Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum  


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Samsung > Samsung DCB-H380 (HDTV)

Mededelingen

Samsung DCB-H380 (HDTV) Ervaringen, vragen en opmerkingen over de opvolger van de DCB-H360 High Definition kabelontvanger van Samsung

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #11  
Oud 8 april 2009, 20:01
c0sm0s's schermafbeelding
c0sm0s c0sm0s is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 14 mei 2008
Locatie: Fijnaart
Ziggo Internet: Ziggo Alles-in-1 Extra
DTV: Samsung DCB-H380 /2x CI+
Berichten: 332
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Snowmaster Bekijk bericht
Als je nooit blokjes hebt gehad met je oude ontvanger, dan denk ik dat dit wegtrekt. Ik neem aan dat je met de 360 nooit blokjes had?
Hoe is de BER bij de zenders waar je blokjes zag?
De BER blijft gewoon 00000... en ja met de oude ontvanger had ik ook weleens af en toe een blokje..
Dus ik ga er nu vanuit dat het toeval was... vandaag weer wat gekeken en nog geen blokjes tegengekomen hoor
  #12  
Oud 9 april 2009, 14:32
loekieloek's schermafbeelding
loekieloek loekieloek is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 9 april 2009
Locatie: den haag
Ziggo Internet: ziggo alles in 1
DTV: samsung dcb H380R
Berichten: 4
Standaard samsung dcb H380R

Hallo,

Ik had een samsung dcb H360 R en die heb ik nadat ik hem had gekregen direct na 4 dagen teruggestuurd naar Ziggo, het heeft mij 8 weken geduurd voor ik een nieuwe samsung retour kreeg van Ziggo dat gebeurd mij niet meer , als ik wat koop doe ik het voortaan in een winkel en niet meer via Ziggo het heeft mij ongeveer 12 euro aan telefoonkosten gekost om mij een andere HD ontvanger toe te sturen, wat een ramp bedrijf is dat Ziggo. ik heb na 8 weken eindelijk een nieuwere HD ontvanger gekregen namelijk de Samsung dcb H380R.

De 360 was een ramp, ik had 2 afstandsbedieningen nodig , 1 om van zender te wisselen via de Samsung dcb 360R en 1 afstandsbediening van de tv, om mijn geluid te regelen (via HDMI aangesloten). ik werd er gek van.

Nu met de nieuwere versie de dcb H380R is dat probleem van volumeregeling opgelost ik vind het veel prettiger werken zo.

wat ik wel mist, maar dat is persoonljk denk ik ,is dat je geen blauw lampje meer ziet branden als de uitzending in HD kwaliteit wordt uitgezonden dat vondt ik wel erg handig van de 360 serie, bij de nieuwere 380R controleerde ik in het begin dan telkens of de resolutie wel op 1080I staat.

Moest ik mij bij de 360 in allerlei bochten wringen om de tv van zender te laten veranderen , zoals afstandsbediening onder een bepaalde hoek richten of ik was soms 30 seconden bezig om op de afstandsbediening b.v de zendernummer in te drukken , met deze nieuwere versie ( 380) maakt het niet meer uit waar je staat alles werkt perfecto......
tot heden ben ik er tevreden mee, ik heb de dcb H38oR nu vanaf 24 maart in huis.
  #13  
Oud 22 april 2009, 07:50
HD_Albert's schermafbeelding
HD_Albert HD_Albert is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 28 juli 2008
Locatie: Castricum
Ziggo Internet: geen
DTV: Samsung SMT-C7140
Berichten: 136
Standaard

Ik had een paar aanvullende vraagjes voorvloeiend uit issies met de oude H360:

Is het tussenschermpje (opvragen taal) voor het raadplegen van teletekst vervallen ?

Is in de favoriete kanaalselectie zichtbaar welke kanalen daarwerkelijk gezien kunnen worden met je smartcard ?

Is de resolutiekeuze van HD kanalen (720p/1080i) automatisch op basis van het uitgezonden HD resolutie ?

Kun je teletekst bekijken op half scherm met het beeld op de andere helft (of andere combinaite van beel en teletekst tegelijk) ?
  #14  
Oud 22 april 2009, 10:07
loekieloek's schermafbeelding
loekieloek loekieloek is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 9 april 2009
Locatie: den haag
Ziggo Internet: ziggo alles in 1
DTV: samsung dcb H380R
Berichten: 4
Standaard even een reaktie op je vraag

Is het tussenschermpje (opvragen taal) voor het raadplegen van teletekst vervallen ?
JA DAT IS VERDWENEN JE KRIJGT NU GELIJK TELETEXT TE ZIEN


Is in de favoriete kanaalselectie zichtbaar welke kanalen daarwerkelijk gezien kunnen worden met je smartcard ?
IK HEB NOG GEEN TEST GEDAAN MET DE FAVORIETE KANAAL INVULLING SORRY.

Is de resolutiekeuze van HD kanalen (720p/1080i) automatisch op basis van het uitgezonden HD resolutie ?
JA HET HD SIGNAAL WORDT HERKEND EN WORD DAN AUTOMATISCH OP HD GEZET. WAS WEL WENNEN MAAR HEB GEEN ENKEL BLOKJE GEHAD TOT NU TOE EN WERKT ERG GOED.

Kun je teletekst bekijken op half scherm met het beeld op de andere helft (of andere combinaite van beel en teletekst tegelijk) ? nEE DAT KAN NIET , IK HEB VANALLES GEPROBEERD MAAR ZIT ER NIET OP.


GROETJES LOEK
  #15  
Oud 4 mei 2009, 19:23
Snowmaster's schermafbeelding
Snowmaster Snowmaster is offline
Member
 
Geregistreerd: 16 juni 2008
Locatie: Hengelo Ov @Home
Berichten: 61
Standaard Gebruikerservaringen

Ondertussen heb ik hier ook de Samsung 380 aangesloten staan sinds gisteren. De eerste indrukken zijn niet verkeerd, maar het aparaat is nog vers.
De Samsung lijkt t.o.v. de oude decoder wel vooruitgang geboekt te hebben in de beeldkwaliteit want er lijkt een betere differentiatie van de grijswaarden aanwezig te zijn. Het beeld oogt ook heel natuurlijk, laat diepte zien en SD wordt detailrijk weergegeven. Over 50 speeluurtjes kan ik mij een iets beter beeld vormen.
  #16  
Oud 9 mei 2009, 21:27
c0sm0s's schermafbeelding
c0sm0s c0sm0s is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 14 mei 2008
Locatie: Fijnaart
Ziggo Internet: Ziggo Alles-in-1 Extra
DTV: Samsung DCB-H380 /2x CI+
Berichten: 332
Standaard

Na een goede maand gebruik te maken van deze decoder heb ik voor mezelf toch wel een minpunt..

En mijn H380 lijkt toch iets storings gevoeliger dan de H360.
Het kan zijn dat ik toevallig een slecht model heb..

Dus kga die van mij proberen te ruilen voor een ander model om het uit te checken..

De BER waardes blijven altijd netjes 0000.. maar toch af en toe wat storing in het beeld
  #17  
Oud 10 mei 2009, 01:29
TipX's schermafbeelding
TipX TipX is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 17 september 2004
Locatie: Den Helder Ziggo
Ziggo Internet: Extra / Ubee
DTV: Panasonic TX-55AX630 CI+ & HUMAX 5200
Berichten: 671
Standaard

Ik kan niets vinden van dit model op het internet. Heeft iemand een link met meer informatie?
  #18  
Oud 18 juni 2009, 15:53
Ganymedus's schermafbeelding
Ganymedus Ganymedus is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 9 januari 2006
Locatie: Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 PLUS / Webstar
DTV: Samsung DCB-H360r
Berichten: 11
Standaard

Misschien een stomme vraag, maar geeft dit ding wel fatsoenlijk zijn audio door via HDMI naar de televisie? Ook als het een sony is?
Indien dat het geval is, wil ik misschien mijn 360 dan wel vervangen door de 380.

Maar idd zoals hierboven al vermeld, niet meer via ziggo...
  #19  
Oud 18 juni 2009, 17:14
TipX's schermafbeelding
TipX TipX is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 17 september 2004
Locatie: Den Helder Ziggo
Ziggo Internet: Extra / Ubee
DTV: Panasonic TX-55AX630 CI+ & HUMAX 5200
Berichten: 671
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ganymedus Bekijk bericht
Misschien een stomme vraag, maar geeft dit ding wel fatsoenlijk zijn audio door via HDMI naar de televisie? Ook als het een sony is?
Indien dat het geval is, wil ik misschien mijn 360 dan wel vervangen door de 380.

Maar idd zoals hierboven al vermeld, niet meer via ziggo...
Je ziet ze nog niet zo heel veel en die ik nu in bezit heb komt bij Ziggo vandaan. Of ie op de Sony geen problemen geeft weet ik niet. Zoals je misschien weet had de eerste serie 360 HDMI problemen. Er was een grote reparatie-actie waarna dit opgelost zou moeten zijn. De latere batch had een verbeterde HDMI handshake. Heb jij nog de eerste batch?
  #20  
Oud 18 juni 2009, 17:20
Ganymedus's schermafbeelding
Ganymedus Ganymedus is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 9 januari 2006
Locatie: Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 PLUS / Webstar
DTV: Samsung DCB-H360r
Berichten: 11
Standaard

@TipX,
helaas heb ik nog de eerste batch. Ik probeer al enige tijd deze gerepareerd te krijgen. Echter met de gemaakte telefoonkosten naar Ziggo en Samsung had ik reeds een andere serie kunnen kopen.
Ik was te laat om het via Samsung te laten doen, dus het dient via Ziggo te verlopen. [bron: samsung] Hetgeen niet zonder slag of stoot gaat.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Samsung > Samsung DCB-H380 (HDTV)




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 21:52.


© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl