Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum   Facebook Twitter Google+


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij (eigen) router en firewall problemen en instellingen

Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 21 maart 2009, 14:56   #1
teweem
Junior Member
 
teweem's schermafbeelding
Thumbs down Hoe Wireless router instellen

Hallo,

Ik heb een Scientific Atlanta modem en wil een wireless router installeren.
Het is een Linksys WRT54G routeren.
De webpagina voor het inregelen van de router is te zien.
Alles is default ingesteld en staat op DHCP.
Ik had verwacht dat de verbinding van de router naar het modem gelijk zou werken. Helaas dus niet. Ook is het modem niet te pingen.
Hoe moet de router ingesteld worden om het werkende te krijgen?

Mvg.
Teweem.
teweem is offline  
Oud 21 maart 2009, 15:34   #2
smeets116
Senior Member
 
smeets116's schermafbeelding
Standaard

Als je je pc loskoppelt en daarna meteen de router op je modem aansluit, kan het inderdaad voorkomen dat je geen verbinding krijgt met het internet.

Je moet het modem enkele minuten laten uitstaan. Daarna sluit de de router aan, zonder stroom. Laat ook je pc uitstaan. Als je modem klaar is met opstarten, wacht je nog een minuutje. steek dan de stroom in de router. Laat je router helemaal opstarten.

Daarna kun je je pc aanzetten. Nu zou alles moeten werken.
smeets116 is offline  
Oud 21 maart 2009, 15:41   #3
teweem
Junior Member
 
teweem's schermafbeelding
Standaard

Bedankt.

We gaan het proberen.
teweem is offline  
Oud 22 maart 2009, 18:51   #4
teweem
Junior Member
 
teweem's schermafbeelding
Standaard

Helaas, gedaan zoals aangegeven. De ledjes om de router branden, maar toch is het modem niet te pingen. Na het rechtstreeks aansluiten van de PC moest het modem uit en aangezet worden voordat de verbinding weer werkte.
Wie heeft er nog suugesties?

Mvg,
Teweem
teweem is offline  
Oud 22 maart 2009, 19:08   #5
TRaSH
Senior Member
 
TRaSH's schermafbeelding
Standaard

waarom wil je de modem pingen ?

het zou als volgt moeten werken

alles uit.

modem aan > wachten tot alles brand
router aan > wacht een paar minuten
pc aan > kijk dan of je op een website kan komen en op je router.
kan je wel op je router komen en niet op een website,
kijk dan in je router in je status of hij wel een ip gekregen heeft van je modem.
als niet kan het de volgende zijn.
1. je router is niet goed ingesteld
2. iets wat ik met een oude router had dat hij geen ip van me modem wou krijgen en het werkte alleen als ik eerst me router aan deed dan me modem en dan me pc.
__________________


TRaSH is offline  
Oud 24 maart 2009, 16:11   #6
teweem
Junior Member
 
teweem's schermafbeelding
Standaard

Moet het mac-adres van de PC niet gecloned worden naar de router?
Dit heb ik in de wandelgangen gehoord.
teweem is offline  
Oud 24 maart 2009, 16:23   #7
MrDroopy
Senior Member
 
MrDroopy's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door teweem Bekijk bericht
Moet het mac-adres van de PC niet gecloned worden naar de router?
Dit heb ik in de wandelgangen gehoord.
Nee, maar als je daarvoor de pc op het modem gehad hebt, krijgt je router geen ip zolang de lease van de pc nog niet verlopen is. Volgens mij duurt dat ongeveer een kwartier. Kortom: niets aan het modem hangen, minimaal een kwartier wachten, dan router erop en checken of ie een wan adres krijgt. lukt het dan nog niet dan nog eens een kwartiertje wachten, maar in geen geval iets anders op het modem hangen dan de linksys.
MrDroopy is offline  
Oud 24 maart 2009, 16:42   #8
TRaSH
Senior Member
 
TRaSH's schermafbeelding
Standaard

clonen is niet nodig dat moest vroeger wel bij UPC,
ik zelf hoef niet echt te wachten voor een andere IP als ik een andere router/pc direkt aan me modem aansluit.
maar wel wachten met je router aan te doen totdat alle lampjes branden op je modem,
dan pas je router aan.
__________________


TRaSH is offline  
Oud 24 maart 2009, 16:57   #9
bezoeker
Senior Member
 
bezoeker's schermafbeelding
Exclamation

Waar kan ik de routerinstellingen aanpassen en hoe kom ik daar?
  • Het aanpassen van routerinstellingen doe je door in de webbrowser het IP-adres van de router in te typen. Standaard hanteren fabrikanten verschillende IP-adressen. De IP-adressen van de meest gangbare leveranciers staan hieronder weergegeven. Na het invoeren van het IP-adres vraagt de router waarschijnlijk om een gebruikersnaam en wachtwoord. Voor routers die door Ziggo zijn geleverd staan deze gegevens met een sticker onderop de router. De standaard inloggegevens staan in onderstaand overzicht aangegeven per fabrikant.
  • http://www.ziggo.nl/klantenservice/i...wnloads/router
bezoeker is offline  
Oud 24 maart 2009, 19:14   #10
Melbuuln
Member
 
Melbuuln's schermafbeelding
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door teweem Bekijk bericht
Moet het mac-adres van de PC niet gecloned worden naar de router?
Dit heb ik in de wandelgangen gehoord.
Met de fabrieksinstellingen moet de WRT54G verbinding maken met het modem.
Heb namelijk tot afgelopen Donderdag zelf altijd een Linksys gehad.
Helaas was de router overleden en heb me nu een Apple Airport Extreme gekocht.

Geef de WRT54G eens een hard-reset ( reset-knop 30 seconden ingedrukt houden).
Melbuuln is offline  
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router




Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Ziggo App voor Android Ziggo App voor iPhone & iPad

© 2017 - Ziggo-Gebruikers.nl