder?? Iemand iets gevonden??
Nu de mogelijkheid om te kiezen voor original via HDMI, Energie besparingstand kun je nu uit zetten, sneller opstarten dan voorheen. Klok in je scherm tijdens standby stand. Betere scherpte van het menu in 1080i stand.

en voor de rest,

Even afwachten tot Anoniem met de release notes komt.

Laatst gewijzigd door Humaxfan; 14 april 2009 om 15:51
Humaxfan is offline  
Oud 16 april 2009, 10:27   #29
NastyNate
Junior Member
 
NastyNate's schermafbeelding
Standaard Original

Leuk dat ik kan kiezen voor de stand "original" op de decoder, heb inderdaad het idee dat de SD zenders dan iets beter doorkomen en daarbij vind ik het gewoon prettig als er zo min mogelijk apparaten aan het scalen zijn.

Maar kan iemand me vertellen hoe ik de decoder deze original stand kan laten onthouden?

Elke keer dat ik schakel naar "original" en een beetje heen en weer zap gaat het prima, maar als dan naar een andere bron schakel (pc of 360) en weer terugschakel naar tv, is de original stand weer verloren gegaan en kan ik het weer handmatig gaan instellen.
NastyNate is offline  
Oud 16 april 2009, 16:33   #30
CeeS
Legend (✝ 2016)
 
CeeS's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door NastyNate Bekijk bericht
Leuk dat ik kan kiezen voor de stand "original" op de decoder, heb inderdaad het idee dat de SD zenders dan iets beter doorkomen en daarbij vind ik het gewoon prettig als er zo min mogelijk apparaten aan het scalen zijn.

Maar kan iemand me vertellen hoe ik de decoder deze original stand kan laten onthouden?

Elke keer dat ik schakel naar "original" en een beetje heen en weer zap gaat het prima, maar als dan naar een andere bron schakel (pc of 360) en weer terugschakel naar tv, is de original stand weer verloren gegaan en kan ik het weer handmatig gaan instellen.
Heb je wel de software update uitgevoerd ?
Want dat verliezen van de original stand is nou net iets wat in de originele software werkte zoals jij het beschrijft. Na de update zou dat niet meer gebeuren. (bij mij werkt dat nu goed en blijft onthouden)
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
CeeS is offline  
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Humax > Humax iRHD-5000 (HD-Tuner)




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Ziggo App voor Android Ziggo App voor iPhone & iPad

© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl